2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

selam kızlar işleri bitirdim bi tek mutfağımın bahar temizliği kaldı geri bütün odaların her köşesine elim değdi valla.

ama bende bittim.şimdide kedi dili bisküvili pastamı yapmaya gidiyoruuuuummm..

öptüm hepinizi..

HIIIM bayılıyorum o tatlıya bi ara her gelen misafire onu yapıyordum.

şimdi tiramisu favorim

selam kızlar bende 12 gibi evden çıktım önce kuaföre gittim kaş manikür vs. işlerimi halledip b.köyde arkadaşımla buluştuk, alışveriş yapıp yemek yedik, evime biblo süs eşyası aldım. Akşama yemeğim olduğu için kafamda rahattı :)

ohh maşallah ellerine sağlık
Benimde dün misafirlerim vardı hemen hemen aynı yemekleri yapmışız
Brovni kurabiye benimde son günlerde favorim, mükemmel bir lezzet.....

hayır canım hiiiiç tuzlu olmuyor
ben de ilk kez yaptım büyük bir cesaret göstererekk ve iki bütün tavuk bitti geriye kemikcikleri kaldı sadece:)

bence hepiniz yapın sadece 5 dkda hazırlanıyor 2 saatte fırında pişiyor sonra ham haamm :)))
şincik şöyle oluyor
bildiğimiz turşu tuzları varya salamura tuzu da deniliyor
ondan 2-3 kilo alıyoozz, bir legene boşaltıyoruz tamamını
içine bir tane yumurta kırıyoruz
hafif sulandırıyoruz ama cıvık olmasın
sonra fırın tepsisini alıyoruz, zeminine tuzla sıva yapıyoruz
ardından tavugu yıkayıp tepsiye koydugumuz tuzların üzerine yerleştiriyoruz
sonra da tavugun üstüne komple tuzla kaplıyoruz
önceden ısıtılmış fırında en yüksek ayarda 2 saat ya da 2:15 saat piştriyoruz
tuzlar taş gibi oluyor tabi fırında
onları da bıçak yardımıyla kırıyoruz ve tavugu çıkartıyoruz
çok lezzetli oluyor

Kızlar benide özendirdiniz valla bende yapıcam bu kurabiyeyi penguenim kurabiyenin içine ceviz de koysak nasıl olur ki acep?

süper olur
favori tatlım bi süre her misafire yaparım

ahsencim tebrik ediyorum valla seni hem temizlik hem yemek aynı günde ellerine sağlık

becerikli kızım vesselam

selam kızlarrr ben döndümm :)
öyle iyi geldi ki bu taTilcik ikimizede. az uyuduk çok gezdik,ailemizi arkadaşlarımızı gördük moral depoladık:) dönüşte görümceme uğradık bi gece orda kaldık termede. her güzel şey gibi çabuk bitti ama... annemle babamdan ayrılmak yine çok kötüydü kayınvalidemlere geldiler bizim yola çıkacağımız gün babamla vedalaşırken yine ağladım ayrılıklar her zaman çok zor...

sizlerde ne var ne yok? geçmişi tek tek okuyamadım ara ara okudum daphne85 işten ayrılmışsın galiba hakkında hayırlısı olsun canım evin tadını çıkar :) yorgunpenguen canım babana geçmmiş olsun böbrek taşı çok kötüdür ben düşürdüm bilirim ALlah yardımcısı olsun babanın tez zamanda düşürsünde kurtulsun... Ahsoş şekerimm misafirlerini ne güzel ahırlamışsın hele o tuzda tavuk tarifinn bi harika. çok duymuştumda hep efsane gibi gelirdi bana kilolarca tuzun içinde nasıl tavuk pişer diye... yapan ve beğenen bi tanıdık olunca insanın deniyesi geliyor

Yorgun penguen çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum babana.
Daphne85 işten ayrıldım yazmışsın ya, o kadar çok ihtiyacım varki evde kalmaya, biraz kafa dinlemeye imrendim Ben 2 yıldır izinsiz çalışıyorum Eski işimde iznimi düğün için saklıyordum, evlenmeden devlete atandım, cuma biyerden ayrılıp pazartesi diğer işe başladım eski işimden hemen ayrılamadığım için. 3 yıl önceki iznimde sadece 1 haftaydı, ondada kpss çalıştım Okulda bitince çok kısa zamanda işe başladım ben. Yani 2009 un sonbaharından beri hiç keyfimce izin yapamadım, ne tatil, ne ev keyfi. Yıl olmuş 2012, 3 sene geçmiş ben hala izne çıkcağım günün hayalini kuruyorum. Her sene bişey çıkıyor. Haziranda doluyor iznim, işallah o zaman çıkacağım:) Ancak tatile gidemeyeceğiz, hem eşimin izni yok, hemde maddi olarak zorlar şuanda. Olsun ev keyfi yapacağım:) Ama seneye tam 1 hafta en güzel tatili yapacağım bi aksillik çıkmazsa yine:))

evet ben yokken bülbül gibi şakıyolar
landfloves olunca burayı bayaa renklendiriyo

ay teşekkür ederim böyle düşünmene canım benim. bugün akşam benimde yemeğe misafirlerim vardı, iki kişicik tabii, misafir bile sayılmazlar, 16'lar 25'lerin yanında :)))
ahsenciim bravo sana, nerden aklına geldi tuzda tavuk? merak ettim bigün yaparım belki bende. bak browniyi yap pişman olmazsın demiştim. çok güzel dimi, benim eşim bayılıyor, ilk zamanlar bende kim gelse ondan yapıyordum her yiyende mutlaka tarifini aldı :))

bugün bende fırında kabak mücveri yaptım, google'da mücver fazla yağ çekmesin diye ne yapılır diye araştırırken fırında yapıldığını öğrendim, biraz geç pişiyor içi sanki çiğ gibi görünüyor ama güzel oldu. yanına mantı, mercimek çorbası, salata ve nohutlu pilav yaptım.

yarın kuru fasulye yapacam, gerçi saat nerdeyse 2'ye gelmiş, o zaman bugün yapacam. eşimin işleri vardı bilgisayarda biraz önce yattı bende bilg.'a oturunca imalı imalı iyi geceler dedi giderken, bende yatayım en iyisi

yarın öğleden sonra görüşürüz

günaydın kızlar bende geldim
spedyy doğum günün kutlu olsun sevdiğinle bir ömür beraber mutlu olun emi
:118:

günaydın herkesee
speedyyy doğum günün kutlu olsun nice mutlu seneleree koçişinleee

amin canım çok sağol teşekkür ederim

speedymin doğum günümü ??? Mutlu yıllar canım iyiki doğdun mutlu huzurlu sağlıklı yıllar...

teşekkür ederim penguencim çok sağol

günaydın kızlar bende geldim
spedyy doğum günün kutlu olsun sevdiğinle bir ömür beraber mutlu olun emi
:118:

amin tatlım inşallah hepimiz böyle olalım

Günaydın kızlar..
spedycim doğumgünün kutlu olsun.. Sevdiklerinle birlikte nice mutlu senelere

teşekkkür ederim canım akşam olsun diye sabırsızlıkla bekliyorum :2::2::2:

speedy iyi ki doğdun canım...

teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…