2010 Şubat Anneleri

Allah razı olsun arkadarŞar rabbım gerıde kalanlarada nasıp etsın ınŞ yenı hamıŞımızı tebrık edıyorum
 
Balsuratcım rabbım bu topıcın sana ugur getırmesını saglasın ınŞ cnm ınŞ hıÇ Çıkmazsın bu topıcten tabıkı hayırlı vesılelerle Çıkma
 
ya bende 2 gündür hiç bişi yok ne bulantı ne ağrı sızı hayırdır inşş...korkuyorum yaa keseyi bi görseydim hayırlısıylaa ((
 
Balsuratcım rabbİm bu topİcİn sana ugur getİrmesİnİ saglasın İnŞ cnm İnŞ hİÇ Çıkmazsın bu topİcten tabİkİ hayırlı vesİlelerle Çıkma

:Saruboceq: :Saruboceq: Amin canım inşallahhopuyorumnanaktanzemuszemusturkbayragikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
 

canım ben 1 hazirnda keseyi gördüm 2 gün sonra tekrar gidicem doktora kalp atışları için 42 günlük olucak benim bebişim:))
 
tebrıkler hepınıze...
listenız sızınde cogalmaya baslıyorrr....daha da cogalır inşallah...
 
kızlar dogumda alacagımız kiloları ne yapacagız yaa ben 155 cm boyum çok kısayım şuan 57 kilo ila hamiş kaldım ve korkuyorum çok kilo almaktan eger çok kilo alırsam top gibi yovarlak bişe olacam allahım korusun rabbim bebeğimi sqğlıkla bana versin ama inş bende çok kilo almam :)))))
çok şey mi istedim nee :)))))))))))
 
Gebelikte Kilo Alımı ve Beslenme

Normal bir kişi gebeliği boyunca toplam 11 kg.civarında kilo artışı göstermelidir (9-15 kg.lık artışlar normal kabul edilir). Gebelik 3'er aylık 3 bölüme ayrıldığında; ilk 3 ay içinde 1 kg.lık artış olmalıdır. Bu dönemde bazen aşırı bulantı ve kusmalar nedeniyle bu artış olmayabileceği gibi, kilo verebilirsiniz de. Sonraki her 3 aylık dilimde 5'er kilo alınmalıdır. Ortalama aylık kilo artışı 1.5 kg.ı geçmemelidir. Bu ağırlık artışının nasıl olduğunu birlikte görelim:

? Bebeğin ortalama kilosu 3.000 gr
? Plasenta (eş) 500 gr
? Amnion (Bebeğin içinde bulunduğu su) 1.000 gr
? Rahim ağırlığı 1.000 gr
? Meme dokusundaki artış 1.000 gr
? Kan hacmindeki artış 1.500 gr
? Yağ dokusu ve su miktarındaki artış 3.000 gr

TOPLAM 11.000 gr

şu anda sizin vücut ağırlığınız . . . . kg. olduğuna göre, gebeliği bitirdiğiniz dönemdeki hedef kilonuz . . . . kg olacaktır.

Gebelikte beslenmede esas olan çok yemek değil, dengeli ve çeşitli beslenmedir. Önemli olan sizin ve bebeğinizin ihtiyacını, ihtiyaç ölçüsünde almaktır. Yukarıda izlendiği üzere, alınan her kilonun nereye gideceği bellidir. Çok yemeniz daha iri bebek doğuracağınız anlamına gelmez, sadece doğumdan sonra daha şişman olarak kalacağınız anlamına gelir.

Hamile bir kadının günde 2200-2600 kalorilik enerjiye ihtiyacı vardır. Günlük aldığınız gıdaların %50'sini proteinler, %35'ini karbohidratlar ve %15'ini yağlar oluşturmalıdır. Ayrıca alınan gıdaların kalsiyum ve demirden zengin olmasına dikkat edilmeli ve lifli (posalı) yiyecekler bolca tüketilmelidir. O halde bunlar hangi gıdalarda bulunmakta, bir bakalım:

? Proteinler: Et (tavuk, balık veya yağsız kırmızı et), süt (her zaman için kaymağı alınmış, pastörize veya iyi pişirilmiş), yumurta, baklagiller (kuru fasulye, nohut, bezelye, barbunya, mercimek) ve peynir.

? Karbohidrat: Aşırı alımından kaçınılmalıdır. Ekmek (tercihen kepekli ekmek), makarna, patates, erişte, pilav, mısır.

? Yağlar: Yemeklerle birlikte alınan yağ miktarı yeterlidir. ılave yağa gerek yoktur. Bitkisel kaynaklı sıvı yağlar, hayvansal yağlara tercih edilmelidir.

? Kalsiyum: Özellikle bebeğinizin kemik gelişimi için gereklidir. Süt, yoğurt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler.

? Demir: Bir gebe günlük demir ihtiyacını sadece yiyeceklerle karşılayamaz. O nedenle demir içeren ilaçları almalıdır. Kırmızı et, karaciğer ve balık.

? Lifli (posalı) Gıdalar: Gebelikte açığa çıkan kabızlığı önler. Kepekli ekmek, baklagiller, kuru kayısı, kuru üzüm, pırasa, portakal,kabuğu yenebilen meyveler,incir.

Bir gebenin günlük dietinde 6 köfte büyüklüğünde et (Tavuk, balık ya da yağsız kırmızı et), 1 adet yumurta, 2 bardak süt, 1 kase yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar peynir, en az bir porsiyon sebze yemeği, bol çiğ sebze (salata), 2-3 porsiyon meyve, 3 ince dilim (tercihen kepekli) ekmek, 4 kaşık kadar baklagiller ve 8-10 bardak su mutlaka bulunmalıdır.

Örnek bir günlük yemek listesi aşağıda verilmiştir:

Sabah: 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, 1 bardak süt,

2 ince dilim ekmek, istenirse 1 bardak açık çay,

Kuşluk: 1 pors. meyve

Öğle: 3 köfte kadar et, 1 pors. sebze yemeği, 2 yemek kaşığı pirinç pilavı,

1 kase yoğurt, 1 ince dilim ekmek

ıkindi: 2 porsiyon meyve

Akşam: 3 köfte kadar et, 1 pors. sebze yemeği, 1 tabak çorba, salata

Bu listeye sıkı sıkıya bağlanmak zorunda değilsiniz,hatta bazen, küçük kaçamaklar da yapabilirsiniz (alışkanlık haline getirmemek kaydıyla). Önemli olan ihtiyaçlarınızı mutlaka almak ve aşırı tüketimden de kaçınmaktır.

Ayrıca aşağıdaki hususları da aklınızda bulundurun:

? Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.

? Mutlaka 8-10 bardak su için. Kola, gazoz ve şekerli içeceklerden uzak durun. Fazla maden suyu içmeyin. Sıcak günlerde, aldığınız sıvı miktarını artırın.

? Kızartmanın her türlüsünden kaçının.Son zamanlarda, özellikle patates kızartmasının ve cipsin,fetus üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteren çalışmalar yayınlanmıştır.

? Çikolata, dondurma, bisküvi, kek sizin için hiç uygun olmayan gıdalardır.

? Alkol almayın. Mümkün olduğunca az ve açık çay için. Tercihen kahve içmeyin, ama canınız çok çekerse az miktarda içmenizde de sakınca yoktur.

? Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.

? Kendi kendinize tuz kısıtlaması yapmayın. Ama turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının.

Gebelikte Oruç Tutmak: Oruç tutmak sağlıklı insanların yapabileceği bir ibadettir. Gebelik her ne kadar bir hastalık olmasa da, anne vücudunda oluşan değişiklikler, onu normal zamana göre farklı bir duruma getirmektedir. Bu konuda kesinlik kazanmış bir bilgi olmamakla birlikte, şahsi kanaatimi şu şekilde özetlemek isterim: Gebelikde esas olan, bir anda çok yemek değil, kısa aralıklarla sık sık yemektir. Burada amaç, gelişen bebeğiniz için sürekli bir besin akışını sağlamaktır. Yani, meselenin açlığa dayanıp, dayanamama olmadığını bilmelisiniz. Özellikle bebeğinizin hızlı gelişim dönemi olan son üç aylık dilimde uzun süre aç kalmanız doğru olmaz. Benim genelde önerim şu şekildedir: Eğer çok arzu ediyorsanız, aralıklı olarak birkaç kez oruç tutabilirsiniz (tıpkı çocukken tuttuğumuz gibi, örneğin, başında, sonunda ve ortasında J ), ama birkaç şartı da yerine getirmelisiniz:

? Uzun yaz günlerinde oruç tutmayı denemeyin bile.

? Gece mutlaka sahura kalkın (tok karna yatmak mide şikayetlerinizi artıracağından, yemekten sonra biraz oturun ve yüksek yastıkla yatın)

? Sabah olabildiğince geç kalkın ve gündüz 1-2 saat uyuyun

? ıftardan sonra birkaç kez ara öğün yiyin.

Ayrıca, ıslam dininin gebelere ve lohusalara oruç tutmayı zorunlu kılmadığını da hatırınızdan çıkarmayın.
 
Hamilelik, insan yaşamında beslenmenin en önemli olduğu devrelerden biridir.gebelik dönemindeki beslenme şekli anne ve bebeğin sağlığını büyük ölçüde etkiler.Çocuğunuzun anne karnında büyümesi, bedensel, zihinsel yönden gelişmesi, gebeliğiniz süresince beslenmenizle yakından ilgilidir. Hamilelikte yetersiz beslenme gibi fazla beslenme de anne ve bebek sağlığına zararlıdır, annenin her ay ortalama 1kg. ağırlık kazanması önerilmektedir. Önerilen bu ağırlık artışının beslenme ilkelerine uygun bir biçimde sağlanması gerekir.

Hamilelik süresince yeterli ve dengeli beslenmek için besin öğelerine gereksinim artmaktadır.

Hamilelikte Dengeli Beslenmek ıçin Dikkat edilmesi Gereken Kurallar

- Hamileliğiniz süresince çay ve kahve tüketimini azaltın. ıçecek olarak ayran, süt ve taze meyve sularını tercih edin.

-Sebze ve meyvelerinizi tüketmeden önce çok iyi yıkayınız. Sigara içilen ortamlarda bulunmayınız.

-Tuz kısıtlaması gerektiren bir durumunuz yoksa yemeklerinizi normal tuzlu yiyiniz.ıyotlu tuz kullanınız. (Konserve, salamura yiyecekler, turşu gibi besinleri seyrek tüketiniz.)

-Yemek ve salatalarınızda zeytinyağı ve diğer yağları ( mısırözü, soya, ayçiçekyağı gibi ) karışık olarak kullanınız.

-Hazır yiyecek ve içecekleri ( hazır çorba, meşrubat, hazır meyve suları, et su tablet ) tüketmeyiniz.

-Haftada 2 gün balık, 2 gün tavuk veye hindi, 2 gün kırmızı et ve bir gün kurubaklagil şeklinde protein kaynağı ve et grubu besinlerden yararlanabilirsiniz.Her öğünde her besin grubundan yiyecekler tüketerek beslenmenizde çeşitlilik sağlayınız.

GEBELıKTE KıLO ARTIŞI

Düşük kilo ile gebeliğe başlayanlar ve gebelikte az kilo alanlarda düşük doğum tartılı bebek doğurma riski (2500 gr.)artmaktadır. Kilolu gebeliğe başlayanlar ve gebelikte fazla kilo alanlarda makrozomik bebek (4000 gr. üstü ) doğurma riski artmaktadır. 60 kg.'lık bir gebe; günde 2300 kalori almalıdır. Gebelikte 300 kalori, laktasyonda 500 kalori hergün ilave edilmelidir.
Gebelikte kilo alımı 12 + - 3 kg. olmalıdır.
Zayıf kilolularda haftada 500 gr.
Normal kilolularda haftada 400 gr.
Aşırı kilolularda ise hafteda 300 gr alınması önerilir.
Obez gebelerde ayda 500 gr. dan az kilo artışı,
Normal kilolularda ise 1000 gr. dan az kilo artışı yetersiz kilo artışı olarak değerlendirilebilir.
Ayda 3000 gr. dan fazla alımlar ise fazla kilo artışı olarak kabul edilir.


HAMıLELıKTE ÖRNEK YEMEK LıSTESı

Sabah Kahvaltısı

1 su bardağı süt
1 yumurta
1-2 kibrit kutusu b.peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığıbal / pekmez
2-3 ince dilim ekmek
söğüş salata

Kuşluk

1-2 porsiyon meyve
1su bardağı süt

Öğle

1 kase çorba
1 tabak etli sebze yemeği
3-4 yemek kaşığı pilav / makarna
salata
1 kase toğurt
1-2 ince dilim ekmek

ıkindi

1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Akşam

1 kase çorba
2-3 köfte kadar et / tavuk / balık
1 tabak sebze yemeği
Salata
1 kase yoğurt
1-2 ince dilim ekmek
Gece
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt



'ocuk ıstiyorum' dergisinden alıntıdır
 
Arkadaşlar ben şubat annesi olamıyorum.Kısmet değilmiş.Hepinize sağlıklı doğumlar inşallah..
 
canım ben 1 hazirnda keseyi gördüm 2 gün sonra tekrar gidicem doktora kalp atışları için 42 günlük olucak benim bebişim:))

CANIM teşekkür ederim benide eklemişsin SAT ım 21 mayıs tahmini dogum tarihimde 25 şubat i inşallah aranıza tamanen katılırım inşallah pek fazla giremedeğim halde benide eklemene sevindim tekrar teşekkür ederimŞeniz
 
Arkadaşlar ben şubat annesi olamıyorum.Kısmet değilmiş.Hepinize sağlıklı doğumlar inşallah..

:1hug:Bademim çok isterdim bu topikte devam etmeni ama.Rabbim hakkında hayırlısını biliyorrr.Hayırlısı olsunnn inşallahh.Kısa zamandaa senden güzel haberler alıcazz inşallahh dualarımız seninle:Saruboceq:
 

Hayırlısı canım..Hadi Mart anneleri topiğini açalım vereliniortak
 
Oyy oyy maşallah 2010 şubat anneleri de mi gelmişş.Ben de 2009 aralık annesi olacam inşllah.Hepinize sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirip bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin Allah inşallah.Kendinize çok iyi bakın.
 

amin canım çok sağolasın opuyorumnanaktan
 
selam herkese
fatolina hoşgeldin tebrikler...
ebru seninde gözün aydın kese görünmüş, hadi bakalım sıra kalp atışlarında artık...
biz haftasonu eşim ve bebeğimizle şehirdışına iki günlük güzel bir tatile gittik.
deniz ku güneş harikaydı. hiç dönmek istemedim ama malum eşimin işi nedeniyle devam edemedik.bol bol yüzdüm. yüzdükçe acıktım ve yemek yedim. bende şükürler olsun bulantı falan yok.zaten 67 kiloyum doğuma kadar 100 olurum herhalde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…