2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar ben aslında temmuz annesiyim ama bizimkisi
biraz erken cıktı meydana bi sey sormak istiyorum
oglumun gozleri capaklandı gazlı bez ve kaynamıs
su ile temizledim ama yine oluyor uyuyup uyandıkdan
sonra sizinde oldu mu ilk zamanlarda:44:
 
kızlar, dr unuz bebek için devit-3 (d3 vitamini) yazdı mı sizede doğumdan sonra ? 15 günlük olunca kullanılmaya başlanıcakmış. benden başka kullanan varmı ?

banada devit-3 verdi 4 damla gunde hemen başlattı bize
dr.15 gun falan demedi 7 gunlukken başladık biz
bu arada ben hergun bi bardak humana bi bardak
papatya bi bardak rezene içiyorum rezeneyi aktardan
aldım kaynamıs suya 1 tatlı kasıgı atıp 10 dak.bekletip
süzüyorum gaz için işe yarıyor ozellikle rezeneyi akşam
yemeginden sonra içiyorum
 

papatya çayı ne işe yarıyor canım? rezene eğer iyi geliyorsa bende alıp içeyim..
 
kızlar tam bizim yaşadıklarımız ve yararı olabilecek bilgiler, okumanızı tavsiye ederim:

Yazar notu: Özellikle ilk iki yahut üç ay işinize yarayacak bu bilgiler deneyerek yada eş dost dinleyerek de çok rahat öğrenilebilir. Maalesef mucizevi sorun çözümlerinden bahsetmiyor yalnızca üç beş web sitesinde eşleştireceğiniz bilgileri deneyim kisvesi altında tek yazıda sunuyorum. Vaat ettiğim tek şey daha az zaman kaybıdır ve bilirim ki zaman bizler için artık çok kıymetlidir.

Giriş

Bebeğimizi aldık, evimize geldik. Her şey çok güzel. Yavrumuz melekler gibi uyuyor. Emzirmeyi tam olarak başaramadım ama olsun, umutluyum başaracağız.

Telefonlar geliyor, tebrikler yağıyor,

“Bebiş nasıl” diye soruluyor,

“Çok sakin, çok uslu, hep uyuyor” diyoruz.


Sorun 1- Emzirmek için uyandıramıyorum

“İki saatte bir emzir” demiş doktor, “Kan şekeri düşer”

Ama uyanmıyor? Bilindik numaraları deniyoruz, bilmediklerimizi internetten araştırıp deniyoruz, yok uyanmıyor. İki saat uyuduktan sonra iki saatte biz uyandırmaya çalıyoruz etti dört. Hop kendiliğinden açıveriyor gözlerini, uykusunu almış.

On dakika emiyor, on dakika uyuyor, doyup doymadığını bilmiyorum, zaten tam olarak emmeyi de beceremiyor, emzirmek saatler sürüyor.

Derin uyuduğuna emin olduktan sonra tekrar saati kuruyoruz yatıyoruz, iki saat sonra yeniden uyandırma çalışmaları başlıyor ve her seferinde bebek kendi uyanmak istediği zaman uyanıyor.

Ve geç olsa da öğreniyoruz: Bırak uyusun! Zaten uyandırmayı başaramıyorsun neden cebelleşiyorsun?

Sorun 2 – Sürekli emmek istiyor, doymuyor mu?

Bebeğim sürekli emmek istiyor, parmağımı uzatıyorum büyük bir iştahla saldırıyor. Ağlarken parmağımı dudağının kenarına değdiriyorum hemen susuyor ve emmeye çalışıyor. Bende aç olduğunu düşünüp tekrar emziriyorum. Doymuyor mu? Sütüm yetmiyor mu? Mama mı versem? soruları uçuşuyor beynimde.

Öğreniyoruz: Emmek bebekler için bir rahatlama refleksidir. Aç olduğunda da emdiği gibi, huzursuzluktan, uykusuzluktan, gaz sancısından yahut farklı bir ağrıdan dolayı emmek isteyebilir.

İlk haftalarda “sütüm yok, göğüslerim bomboş, bebeğim doymuyor, hep emmek istiyor” derken derken bebeğim günde minimum bir kere kusardı. Öyle böyle değil hemde, bir su bardağına yakın fışkırırcasına çıkarırdı yediklerini. Çünkü gereğinden fazla emiyordu ve gırtlağına kadar beslendiği için kusuyordu. Memeler gün boyu çalıştığı için süt birikemiyordu ve ben sütüm olmadığını zannediyordum.

Çözüm: Bebeği emziğe alıştırmak (ben başaramadım, siz başarın) emme refleksini emzik ile tatmin etmek ve beslenme aralarını uzatmak. Bebeğinizin yine de emmek istediğini düşünüyorsanız asgari 45-60 dakika sonra tekrar besleyin.

Sorun 3 – Bebeğimin mide gazını çıkaramıyorum


Bağırsaklarda gaz oluşumunu önlemek için öncelikle her emzirmeden sonra mide gazının çıkartılması gerekiyor ama bir türlü başaramıyoruz. Bebek ziyaretine gelen önceden çocuk sahibi olmuş insanların eline tutuşturuyorum İklim’i; “Hayrına bi gazını çıkarabilir misiniz?”

Uyanık olduğu zaman uzun uğraşlar sonucu minik bir geğirme alabiliyorum küçük hanımdan ama genelde memede uyuyakaldığı için uyurken mümkün değil gaz çıkaramıyorum. Bu çıkmayan gazlar ise bize hıçkırık ve bağırsak gazı olarak geri dönüyor.

Doğaçlama Keşfim: Bebeği dik konuma getirip zıplatma hareketi yaptığımızda uykusu açılıyor ve bu konumdayken sırtına pıt pıt vurmaktan daha kolay mide gazı çıkıyor.

İki ayı geçtikten sonra bilindik gaz çıkarma yöntemi işe yaramaya başlıyor, ona geçiyoruz. Bilmeyenler için tarifi; bebek kolları omzumuzdan aşacak şekilde yerleştirilir ve midesinin tam arkasına gelen noktaya hafif hafif vurulur. Arada avucumuzun içiyle ovalayıp tekrar ritmik olarak vurulur. Bebeğinizden o muhteşem geğirme sesi çıkana kadar itina ile devam edilir.

Sorun 4 – Bebeğim sürekli ağlıyor, uyumuyor. Nesi var?


Hani usluydu, hani melekler gibi uyuyordu? Ne oldu bu bebeğe?

Bacaklarını çekerek ağlıyor. Anlıyorum ki gaz sancısı çekiyor. Bir tek emdiği zamanlar rahatlıyor diye emziriyorum. Ama az sonra tekrar sancıyla kıvranmaya devam ediyor. Kendimi çok çaresiz, yorgun ve tükenmiş hissediyorum. Bütün gece uykusuzuz. Çocuklu hayata hoş geldik. Sen misin uyuyan sabiyi zorla uyandırmaya çalışan, al sana!

Öğreniyoruz: Bebek sakinleşmek için emme refleksini kullanıyor, beslenmek istemiyor. Aksine gaz sancısı çekerken beslenmeye sürekli devam etmek önceki gazını çıkaramadan vücutta yeni gaz yapılanmasına sebep oluyor ve bu kısır döngü saatlerce, günlerce sürüyor. Yukarıda belirttiğim gibi bebeğe rahatlaması için emzik verilmeli ve beslenme saatlerinin arası açılmalı.

Bitmeyen Sorun, Gaz: Bebeğime çok önemli bir hastalığı olmadığı müddetçe doğal yollardan tedavi etme ve ilaç kullanmama sözü vermiştim. Öncelikli olarak doğal yöntemleri deniyorum:

*Bacakları dizlerinden büküp karına doğru bastırarak spor yaptırmak,

*Karnına ılık su doldurulmuş termofor koymak,

*Ayak tabanlarına adaçayı (acı elma) yağı sürmek,

*Bebe yağı / Zeytin yağı ile dairesel hareketler ile bebeğin karnına masaj yapmak,

*Sırtını ovalamak.

*Rezene içmek ve içirmek

Maalesef hiç biri rahatlatmıyor bebeğimi, ilaçlara geçiyoruz.

*Metsil (kimyasal) – Fena değildi

*Zinco (bitkisel )– Hiçbir işe yaramadı

*Colinox (kimyasal) – Sindirim sisteminin daha hızlı yapılanmasını sağlaması nedeni ile tercih edildi fakat kullandığımız süre boyunca bir faydası gözlemlenmedi

*Nurse Harvey’s (bitkisel) – Baş tacım, tek işimize yarayan bitkisel şurup. İçeriği az ve öz. Fakat hiçbir yerde bulunmuyor. Bitti mi kalakalıyoruz.

Kimyasal olanların ortak özellikleri etken madde olarak simetikon içermeleri. Aslında birbirlerinden pek farkları yok. Sadece simetikon oranları değişmekle birlikte kimisi sindirim sisteminin yapılanmasını hızlandırması amaçlı probiyotik içermekte. Öncelikli olarak bitkisel olanların denenmesinde ve tercih edilmesinde fayda var.

*Ah bir de daha sonra alışkanlığa dönüşebilecek anı kurtarma hareketleri vardır ki gerçekten anı kurtarır: Sallamak, kucakta gezdirmek, pusette gezdirmek. Sallanmak, hareket ettirilmek bebeklerin bağırsaklarına mucizevi şekilde iyi gelir, rahatlatır. Aklınızı yitirmek yerine sallamayı tercih edersiniz. Fakat 4. aya geldiğinizde artık sallanmadan uyumayan bir bebeğiniz olunca tekrar aklınızı yitirme noktasına gelirsiniz. Uyarmadı demeyiniz.

Evet İklim neredeyse 4 aylık ve hala gaz sorununu aşmış değiliz. Bir gün biteceğine dair inancım gittikçe azalıyor açıkçası. Ama en azından 3.aydan sonra artık sindirim sistemi oturmaya başladığından yukarıda saydığım fiziksel yöntemler işe yaramaya başladı. İlaç araştırmalarına ve sıklıkla kullanımına son verdik.

Kapanış: Ebeveyn olarak ilk günlerde yaşadığımız korkulu paniklerimiz yerini bilinçli davranışlara bıraktı. Bebeğimizin dilini ve onu anlamayı öğrendik. Bazen bazı şeyleri, bazı püf noktalarını yahut yaptığım yanlışları daha erken söyleyen biri olsaydı diye düşündüğüm anlar oldu. Bu anlardan birinde de bu yazı çıktı.

Bölünmeyen uykular dilerim.
 

evet canım bizimkilerde de var.üstelik en çapaklısından.ben nemli bez ile siliyorum.sütte iyi gelir derler.endişelencek bişi yok.hemen her bebekte olur böyle şeyler.

teşekkür ederim rahatladım valla.. bende siliyorum kıyamıyorum öyle çapaklı çapaklı durmasın diye
 

paylaşıom çok güzel olmuş teşekkür ederiz.

ya bu kucakta sallama konusu çok mantıklı güzel açıklanmış.bende kucağa alıştırmayım istiyorum ama kucağımdayken sakin olduğunu görmek o kadar güzel bi duygu ki. yeni anne olmuşuz, bebeğimizin tadını çıkarmak istiyoruz.. ya bundan kaçamayacağımı düşüyorum ama hayırlısı:)))
 
ya benimki çok erken gidiyo ama kalamaz napsın kadında bir haftalık olacak daha gittiğinde (

yarın sabah annemler gidiyoooooooo:84::84:

kızlar anneniz mümkünse gitmesin, gitse bile yerine naz çekecek başka birini çağırın bence... bizimkiler 20 günlükken gittiler, 10 gün yalnız kaldım, ruhen çok zorlandım... ağlaya ağlaya geri çağırdım, şimdi 2 kardeşim ve annem yanımdalar... moralim de yerine geldi...

ben duymamıştım hiç, geçer inş....


üşütünce oluyo... bizimki de bikaç defa oldu... ilkinde paniklemiştim ama sonra alıştım... ılık suyla temizledim... bi süre sonra kendi geçiyo...
 
sezzz güzel bi paylaşım olmuş özellikle ilk paragraftaki doktor 2 saate bir emzir dedi uyandırmaya çalışıyorum tüm yöntemleri deniyorum ama olmuyor kendisi uyanmak istediğinde uyanıyor (bende yeterli gelmediği için tereddüte düşüyorum) kısmı beni anlatmış :) bugün baya uyanık kaldı ama 2 den 5 e kadar uyanıktı sonra kendiliğinden uyudu
 

canım nasılsın? çok geçmiş olsun baya bi badire atlattınız bebişinle, nasıl şimdi iyi dimi? moralin iyi gibi görünüyor maşallah diyeym :)
ben hala beklemedeyim :))
 
yakamoz gözünaydın canım, iyileşmiş irem. bugün kaç kere girdim sana yazmak için ama aktif değildi cevap kısmı yazamadım. rahatlamışsındır artık. inşallah tekrarlamaz.

sezz gaz için zinco diye bir damla yazdı çocuk doktoru. henüz hiç ihtiyacımız olmadı (olmaz inşallah:)) kullanmadık ama adını daha önce de duymuştum, genelde bunu veriyor herhalde doktorlar.
 

cok saol canım bu havada nasıl usudu anlamadım
o kadar da dikkat ediyorum kapıya cama ustune

papatya çayı ne işe yarıyor canım? rezene eğer iyi geliyorsa bende alıp içeyim..

bebegi rahatlatıyormus canım sakinlesmesi için
rezenede gaza ii geliyor dr.sakın bebege direk
degil sen iç bebek oyle alsın dedi sutunden
 
herkese hayırlı kandiller kızlar bebşlerin sorunları hemen hemen aynı benim bebeğimdede çapaklanma var sağ gözünde doktor bol bol masaj önerdi emzirirken küçük parmağımla hafif dairesel hareketlerle masaj yapıyorum birde ılık çayla siliyorum sürekli işe yaradı önceden kirpikleri yapışıyordu şimdi çok çok azaldı, gaz konusuna gelince ilk başlarda emdikten sonra gazını çıkarmayı pek beceremiyordum uzman tv de izlediğim bi videodan biraz öğrendim birde bi püf noktası vereyim bende işe yaradı bebeğiniz emmeyi bitirir bitirmez vakit kaybetmeden hızla kaldırın kucağınıza ben memeyi kapatmayı bile beklemiyorum, çünkü emme sonrası gaz hızla mideden sindirim sistemine geçiyor ve gaz ya çok zor çıkıyor yada çıkmıyor, ilk başlarda hiç gaz problemi yaşamadık ama dünden beri bebeğim kıvranıyor resmen kıpkırmızı oluyor, ablamın 3 oğlu var onun 3üde gazlı ve kolik bebeklerdi onun önerisiyle nöbet şekeri isminde bişey aldım aktardan onu deneyeceğim mucizevi şekilde işe yaradığını söledi
 
kızlar bişi sorup çıkıcam.emzirirken bişi yenilip içilmezmiş.aile büyükleri öyle diyo.sebebini sorunca,bize de eskiler öyle derdi diyolar.bu konu hakkındaki bilgilerinizi bekliyorum.çünkü ben emzirirken kahvaltı yapıyorum.aynı zamanda diğer bebeğimi ayağımda sallıyorum.kendimi acayip aştım kızlarr.hergün yeni bir taktik buluyorum.düşünsenize ahtapot gibi oldum.aynı anda hem yemek yiyip hem çocuk emziriyorum ve diğer çocuğu ayağımda sallıyorum.ben neymişim ya..:111:.
 

Allah yardımcın olsn bacım valla aşmıssn kendini :)))
öyle bişey duymadım hiç, ilk defa senden duyuyorum.
 
Allah kolaylık versin canım, zor gerçekten işin. benim annem de su içtiğim zaman emzirirken su içme diyor ama sebebini bilmiyor tabii. gerçi ben içiyorum, bazen çok uzun sürüyor emme faslı içim yanıyor:)))
 

anneme de büyükleri söylermiş ama nedenini bilmiyor... ben de senden duyduğum için sordum anneme... ben de ne zaman emzirmeye başlasam içim yanıyor su içiyorum... bakalım nedenini bilen var mı... sağlık açısından mı yoksa başka bi nedeni mi var, merak ettim
 

ay yok saçmalık ya bunlar bende duymuştum neymiş efendim bebeğin boğazına süt kaçarmış eski hurafeler işte kimsi doğru kimisi saçma
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…