• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül - Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

sağol cevap verdiğin için.ya doktorum çok iyi demişti yumurta rezervime.bende 3.gün transfer ettiler diğerlerini de imha etmişler 5 6 güne kadar beklemediler ki.dediğin gibi üztünde durmadılar demekki...zaten bu tedavimde de sadece birinci kalite olanları göndermişler cgh ye.doktorum 2.kalite olanlar da sağlam çıkabilir demişti ama.6 tane 1.kalite çıkmış diye sadece onları göndermişler.off kafam karıştı.umarım bu sefer tutar ama tutmaz sa dondurulmuş da olmazsa iyi bir yer araştırmaya başlarım artık.hayırlısı umarım gerek kalmaz...:59::59:

cnm benim 10 tane donduuruldu hepsi 1.kalite dendi 5.gün embriyosu
ama odamda bi hasta vardı 5.güne 2 tanesi yasayabilmiş 1 tanesi 1.kalite diğeri ise pek umut vaat etmiyor diye dondurulmasını istememişler
baska birini duydum 13 tane dondurulmus
sanırım yumurta kalitesine göre değişiyor
ben pek takılmıyorum bu konuya o kadar yazı okudum bazen 1.kalite tutmuyor bazen umutsuzca konulan embriyo tutuyor:26:
sadece su var bana transfer günü 11 cok kaliteli yumurta var diyince bi sevindim hani olmazsa bidaa bu kadar uğrasma olmicak die:37:
bugün transferin 3.günü benim opudan sonra cok sancım olmustu azaldı ama hala var
belirti filan yok:33:
sadece dinleniyorum dua okuyorum bol bol
carsamba zaten işe baslıcam
bende pimpirikliyimdir ama inan insan cok düsünmeyince daha yolunda gidiyor hersey
ki bana yumurta rezervin cok kötü demişti baska bi doktor ama bak takmadım cok sükür oldu yani yumurta..
nec86 nın güzel haberini bekliyorum heycanla:16:

Son düzenleme:

kızlar bende sayfanın sonuna kendimi ekledim.[/QUOTE]

hoşgeldin, iyi yapmışsın ama böyle yayınladığın için bir dahaki listede olmazsın. Senden alıntı yaptığımda liste çıkmıyor, çünkü liste senin mesajında alıntı olarak kalmış.

İSİM---------------YAŞ---NEDEN--------DENEME--------MERKEZ------------------DURUM

sinem25-----------28----.............-----1.deneme-------Memorial-----------------HAMİLE:nazar::49::nazar:

suaenvar----------...----...............-----...............------...................--------------8 ekim test
nec86--------------25----sebepsiz-----1.deneme------Kadıköy Şifa-------------10 ekim test
sermuh------------...-----kadın---------4.deneme------....................-------------10 ekim test
aymutu------------29----erkek---------4.deneme------Anatolia T.B.-------------11 ekim test

toobe--------------27----kadın----------...............------Gazieurofertil------------transfer olacak
denizden77-------34----........----------3.deneme------....................------------transfer olacak
mine1987---------24----pco------------3.deneme------Alman Hast.--------------transfer olacak
baharkus----------33----kadın----------1.deneme-----Smyrna T.B.--------------6 ekim transfer
mrln----------------20----kadın----------2.deneme------Maya T.B. ---------------ekim sonu transfer

pınar72------------39----erkek----------2.deneme-----Acıbadem Kadıköy------11 ekim opu
DenizCeren01----34----erkek---------3.deneme-----Gürgan Clinic-------------13 ekim opu
AliasBlue-----------30----end.-----------2.deneme------.........................--------17 ekim opu

Nazlic---------------26----erkek---------1.deneme-----Acıbadem-----------------iğneler başladı
melish83-----------28----erkek---------1.deneme------Ege Üniversitesi--------iğneler başladı
haziran15---------...-----.........---------6.deneme-----....................-------------lucrin başladı

Deren6-------------25----erkek---------1.deneme------Ada Tıp Has.-----------16 ekimde başlıyor
pınar1202---------30----erkek---------4.deneme------Özel Ege T.B.----------ekimde başlıyor
fulyabe-------------32----.......----------3.deneme------Umut T.B.---------------ekimde başlıyor
gren82-------------29----erkek---------2.deneme------Alman Has.-------------ekimde başlıyor

baby2007---------25----pco+erkek----1.deneme------Bursa T.B.---------------d.k.h kullanıyor
Bilgemmm---------23----erkek----------2.deneme------ZekaiTahirBurak-------d.k.h kullanıyor
kyr------------------31----kadın----------3.deneme------İrenbe T.B.--------------d.k.h kullanıyor
cloudly-------------28-----kadın---------1.deneme------Özel Ege T.B.-----------d.k.h kullanıyor
cakir44-------------23----pco+erkek---3.deneme------Memorial----------------15 kasımda başlıyor
hly7-----------------23----pco------------1.deneme------Umut T.B.---------------kasımda başlıyor
ece22--------------.....----sebepsiz-----3.deneme------Bursa Acıbadem-------kasımda başlıyor

sweet_baby------34----..........---------2.deneme------.................--------------.......................

tuana0225-------...-----pco-------------3.deneme------Medikalpark------------bir dahaki sefer inşallah
pepero------------...-----sebepsiz------2.deneme------Genart-------------------bir dahaki sefer inşallah

:nazar::nazar::nazar:MEVLAM HEPİMİZİN BU TEDAVİLERİNE EVLATLARINI YAZMIŞ OLSUN.
SAĞLIKLA GELSİNLER, HUZURLA BÜYÜSÜNLER İNŞALLAH
:nazar::nazar::nazar:

Arkadaşlar çok emin olduğum birşey var bu embriyo kalitesi konusunda.
İnternette de benzer bilgiler okuyabilirsiniz.
Hiç sevmediğim eski doktorum da, şimdi tedavi olduğum doktorum da, konuştuğum embriyologlar da aynı şeyi anlattı.
Bu bizlere söylenen 1.kalite, 2.kalite, 3.kalite vb. gibi tanımlamalar embriyonun iyi, sağlıklı olduğunu göstermiyor. Bu sınıflandırma sadece şekillerine bakılarak yapılıyor. Yani bizlerin 1.kalite dediğimiz bir embriyo şekil olarak çok iyi görünüyor ama asıl kalitesini, sağlığını belirleyen şey içinde varolan dna sı. Bunu da embriyoya bakarak söylemek imkansız. Doktorların tümü şekli düzgün olan, düzgün bölünen embriyo en sağlıklı embriyodur umuduyla bize transfer ediyorlar. Dikkatinizi çekerim umutla yapıyorlar bunu bilerek değil. 2. ya da 3. kalite denilen bir embriyonuz, 1.kalite görünen bir embriyodan sağlıklı olabilir.

Dondurma konusuna gelince elimizden gelen tek şey kliniğe güvenmek, bu yüzden de başlarken emin olmak, inanmak çok önemli.
Benim ilk tedavimden 7 tane embriyom kaldı. Bana embriyolog hepsinin dondurulabilir kalitede olmadığını, ama yaşıyor olduklarını söyledi. 4 tane 1.kalite embriyo var kalan 3ü orta dedi. Eğer dondurma işlemi yapacaksak, ben orta kalite 3 taneyi de ekleyeceğim, sonuçta dondurma işlemi için 1 kere aynı meblağ ödeniyor.
Ola ki dondurulmuş tedavin de olmazsa elimizde kalan embriyorları tekrar değerlendiririz dedi. 2.tedavimi bu 7 embriyonun 2sini çözerek yaptık. sonuç negatif. Şimdi o klinikte 5 tane daha embriyom var. 2+2+2+1olarak dondurdular. Kalan 2+2+1 embriyo.

Yani canlarım bu anlattıklarım ışığında, tek yapabileceğimiz gittiğimiz kliniğe güvenmek, Allaha dua etmek.

arkadaslar çok özür dileyerek 3. 4. 5.6. denemelerini yapan arkadaşlarım ;
sizleri gerçekten tebrik ediyorum ve sabrınıza gucunuze hayran kaldığımı belirtmek istiyorum.
negatif sonuç aldıktan sonra tekrar tekrar deneme gucunu,manevı olarak o sabrı nasıl elde ettınız
ben aşılama da 2 negatif gördukten sonra şimdi 1.tup bebek denemem olacak ve içimde yine negatif olur mu diye dusunceyi atamamışken siz bunu nasıl başarıp bır sonrakı tedavıye başlayabılıyorsunuz.gerçekten sizleri kutluyorum.inş hiç kimsenın emekleri boşa çıkmaz.....

sermuhcum çok üzgünüm gerçekten :( ne desek şu an sana anlamsız geliyordur , allah sabır versin, işallah dondurulmuşlar ile senden güzel haberler alırız...

sermuhcumm hayırlısı olsunnnn :((( inşallah dondurulmuşlara gerek kalmadan bebişin gelirrr...

arkadaşlar bende kan verdim öğleden sonra açıklancak ancak akşama haber veririmm.. inşallah olumlu haberle dönerimm...bence bu sürecin en zor zamanı buymuş..opu, transfer, test gününü bekle ama şu 2-3 saat çok zor :S sonu iyi çıksında inşallah razıyımmmmm.. dualarınızda unutmayın ne olur..

haydi bakalım nec86 senden iyi haberler alırız işallah, dualarımız seninle,

arkadaslar çok özür dileyerek 3. 4. 5.6. denemelerini yapan arkadaşlarım ;
sizleri gerçekten tebrik ediyorum ve sabrınıza gucunuze hayran kaldığımı belirtmek istiyorum.
negatif sonuç aldıktan sonra tekrar tekrar deneme gucunu,manevı olarak o sabrı nasıl elde ettınız
ben aşılama da 2 negatif gördukten sonra şimdi 1.tup bebek denemem olacak ve içimde yine negatif olur mu diye dusunceyi atamamışken siz bunu nasıl başarıp bır sonrakı tedavıye başlayabılıyorsunuz.gerçekten sizleri kutluyorum.inş hiç kimsenın emekleri boşa çıkmaz.....

ahhh... cnm benim dilerim sen bu kadar beklemezsin, ama şu kadarını söyleyeyim bu isteği kadın olarak yüreğine veren Allah tüm olumsuzluklara rağmen isteme, direnme gücünü de veriyor. Bu yaşadıklarımız kocamaaaan bir sınav, Allah sevdiği kullarını en çok istedikleri şeyle sınarmış. Bakalım bunca acıdan sonra yine bana dua edecek mi yoksa pes edip yüz çevircek mi diye? İnan ne kadar acı da olsa sınandığını düşününce gücün artıyor. Dilerim sen görme o günleri, dilerim bu denemende kavuş evladına.

ahhh... cnm benim dilerim sen bu kadar beklemezsin, ama şu kadarını söyleyeyim bu isteği kadın olarak yüreğine veren Allah tüm olumsuzluklara rağmen isteme, direnme gücünü de veriyor. Bu yaşadıklarımız kocamaaaan bir sınav, Allah sevdiği kullarını en çok istedikleri şeyle sınarmış. Bakalım bunca acıdan sonra yine bana dua edecek mi yoksa pes edip yüz çevircek mi diye? İnan ne kadar acı da olsa sınandığını düşününce gücün artıyor. Dilerim sen görme o günleri, dilerim bu denemende kavuş evladına.

aminn inş bitek ben degıl bu yola çıkmış tum arkadaslarım bebişlerini bıran önce kucaklarına alırlar.
ben gerçekten tekrar negatifi görmekten çok korkuyorum
kendımı olacak dıye çokda kaptırmadım ama ıçımde bı tedirgınlık var işte.
bı tarafım olacak olacak dıyor dıger yanım yıne negatıfı görcen dıyor
bı tek bana mı oluyor bu yoksa bunu yaşayan var mı benım gıbı...

herkese merhabalar çok şükür dün gece döndüm yorucu bir toplantıydı ama geçti gitti...bu gün d.kontrol hapının son günü sanırım 4-5 güne adet olurum:))
yeni arkadaşlar hoş gelmiş tedavide olanlara güzel yumurtalar olması dileği ile benim meryem suresini annem dün okumayı unutmuş bir gün atlanmış oldu kısmetten ötesi yok çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok
sermuh ne desem bilemiyorum adına çok üzüldüm acın taze yaran derin inşallah en kısa zamanda yaralarını sarar bebeğine kavuşursun......
nec canım inşallah güzel haberlerle dönersin dualarım seninle....

Merhaba kızlar , sermuh ve ozlozcan , inşallah bir dahakinde dondurulmuş yada tüp bebek kavuşursunuz kuzularıza..
Çok zor ama mücadeleye devam etmekten başka yapacak hiçbirşeyimiz yok..
Rabbim sizlere sabırlar versin ..
Bende bebeğini kaybetmiş bir anne olarak çok iyi anlıyorum sizleri..

Kızlar histereskopiyi çekildim .. Ne genel ne lokal hiç bir anestezi yapılmadı ..
Çok canım yandı , çok ağladım zırladım , ağrı eşiğimde çok düşük zaten , dr'da gözlem odasında dinlendirdi beni..
Ama çok şükür bitti ve sonuç temiz çıktı ..

Şimdi önümde bir engel kalmadığı için rabbimin izni ile yakında lucrine başlıyorum ..
2. denememde kavuşurum inşallah yavruma ..Hayırlısı ile..

Merhaba kızlar , sermuh ve ozlozcan , inşallah bir dahakinde dondurulmuş yada tüp bebek kavuşursunuz kuzularıza..

Kızlar histereskopiyi çekildim .. Ne genel ne lokal hiç bir anestezi yapılmadı ..
Çok canım yandı , çok ağladım zırladım , ağrı eşiğimde çok düşük zaten , dr'da gözlem odasında dinlendirdi beni..

Şimdi önümde bir engel kalmadığı için rabbimin izni ile yakında lucrine başlıyorum ..

cnm anestezisiz nasıl yaparlar ben anestezi olduğum halde kendime gelince çok sancım oldu bir de rahmine çizikler atıldı mi,dr. böylr birşey söyledi mi?

aminn inş bitek ben degıl bu yola çıkmış tum arkadaslarım bebişlerini bıran önce kucaklarına alırlar.
ben gerçekten tekrar negatifi görmekten çok korkuyorum
kendımı olacak dıye çokda kaptırmadım ama ıçımde bı tedirgınlık var işte.
bı tarafım olacak olacak dıyor dıger yanım yıne negatıfı görcen dıyor
bı tek bana mı oluyor bu yoksa bunu yaşayan var mı benım gıbı...

az önce yazdıklarınla ve bu yazınla duygularıma tercüman oldun geçen 6. denemesini yapan birini okudum ve aynen ben de senin gibi hayran kaldım kadına ben de 2 aşılamada negatif ve 1. tüp bbebek denemem ve ben de çok korkuyorum Allah herkesin yardımcısı olsun

herkese merhabalar çok şükür dün gece döndüm yorucu bir toplantıydı ama geçti gitti...bu gün d.kontrol hapının son günü sanırım 4-5 güne adet olurum:))
yeni arkadaşlar hoş gelmiş tedavide olanlara güzel yumurtalar olması dileği ile benim meryem suresini annem dün okumayı unutmuş bir gün atlanmış oldu kısmetten ötesi yok çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok
sermuh ne desem bilemiyorum adına çok üzüldüm acın taze yaran derin inşallah en kısa zamanda yaralarını sarar bebeğine kavuşursun......

Cnm hoşgeldin, hadi gözün aydın, toplantın da bitmiş, ilacında... Dua için çok üzme kendini, Allah bilmiyor mu kalbinden geçeni, bir eksik, bir fazla önemli olan niyetin bence.

İnşallah bu yolda çektiğin son acı olur. Bana düşmez ama ben de çok şaşırdım anestezi olmamasına. Vardır herhalde bir bildikleri, olan olmuş çünkü. Hakkında hayırlısı olsun cnm.

hadi hayırlısı olsun tatlım bu umarım son göz yaşın olur bebişlerine giderken ne güzel bir adım bir adım daha ve bitecek inşallah hasretinn

az önce yazdıklarınla ve bu yazınla duygularıma tercüman oldun geçen 6. denemesini yapan birini okudum ve aynen ben de senin gibi hayran kaldım kadına ben de 2 aşılamada negatif ve 1. tüp bbebek denemem ve ben de çok korkuyorum Allah herkesin yardımcısı olsun

amin cnm.denemelerimiz ve sorunlarımız farklı olsada amacımız tek.hepimiz tek bi amaç için meleklerimize kavuşmak için mucadele edıyruz ve inş hepimiz yakında bebişlerimize kavuşuruz....

hoşgeldın yoklugun farkediliyor :) hadı gözun aydın hapın bıttı benımde 11 tane var daha :((
ben kontrol hapımın son gunu merkeze kontrole gıdıp lucrın başlıcam sen regl olmayı mı beklicen ??
buarada dua için hiç üzülme allahım okunanları kabul eder inş...

Cnm hoşgeldin, hadi gözün aydın, toplantın da bitmiş, ilacında... Dua için çok üzme kendini, Allah bilmiyor mu kalbinden geçeni, bir eksik, bir fazla önemli olan niyetin bence.

.

hoş bulduk canım Allah kabul eder inşallah ne diyeyimmm

Back