• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben ilkin de pregna... bir kutu bile bitirmedim yapısal çatlamak bence şimdide aldım ama doğru düzgün kullanmıyorum ....
Bana drum balık hapına 30.hftdan sonra öneriyoruz dedi....

sağol canım belki bende biraz nazlıyım ondan ama direk kasa yapıyolar kas ağrısı oluyo.. inşallah sende olmaz..

ayrıca kıslar limango kidsde avent ürünleri var.. bi bakın derim..

valla ben zaten hergun ıgne vuruluyorum bıde agırmıs bu ıgne kollarım kaldıramıcak bu kadar ıgneyı :((((
hemsıre gecende sen clexana of of dıyosun tetonozda napcaz senınle dedıo ıyıce tırstım :18:

Günaydın kızlar ben folbiol dışında bi ilaç kullanmıyorum balık, süt de yok.. Bakalım doktorum bildiği bişey vardır herhalde...

Canım benim doktorumda 3.ayda elevit yazdı ama herşeyi yiyor musun diye sormuştu evet demiştim; o zaman hergün kullanmana gerek yok demişti. yeterli ve dengeli besleniyorsan gerek yok; yetersiz beslendiğini düşündüğün, halsiz hissettiğin günlerde he bir de hastalanırsan al dedi.

Bir de sanırım 20. haftadan sonra asıl süt ve balık tüketimi önem kazanıyor. Çünkü süt içemiyorsan kalsiyum, balık yiyemiyorsan (haftada en az 2 kez) balık yağı yazacağım, çünkü bu haftadan sonra gerçekten önemli dedi. Ben de yiyemediğim zamanlarda alıyorum.

zaten çabuk çatlayan biriyim çok kararsız kaldım.. bide badem yağı kullanma diyen bir grup var tüylenme yapıyormuş. benim göbek zaten maşşallah ultrasonda açmaya utanıyorum daha fazla tüylenirse iyice depresyona girerim.

Canım bence de vücut yapısına bağlı çatlayacaksan kesinlikle çatlıyorsun. Ama ben bu kremlerin ve kullandığımız bitkisel yağların yararlı olduğunu düşünüyorum kesinlikle. Sonuçta vücuda bir nem sağlıyor hiç kullanmamaktan iyidir. Çatlayacaksak da en az düzeye indireceğini düşünüyorum.

okudugum kitaplarda da kremlerin ise yaramayacagi, catlamanin genetik oldugu yaziyor.
ama yine de bir umut denemekte fayda var.

benim aldigim galenic 40kusur tl.
1 ay oldu alali, 1 ay daha gider ayni tup bana

zaten 4. ayda basladim, yani 6 ayda 3 kutu bitiririm;
fazla bi maliyet olmaz

keske demektense ...

100 lira falan bişey değil canım.. ama birşeye tutkuyla inanınca insanın parayı gözü görmüyor en sonunda üzülüyorsun. bu noktadan başkalarının tecrübelerinden yararlanmak kendimizi kaybetmemizi engeller.. bir de ben bir markanın bir ürünün gerçeğin dışında popülerleşmesine karşı duruyorum. inanın bebek arabalarına ilk bu sitede baktım ve yön değiştirme, tamamen yatma, oto koltuğu takma gibi özelliklerin sadece o 1000 liralık arabalarda olduğunu sanıyordum, bir maxi cosi sipariş edip geçiyordum neredeyse ihtiyacımı ertelemeyeyim diye... aynı özellikler 100 liralık kalitesiz olduğu her halinden belli arabalarda da var. aradığımız kalite ve sağlıksa buna verilebilecek belli bir miktar var.. örneğin 500-600 bunun dışına çıkmak daha sonra pişman olmaya neden oluyor başkalarının tecrübelerinden gördüğüm kadarıyla.

Yani annende var diye, sende de çıkacak değil ya. Hem hamilelikte şekeri yüksek çıkan bir sürü insan var, dikkat edersin olur biter; allah başka sıkıntı vermesin.

Canım eline geçtikten sonra bizi de bilgilendirsene,üretim tarihi fln ne? Orjinalliğinde bir şüphe var mı??
ben de lierac kullanıyorum, çok da memnunum. eczaneden 65 TL ye almıştım. Bu fiyat çok uygun gerçekten.
Ben gittigidiyordaki satıcıya sordum, emin olamadım güvenebilir miyim diye. O da şöyle bir cevap yazmış:

"URUN FIRMANIN SATICISINA YONELIK KAMPANYALI FIYAT POLITIKASINDAN KAYNAKLANAN UCUZ SATISIMIZ MEVCUT. BU FIYATTAN 7 ADET MEVCUT BIR DAHAKI PARTI URUNLERIN GELISI FARKLI OLDUGUNDAN 39 TL KUTU ADEDI OLARAK ACILACAK. ORJINALLIGI lıerac.com web sıtesınden barkod kontrol yapabılırsınız ve urun kesınlıkle eczanemızden faturalı olarak gelmekte sahte olması durumunda dırek dava hakkınızın dogacagının bılıncınde olarak satıs yapmaktayız urun elınıze ulaştıgında kontrol edın 30 gun ıcerısınde orjınallıgınden suphe ettınız veya ıcınıze sınmedı paketı acmadan ıade edebılırsınız satıs sozlesmenızde bu mevcut kurumsal satıs yaptıgımızdan bır sıkıntı yok ıyı gunler "

aklımdasın cnm ogleden sonra gelecekmıs acar acmaz sıze bılgı verıcem
adam banada garantı verdı olmadı gerı gonderırırım napım
---------
elevit, kan ilacı, balık yağı ve magnezyum toz karışım hepsini de kullanıyorum.

arkadaşlar lierac'tan gerçekten emin misiniz? ben hirudoid jel kullanıyorum devlet veriyor, bir de saf zeytinyağı.. bir gün biri bir gün diğeri hiç kaşıntım da olmuyor bunları kullanırken. kaşıntı çatlağın sinyalini veriyor zaten.. Ama lierac forumda çok popüler bu yüzden çok paralar dökülüyormuş gibi geliyor. kullanan ve etkisinden emin olan tanıdıklarınız var mı?

cnm benım doktorum aslında bana MUSTELA dıye bı krem verdı ama netten arastırdım mustela ıle 2 tane oplumlu oyrum okudum
ala LİERAC hakkında okadar olumlu yorum okudumkı bıde yakın bı arkasım 20 kılko almasına ragmen catlamadı dıyınce karar degıstırıp llierac sipariş ettim
aslında bende krem kullanma taraftarı deıldım
fakat karınım bıraz fazlaca buyuk gelıyor bana boyle gıderse 9 aya baya sıserım dıye korktum 1 haftadır da karnım davul derısı gıbı gerılıyo azda kasıntı oldu (psikolojıkmı kasıntımı bılmıyorum)
1 bardak su ıcıyorum sısıyoruk 1 tabak yemek yıyıorum davul gıbı sıs hıssedıyorum kendımı bıde su cok ıcıyorum onun ıcın korkudan sıparıs ettım
ben tedbırımı alımda ıns catlamaz
gecende ebe karnımdan dooplerle bebegın kalp atısına bakarken senın ıc batnın genıs catlamazsın sen dedı ama ıns onun dedıgı gıbı olur

İLAÇLARA GELİNCE,
ben 3. aydan ıtıbaren drum ferro sanol gyn+ osteocare baslattı doguma kadarda devam mıs bunlara ole dedı
ferro sabah ac karnına portakal suyula ıcmeye calsıyorum ama mıdem almıyo dogrusu zorla bıde bende hafıf kansızlık cıktı
osteocare da nal gıbı bı hap gırtlaktan zor gecıyo
normalde de hap ıcmeyı hıc sevmem

bıde elevıt kılo yapıyomus duyduguma gore
drum sana verdıgım ılaçlar sana kılo yapmaz bebege yarar dedı

kızlar ben agustos annesi olcam inşş.. ama benimki sorunlu bi hamilelik sanırım.. şekerim cıktı ve sıvı yükseldi karnımda cok dikkat etmen lasım erken dogum olabilir dedi doktor.. ama tabi ihmail etmio devamlı takip halimdeyim ama by seferde cok ultrasyona giriorum bunun zararı varmı gercekten ... allahım butun bbeişlerimizi korusun .. cvp bekliorummmm benimm gibi sorunlu hamilelik gecirende varmı

eveet bende her sabah bebeğimin tekmeleriyle uyanıyorum :) hadi kalk artık diyor bana resmen :)

Ne güzel, ben değil sabah günün hiç bir saatinde hala ne tekme ne ufak hareket hissedemedim. :((( Çok moralim bozuluyor.

gribim çok azıttı yaa :(( bütün kış olma gel baharda olll bende de ne şans ama dimi...çok ilginç ama sadece sağ gözüm ve burnum sürekli akıyoo..gözümün yaşı dinbmedi yaaa...en son 3 limon sıkıp suyla karıştırıp içtim...

Canım bence senin stresten bağışıklık sistemin zayıfladı ondandır. Bol C vitamini tüket. Sıvı alımına çok dikkat et. Bol bol su iç. Çorbalarına limon sık. Ihlamur demleyip içmeyi dene.

kızlar elevit bugün itibariyle bitiyor bir daha kulanmayacağm..kan ilacı vermişti son gittiğimde bundan sonra onu kullanacaksın dedi..sizde durumlar nedir..hangi ilaçları kullanıyorsunz

Günaydın kızlar ben folbiol dışında bi ilaç kullanmıyorum balık, süt de yok.. Bakalım doktorum bildiği bişey vardır herhalde...

Bana doktorum 12. haftaya kadar sadece Folbiol kullandırdı. 12. haftadan içibaren sabah aç karınla Farmaton adında bir demir ilacı başladı. Haftada 2 gün de elevit verdi. Benim beslenmemde sıkıntı olmadığından elevitin yeterli olduğunu, hergün almamın bana ekstra kilo olarak döneceğini söyledi. Bu iki ilacı doğuma kadar bu şekilde devam ettirecekmişim. Ayrıca, demir ilacı kabızlık yapacağından Duphaloc şurup verdi. 2 günde tuvalete çıkamazsam ondan içeceğim.

Çatlak klremi bana dr. birşey söylemedi, ben de sormadım ama ben 2. aydan itibaren Mustela kullanıyorum. Şimdi bu bitsin Lierac almayı düşünüyorum.

merhabalar güzel anneler....

biz dünün yorgunlugunu atamadik bi türlü uyuklayip uyuklayip duruyorum valla :) ilaclardan bahsetmisken bende hep icmeyi unutuyorum ilacimi simdi aklima gelmisken iciyim bari ;)

canım ben kastamonuda sordum 105-120 arasıı fiyatlar.. çok fark olacağını sanmam..eğer 75 falan derse gelip ordan alıcam:9:

kastamonuda mı oturuyosun cnm
bende kastamonuluyum ama dogma buyume istanbul
bıızm burda fabrıka satıs magazası var yarın cıkıp bı fıyat ogrenım eger ucuzsa sıze haber verırım
ama yanlıs hatırlamıyosam 75 idi kesın ogrenım doncem sıze

kızlar ben agustos annesi olcam inşş.. ama benimki sorunlu bi hamilelik sanırım.. şekerim cıktı ve sıvı yükseldi karnımda cok dikkat etmen lasım erken dogum olabilir dedi doktor.. ama tabi ihmail etmio devamlı takip halimdeyim ama by seferde cok ultrasyona giriorum bunun zararı varmı gercekten ... allahım butun bbeişlerimizi korusun .. cvp bekliorummmm benimm gibi sorunlu hamilelik gecirende varmı

Hoşgeldin cnm allah sağlıkla zamanında kucağına almak nasip etsin ultrasona girmenin bir zararı yok cnm içini ferah tut...

ben beşikle ilgili ne aldınız ne almayı düşünüyosunuz diye sorcaktım acaba büyük bi yatakmı yoksa bab bam beşiklermi karar veremiyorum

Hoşgeldin cnm allah sağlıkla zamanında kucağına almak nasip etsin ultrasona girmenin bir zararı yok cnm içini ferah tut...

saol cnm .. gercekten yokmudur sordum cok kisiye yok diolar ama inanamıorum işte..cünkü aynı gün 3 defa bile bakıldı... anne olmak daha simdiden zormus bunu anladım.. allahım ne vercekse bana versin bebeğimi ve herkesin bebeğini korusun inş..

sanırım uyurken bazen kendimi kaybedip karnımın üzerine yatıyorum. o anlarda bebek daha çok tekmeliyor işte ama bu sabah korkuyla uyandım içimde bir şey resmen hareket ediyordu. çok garip bir duyguydu :( normalde tekmeleyince içimi mutluluk kaplıyor ama o kadar kuvvetli vurdu ki korktum :( ilerleyen zamanlarda biöyle hissetmem umarım:(

saol cnm .. gercekten yokmudur sordum cok kisiye yok diolar ama inanamıorum işte..cünkü aynı gün 3 defa bile bakıldı... anne olmak daha simdiden zormus bunu anladım.. allahım ne vercekse bana versin bebeğimi ve herkesin bebeğini korusun inş..

bende ses dalgaları kullanılıyor o yüzden zararı yok diye biliyorum.

bende lierac sipariş etmeye karar verdim ama kendimi biliyorum ki düzenli olarak kullanmam ben :( boşuna alacakmışım gibi geliyor ama ya tutarsa hesabı :)

ben beşikle ilgili ne aldınız ne almayı düşünüyosunuz diye sorcaktım acaba büyük bi yatakmı yoksa bab bam beşiklermi karar veremiyorum

canım benim ikinci bebişim ilkine oda yaptım bunda bambu beşik alıcam yatak odasına daha sonra oda yapıcam...

arkadaşın dediği gibi ses dalgaları ile olduğu için zararı yok cnm meraklanma bende cinsiyet öğrenmek için bir günde 2 kere girmiştim ilk hamişliğimde...

bizim ana dizi diye bir beşiğimiz ilk 6-7 ay onu kullanıcaz sonrada park yatak da yatırıcam karyola almıycam sadece bir şifoniyer almayı planlıyorum benimde 2.evladım olucak inşallah kızımın gardırobunda onada yer açarız

Çok ilginç... milliyette geçen yıl yayımlanan bir yazıya göre FISH testi ile kromozom eksikliği olup olmadığı belirlenebiliyormuş, ama güvenli değil diye yine de amniyosentez yapılmaya devam ediliyor. sanırım tr de insanları testlere boğuyorlar, acaba sebep cidden güvenilirliği arttırmak mı yoksa maddi nedenler mi? Neye inanacağını şaşırıyor insan :(

haber şu adreste : m.milliyet.com.tr

anne adayları birazcık sömürülüyormuş gibi hissediyorum bazen :(

hoşgeldın canım aramıza gecmiş olsun ultrason ses dalgalarıyla calıstıgı için tehlikelı demıyorlar dr lar ıstersen uzman tv yaz orada kağan kocatepe ultrasonu anlatıyor zararı varmı yokmu ıstersen dınle ama kontrol altında olman dah ıyı en azından bebeğin takıp altında bır sorun olursa allah korusun ama hemen mudahale edılebilir canım allah hepımızınkını korusun

Back