ben fırında tavuklu pilav yapıcam, yanına salataakşama menülerde neler var ben de hiç bişe yoknapsam :26:
dünden kalan kıymalı-pattisli böreğim de var.. ayran yaparım birde hep kuru yemek oldu çinkim :26:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben fırında tavuklu pilav yapıcam, yanına salataakşama menülerde neler var ben de hiç bişe yoknapsam :26:
selam suskunlar kulübüüü2 gündür herkeste bi bahar yorgunluğu heralde pek yazan yok, hadi ben giremiom siz nie yazmıonuz hiç bakiiim
neyse ama bana da ii oluo geçmişşi okumak kolay oldu böle
dersleri bitirdim ordan pazara geçtim şimdi de eve geldim. yarın dersimin 10.30da olması mutluluğu var üzerimde
dilşadd hoşgeldin cnmm![]()
evet canım bu hafta durgun başlandı işallah haftaya düzelir.işler yoğun galiba vakit olmuyordur.
bende evde yavaş yavaş iş yapmaya çalışıyorum ama karnım ağrıyor yapamıyorum .ütü yapmam lazım toz almam lazım çamaşırlarımı katlamam lazım .dün sağolsun kardeşim süpürdü viledeyla sildi bende lavoboyu yıkadım.
testleri yaptıracağım yer arıyorum .testin içeriği okadar geniş ki hangisini yaptırıcam bilemedim.o yüzden yardımcı olamıyorlar.doktora sormam lazım.
ya sen nie yoruosun ki kendini misafirin mi gelecek? yooooo!!! bira dinlen cnm işler kaçmıo ya acil olanlarını yap en azından
elfi dündü sanırım bi yere sormuş ya hani test fiyatlarını o hastaneyle görüştün mü?
canım bilmioum para için ben biraz daha yükseğini düşünüoum dedim 9-7 çalışıoum dedim biz 6da çıkıouz dediacaba diğer şartları ve ücreti nasıldı acaba dilek merak ettim ben de o aradıkları işi? ne zaman aramayı düşünüosun ya da aramayı düşünüo musun? gerçi işin düzelmiş artık ama saatleri falan uygunsa öbür iş neden olmasın?![]()
milföyle pizza nası oluo yaa bende yapsam ama çok kuru olur sanırım.hb canım
ben de birazdan dükkana geçecem mesai bitti, kocişle gideriz eve milföyüm var milföy pizza yapıyım bari en pratiğinden. :)
canım dün süpürmüş işte kardeşin evi silmişte noldu ki sanki 1 günde yorma kendini kalsın ev öyle.evet canım bu hafta durgun başlandı işallah haftaya düzelir.işler yoğun galiba vakit olmuyordur.
bende evde yavaş yavaş iş yapmaya çalışıyorum ama karnım ağrıyor yapamıyorum .ütü yapmam lazım toz almam lazım çamaşırlarımı katlamam lazım .dün sağolsun kardeşim süpürdü viledeyla sildi bende lavoboyu yıkadım.
testleri yaptıracağım yer arıyorum .testin içeriği okadar geniş ki hangisini yaptırıcam bilemedim.o yüzden yardımcı olamıyorlar.doktora sormam lazım.
evt dün yazmıştı işte tlfda sormuştu 16 tl diodu :102:ya elfi dündü sanırım bi yere sormuş ya hani test fiyatlarını o hastaneyle görüştün mü?
benim karnıbaharım var .eşime haşladım yumurtaya bulayıp kızarttım.kendimede havuçla yemeğini yaptım.mantar sote bide karışık kızartmam var.
canım dün süpürmüş işte kardeşin evi silmişte noldu ki sanki 1 günde yorma kendini kalsın ev öyle.
evt dün yazmıştı işte tlfda sormuştu 16 tl diodu :102:
ammaaaabirini bari bana yolla karışık kızartmayı mesela!
Diloşum ben şöyle yapıyorum, misal akşamki miktarıma göre söylimnekk fırında tavuklu pilav nasıll?
Diloşum ben şöyle yapıyorum, misal akşamki miktarıma göre söylim
5 tavuk butunu, azcık sıvı yağ, tuz ve 1-1,5 kaşık tereyağ ile fırına atıyorum. 1 su bardağı su ekliyorum ayrıca.
200 derecede kızarana kadar ve suyunu çekene kadar pişiriyorum.
kızarınca 2 bardak pirinci atıyorum tepsiye, 2-3 kez karıştırıyorum, pirinçler tavuğun yağında kuruyo (kavruluyo gibi, ama karıştırmak lazım)
pirince de az tuz atıyorum çünkü ilki tavuğun tuzu.. sonra da işte 2 bardak pirince 3 bardak su ekliyorum çook az daha fazla su koyuyorum çünkü fırında su çabuk buharlaşıyo.
pirinçler suyunu çekince fırını kapatıp üstüne folyo sarıyorum pirinç kurumasın diye fırında bırakıyorum 5-7 dk
bukadar, çok lezzetli oluyo fırında tavuklu pilav Eki Görüntüle 377713
Diloşum ben şöyle yapıyorum, misal akşamki miktarıma göre söylim
5 tavuk butunu, azcık sıvı yağ, tuz ve 1-1,5 kaşık tereyağ ile fırına atıyorum. 1 su bardağı su ekliyorum ayrıca.
200 derecede kızarana kadar ve suyunu çekene kadar pişiriyorum.
kızarınca 2 bardak pirinci atıyorum tepsiye, 2-3 kez karıştırıyorum, pirinçler tavuğun yağında kuruyo (kavruluyo gibi, ama karıştırmak lazım)
pirince de az tuz atıyorum çünkü ilki tavuğun tuzu.. sonra da işte 2 bardak pirince 3 bardak su ekliyorum çook az daha fazla su koyuyorum çünkü fırında su çabuk buharlaşıyo.
pirinçler suyunu çekince fırını kapatıp üstüne folyo sarıyorum pirinç kurumasın diye fırında bırakıyorum 5-7 dk
bukadar, çok lezzetli oluyo fırında tavuklu pilav Eki Görüntüle 377713
annemin kendi tarifi bu sanırım, yada değildir belkim ama ben hiç dışarıda yemedim/duymadımaa ne değişik tarifmiş hiç duymamıştımmmm eline sağlıkkk
özge uğramadı mı bugün naptı acaba ev işlerini???
oyyaaacım sulandı nekim :)
annemin kendi tarifi bu sanırım, yada değildir belkim ama ben hiç dışarıda yemedim/duymadım
iş arkadaşıma da tarif ettim, o da dün akşam yapmış, benim de ona tarif ederken canım çekti eşime tavuk aldırttım :101:
oyyBut al bu akşamdan tuzla yarın yaparsın sen de çok zor değil ama çabuk pişmiyo işte fırında 40-45 dk felan
![]()
hiç kullanmadım desem yeridir, 4-5 tanesini açtım sonra da lastikleyip buzdolabına attım duruyolar öyle :26:aaaaa canım ya kaç gündür sorucam unutum hani lezetbaşından gelen baharatlar çeşniler bişiler vardı ya, onları kullandın mı be hiç nekk? Ben h.sonu mutfak dolaplarımı temizliodum gözüme takıldılar hiç açılmamış nerdeyse hiçbiri. Kullanıosan neyi nerde kullanıosun cnm ya biliim de ben de tüketiim bari yazık olacak
aa böyle de denenebilirannem de tavuğu haşlayıp didikler, tencerenin dibine baharatlayıp (karabiber, yenibahar,tuz) döşer, üstüne kavrulmuş pirincini koyar. Pirinci geçecek kadar da tavuk suyu ve tuz. Tavuklar kızarır pirinç pişene kadar.