• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 temmuz anneleri bebişlerimizin gelişimlerini paylaşalım...

benım oğlum 3950 ağırlığında 52 cm 38.5 kafa cevresıyle doğdu
en son 2.5 aylık 6200 gr 61 cm boy kafacevresını unuttum yaaa:((
kızlar bıde bn gelışımını merak edıyorum başkalarının bebeklerını merak edıyorum 3.5 aylığız şuan sızın bebeklerınız neler yapıyor.oturtuyomusunz.kafasını falan tam tutabılıolarmı

kafasını tam olarak tutabiliyor zaten doğduğunda bile kafasını kaldırırdı
tam olarak hala oturtmuyorum
canı isterse emekliyor dönüyor
konuşulanlara cevap veriyor
ilgi çekmek için çığlık atar baloncuk yapar eller ve ayaklar aynı anda iner kalkar :))

kızlar bıde bn gelışımını merak edıyorum başkalarının bebeklerını merak edıyorum 3.5 aylığız şuan sızın bebeklerınız neler yapıyor.oturtuyomusunz.kafasını falan tam tutabılıolarmı

evet çok uzun süredir kafalarını tam olarak tutuyorlar..oturtmak için çok erken..sadece anakucağında kaykılıyorlar..

benım oğlum nıe yapamıyor yahuu..kafasını tutabılıyor yorulsada:)) uanırken eller ayaklar sureklı hareket halınde yatmayı hıçsevmıyor butun gun kucağımda
uzanrken oyunağı yukarda tutuyorum uzanıp tutuyor bnde tam oturtmuyorum bıkaç sanıye falan sadece
ağzıyla tukurukler yapıyo aaa uuu heee sesler cıkarıyo memeyle oyun oynuyo
ama daha donmuyo yaa bı tarafına donuyo sanırım bebekler ama daha donmedı yuz ustu yatırıncada göğsunu falan kaldramıyo daha:(

benım oğlum nıe yapamıyor yahuu..kafasını tutabılıyor yorulsada:)) uanırken eller ayaklar sureklı hareket halınde yatmayı hıçsevmıyor butun gun kucağımda
uzanrken oyunağı yukarda tutuyorum uzanıp tutuyor bnde tam oturtmuyorum bıkaç sanıye falan sadece
ağzıyla tukurukler yapıyo aaa uuu heee sesler cıkarıyo memeyle oyun oynuyo
ama daha donmuyo yaa bı tarafına donuyo sanırım bebekler ama daha donmedı yuz ustu yatırıncada göğsunu falan kaldramıyo daha:(

her bebek farklıdır
benimki oyuncakları tutmuyırdu ama yüzüstünden sırtüstüne dönüyordu
birkaç gündür tutmaya başladı ama hala uzanmıyo elinin altındaysa tutup ağzına götürüyor

benımkıde donsunyaaa napsam kendımmı dondursem acaba:)))

Niye acele ediyorsun ki anlamadım zamanı geldiğinde zaten döner demek ki zamanı gelmemiş.Benim oğlumda henüz dönmedi. Hem medaanın bebeği bizimkinden nerdeyse 1 ay büyük.

Son düzenleme:
yaa acele değilde acaba bndenmı kaynaklanıyo dıe duşundum bıranda ondan hanı benım yapmam gereken bışey varmı dıye o yuzden yoksa acele etmıyorum her anın tadını cıkarmalı ama ne bılım işte nette yazıo ya bı tarafna dönebılırler dıe ondan

yaa acele değilde acaba bndenmı kaynaklanıyo dıe duşundum bıranda ondan hanı benım yapmam gereken bışey varmı dıye o yuzden yoksa acele etmıyorum her anın tadını cıkarmalı ama ne bılım işte nette yazıo ya bı tarafna dönebılırler dıe ondan

hemen hemen yakınmış bebeklerimiz benim oğlan da 64 cm 7000 gr 5 temmuz doğumlu şimdi 3 ay 3 haftalık ama daha benimki de dönemiyo sırt üstü yatırınca uğraşıyo kendini ittiriyo yana doğru ama daha dönemiyo öyle bişeyleri de daha tutamıyo ama bence daha bunlar iöin erken benim büyük oğlumu da hatırlıyorum da daha şimdilik sesler çıkarıp gülücükler yapabailir siz de elinizde olsa yürütüp kurtulcaksınız bebişleri nerdeyse yahu:1::1:

haa oyleyse tmm ne bılımm bılıorum her bebek aynı değil onun gelışımını ızlemekçok hoşuma gdıyor ama baktımgenelde bebekler donuyo hep o yuzden
yaa valla sorma bana kalsa hemen oturtup emekletecem :))

oğluşum doğduğundan beri kafasını tutabiliyor , ben çoook süt içtim hamileyken onun sayesinde kemiklerinin güçlü olduğunu söylüyorlar..

2.5 aylıkken hep oturmak istedi, azııck yatırsak basıyor çığlığı, ama tabi sadece karnıma oturtuyorum ki yumuşak olsun beli ağrımasın..

bi de sanki erken ama dişi kaşınmaya başladı , gerci ben de 4 ayın içinde cıkarmışım dişimi..dün gittim dişlik aldım nerdeyse yiyecek onu böyle salyalarını akıta akıta ısırıyor ,ağzından çekince de öyle bir bağırıyor ki görmeyin...

bir de son günlerde sol tarafına dönmeye başladı..

kilosu 1 hafta önce 7200gr boyu da 60 cm di..

Son düzenleme:
kafasnı bnmkıde ılk doğduğundan berı tutabılıyor bnde cok sut ıçmıştm onlamı alaklıymış?
maşallah bebeğine cnm cok guselmiş gelişimi tosunun

nee oturtmak mı :uhm: çoğu mesajlarda oturtmayla ilgili yorumlar var bence daha çok çok erken 5 aylıktan önde oturtulmaz bildiğim hatta 6 aylıkken bile 10 dakikadan fazla oturtmayın geçişleri 1dk.5dk.8dk.gibi azar azar öğretin demişlerdi bana siz yinede doktorlarınıza sormadan kaykılarak yatmalarından başka bişi yapmayın çok küçükler sonradan pişman olmak var zaman geri dönmüyor malesef herşeyi doktora sormak lazım bence

benim oğluşum 13 temmuz doğumlu. 48 cm, 2490 gr. doğdu. şimdi 7000 gr, 60 cm. daha dönemiyo ama oturmaya çalışıyo.

nee oturtmak mı :uhm: çoğu mesajlarda oturtmayla ilgili yorumlar var bence daha çok çok erken 5 aylıktan önde oturtulmaz bildiğim hatta 6 aylıkken bile 10 dakikadan fazla oturtmayın geçişleri 1dk.5dk.8dk.gibi azar azar öğretin demişlerdi bana siz yinede doktorlarınıza sormadan kaykılarak yatmalarından başka bişi yapmayın çok küçükler sonradan pişman olmak var zaman geri dönmüyor malesef herşeyi doktora sormak lazım bence

canım doğru söylüyorsun ama genelde ben yastıkla yatırmıyorum ,bazen azıcık yüksek yastık koysam hemen oturmaya çalışıyor , yastığı hafif yüksekse kısmen başarıyor da...kucağımıza aldığımızda da ne yaparsak yapalım oturuyor, dediğin gibi kaykılarak yatırsak bile daha cok caba sarf ediyor oturmak için...

ben de bu kadar rahat hareket ettiğine göre artık çok sakınca görmüyorum karnımda oturtmakta...

Back
X