2010 Şubat Anneleri

Selam kızlarr... Zor bi gün bu saate kadar...Sabah doktora gittik NST mizde hiç hareket cıkmadı... Bebişim karın yağdığı ilk gn hareket etmiyor oğlum soğuğu sevmiyor bugun de cok soguk ve karlı ya ondan kıpırdamıyor diye düşünüyorum benama bilimsel bi açıklaması yok ne doktor ne ebeler olmaz oyle sey dedi.. Ultrasona girdik, suyumuz kan akışomız vs normal ama hareket yok balık gibi öylee duruyor dedi doktor cok fena oldum sormayın... Ölücek diye ödüm patladı hala da patlıyor.. böyle bişii kimsenin başına geldi mi hatırlamıyorum bahsini topikte..Doktor sevmedim bu durumu dedi ben de cok bozuldum sabah 38 haftalık bi kızı sezeryana alıyorlardı zaten cok tırsmıştım.. seni de bi daha takibe gondereyim tansşyon ve nst ye gir gel dedi olmazsa sezeryana alırım bu durum tehlikeli dedi olmadı bu hafta içinde alırız bebeği dedi... Çok moralim bozuldu sormayın biz daha küçüğüz 37+0 yani.. kilomuz da geçen haftadan beri sadece 80 grm artmış.. Kilo aynı görünğyor boyutlarda nasıl oldu anlamadım gelişmiormu bebeğim acaba?? öff ikinci nst de ilk 10 dk yine aynı hareket yok son 20 dk da hafif hafif hareket vardı.. Kızlar bu saatten sonra bebeğimi kaybetmem dimiii?? Durduk yerde karnımda ölür mü ayy deliricem sormayın...9 cu aydayız düşük gibi bişii olmz dimi..Ne biliyim ama dün falan oynuyordu bugun bi sessizlik var ama soğuk havada oluyor biliyorum arada da doktor sezeryandaydu ben 2 çikolatalı süt 1 ufak çikolata yedim belki acıktı oğluşum diye.. çünkü uzun süre kaldık ya hastanede..
neyse doktor dinle kendini bi durum olursa hemen gelirsin dedi.. Ben hep sancı varmı die kendimi dinliyordum cunku zaten bebeişim de hareket oluyordu şimdi hareketi de dinlicem... Tırsıyorum ya kızlar bişii deyin ... Normal istiyordum ama bilmiyourm her an sezeryana gidebilriiz üstelik bebeişim iyi mi... bu durumla karşılaşan kimse varmı?*

Herşey yolunda giderse haftaya perşemde bi daha kontrolüm var ama doktor beni sezeryana alabilir her an.. off başka bi doktora daha mı gitsem???:sinifsinif:

Ya escos gülüm normal istiyordumu varmı güzelim sezeryan niçin var bu günler için var kalbini ferah tut bol bol dua et canım ama doktorda alalım derse bişey deme bence 37 haftalık artık doğabilir yani küçük olsun nolcak sen bakarsın ona yeter ki sağlıkla dünyaya gelsin..

Yinede gitmek istiyorsan başka bi doktora git nolcak ki 37 haftalıkmışsın mesela herhangi bi devlet hastanesinin bile acilinden hemen girebilirsin..Farklı bi makinada belki ölçümler farklı olur için rahatlar..

Git git valla başka doktora nolcak ki ilk hamileliğimiz bu doktorlar anlayışla karşılar canım

Üzme kendini güzelim,hepimiz dua edelim inşallah

cnm benim bir arkadaşımın 9.ayında olmuştu bütüngün hareket etmedi ama bir sorun çıkmadı şimdi gayet sağlıklı hemen paniğe kapılma ama 37.hafta küçük sayılmaz eğer bir sorun hissediyorsa dr hemen alsın madem seni bu kadar evhamlandırıp neden doğuma almamışki hemen ben anlamadımfisfisfis böyle durumlarda hemen genel anesteziyle alıyorlar bebeği demekki o kadar da ciddi bir durum değil eve yolluyabildiğine göre.başka bir dr dahamı gitsen acaba cnm ya.pozitif düşün hemen kötü şeyler getirme aklına.

cnm hic moralini bozma, aryaninda dedigi gibi egerki cok acil bir durum olsaydi drun hemen alirdi seni doguma. Ayrica bebisin cok da kucuk degil, dogsa bile dis dunyaya cok cabuk uyum saglar.

ama bence sen yine de baska bir dra gorun icin rahatlasin..Allah yardimcin olsun. :Saruboceq:

Canım moralini bozma boş yere... Bebeğine bi şey olmaz Allah'ın izniyle... Sonuçta nst de kalp atışı vs normal çıkmadı mı? Önemli olan o. Belki de uyuyodur. Ama arkadaşların dediği gibi çok önemli olsaydı eve göndermezdi. Üstelik 37. hafta da küçük değil. Bir hafta büyükleri sezeryana alıyo drlar.

Esra'cım niye böyle oldu şimdi durduk yere.aslında dr'umuz yapmış olduğu teşhislerde gayet iyiydi ama bu sefer karamsar kalmış.belkide dediğin gibi oğluşun üşümüştür.
hemen karamsarlığa kapılma aklınada öyle kötü şeyler getirme.hareket yoktu bebekde ama kalp atışıdamı yoktu uyuyordu belkide ömer'cik.
içinin rahat etmesini istiyorsan başka bir dr'a git canım.akademide nuri beyide iyi diyorlar.
sezeryandan da korkma hepimiz normal istiyorduk ama böyle problemlerle karşılaşınca insanın gözü birşey görmüyor yeterki bebeğim sağlıklı olsun diyorsun.
bebek hareketlerini takip etmeye çalış eğer sorun hissedersende hemen ara erkan beyi.
inşallah herşey yolunda gider.

çok teşekkürler kızlar ya.. bu gece nasıl gececek bakalım şimdi gidip yatağa yatp ömeri dinlicem ses cıkmazsa hastanelerde gezicem.. zaten pipirikliyim.. 1 saat bi dinleyeyim bakalım..1 saatte 3 hareket normaldi dimi?? gidip yatakta dinlicem..olmazsa nuri beye yada derinceye giderim haklısınız.. bii sakinleşeyim önce..tşk ler gelişme olursa haberdar ederim..bana dua edin.. bebişim ii olsun!:gitme:

Allah yardımcın olsun Esracım....Sen üzülürsen gerilirsen oynamaz. Biliyorum zor ama sakin olmaya çalış...

cnm bişeyler ye uzan dinle bakalım ama ihmal etme git dr evde evham olucağına en azından tedbirini al.artık büyüdükleri için daha az hareket ediyorlar zaten.bir sıkıntısı çıkmamış kalp atışında suyunda kordon dolanmasıda yok anladığım kadarıyla.belki uykucu olucaktır annesi ya da yorgundur.bizide bilgilendir habersiz bırakma merak ederiz.ALLAHA emanet olun cnm.:Saruboceq:

masalah kizina cnm..darisi bizlere artik.. emzirme konusunu ne yaptin? nasil bir cozum buldun?
aminn canım inş.
emzirme işi aynen devam pompala yavrum pompala :roflol:

canım benim hiç korkama sen paniklersen bebeişinde panikler oynamaz sakin ol iyi düşün iyi olsun şu ölüm mölüm laflarını çıkar bakım aklından Allah muhafaza
bebeişlerimiz bizi bırakmadı bırakmıcaklarda alıcaksınız sağ sağlim kucağınıza
hakkında hayırlııs neyse o olsun ebnde hamileleliğim başından beri doğum şeklim için dua ettim sezaryan nasipmiş demekki hayırlısıyla doğurda nasıl doğurcağının önemi yok
öpüyorum öemeri

evet uzan dinle bakalım hareketlerini.
olmazsa gidersin başka bi dr'a danışırsın.bak moral çok önemli konuş oğlunla sesini duyup tepki vereceğine eminim.
dualarımız seninle esra'cım hadi güzel haberlerini bekliyoruz ömerin.

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/161682-mutlaka-su-lekenisan-gelirmi.html
bu başlıkta birşeyler buldum ama daha derin araştıracağım
bilen var mı bu nişan muhakkak gelecek mi?
bugün baya sancım oldu hatta bir ara 3 kez 10 dakikada bir sancı oldu. doğum mu olacak derken aklıma da şüphe geldi neden nişan gelmedi diye.
acaba gelmiş olup da farketmemek mümkün mü? hani tuvalette falan gelmiş olsa farketmem, sonrasında kanama devam edecek mi ki?

Canım bildiğim kadarıyla gelmesi şart değil
benim arkadaşımın suyu gelmişti direk nişanı gelmemişti. dr u ara istersen sancılarını takip et. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin canım

akpak tatlim insallah sancilar cok canini yakmaz benimde oldu gecen acile gitim fakat dogum olcak kadar dil dedi boyle hep altan bakamayiz falan dedi 10 dakika veya 3 dakikada sanci geliyosa hemen gel demisti ebe

Nasıl Oluyor da Dünyanın En Acı Verici Deneyimi Aynı Zamanda En Mükemmeli Oluyor?

ışte size gerçekten akılları karıştıran bir soru. Acı ve haz nasıl olur da beraber böylesine harika bir kombinasyon oluşturabilir, gerçekten insan hayrete düşüyor! Söylenebilecek yegâne şey ise; Rabbim “ol” diyor, o da oluveriyor!

Eğer henüz annelik mucizesini yaşamamışsanız bile, eşinizden, dostunuzdan muhakkak bir doğum hikâyesi dinlemişsinizdir. Bu hikâye; doğumun insana verdiği ızdıraptan, ne kadar zor olduğundan bahsedilerek başlayan bir hikâyedir çoğunlukla. Ama gelin görün ki, çekilen acıların korku filmlerini aratmayan tasvirleri bebeğin dünyaya gelişi ile birlikte, tarifinde kelimelerin aciz kaldığı bir güzelliğe dönüşür. Çünkü Yaradan’ın birbirinden güzel esmalarının tecellisi olan o minik insan artık kollarınızdadır… Ve çünkü hayatta hiçbir hissin ruhunuza veremeyeceği hazzı dünyaya geldiği an size yaşatmıştır… Sizi “anne” yapmıştır…

Kadını “anne” yapan doğum olayı hem anne, hem bebek için çok önemli bir süreçtir. Her anne adayının o mucizevî anı kusursuz yaşayabilmesi için hamilelik döneminde belli hazırlıklar yapması gerekir. Bu hazırlıkların en önemlilerinden biri, doğuma giderken yanınızda götürmeniz gereken eşyalardan oluşan “hastane çantası”dır. Bu çantayla beraber doğum esnasında ihtiyacınız olan her şey elinizin altında olur. Böylece sizde bebeğinize kavuşmanın büyülü hazzını rahatça yaşarsınız…

Doğuma Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler…

Hastane Çantası

Doğumunuza 1 ay kala artık acil durumlar için hazır bir hastane çantası bulundurmanız gerekecektir. Normal olarak 37 haftalık bir yolculuğu olan bebeğiniz size kavuşmak için bazen aceleci davranabilir, bazen de siz son dakikaya kadar beklettiğiniz için çantanızı hazırlarken heyecanınız nedeniyle bazı şeyleri unutabilirsiniz. En iyisi 1 ay önceden sakince çantanızı hazırlamanız...

ışte çantaya koymanız gerekenler;

Sizin ıçin,
• 2 adet gecelik
• 1 adet sabahlık
• 1 adet terlik
• 1 adet pijama
• 5 adet kilot
• 2 adet sutyen
• 3 çift çorap
• 3 adet el-yüz havlusu
• 2 adet lif
• taç / toka
• saç fırçası / tarak
• deodorant
• yüz kremi
• bepanthol
• diş fırçası / diş macunu
• sabun / sıvı sabun
• kulak pamuğu
• pamuk
• hijyenik ped / doğum sonrası pedi
• göğüs pedi
• kutu mendil
• ıslak mendil
• kitap
• fotoğraf makinesi / film
• kamera / kaset
• bloknot / kalem
• telefon / şarj cihazı / telefon rehberi
• sigorta dosyası
• kolonya

Eşiniz için,

• eşofman
• terlik
• diş fırçası
• tıraş takımı
• deodorant
• çorap
• çamaşır
• kitap / dergi

Bebeğiniz için,

• çıkış takımı
• iç donu
• çorap
• body
• battaniye
• ana kucağı
• kusmuk bezleri
• saç fırçası / tarak
• yün patik
• eldiven

Bütün hazırlıklarınızı tamamladınız. Her şey miniğinizi kollarınıza alacağınız o büyülü an için hazır. Tek bir probleminiz var, bu ilk doğumunuz ve siz ne zaman hastaneye gitmeniz gerekir, gerçek doğum sancısı nasıldır bilmiyorsunuz!

Doğum Yaklaşıyor

Televizyonda her şey öyle basit görünür ki! Sabah saatlerinde hamile kadın uyanır, elini karnının üzerine koyar, uyuyan kocasını sakince uyandırır ve “vakit geldi tatlım” Der. Merak ederiz, bu kadın vaktin geldiğini nereden bilmiştir? Daha önce hiç doğurmadığı halde doğumun başladığını nasıl böyle sükûnet ve güvenle anlayabilir? Aslında gerçek hayatta tam bir belirsizlikle uyanırız. Bunlar gerçek doğum sancıları mıdır, yoksa yine yalancı Braxton Hicks kasılmaları mı? Kocamı uyandırmalı mıyım? Gecenin yarısında doktoru arayıp yalancı doğum olabilecek bu durumu bildirmeli miyim? Ya hastaneye gitmekte geç kalırsam? Kafanızdaki sorular ağrı ve kasılmalardan daha hızlı çoğalır. Gerçek şu ki doğumun başladığını anlamamaktan endişelenen kadınların çoğu sonuçta bunu anlarlar. ıçgüdü, şans ya da kuşkuya yer bırakmayacak kadar şiddetli kasılmalar sayesinde büyük çoğunluk hastaneye ne erken nede geç tam zamanında gider. Yinede bu işi şansa bırakmanıza gerek yok.

Önceden doğum öncesi belirtileri, yalancı ve gerçek doğum belirtilerini öğrenmeniz şaşkınlığınızı ve endişelerinizi giderecektir. Doğumu tam olarak neyin tetiklediğini kimse bilmiyor. Vücudun ürettiği bir grup doğal maddenin (prostaglandinler) bu süreçte çok önemli olduğuna inanılıyor. Hamilelik sırasında rahim tarafından üretilen prostaglandinlerin normal doğum sırasında iyice arttığı biliniyor. Bu maddeler rahimde ki kasları harekete geçiriyorlar ve hipofiz bezinden Oksitosin salınmasını tetikliyorlar. Her ikisi de doğumun başlamasında önemli etmenler. Aspirin gibi prostaglandin etkisini engelleyen ilaçlar doğumu geciktirebilirler. Büyük olasılıkla doğumu başlatan bebek, plasenta ve annenin bir ortaklığıdır.

Doğumu Haber Veren ışaretler

Doğum öncesi bedensel değişiklikler bir saat öncesinde ortaya çıkabildiği gibi bir ay önceden de çıkabilir. Doğum öncesinin özelliği olan rahim ağzında incelme ve genişleme olmasıdır ancak bunu yalnız doktorunuz fark edebilir. Sizin fark edebileceğiniz çeşitli değişikliklerde vardır.

ınme ve yerleşme: ılk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti fark edilmeyebilir.

Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkiyi oluşturur.

Kilo kaybı veya kilo alımının durması: Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.

Enerji düzeyinde değişiklik: Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.

Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce ya da doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.

Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla buradaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını ya da suların gelmesini beklemelisiniz.

Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

ıshal: Bazı kadınlar doğum başlamadan hemen önce ishal olabilirler.

YALANCI DOĞUM BELıRTıLERı

Eğer aşağıdakiler varsa olasılıkla gerçek doğum henüz başlamamıştır.
• Kasılmalar düzenli değilse ve sıklığı ile şiddeti artmıyorsa
• Ağrı sırt yerine karnın aşağısında hissediliyorsa
• Yürümekle ve duruşunuzu değiştirmekle kasılmalar geçiyorsa
• Eğer nişan geldiyse; rengi kahverengi ise (parlak kırmızı kan geliyorsa hemen doktorunuzu arayabilirsiniz). Kahverengi nişan genellikle cinsel ilişki veya vajinal muayene sonrası 48 saat içinde görülen bir şeydir.
• Kasılmalarla bebeğin hareketleri kısa süreli olarak artıyorsa

GERÇEK DOĞUM BELıRTıLERı

Doğum öncesi kasılmalar daha güçlü ve daha sık hale gelmişse bunun gerçek doğum olup olmadığı akla gelir. Şunlar varsa büyük ihtimalle gerçek doğumdur:
• Kasılmalar hareket ettiğinizde artıyorsa ve duruş değiştirmenize rağmen azalmıyorsa
• Sancı sırtta başlayıp karna yayılıyorsa (ayrıca bacaklara da yayılabilir). Ayrıca düzenli aralarla geliyor ve dinlenmekle geçmiyorsa. Sancılarınızın kaç dakikada bir geldiğine bakın, çok sık gelmedikçe (beş dakikada bir ya da daha sık)telaşlanmanıza gerek yoktur.
• Kasılmalar giderek daha sık ve sancılı hale gelir ve genellikle (her zaman değil) düzenlidirler. Doğum ilerledikçe şiddetleri de artar.
• Pembe veya kanlı nişan gelmesi
• Su kesesinin yırtılması. Bebeğin çevresini saran ve amniyon sıvısını içeren kese doğumdan önce birdenbire yırtılıp içerdeki suyun bir kısmı boşalabilir. Bebeğin başı doğum yoluna girmişse, yol kapandığı için gelen su miktarı çok olmaz. Su geldiğinde sancılar başlamamış bile olsa hastaneye gitmelisiniz çünkü bebeğe hastalık etkenlerinin bulaşma olasılığı vardır.

alıntı:
Kaynaklar: bebek.com, “bebeğinizi beklerken sizi neler bekler” kitabı
H.Kübra TONGAR

şimdi düzensiz olmaya başladı sancılar bazen 1 saat sancım olmuyor.
herhalde yalancı sancılardı... üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum. bebeğim 40 haftayı aşarsa diye endişeleniyorum o kadar geç gelmesin sıkıldım ben

Canım sen yine de takiip et sancılarını... Ayyyy ben de istiyorummmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…