2010 Şubat Anneleri

günaydın kızlarr

bugün bebişin kalp atışlarını görmeye gidicem... nasıl muayene ediyolar biliyomusunuz... yani bebişim 6 haftalık idrara sıkışık gidicem karından bakar diye ama telefonda doktorun yardımcısı göremezse alttan bakar dedi bi korktum ... artık alttan bakmazlar diye düşünüyordum ya...

Telaş etme canım düşük te görmeyince alttan bakmıştı, çok kolay sen rahat olduktan sonra hiç sıkıntı olmuyor, üzerin örtülü oluyor görmüyor bile neredeyse

kızlar folic plusu günde 3e çıkarıyımmı yaa

canım kafana göre takılmamanı öneririm, biz de ne desek yalan olur şimdi.
doktorunla konuşsan daha iyi olur sanırım.

günaydın kızlarr

bugün bebişin kalp atışlarını görmeye gidicem... nasıl muayene ediyolar biliyomusunuz... yani bebişim 6 haftalık idrara sıkışık gidicem karından bakar diye ama telefonda doktorun yardımcısı göremezse alttan bakar dedi bi korktum ... artık alttan bakmazlar diye düşünüyordum ya...

aman da aman... 6+? oldunuz siz Voles?
1-karnından bakılması için idrara sıkışık gitmene gerek yok canım.
2-bazen bazı durumlarda 10 haftaya kadar alttan muayene edebiliyorlar.
3- 5+3 haftalıkken ben gittim doktora, sadece keseyi görebildim. içinde bişey göremedim yani.
bugün 6+2 haftalık olduk. yarın sabah erken aç karnına doktora gideceğiz. yine alttan muayene ile bakacak doktor, çünkü hala çok küçük olduğu için, karından bakarak net görülemez. biz e yarın kalp atışlarını dinleyeceğiz inşallah.

günaydın kızlar......
bende folbiol elevit ve benexol kullanıyorum ama benim b vitamini düşüklüğüm vardı ondan

kızlaarrr.......
çok önemli bişeyi konuşalım mı?

opuyorumnanaktan

babalar günü geldi çattı hayırlısıyla.
bizim kocişlerin çoğu da, ilk kez babalar günü kutlayacaklar.

benim eşim, bu anneler gününde, benim anneler günümü, sabah çiçek alıp gelerek kutladı mesela... ki, daha yeni yumurtlama günümdü.. hatta takip bile etmediğimiz için, ondan bile haberi yoktu.. içine doğdu demekki bitanemin :)

şimdi sorarım size hanımlaarrrr....
bu babalar gününde kocişlere ne yapalım meleklerle? CADIARZU

sağol yalelcim, benim bugün tam 6+0 canım erken döllenme sanırım benim çübkü ben keseyide erken görmüştüm o yüzden karından görür inşallah diye tahmin ediyorum... fatima38 canım benimkisi utanmaktan daha çok bebişime bi zarar gelmesinden duyduğum endişe ondan canım... neyse 2 saat sonra görücez nerden bakacak.. ama inş. karından görürüz....

Alttan bakmanında hiçbir sakıncası yokmuş doktor bana izah etmişti canım, haberlerini bekliyoruz

kızlaarrr.......
çok önemli bişeyi konuşalım mı?

opuyorumnanaktan

babalar günü geldi çattı hayırlısıyla.
bizim kocişlerin çoğu da, ilk kez babalar günü kutlayacaklar.

benim eşim, bu anneler gününde, benim anneler günümü, sabah çiçek alıp gelerek kutladı mesela... ki, daha yeni yumurtlama günümdü.. hatta takip bile etmediğimiz için, ondan bile haberi yoktu.. içine doğdu demekki bitanemin :)

şimdi sorarım size hanımlaarrrr....
bu babalar gününde kocişlere ne yapalım meleklerle? CADIARZU

Biz babamıza 2 tane tişört aldık bile birini ben beğendim birini bebişim kaydirigubbakcemile3 pazar sabahı bide güzel kahvaltı hazırlarız o kadar... bende rahmetli babamı kabrine ziyarete gidicem hemde torunuyla tanıştırıcam senağlama

meraba kızlar.bende bugün gittim dra.tam altı haftalık oldu benimn hesaplarıma göre ama sonuçta 7hafta yazıyo.anlayamadım.bide kızlar kese 27mm miş.bi bilginiz var mı bu konuda.malesef hiç ilgilenmedikleri için size soruyorum kızlar.bu haftada kalp atışlarınıda duyabilirsiniz denilmişti ama malesef kalp atışlarını bile duymadım.kızlar siz özelemi gidiyorsunuz.ben doğumevine gitmiştim ve birdaha gitmeyi düşünmüyorum.yardımlarınıszı bekliyorum:) lütfen budefada beni görmezden gelmeyin olur mu:)))

meraba kızlar.bende bugün gittim dra.tam altı haftalık oldu benimn hesaplarıma göre ama sonuçta 7hafta yazıyo.anlayamadım.bide kızlar kese 27mm miş.bi bilginiz var mı bu konuda.malesef hiç ilgilenmedikleri için size soruyorum kızlar.bu haftada kalp atışlarınıda duyabilirsiniz denilmişti ama malesef kalp atışlarını bile duymadım.kızlar siz özelemi gidiyorsunuz.ben doğumevine gitmiştim ve birdaha gitmeyi düşünmüyorum.yardımlarınıszı bekliyorum:) lütfen budefada beni görmezden gelmeyin olur mu:)))

ay ben daha keseyi bile göremedimki daha hiç bi bilgim yok meltem,ama 27 mm büyük değilmi yaa :uhm:

günaydınla güzel anneler,
hulen hoşgeldin aramıza canım tebrik ederim.
ben bugün çok ama çok mutluyum. çünkü dün bebişimin kesesini gördük. aslında bugün gidecektim usg ye ama akşam dayanamayıp eşim klinikten çıkmadan yanına gittim.ultrasonla baktık ve kesemizi gördük çok şükür. 5.5 mm bebeğimin kesesi. yerleşimi de iyiymiş, kese sınırları da düzenliymiş. çok mutlu oldum darısı diğer annelerin başına. haftaya da kalp atışlarına inşallah.

Tebrik ederim canım. Darısı kalp atışlarına inşallah.
Bende perşembe gideceğim keseyi görmek için.

meltemcim gözünaydın bence kesen gayet iyi gelişmiş. ben beş haftalığım kesem 5.5 mm hergün 1-2 mm büyümesi gerekiyor.buna göre senin kesen gayet ii gelişiyorki 6 haftalık olmasına rağmen kese boyutları 7 haftayla uyumlu çıkmış.ama ultrason cihazının da ynılma payı vardır tabii. canım aslında en iyi dr.lar doğumevi dr. larıdır. yani bilgi olarak. çünkü onlar hergün yüzlerce vaka görürler. ama tabi yoğunluktan dolayı her hastayla detaylı ilgilenemezler.bu yüzden sana zaman ayırılmasını istiyorsan özele ya da doğumevindeki dr un . muayenehanesine gitmelisin.maalesef türkiye şartlarında işler böyle yürüyor canım. kalp atışlarını görmediyseniz sabret canım önümüzdeki bir kaç gün içinde görürsün.

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar...
dün akşam eşimle markette gezinirken elim ton balığına gitti. balık yememiz lazım ya dedim alayım bikaç kutu. ama eşim bıraktırdı ton balığı hamileler için tehlikeli bir balık türüymüş. nedeni ise içinde fazla miktarda civa bulunmasıymış. hemen aklıma dün burada bi arkadaşımızın ton balığı yiyeceği geldi. arkadaşlar sakın ton balığı yemeyin. faydalı olsun derken zarara uğramayalım.
canım çok sağol bilgin için ben söylemiştim balık yiyemiyorum ton balığı yiyim diye eşimede söledim al diye arıyımda almasın bari opuyorumnanaktan

canım benimde sonuçta 7 haftalık çıktı nasıl oluyo anlamadım kese konusunda bi fikrim yok canım neden bakmadın ki kalp atışlarını galiba doktorun iyi değil değiştir en kısa zamanda :1hug:
voles canım doktora gidicekmişsin benim doktorum biraz idrar sıkışık gel dedi
ultrasonda daha net görünür dedi
benimde kontrolüm yarın kalp atışlarını dinlicez kısmetse banada dedi alttan bakarız göremezsek diye ama ben istemiyorum ne bilim keseyi görmüştü inşallah bi sorun olmaz hayırlı haberlerle gel inşallah

meltemcim gözünaydın bence kesen gayet iyi gelişmiş. ben beş haftalığım kesem 5.5 mm hergün 1-2 mm büyümesi gerekiyor.buna göre senin kesen gayet ii gelişiyorki 6 haftalık olmasına rağmen kese boyutları 7 haftayla uyumlu çıkmış.ama ultrason cihazının da ynılma payı vardır tabii. canım aslında en iyi dr.lar doğumevi dr. larıdır. yani bilgi olarak. çünkü onlar hergün yüzlerce vaka görürler. ama tabi yoğunluktan dolayı her hastayla detaylı ilgilenemezler.bu yüzden sana zaman ayırılmasını istiyorsan özele ya da doğumevindeki dr un . muayenehanesine gitmelisin.maalesef türkiye şartlarında işler böyle yürüyor canım. kalp atışlarını görmediyseniz sabret canım önümüzdeki bir kaç gün içinde görürsün.

çok teşekkür ederim canım.acaba sorunmu var diye düşünmüştüm şimdi rahatladım.evet eniyisi özel sanırım.doğumevi iyidir belki ama hiç ilgi yok malesef.zaten ultrasona drum bakmadı.ultrason bölümlerini ayırmışlar başka drlar bakıyo.artık onlar dr mu onuda bilmiyorum.benim bildiğim drların odasında olurdu ultrason cihazları.anlayamadım ama hayırlısı.öğrenicez artık bunları yavaş yavaş...

saol canım beni görmüş olmanda yeterli:) bende anlamadım.5 haftalık olan birisi sanırım 5mm demiş.bu nasıl oluyoki.senin yenimi daha.hayırlı olsun canım

hesaplayıcılara göre bugün itibariyle 5+5 iz...cuma günü gidicem dr a kese için inş görebilirim tşk ederim bu arada canım :1hug:

canım benimde sonuçta 7 haftalık çıktı nasıl oluyo anlamadım kese konusunda bi fikrim yok canım neden bakmadın ki kalp atışlarını galiba doktorun iyi değil değiştir en kısa zamanda :1hug:
voles canım doktora gidicekmişsin benim doktorum biraz idrar sıkışık gel dedi
ultrasonda daha net görünür dedi
benimde kontrolüm yarın kalp atışlarını dinlicez kısmetse banada dedi alttan bakarız göremezsek diye ama ben istemiyorum ne bilim keseyi görmüştü inşallah bi sorun olmaz hayırlı haberlerle gel inşallah
[/QUOTE]

teşekkür ederim canım.evet malesef dr um bakmadı.ilgili değiller yani.sadece yarım dakika falan sürdü ultrason.ve sadece bebek var mı diye sorabildim.evet dedi okadar.neyse değiştircem artık canım...

meltemcim sana ultrasonda radyolog bakmış ondan aldığın sonucu kadın doğumcuya götürmelisin ve sorularını ona sormalısın. radyolog sadece usg yi isteyen dr a tıbbi bilgi verir sana cevap vermez canım. kadın doğumcun ondan aldığı bilgileri yorumlar sen tekrar kd doktoruna gittinmi usg den sonra

X