2011 Eylül - Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

çook teşekkür ederim temennin ve duan için inşaallah o müjdeyi vermeyi bende çok istiyorum seninde bu yeni yolunda bebeğine kavuşmanı diliyorum cnm herşey gönlünce olsun

aramıza hoşgeldın rabbım sana da bızlere de hayırlı saglıklı evlatlar nasıp eder inş.tedavın hayırlı olsun kucağın bebişle dolsun emi

kyr önceliikle çok zarifsin teşekkür ederim
izmirde olman ne güzel çook şanslısın bende izmirliyim ama şu anda manisada yaşıyorum hakkında hayırlısı olur umarım bende izmirde özel ege tüp bebek merkezinde tedavi görüyorum şuanda daha önce irenbede tedavi görmüştüm fakat dilek hanımın tamamen kişisel tavırları yüzünden bir daha tedavi olmadım o merkezde ama merkez oldukça iyi çok iyi bir seçim yapmışsın özellikle embriyologları zerrin abla mükemmeldir hala görüşürüz...

bu uzun yolda yürürken bazen eşim bile ne hissettiğimi anlayamaz haldeyken benimle aynı şeyleri hisseden birileriyle paylaşmak üzgünüm dediğimde a sıkma canını demek yerine güçlü olmalısın diyen birileriyle paylaşım yapmak tanımadığın ve belkide asla tanıyamayacağın insanlar için dua etmek heyecanlanmak ve üzülmek aslında çok çok heyecan verici ben şunu anladım ki seni ancak senin derdini çeken anlayabiliyo içinin nasıl yandığını göz yaşlarının neden anlamsız süzüldüğünü burnunun direğinin her bebek gördüğünde neden sızladığını ancak yaşayan biliyo......

çok çok umutsuzum ben aslında yazmayacaktım çünkü kimseyi hiç kimseyi asla ama asla olumsuz etkilemek istemem ben umudumu hayallerimi bi masada kaybettim biraz önce facede ilk tüp bebeği beraber yaptığımız arkadaşımı gördüm ikimizde hamile kaldık fakat benim miniğimin kalbi atmadı kürtaj oldum onun kızı 1,5 yaşında şimdi çok çok güzel Allah bağışlasın beni yine en iyi siz anlarsınız kıskançlık değil benimkisi sank isanki hiç olmayacakış gibi hissetmek
şimdi hamile kalmak onun karnımda oynayışını hissetmek doğum sancıları yada o cennet kokusu benim için hayal sadece
ben ki anne olamamanın mümkün olmayacağını düşünürken ben ki asla vazgeçmem ne olursa olsun annee olacağım diye herkesle inat ederken şimdi önümdeki tedaviyi bile iptal etmeyi düşünüyorum çünkü umudum az hemde çok az evet bitmedi hala biraz kırıntı hala bir ışık var ama sanki o ışık bana bebeğime yetmeyecekmiş beni aydınlatmayacakmış gibi geliyor off çok doluyummm hemde çok konuşamıyo hissedemiyorum hatta artık ağlayamıyorum bile sonra çaresizce aklımın bana oynadığı oyunlara yenik düşüyorum aslında olacakmış ama ben böyle olumsuz düşündüğüm için şimdi olmayacak işte diyorum kendi kendime anlayacağın kendi girdabımın içinde kendim dönüp dolaşıyo kendi kendimi boğuyorummm
niye senin yazının altına bunları yazdığımıda bilmiyorum sanırım saçmalıyorum affola sadece ben çok üzgünümmmmmm
sadece yazmak istedim iştee kimseyi olumsuz etkilemek yada üzmek istemem tekrar affolaaa

aslında dün dr.la konuştuktan sonra bütün hislerim kayboldu sanki.. 3 ay ara dedi mikroenjeksiyon için ama ben ara vermezsem belki 3 ay sonra başka bi tedaviye geçebilirim zaman kaybetmek istemiyorum.bu ay olmazsa eğer ben bandırmada yaşıyorum istanbulda bahçeci kliniğine gitmek istiyorum.yada en iyi yer neresiyse oraya.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..Kucaklarımız bir an önce bebeklerimizle dolsun..

Allah razı olsun canım..
Hadi gözün aydın tatlım...insan nasıl heyecanlanıyor..
İnşallah bebeğin seninledir.
İnşallah Allah gönlüne göre verir.

Pınarcım canım arkadaşım.Umutsuzluk yok.Ne kadar umut o kadar bebiş.Yıkılıyoruz ama toparlanmak gerek.Seni çoook iyi anlıyorum.Bak canım ben tam iki tane hamile arkadaş ile çalışıyordum sonra birden sayı üç oldu :) düşün sabahtan akşama kadar yan yana bebek sohbetleriinin içindesin.Moralimi düşün.Tuvalete koşardım ağlardım boşalırdım tekrar yerime geçerdim.Bir zaman böyle geçti.Doğurdular bile :)) birkaç gün önce en yakın arkadaşım hamile olduğunu söyledi.Derken bir tane de daha duydum..bunun sonu yok.Algılarımız bu yönde.Kim hamile biz onu görüyoruz dertliyiz ya..

Sen de bu süreci toparlanıp atlatmalısın.Asla tedavini erteleme.Ben de zaman zaman ertelesem mi diyorum çünkü ya olmazsa var işin sonunda.Son diye düşündüğümüz umutlar.Ya olmazsa tüp son çare ya olmazsa..

Bunların da sonu yok..Bir yerden başlayıp bitirmeliyiz bu işi..Napalım Rabbimin bir bildiği vardır.biz de uğraşarak anne olacağız.kimilerine kolay nasip ediyor bu duyguyu .kimilerine ise sindirerek.vardır bunda da bir hayır.

Hadi bakalım birlikte başlayıp bebeklerimizi burdan göstermek nasip olur inşallah iyi düşünelim iyi olsun tamam mı kuzucum.öpüyorum seni çok.

yapmayın kızlar zaten sulu gözüm bugün ağlama günü gibi oldu nolur toparlayalım kendimizi hepimiz aynı duyguları aynı hüzünleri yaşıyoruz bizim sınavımızda bu inşaalah sabrımızın mükafatlarını alırız

Hepinize teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

Pınar yazdıklarını okuduğumda buradaki arkadaşlar gibi ben de kendimden çok şey buluyorum. ama lütfen topla kendini, ben de aynı hislere düşüyorum zaman zaman. tek dayanak noktam Allah'a olan inancım. yüreğini O'na teslim edince rahatlıyor insan. senin serüvenin daha uzun benden, daha zorluklar çekmişsin, insan yaşadığını bilir, senin de dediğin gibi yaşamayan anlayamıyor hislerimizi. inan çok iyi anlıyorum seni, bir defterim var bebeğime mektuplar yazdığım bugün onu okudum baştan, öyle garip geldi ki çok zaman geçmemiş belki ama ilk tedavimde yaşadıklarım çok uzak şuan bana, ilk olumsuz sonucumu aldığım gün eşim bile inanamadı halime, saatlerce hıçkırarak, haykırarak ağladım. günlerce neden allahım dedim durdum. şimdi ise bu duygulardan çoook uzaktayım. tek düşündüğüm elimden geleni yapmak. şuan için tek elimden gelen tedavi olmak, ama bu da bir gün son bulacak. Allah izin verirsen dayanabildiğim kadar denerim, olmuyorsa bir yerde vazgeçmem gerekecek bunu sürekli söylüyorum kendime. çocuk sahibi olamayan bir yığın çift var. herşeyde bir hayır var demekten başka çare yok. bu demek değil ki vazgeç, bu demek değil ki oluruna bırak, daha yaşlarımız genç,şükür ki maddi olarak hala karşılayabiliyoruz. nice arkadaşlarımız var yıllarca 1 deneme için para biriktiren. şükür isteğimiz için çaba sarfedebiliyoruz. bundan sonrası mevlanın takdiri. diliyorum yazmış olsun bebeğini sana.

bu sözlerim vazgeçmek, vazgeçirmek için değil, yaradan istemeden biz ne yaparsak yapalım boş. ona sığınıp O'na dua ediyorum, hepimizin kaderine yazmış olsun bebeklerimizi, O'na dua ediyorum kollarımız boş kalmasın. dualarım sizlerle...

meliscim canım sağol arkadaşım Allah razı olsun öle yada böyle hep beraber çıktık bu yola ekim ayında seninle beraber ilerleyieceğiz inşallah tuananın dediği gibi bizimde sınavımız buymuş..

tuana canım bu yazıyı yazrken inan aklımın bi köşesi hep sendeydi sonuç beklediğin için ve necdeydi yumurtaları toplandığı için tabiki iğer arkadaşlarda var en son istediğim şey olumsuzluk dediğim gibi eğer sizi kötü etkilediysem affola lütfen kendini ve kuzucuğunu üzme Allahın izni ile herşey güzel olacak

kyr öncelikle hoş bi karşılama olmadı kuusura bakma bugünlerde var üzerimde bi olumsuzluk ama geçecek inşallah vazgeçmedim geçemedim geçemiyorummm içimdeki o umut minicikte olsa var olduğu müddetçe vazgeçemem bunu kendime eşime ve doğacak bebeğime yapamam:))
dediğin gibi haklısın inşallah kaderimize yazılmış olsun yoksa biz ne yaparsak yapalım boş ....

uzun bir aradan sonra burdayim :)) 7 yillik evliyim. 5.inci yilimizda ilk denememizi yaptik ve bir kizim var. dogumdan 10 ay sonra normal olarak hamile kaldim ve iki ay sonra kurtaj oldum kalbinin attigini hic duyamadim . 5 tane kardesi var kizimin dondurulmus bizi bekliyor ) guluyorum cunki umutluyum hic kaybetmedim umudumu. ilk transferimdede yerlestirdikleri andan beri onu sevdim onunla konustum ona sarkilar bile soyledim. ekimin 2 si gibi adet olucam dr.um sadece regli olunca ara dedi.nasil bir yok izlicez hic bir bilgim bile yok sadece bana ilk yaptirdigimiz ignereden verdi yine igne olucam. tam bakmadim bile ne olduklarina dolaba attim sadece. eger ilkinde yetecek kadar igne kullanirsam ve tutarsa sanirim gonaldi galiba tam hatirlamiyorum ismini .artani size verebilirim . ilkinde 1 kutuya hic dokunmadan elimde kalinca burdan 1 arkadasa vermistim. bakalim bizi neler bekliyor . bu arada ben yurt disinda yasiyorum .transfer islemleri nasil oluyor o gune kadar nasil yontem kullaniliyor sizlere aktaririm sizlerde yazin lutfen her tup bebek merkezi farkli yollardan calisiyolar .

ya arkadaşlar benım farlutal bıteli bugun 3. gün hala adet olmadım.adet olsam d.kontrol hapı başlıcam off adet olsak bı dert olmasak bı dert.bu ne ya.
daraldım valla.zaten bı kaç gundur içimde bı ses olmayacak tutmayacak deyıp duruyor.aglamak istıyorummmmmmmmmm.
2 negatıf aşılamadan sonra bunda da yıne negatıf sonuç alacakmışım gıbı bı hıs uyandı içimde bıkaç gundur.
allahım yardım et ne olur.bı eve 2-3 evlat veren allahım ne olur bıze de versen şu benım gıbı yanıp tutuşanlara da bana da 1 er tane versen

babyycımm sakin ol canım farlutal sanırım adet sökturücü tam olarak bilmesemde ilacı bıraktıktan 4-5 gün sonra gelmesi normal hatırlayamadım lütfen kusura bakma sende adet problemi varmıy dı??
lütfen sakin ol benim dünkü psikolojimi sen almışsın bugün Allahın izni ile olacak arkadaşım biz deneyelim yaşımız imkanımız varken elimizden geldiği kadar gücümüz yettiği kadar deneyelim bana bırak denemeyi ara ver diyen arkadaşlara söylediğim bir gün yaşım geçtiğinde ola ki bir bebeğim olmazsa gönül rahatlığıyla hiç olmazsa ben mücadele ettim bebeğime kavuşmak için çok uğraştım ama kısmet değilmiş diyeceğim diyorum
şimdi sende lütfen sakin ol bak sağlıklıyız elimiz ayağımız tutuyo en önemliside onun çocuğunun annesi olmak istediğimiz adam burada yanı başımızda öncelikle elimizdekilerin kıymetini bilmeliyiz şükretmeliyiz ki seninde bu konuda ne kadar tevekkül içinde olduğunu tahmin edebiliyorum
babaycim arkadaşım dediğim gibi lütfen üzülme yukarıdaki yazdğım tüm şeyleri aslında sende benim kadar iyi biliyorsun ama insan ormanın içindeyken bazen göremiyo bazı şeyleri bazen iyi bişeyler duymaya umuda ihtiyacı oluyo Allahın taktiri herşet düm kyr çok güzel bi cümle yazdı bütün gece beynimde dolaştı inşallah kaderimize yazılmıştır diye haklı hemde çok inşallah hepimizin kaderine sağlıklı hayırlı bir evlat bizede o en yüce anne olma duygusu yazılmıştır lütfen iyi ol arkadaşımm

şanslı anne hoş geldin benim bir defa dondurulmuş tedavim oldu iptal olan ama inan aşamaları net hatırlamıyorum sadece bahsettiğin gonal f sanırım o iğneleri vurulmuyosun ondan eminim hakkında hayırlısı olsun inşallah bebeişine güzel kardeçler olsun..

kızlar umudum bitti kanama iğneye rağmen kesilmedi inşaallah sizlerden alırım güzel haberleri

kızlar umudum bitti kanama iğneye rağmen kesilmedi inşaallah sizlerden alırım güzel haberleri

tuana canımm benim neler okuduk bu bölümde ne kanamalara rağmen tutan gebelikler biliyorum ben öncelikle ltf sakin ol canımm bol dua et sakin ol

bu günü saymassak daha 3 gün var testgününe kanaman nasıl koyumu belki tutunma kanamasıdır tatlımmm hiç bir şey dünyanın sonu değil sen yeterki sakin ol.....

arkadaşlar merhaba benimde bir başarasız tüp bebek denemem var.bundan yaklaşık 3 ay önceydi.5 yıllık evliyim.daha önce başka hiç bir tedavi denemedim.5. yılda tüp bebeğe başladım.ayın 23 ünde adet oldum ve dondurulmuşlarla tedaviye başladım.sadece estrofem tb kullanıyorum günde 4 defa 6 saat arayla haftaya çarşamba dr kontrolüm var.benim 2 tane dodurulmuşum var. bakalım?tahlil sonuçlarımda iyi ama olmayınca olmuyor.birde sigara kullanıyorum.acaba ondan mı diye düşünüyorum.tedavi aşamalarını ve sürecini size buradan yazarım.zaten transferden sonra 5 gün izin alıcam evdeyim yani...birde sigara kullanan var mı aranızda merak ediyorum.

Son düzenleme:

green hoş geldin canım ben sigaranın yumurtalık ve sperm üzerine olumsuz etkisi olduğunu biliyorum akıl vermek değil ama bence bırakmaya çalış yada azalt hakkında hayırlısı olsun inşallah dilerim sağlıkla bu tedavinde alırsın evladını kucağına... gelişmeleri ve mutlu haberini bekliyoruz:)))

inşallah canım...hepimizin duaları kabul olur ve yüzümüz güler...

hakikaten bugun ii değilim ben.çok sıkıntılım streslıyım herşeye bağırasım aglayasım var.evet canım adet düzensizliğim var sık sık adet olabılıyorum asılamalardan sonra duzenlıydı ama son 2-2,5 aydır sık sık oldum.doktor farlutal bıtınce ayın 28 gıbı adet olursun dedi bekliyorum işte.kimseyle derdimi paylaşamıyorum çevremde benımle hatta benden sonra evlenen herkesın çocuğu var hepsi kendiliğinden gebe kaldı.halimi kimse bilmıyor.geçen bıraz çıtlatayım bı arkadasıma dedım işte çocuk nıyetıne gırdık bakalım falan dıye bana yok ilişkiden sonra kalkma yat falan dıye şey söylüyor oysakı bılmıyo kı ben nelerle ugrasıyom.agrıma gıdıyor artık.anneme anlatamıyom onceki aşılamaları soyledım sonuç negatif olunca o da uzuluyor zaten kendıde kalbınden bay pass falan oldu onada sıkıntı olmasın diyorum. kaynanam sankı sorunlu benmişim gıbı boş boş konuşuyor bazen.bı kere eşimin sperm sayısyla alakalı bı durum oldu kaynanam bana dlyo kı e onun spermlerı normal di diyor.ne bılıyosa sankı ölçmüş biçmiş bakmış.allahım ya kendı oğluna laf etmez sankı benım kocam allahın kulu deil onda bı sorun olamaz mı yanı.desteğin için çok teşekkür edrim haklısın inş.kaderimize yazılmıştır hayırlı sağlıklı evlatlarımız.insan bazen çıldırıyor işte böyle.isyan değil sadece kendime sitemim.............................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…