2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar soda içmenin bir sakıncası var mı acaba? malum kola içemiyoruz, asitli içebileceğimiz birşey var mı diye merak ettiydim :)

Üzerinde soda yazmayan, doğal maden suyu yazan markaları gönül rahatlığıyla içebilirsin dedi doktorum..İçlerinde vitaminler de oluyormuş zaten..
Suyu da, çeşmeden değil hazır su içersen iyi olur demişti.Bol bol su iç de dedi.
 
arkadaşlar soda içmenin bir sakıncası var mı acaba? malum kola içemiyoruz, asitli içebileceğimiz birşey var mı diye merak ettiydim :)

internetten okumuştum maden suyu içebilir ama soda içmesinler diye düzenli maden suyu içildiğidne yararı avrmış öle diyordu yazıyı bulursam kopyalarım buraya
 
Hamilelikte maden suyu içilir mi ?
Hamilelikte maden suyu içilir mi?

Hamilelik, beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsan vücudu bebeği besleyebilmek ve gelişmesini sağlamak için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu katkıyı doğal yoldan sağlayabilmek için, hamilelikte düzenli olarak maden suyu tüketimi tavsiye edilir.
 
arkadaşlar soda içmenin bir sakıncası var mı acaba? malum kola içemiyoruz, asitli içebileceğimiz birşey var mı diye merak ettiydim :)

önceki yorumlardan hatırlıyorum doktoruna danışan vardı nu konuda soda değilde doğal maden suyu ama tüketin dendi.Ama günde 1 tane olmak şartıyla limonlu sodada diyen oldu.
 
olsun canım ya önemli olan tutmuş olması dimi :) maşallah :))
aa çok enteresan olmuş hakketen :)) Mİyom pıtırdak hee :))
Bizde de ben deyip durdum ne zaman kaçmış o oraya ya diye, eşimde 9. ayındada söylemezsin inş diye dalga geçiyo benle :)
CAnım saol, peki ücretleri hatırlıyomusun? Çok oldum ama (
adam şok olmuştur kız :))
olsun be canım, bence sizin mutluluk süper doruktadır eminim o anda.Önemli olan minik tutnmuş ya :) yeter dimi :) Maşallah :))
hadi yaa :)) olsun 2.de inş :))
sonucu alınca bende çok ağlamıştım sevinçten hemen eve gidip şükür namazı kılmıştım
bende eşime dedim kılalım diye ama unuttuk gitti , ama olsun geç sayılmaz yinede kılcam aklımda..
kızlar hiç beğinizi için bişeyler aldınız mı ben hiçbişey almadım daha
ben almadım, ama eşimin bi arkadaşı bize zıbın almış.Adetleri bebeğe don alırlarmış ki donansın diye :)
bende bunu yapmayı çok istemiştim, sper olmuş :)
adam şok oldu desene :)))
arkadaşlar soda içmenin bir sakıncası var mı acaba? malum kola içemiyoruz, asitli içebileceğimiz birşey var mı diye merak ettiydim :)
canım ben sordum doktora, ve günde en fazla 3 bardağa kadar serbest dedi.Cola, oda, kahve çay, hepsi için mi bilmiyuorum artık.
 
Son düzenleme:
bende adetim 10 gün geçtiği için eşime söyledim, çünkü bi kez daha geciktiğimde bana söyle beraber yaşayalım dedi.
Ama biz korunuyoduk bebek istemiyoduk, eşim Ankaraya gelecekti haftasonu için.Gelirken bişey istermisin dedi, bende ee bari bi gebelik testi al dedim şakasına.Eczanenin önündeymiş hemen aldı, ya şaka yapmıştım test boşa gidecek dedim.
Gece 11 de geldi, annemlerden kendi evimize geçtik.Hadi yap diyo benimki.Ya test boşa gidecek birine vereyimde hayra geçeyim dedim.O da boşver yap, yarına hastalanırsın zaten test boşa gitmesin dedi.
Neyse yaptım, eşimde wc de, bende.Çıktı ne oldu diye sordu.
3 -5 sn içinde çift çizgi çıktı şok oldum, eşime gel kendin bak dedim.Baktı şaşırdı.Ama tek çizgi olacaktı nasıl çift olur ya dedim.Ama belki 10 dk tekraradım bunu.Eşimde bede aptallaştık, üzüldüm başta.Zaten ayrıydık nerden çıktı diye.Eşim acayip sevindi kucağına aldı beni.Ertesi günde kuzenimin düğünü vardı ama gece 3 e dek uyuyamadık, gelip gidip teste baktık :)) Süğpriz olsun istedim hep ama bu kadar süpriz olacağını tahmin etmemiştim.Hemen hamile kalamam sanıyodum çünkü.
2 gün sonra benim erkek kuzenim eşi, ben ve eşim hep beraber gittik kan verdim.Eşimle kuzenim aldı sonucu.Eşimi geçtim kuzenim bile havalara uçuyodu :)
Allah tüm isteyenlere sağlıkla nasip etsin inş ya...
Uzun oldu ama...
 
Son düzenleme:

Desene seninkide sürpriz bebek....
 
Ben bi de bişiy anlatacağım, gerçi daha önce yazdım burda ama, okumayanlar vardır diye tekrar yazacağım..
Ben 5 senelik evliyim.Çocuk olmuyordu.Kabullenmiştik..Allah nasip ederse aralıkta taşınacağız, ocakta da tedaviye gitmeyi düşünüyorduk eşimle..
Ağustos sonu gibi ıspartaya gittik tatile.Burdan yakın, sık sık gideriz.Yolda bi türbe gördük, dedik duralım bi dua edelim türbe sahibine...Ama ne türbesidir falan bilmiyoruz..Sağ aşık türbesi yazıyor kapıda..Duamızı ettik çıktık, öyle türbe görsek de durmak adetimiz değildir bizim.Ne durdurduysa artık bizi.Bir de o yoldan kaç kere geçtik, hiç görmemiştik.
Neyse işte,sonra biz tatilimizi yaptık geldik.Sonra ben netten araştırdım merak etmiştim kimin türbesi diye..Meğer oraya çocuğu olmayan,olunca da düşen bayanlar ziyarete gelirmiş..Çok tuhafıma gitti,hatta eşime de söyledim..Bi gün abdestli falan gidelim çocuk için dua edelim diye.Olur dedi..
Neyse, ben o ay, üstelik çocuk çalışması da yapmamıştık hamile olduğumu öğrendim..İnanın doğru..Hatta öğrenince eşime dedim,bebiş olunca o türbeye bi daha ziyarete gidelim diye..
Hayatta mucizeler oluyor..Ben bu olaydan sonra daha çok inanmaya başladım.
 
ne aşısı ben bilmıyorum aşımı olcaz ki :18:

benim bile gözlerim doldu cok güzel anlatmışsın
 
kuzucum daha önce anlttıgındada okumusdum cok enteresan bebek dogunca mutlaka gidin ayy allahım ne büyüksün sen
 
kuzucum daha önce anlttıgındada okumusdum cok enteresan bebek dogunca mutlaka gidin ayy allahım ne büyüksün sen

Gerçekten de öyle..Ben yaşadığım halde inanamıyorum ama gerçekten bi mucize oldu yani..Diyeceğim şu ki, arkadaşlar üzülüyorlar ya kalp atışı duyulmadı, lekelenme falan diye, üzülmeyin arkadaşlar..Bi mucizeyi yaşıyoruz biz burda hepimiz de..Tadını çıkartalım..Haa,Allah korusun kötü bişey olursa elbette hepimiz de üzülürüz ama, bu bebekler birer mucize.Düşünsenize içimizde kalpleri atıyo.Fasulye kadarlar ama, hepimizi şimdiden alt üst ettiler.Onlar ne isterse onu yapıyoruz şimdiden.Endişeleniyoruz, seviniyoruz, kalp atışını duyup ağlıyoruz..Bu günlerin kıymetini bilelim..
Yakamozu okuyunca ne kadar sevindik,candas sen de kalp atışını duyunca senin için de sevineceğiz..
Hep beraber Allahın izniyle sağlıkla sıhhatle bu bebekleri doğuracağız, mucizemizi izleyeceğiz..
 
evlendik temmuzda işte ben 1 ay sonra bebek olsamı ne laflarına başlamıştım çünkü hayalim evlenmek ve bi bebek sahibi olmaktı neyse ben korunmayı falan bıraktım hapta kullanıyordum belki bi kaç ay olmaz diye düşünüyordum ama ağustos geldi adetime 1-2 gün kala tabi psikolojikti agrı hisettim kasıklarımda adet sancısıydı belkide ben gittim bi test aldım baktım yok hastanede ark. vardı ona gittim baktık yok üzülmüştüm nedense sonra eylülde oldu eşim ameliyat olmuştu apendisitten o ayda öle geçt, olmadı zaten derken ekimde hafiften baş dönmelerim ve bulantım olmaya başladı ayy hissediyordum sanki bu ya var gibiydi işe geldim işyerin hemenyan tarafında sağlık ocagı var oraya gittim bi test aldım yaptım dedim çıkmayacak gene heyecan yok dedim kendime ama silikte olsa vardı hemen hastaneye koştum kandan da bakmam lazımdı emin olmam lazımdı sabahtanda eşime demiştim ya midem bulanıo başım dönüyo diye ben hastaneden geldikten kısa süre sonra ben nasıl oldum diye bakmaya gelmişti ( işyerlerimiz karşılıklı) ayy o da hemen yolda düşünmüş fatmaaaaaaaaaa dedi bana yoksa bişiler olmasın baksak mı yok dedim yaa adet olucam ondan yok dedim ama dememek için kendimi zor tutuyorum dilimi ıssırıorum onu hemen gönderdim geri derken hemen hastaneyi aradım arkadaşımı oda yok demez mi bana negatif dedi ama vardı hissediyordum aman ne üzülmüştüm dedi,m adetim geçince yapıcam çıkmadı kesin öğleyin eve gittik beraber yemeğe yolda anlatım olanları oda bi heyecan bastı ama kanda yokmş dedim suratı düşsede bana çaktırmadı bana ben seni kuluçkaya yatasın diye almadım asma suratını falan gibi sözlerle beni teselli etti neyse öğleden sonra arkadaşım aradı kahkahayı basıyo müjdemi isterim diye dedim kafa buluyo benle oda fatma var hamilesin sen diyo ama inanmıyorum hiç 118,7 çıkmıştı benim şaşkın arkadaşım agustos ayındaki sonuca bakmış sonucun çıktısını alınca anlamış.....

ben öğrendim bunu iş yerinde duramıyorum gülecem avazım çıktıgı kdr gülemiyorum.. sıkıyorum kendimi mesai bitsede gitsem diye eşimle çarşıda buluştuk planım evde sölemekti ama başaraadım ben onu görünce saçma salak gülmeye başladım durmadan gülüyordum derken anladı onada söledim oda aynen benim gibi gözleri yuvsından çıkmış gülüyordu sadece yolsa kaldırımda bir ileri bir geri gidip durduk ne kdr gittk geldik bilmiyorum eve nasıl geldiğimizi falan bilmiyorum evde işte sarıldı etti iltifatlar falan öle derken şimdide mide bulantıları ile ugralşıyorum amaaaaaan ne çok yazdım yaaaa
 
Ne güzelmiş canım senin hikayen de..Fazla da beklememişsin ne güzel...
Ben eskiden çok yıpranmıştım, eczanelerden test ala ala, o ikinci çizgiyi görür olmuştum.Eşime diyorum iyi bak, yok kuzum diyo..Ben hayır var diyorum falan..Akşamları hastaneye giderdik kan testi olmaya, kollarım delik deşik olurdu, benim damarlar da ince zor bulunuyo..
Sonra boşverdim..2 senedir hiç stres yapmıyordum.Olmuordu işte.Ocakta tedavi olacaktım onda da olmazsa evlat edinecektim.O kadar ümitsizdim yani ben..Olunca inanamamızın sebebi de o yani..
ama işte herşeyin bi vakti zamanı var derler ya, bizim de vaktimiz bu vakitmiş demekki...
 

oyyyyyyyyy Allah saglıklı sıhhatlı kucagınıza almayı nasipe der birde tam olur mutluluğunuz inş.
 
Canım benim yaa :)) Ne güzel bi tesadüftür bu.BElkide ordaki duanızdı buna vesile değil mi? Ben inanuırım böyle şeylere, özellikle tesadüf olmuşsa.Allaha çok şükürki kabul olmuş.Valla çok sevindim ya :) Allah kucağınada nasip etsin inş canım...
ne aşısı ben bilmıyorum aşımı olcaz ki :18:


benim bile gözlerim doldu cok güzel anlatmışsın
Canım benim sağol ya :)
kuzucum daha önce anlttıgındada okumusdum cok enteresan bebek dogunca mutlaka gidin ayy allahım ne büyüksün sen
bencede mutlaka gidin canım ya...
Valla sizlerin hikayesini okudukça kendimede kızmadım değil yani.Tamamen piyongo bizimki.Dediğin gibi zaten hepsi ayrı birer mucize, can veren Allah.İnş bzimkinede verir.Vermezse inş zamanı gelince verir.Bencede üzülmem bencillik resmen.



Canım benim ya şaka gibi olmuş resmen :)) Ama eminim seninkide çok stresli olmuştuır, önce yok sonra var.Ama inş kucağınada aldığında tamamen var olacak canım :)
 
Canım ya Ne zor günlerdi kimbilir sizin için Çok şükür rabbim nasip etmiş, inş herşeyde sorunsuz gitsin.
Kuzenimle yaşamıştık bizde tam 8 yıl beklediler.Allah sabır ve bol şans versin bu durumdaki herkese
Gerçekten mucize ve vakit saat.Gerçekten doğruymuş bunlar.Devamıda mutluluk olsun inş be arkadaşım.
Peki kaç yıl beklediniz tam olarak ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…