daha 24 yaşındayım ilk denememizi bahçeci fulyada denedik 5 gününün embriyosuydu ama malesef tutmadı sorun eşimde azospermdi ama şuan normal çikiş oluyor bizim genetik üstellik şimdi d.bakırda denedik 3 günün embriyosu 3 tane yerleştirildi iki tane8 hücreli 1tane 7 hücreli dondurulmuşlarımız yok belirti aramamın sebebi öncekinde hep adet oldum olacam gibiydi bunda yok işte
genartta yaptırıyordum hiç bi sorun görünmediği için acaba genetikmi diye eşiminde benımde kanımı aldılar genetiğe baktılar amann ne bileyim inanmıyorum ben sadece daha fazla para alma çabası gibi geldi bana hiç memlun kalmadım sadece bu değil tavırlar ilgisiz alakasız kasapta hissettim kendimi ama boşver belki yanılıyorumdur dedim ama yanılmıyormusum şimdi ankarada başka merkez araştırıyorum bakalım hayırlısı canım hepimiz için
Bugün de kontrolüm vardı, şimdi geldim, eklediği iğne işe yaramış doktorcum sevindi, yumoşlar istediği ölçüdeymiş. Saydı ölçtü, yüzünden anladım memnun oldu. İğnelere devam dedi, çarşamba yine kontrol. Ayyy ayyy çok az kaldı toplanacak yumoşlar:)))
Ben bu denemede emin oldum ki doktor çok önemli, sonucum ne olur bilmem ama ne olursa olsun AHMET ZEKİ IŞIK işini çok düzgün yapan, insanı rahatlatan, huzur veren bir doktor. İzmirde doktor arayanlara şiddetle tavsiye ediyorum. Bunu şimdi yazıyorum, sonucum olumsuz da olsa yine yazacağım eminim. Herşeyi sorabiliyorum, sıkılmadan, suratını asmadan anlatıyor, her sorumun önüne "birşey daha sorabilir miyim?" sorusunu ekliyorum, alışkanlık önceden:)) Eski doktoruma soru sormak için bile izin almak gerekiyordu. Sor tabii ki soracaksın ki için rahatlasın diyor. Ahhh cnm doktorum, ben daha ne isteyeyim:))
BEBEĞİMİ TABİİ Kİ............
canım merhaba,
ben ilk ay kürü 15 gün uyguladım, 15 gün uygulayıp bıraktım, ( ama adetten önce miydi sonra mı onu hatırlamıyorum) , sonra ikinci ay regl olmadan 10 gün önce başlıyorsun 10 gün içip sonlandırıyorsun, 5 dakika kaynatmak çok önemli ne fazla ne eksik olacak, soğanın sadece en dış kabuğu sarı olan yeri soyulacak başka kabuğunu soyma en dıştaki zarlar sopğann en yararlı yerleriymiş
benim kistim 6 cm di yaklaşık ben o ay hemen başladım, (hatta ibrahim saraçoğluna mail atmıştım, doğru mu başladım diye farketmez dediler, ) yani ilk ay sadece 15 gün uygula ve bırak....sonraki ay regl olmadan 10 gün önce yine başlıyorsun olurda regl olursan bu 10 gün çinde devam edebilirsin.
çalıştığın için kürü akşam yemeğinden önce ve gece yatmadan önce uygulayabilirsin, sakın öğün atlama, ilk zamanlar değişiklik olmadı bende de sonra sarı sarı akıntı geldi ama hiç korkma devam et....
ben iki ay uyguladım , tüp bebek tedavisi öncesi doğum kontrol hapına başladığım ay içmedim yanlız, tüp bebek tedavisi sırasında da içmedim...
canım benim kistim doğum kontrol hapının da etkisiyle aktif tedaviyebaşlamadan 2,5 cm e kadar düşmüştü, doktoruma söyledim soğan içtim diye güldü :)))inanmadı, biliyosun bizim adet sancılarımız da çok olur, içtiğim iki ay inan bana regl ağrım olmadı çok rahatgeçirdim
canım eşin için de belki kürler var, onları da araştırmanı tavsiye ederim. ( ibrahim saraçoğlunun sitesi var , oradan irtibat bilgilerini arayıp ulaşablirsin..., yardımcı oluyorlar)
tedavin hayırlı uğurlu olsun dileğim sen de bebeğine en yakın zamanda kavuşursun , allah yardımcın olsun canım, yine bir şey sormak istersen yardımcı olmaya çalışırım,
anladım canım.bende 20 yaşındayım ikinci denemem.inşallah hayırlı sonuçlar olur bizlere.inşallah üçü de tutar da bırakmaz 9 ay seni.bende iki üç embriyo istedim ama yasal olmadığı için olmaz dedi doktorum sana nasıl izin verdiler.
canım hoşgeldin aramıza hoşgeldin kader arkadaşım benimde yarın test günüm ikmizde pozitif sonucu alırız inş canım benim yaşım 25 ve ilk denememiz benimde eşimde sayı hareket ve şekil sorunu var canım ama genetik sorunu çıkmadı canım tedaviye başlamadan yaptırdık çıkmadı allahıma şükür canım allahım sizinde yardımcınız olsun 3 tane transfer nasıl kabul ettiler bana 2 bile yapmadılar inş en az 1 tutar hayatım herşey gönlünce olsun belirtilerin yok mu ?
hoşbulduk cnm bizim genetil olduğu için eşimin spermleri en fazla 1 veya 2 tane çıkıyor biz risk gurubunda olduğumuz için hiç bir bellirtim yok idrar testi yaptın mi sizde belirti varmı
bizim genetik olduğu için tutma riski çok o yüzden sizde mi tedavidesin biraz bahseder misiniz bu sayfayı bugün gördüm kimsenin bilgilerini bilmiyorum sorun kimde biraz anlatır nısınız
baby_2007
yarın transfere gidiyorum :)))
ay kızlar ben yarın bebelerimi almaya gıdıyorum.bugun çok duygusalım ben
allahım inş bebişlerim sıkı sıkı tutunurda bırakmazlar benı
suan bunları yazarken bıle aglıyorum ben yalnız ölmek yalnız kalmak istemıyorum evladım olsun yanımda bır canım olsun bı nefesım olsun istıyorum eşim annem babam kardeşlerim var ama evlat başka bişey
bugun çok dua ettim allahım benı yalnız bırakma bana hayırlı saglıklı bı evlat nasıp et dıye.
ne olur sizde dua edin buna çok ihtiyacım var...hepinizi seviyorum
Allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım inşlh hayırlı, sağlıklı bir evladın olur ve o gözyaşların mutluluk gözyaşı olur...
ayy canım umarım güzel sonuçlar alırsın.çift mi transfer edilecek...
Dualarımızdasın, içini ferah tut, bebeğin yarın yanıda, içinde, tam da olması gereken yerde, anneciğinin derinlikleirnde olacak, sen de gülümse cnm, sağlıkla, huzurla karşıla bebişini ki o da anlasın annesinin onu ne çok istediğini... Çok heyecanlı değil mi? Benim de az kaldı, bugün 13.30da kontrolüm var bakalım ne diyecek tarih verecek mi doktorcum, kuzularımız yaşdaş olacak inşallah... Rahatla arkadaşım, derin derin nefes al, her aldığın nefeste sağlık soluduğunu hayal et. Senin iyi olman bebeğin için çok önemli...
Arkadaşım inşallah bebeğini alıp geleceksin Allahın izniyle, seni çok iyi anlıyorum ve anlıyoruz, bunu sadece yaşayanlar bilir, ben iki gece uyumamıştım, eşimden acaba sağlıklı bulundu mu ve döllendiler mi diyeeee, çünkü embriyolog bana transfere olumlu olumsuz hazırlıklı gelin demişlerdi, Rabbim biliyor yaa ne hissettiğimi, bu yüzden dualarım seninle, inşallah güzel geçecek transferin Allahın izniyle...başarılar...
slm kızlar ben geldim 2 gün önce 390 olan değerimbugün 664 olmuş doktor katlaması istediğimiz gibi değil dedi donup kaldım perşembe günü tekrar test istedi ve ultrason kontrolü için çağırdı sabah üzülmüştüm çok ama şimdi çok şükür iyiyim ben Rabbimin emanetini Rabbime emanet ettim hayırlısı ne ise öyle olsun inşallah hayırlısı gönlümün muradıdır. lütfen dualarınızı bizden eksik etmeyin...
Bugün de kontrolüm vardı, şimdi geldim, eklediği iğne işe yaramış doktorcum sevindi, yumoşlar istediği ölçüdeymiş. Saydı ölçtü, yüzünden anladım memnun oldu. İğnelere devam dedi, çarşamba yine kontrol. Ayyy ayyy çok az kaldı toplanacak yumoşlar:)))
Ben bu denemede emin oldum ki doktor çok önemli, sonucum ne olur bilmem ama ne olursa olsun AHMET ZEKİ IŞIK işini çok düzgün yapan, insanı rahatlatan, huzur veren bir doktor. İzmirde doktor arayanlara şiddetle tavsiye ediyorum. Bunu şimdi yazıyorum, sonucum olumsuz da olsa yine yazacağım eminim. Herşeyi sorabiliyorum, sıkılmadan, suratını asmadan anlatıyor, her sorumun önüne "birşey daha sorabilir miyim?" sorusunu ekliyorum, alışkanlık önceden:)) Eski doktoruma soru sormak için bile izin almak gerekiyordu. Sor tabii ki soracaksın ki için rahatlasın diyor. Ahhh cnm doktorum, ben daha ne isteyeyim:))
Sağol cnm iyiyim şükür, benim de yarın kontrol. C.tesi menogon diye bir iğne daha verdi doktor, benim derdim de onunla, ilacı yaptım 2 gündür ama yayılmadı sanki top top şişlikler oluştu karnımda, eğilemiyorum resmen. Bakalım yarın ne diyecek doktorcum. Var mı bu menegonu kullanan ki acep???
Sen nasılsın kasık ağrıları dışında? Benim pek ağrım yok, bastırınca acıyor karnım, kasıklarım. Senin de daha belli değil dimi opu, transfer?
Sen ne kadar pozitif birisin, dedim ya hayran oldum tavrına. Allahım inşallah bu sabrinin, hakkında hayırlısına inanışının mükafatını verecek, ayyy ne hoşuma gitti, icime doğdu, bu sefer olacak demen. Madem ilk defa doğdu icine bu defa son olacak Allah'ın izniyle. Benim de dualarımda olacaksın...
Benim durumum biraz farklı, 2,5 yıldır evliyim. 6 sene önce ilk evliliğimde bir gebeliğim oldu. O gün şartlarında doğurmayı biran bile düşünmedim, çok mutsuzdum ve evliliğimin biteceğini biliyordum. Aradan 5 sene geçip de evlendiğimde hiç aklıma gelmedi sorunum olacağı. Bana sorsan evlendiğim ay hamile olabilirdim ama olmadı, gecen sene Aralık'ta öğrendim, geçirdiğim çok ciddi bir enfeksiyon nedeniyle sol tüpümü kaybettiğimi, sag tüpümun tamamen tikali olduğunu, normal yolla hamile kalamayacağımi. Nisanda ilk denemeyle başladım ve bugundeyim. Hepimizin hikayesi ayrı ayrı;( ben hep bunun bir sınav olduğunu düşünüyorum. Allahım bir nedenle siniyor bizi, elbet sonu gelecek ama zor bir sınav. Hepimiz için sabır diliyorum.
canım ne demek umarım yardımcı olabilmişimdir , umarım sana da şifa olur canım, güzel dileklerin için çok sağol dilerim rabbim sana da bu duyguyu tattırır.Çok ama çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için bende bir anda öyle başlıyım dedim
seninde kistlerinin öyle küçüldüğünü okuyunca sormak istedim bende iyice soyuyordum soğanı teşekkür ederim bilgin için saraçoğluna bende mail attım 15 gün sonra telefonla görüşücem kendisi ile bakalım o zaman eşim içinde birşeyler verir heralde Allah yardımcın olsun canım umarım hepiniz güzel mutlu bir hamilelik geçirirsiniz.
melis sakın ama sakın idrar yaptırma ne olur, ben 10. gün kan testi yaptırdım 77 idi değerim, heves işte aldım idrar yaptım hatta erken gebelik testlerinden de aldım, idrar testleri 20 nin üzerinde çıkıyor diyorlar ama benim silik bile çıkmadı düşün artık, lütfen canım sakın ama sakın idrar testi yaptırma kuzum oldu mu?Bu arada 11.günde idrar testinde sonuç belli olmaz dimi ??
slm kızlar ben geldim 2 gün önce 390 olan değerimbugün 664 olmuş doktor katlaması istediğimiz gibi değil dedi donup kaldım perşembe günü tekrar test istedi ve ultrason kontrolü için çağırdı sabah üzülmüştüm çok ama şimdi çok şükür iyiyim ben Rabbimin emanetini Rabbime emanet ettim hayırlısı ne ise öyle olsun inşallah hayırlısı gönlümün muradıdır. lütfen dualarınızı bizden eksik etmeyin...
Canı gönülden dualarim seninle
Allah yar ve yardımcın olsun insallah
Ve minigin bir sonraki denemende insallah seninle olsun
çok hoşsun:))
duaların için binlerce kere amin diyorum o zaman umarım bir daha ki tedavin bebeğine kavuşacağın son tedavin olur.
ne kadar metanetlisin ne kadar olgun gerçekten bende diğer arkadaşlar gibi hayran kaldım sabrına metanetine, umarım içinde bir şeyleri bastırmıyorsundur. bilemiyorum ben yaşamıştım bastırılmış duyguların dışa vurumları pahalı bedeller ödetti bana.
lütfen iyi ol lütfen eminim bu denli anne olmayı isteyen bir kadını geri çevirmeyecektir Rabbim.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?