• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 temmuz anneleri bebişlerimizin gelişimlerini paylaşalım...

Sabah sağlık ocağındaki ölçümlere göre çıplak olarak kızım 6.100 gr,oğlum da 6.300 gr geldi..Oğlum 63 cm,kızım 62 cm olmuş..

bzımde bugun kontrolumuz vrdı oğluşum 7200 gr olmuş 65 cm boyu 43 cm baş çevresimaşllah tosunumahihoyyyt:nazar:

canım doğru söylüyorsun ama genelde ben yastıkla yatırmıyorum ,bazen azıcık yüksek yastık koysam hemen oturmaya çalışıyor , yastığı hafif yüksekse kısmen başarıyor da...kucağımıza aldığımızda da ne yaparsak yapalım oturuyor, dediğin gibi kaykılarak yatırsak bile daha cok caba sarf ediyor oturmak için...
ben de bu kadar rahat hareket ettiğine göre artık çok sakınca görmüyorum karnımda oturtmakta...

sen bilirsin tatlışım ama bence ilk önce dr.danış benim arkadaşım bebeğini 3 aylıkken oturtmaya başladı oturmayı öğrensinmiş akannehir şimdi bebeği 22 aylık kalçadan glen yamukluk var ayakları yan basıyor çocuk düzgün yürüyemiyor ve 3 yaşına kadar bir düzelme görülmezse 3 yaşında ameliyat olacak yani çocuk erken yapsın bazı şeyleri erken öğrensin die bebeğine zarar verdi zamn geri dönmüyor şimdi çok ağladı ama nafile

sen bilirsin tatlışım ama bence ilk önce dr.danış benim arkadaşım bebeğini 3 aylıkken oturtmaya başladı oturmayı öğrensinmiş akannehir şimdi bebeği 22 aylık kalçadan glen yamukluk var ayakları yan basıyor çocuk düzgün yürüyemiyor ve 3 yaşına kadar bir düzelme görülmezse 3 yaşında ameliyat olacak yani çocuk erken yapsın bazı şeyleri erken öğrensin die bebeğine zarar verdi zamn geri dönmüyor şimdi çok ağladı ama nafile

neeee akannehir akannehir korktum valla .... e ben bu çocukla nası baş edecem o zaman , naparsam yapim olmuyor bilmiyorumkismile

dün doktordaydık.
kızçem 5800grolmuş. bu ay 800gr almış kuşum maşallah.
boyu da 60cm. doktorumuz gayet iyi dedi. :dance:

bizde kontroldeydik
sanırım herkes kontrole gitmiş :))
yarında sağlık ocağına gidip aşımızı olcaz
boy :64 cm ( 3cm uzamış)
kilo : 7600 gr ( 900 gr almış)
kafa :41 cm
ek gıdaya başlamıyoruz
yiyceklere olan ilgisi yüzünden sadece mevsim meyvelerinden emecek
suları çıkartılıp içilmeyecek :))

Son düzenleme:
bizde kontroldeydik
ek gıdaya başlamıyoruz
maaşallahh barışıma..
biraz daha sabır etsin yawrucukkcokacimcoooktoprakta meraklı bazen meyve emmesine izin veriyorumkaydirigubbakcemile3

bizde kontroldeydik
ek gıdaya başlamıyoruz

evet ya sularını sıkmaktansa mesela elmayı , çekirdeksiz üzümü emebilirler değil mi? daha mantıklı..gerekçe olarak ne dedi doktor , yani niye sıkma dedi?

maaşallahh barışıma..
biraz daha sabır etsin yawrucukkcokacimcoooktoprakta meraklı bazen meyve emmesine izin veriyorumkaydirigubbakcemile3

mecbur sabredecek yapabileceği bişey yok
sadece meyve ve sade yoğurda izin çıktı oda çok fazla ilgisi olduğu için :1:

evet ya sularını sıkmaktansa mesela elmayı , çekirdeksiz üzümü emebilirler değil mi? daha mantıklı..gerekçe olarak ne dedi doktor , yani niye sıkma dedi?

gelişimi çok iyi olduğu için yani ilk 3 ayda 900 gr. alınması normal 4 aylık bi çocuk olarak 900 gr aldığı için geceleri hiç uyanmadan uzun saatler uyuduğu için demekki doyuyor dedi
dolayısıyla ek gıdaya gerek yok kaydirigubbakcemile2
ama barış yiyceklere çok ilgili olduğu için meyve suyu içirmek yerine tatmin olması için emmesine izin ver dedibuyrunnnnnnnnn

ya bende oturtmak icin erken diye dusunuyorum ama dun gittigimiz doktor kuzeyi biraz oturtturdu ogle kontrol etti sirtini falan dinledi cok sasirdim

ama gozumede o kadar tatli geldi ki o an birde ciplakti isiracaktim heryerini

ya bende oturtmak icin erken diye dusunuyorum ama dun gittigimiz doktor kuzeyi biraz oturtturdu ogle kontrol etti sirtini falan dinledi cok sasirdim

bizimdoktorumuzda yaptı aynı şeyi kafasını falan kontrol ederken bende şaşırdım

sırtını destekleyerek birkaç dakka oturtmaktan zarar gelmez gibime geliyo

bende yapıyırum
yani tam oturtmuyom ama yatmakla oturmak arasında kucağımda oturtuyom

benim oğluşum oturuyor hatta yatmaktan nefret ediyor kanepenin köşesine oturtup yanlarındanda destekleyince çok mutlu oluyor :D

bende oturtmuyorum ama oturmakla oturmamak arasında tutuyorum sanırım okadarda olacaktır ben emzirmiyorum 3,5 aylık oldu oglum meyve suyu içmeye ve kahvaltıya başlattı dr sizlerde varmı başlayan:emir_bebek:

bende erken oturan bütün bebeklerde bu problem yaşanıcak demedim ama riske atmayalım bence henüz erken dedim inşallah yaşanmaz ama işimide inşallah bırakmam sonra ben ağlayacağıma onun öyle yürüdüğünü görceğime5ci ayda 6 .ayda otursun ne kaybederim ki ben böle düşünüyorum ama herkezin fikirleri değişik saygı duyarım

Back
X