2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

:))) valla unutmuşum onu yazdığımı :))
eczaneden aldm ben ilacı canım... düğünden 10 gün önce içmeye başlıyorsun...ilacı ne zaman içmeyi bırakırsan bıraktıktan 3-4 gün sonra adet görmeye devam ediyorsun... ilacın adını hatrlamıyorum ama ecz. gidip adet geciktirici istersen verirler...

çok teşekkür ederim canım sanada mutluluklar diliyorum....

kızlar ben çıkıyorum kızımı yıkıcaz annemler gelicek şimdi sonra görüşürüz
bu arada HERKEZİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN :KK69:

Peki gaz neden olur?
Gaz, çocuğun sütü emerken yuttuğu havadır. Gazın az olması için memenin siyah kısmının olduğu gibi bebeğin ağzına girmesi gerekir. Biz yetişkinler de yemek yerken hava yutarız, ama biz hareket ettiğimiz için gazımızı rahat çıkarırız. Bebekler gazlarını hareket edemedikleri için çıkaramazlar.

Gaz çocuğun doğduğu gün değil, yaklaşık 20'inci günde başlar ve dördüncü, beşinci ayına kadar yani dönme hareketleri başladığı zaman da biter.

Eğer çocuğu çok kucağa alırsanız, hareket ettirirseniz çocukta gaz olmayacaktır. Ameliyat sonrası hastayı yataktan kaldırıp yürütmelerinin nedeni de işte budur. Hasta vücut hareket kazanınca gazı çıkar. Çünkü kişi kalıp gibi yatarsa gaz olacaktır.

Aynı şey çocukta da yaşanır. Gaz hadisesi kalıp gibi yatmaktan oluşur. Eski insanlar bunu salıncak ve beşikle çözümlemişler. Yani çocuğa hereket kazandırmışlar. Çocuğu kucağa alacaksınız, yürüyeceksiniz veya masaj yapacaksınız ki gazı çıksın.

Bir de halk arasında sıkça söylenen; 'Emziren kadın ayağını üşütürse sütü de üşür, gaz olur' sözü vardır...

Böyle bir şey yoktur. Bunlar tamamen hurafedir.

Peki gazı iyi çıkmayan çocuk ne yapar?

Gazı çıkmayan çocuk annesine üç tane haberci gönderir. Çok hıçkırık tutar, emerken karnından gurul gurul sesler gelir ve aşağıdan çok gaz çıkarır. Rahatsız olan bebek, ağlayarak annesinden intikamını alır.

Gazı önleyen ilaçlar var mı?
Midede bağırsakta oluşmuş havayı yok edecek bir ilaç yeryüzünde henüz bulunmamıştır. Bu iş için rezene ve benzeri pek çok otlar kullanılır. Bunların en büyük özelliği potasyum elementinden zengin olmalarıdır. Potasyum da bağırsak hareketlerini artırır. Bağırsak hareketleri artınca da çocuğun gazını alttan çıkarması kolay olur. Ama oraya gelene kadar gaz yine ağrısını ve sancısını çocuğa yapmış olur.

Nasıl gaz çıkarılır?
Çocuğun gazını çıkarmak için poposunun hemen üzerine belinin altına elle masaj yapmak ve rutin hareketlerle vurmak gerekir. Çocuğun canının acımaması için elin iç kısmının kullanılmaması, ele yay şekli verilerek içeride hava biriktirip yastık görevi yapılması önemlidir.

MERVENESLİ canım dün sana teşekkür edemeden çıktım kusura bakma. kızım uyandı onu emziriken k.validem geldi bebeği yıkamaya onu hallettik. misafir gelecekmiş evi topladık, geldiler gittiler derken akşam oldu. akşam girdiğimde yazdım sana ama okumamışsındır. terar teşekkür ederim ve ura bakma. kızımla seni ve kızını öpüyoruz :90::KK71::KK71::KK54:

kızlar, dr unuz bebek için devit-3 (d3 vitamini) yazdı mı sizede doğumdan sonra ? 15 günlük olunca kullanılmaya başlanıcakmış. benden başka kullanan varmı ?

kızlar, dr unuz bebek için devit-3 (d3 vitamini) yazdı mı sizede doğumdan sonra ? 15 günlük olunca kullanılmaya başlanıcakmış. benden başka kullanan varmı ?

canım slm bize ebe verdi onu ama 15 günlük falan demedi 1 haftasını doldurduktan sonra başlayabilirsin dedi şuan kullanıyoruz

selammm taze annecikler :)) bizden kimse yok yaw nerelerdesiniz topik sessizleşiyo herkes bebişlerle ilgileniyo tabi :KK1: seviii napıyon deli karı geçmişimi okuyon nasılsenin fıstık çok yoruyomu annesini gerçi senin iki fıstık daha var işin zordur biz bi taneden zor giriyoruz :KK53:

yok doğmadı doğuramadım :) perşembe son. yatışım olcak perşembe duruma görede bakıcaz artık doğum yöntemine.

az kalmış canım inşallah istediğin gibi normal doğurursun biz doğuramadık bari sen doğur :) hadi perşembe hayırlı haberlerini bekliyoruz o zaman gelince fıstık kızının resmini koymayı unutma :)

az kalmış canım inşallah istediğin gibi normal doğurursun biz doğuramadık bari sen doğur :) hadi perşembe hayırlı haberlerini bekliyoruz o zaman gelince fıstık kızının resmini koymayı unutma :)

inşlh normal doğururum çok istiyorum normali hayırlısı artık. koymam mıı bi gelse kızım fotomodel yapacam onu :)

bizim çocuk doktorumuzda 15 günlük olunca başlayacaksın günde 4 damla demişti kullanmaya başladık

Canım benim benin Ecedede aynısı var..ama ben sorun diye düşünmedim...karnı emzirirken gurul gurul yapıyo..annem normal emiyo karnına süt gidiyo sonuçta dedi..bagrsaklarından geliyo gibi geliyo banada...ama bence normal..hepimizde var sonuçta..gaz çok fena yaaa napıcam doktora soruç bi damla falan isticem yaaa:44:

benim oğlanda çok gazlı kontrole gittiğimizde doktoru zinco diye damla verdi günde 3 kere 5 damla şimdi daha iyiyiz çok şükür içeriğine bakmıştım bitkisel yağlar var.

Canım Humana Still teayi hergün günde 2 kere içiyorum aralıksız..ama bebişim çok gaz sancısı çekiyo.hiç faydası yok:KK43:(

humana still tea yi 4 kez alıyorum doktor tavsiyesi ama gaza falan iyi gelmiyor 2 kutu bitti.bide yine humananın rezenesi var kimyonlu onu aldım bugün sütü artırmak için bakalım nasıl olacak

kızlar ya kızımın gözleri kızardı. damlasını da kullanıyoruz düzenli bi şekilde. dün doktorda gördü, vücut emer onu dedi ama öyle kırmızı kırmızı görünce kötü oluyorum. sizin bebişlerde böyle bişey oldu mu???

kızlar ya kızımın gözleri kızardı. damlasını da kullanıyoruz düzenli bi şekilde. dün doktorda gördü, vücut emer onu dedi ama öyle kırmızı kırmızı görünce kötü oluyorum. sizin bebişlerde böyle bişey oldu mu???

evet canım bizimkilerde de var.üstelik en çapaklısından.ben nemli bez ile siliyorum.sütte iyi gelir derler.endişelencek bişi yok.hemen her bebekte olur böyle şeyler.

selam kızlar sabah girdim de yazmayı unutmuşum...
hepinizin Miraç Kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim...

bebişleri uyuttum geldim:KK62:.çok uyanık bunlar.uyurken sürekli mıkır mıkır kendilerini uyandırıyorlardı.bir türlü uykuya dalamadılar.ben de açtım üstlerini.şimdi ses soluk yok.mışıl mışıl uyuyorlarmeğer sıcaklamış benim kızlar.

bu arada topikte hiç ses yok.herkes bebekleriyle meşgul galiba.

X