kızlar slm,
cmt kontrolumuz vardı 29+2 olmustuk 1.312 kg 39 cm olmus oglum. ama maalesef dra oglumun idrar kanallarından birinde tıkanıklık oldugunu bununda bobrekte genislemeye sebep oldugunu 8.5 mm olmus simdilik korkulacak bisey yok ama kontrolde olucaz dedi.22 aralıkta kontrole gidicem dua edin genisleme devam etmesin eger ederse dogumdan sonra operasyon gerekebiliyomus. genel de erkek bebeklerde gozukuyomus. cok moralim bozuk kac gundur mafoldumben
Merhaba arkadaşlar nasılsınız?
Biz oğluşumla iyiyiz çok şükür.
Çarşamba günü 32. haftam doluyor ve doğum öncesi iznime ayrılıyorum.
Artık bebeklerimizi beklicez. Vaktinde ve sağlıkla gelsinler inşallah..:Saruboceq:
Bu arada 4000. sayfalara gelinmiş maşallah..
Suduru odanız ve duru hanımın cicileri çok güzel. Güle güle kullanın inşallah..opuyorumnanaktan
Oooh bir izinci daha. Kıskandım valla Tuğbayla seni yaawzemuszemus
gunaydın cnm bız iiyz sen nasılsın bakem
kızlar slm,
cmt kontrolumuz vardı 29+2 olmustuk 1.312 kg 39 cm olmus oglum. ama maalesef dra oglumun idrar kanallarından birinde tıkanıklık oldugunu bununda bobrekte genislemeye sebep oldugunu 8.5 mm olmus simdilik korkulacak bisey yok ama kontrolde olucaz dedi.22 aralıkta kontrole gidicem dua edin genisleme devam etmesin eger ederse dogumdan sonra operasyon gerekebiliyomus. genel de erkek bebeklerde gozukuyomus. cok moralim bozuk kac gundur mafoldumben
yarencim taşınmıssın gözün aydın tatlım güle güle sağlıkla eşinle ve bebişinizle oturun inş.
canım yeni kalkmadım kahvaltımı yaptım geldim size bir bakayım dedim daha temizlik yapcam yorulmadan hergün yavaş yavaş yapayım diyorum
inş. sende bir an önce alırsın valla çok rahatım istediğimi istediğim zaman yapıyorum
2günde dinlendm zemuszemus
tüh ben 4000. sayfayı kaçırmışım maşallah maşallah :teytey::dance:
geçmişe baktımda biraz hasta olan hamişler geçmiş olsun aman dikkat edin kendinize daha çok artmasın hastalıklar bol bol c vitamini alın kendinizi yormayın inş. çabucak iyileşirsiniz:Saruboceq:
yarencim taşınmıssın gözün aydın tatlım güle güle sağlıkla eşinle ve bebişinizle oturun inş.
burcu cicileriniz çok güzel güle güle kullanın canım sende dikkat et kendini yorma eminim yorgunluktan olmuştur geçmiş olsun
sinem maşallah oğluşunasakın canını sıkma içini ferah tut benim drumda kan uyuşmazlığımız için tahlil yaptırdığında oda bana bebişte karaciğer büyümesi olabilir testi 10gün sonra tekrarlayalım aynı sonuç çıkarsa izmire göndercem demişti bende kafama çok takmıştım Allahın izniyle bişicik çıkmadı oyüzden hiç olumsuz düşünme drlar bazen tedbir için öyle konuşur
derinderen Allah tüm anneleri ve bebişleri korur canım sende hiç sıkma canını
güle güle kullanın canımmm
Güle güle kullanın iyi gğnlerde. Resmini bekleriz artık.
güle güle giysin sıpakaydirigubbakcemile3
biraz büyük aldım seneyede giysin diyesırnaşık şey
begendiğinize sevindim:asigim:
kızlar slm,
günaydın herkese.iyi bir hafta olsun inş.
biz taşındık çok şükür, dün de yerleştik. güzel oldu yeni evimiz. ama hastalıktan kurtulamadım bi türlü, eşim de hasta üstelik.
kaybolmadımmm, burdayımmmm bennn) iyi günlerrde kullanmak nasip olsun canım odanızı. nasıl bişe aldın merak ettik, yok mu resim falan?
canım cok gecmıs olsun bu ne herkes hastalanmıs nazara geldık kızlar walla... doktora gıt canım gecmezse eger..günaydınlarr kızlar srpp arya yaren
acaip hastayım işe zorla geldim içim dışım ıhlamur ada şayı oldu bal yiyorum hiç bişey fayda etmiyo
yaren hayırlı olsun canım eviniz
burcucum cok mu gerılıyosun acaba ıs yerınde? az daha kaldı senın ızne cıkmana gevser rahatlarsın ıs yerınde... bu arada bu yenı suduru halını ark olarak eklememısım henuz ekledım canım kabul etsene odanıza bakıcam ŞenizGünaydın kızlar,
Fatoştan son haber Aryaa da galiba inşallah biran önce düşer tansiyonu hastanede yatmakta sıkıcı iş.
Esma geçmiş olsun canım.
ben bugün çok nemrut'um dün saat 22.30 dan sabah 5 e kadar uyuyamadık.beynim çatlıyor ağrıdan Duru fıldır fıldır uyutmuyor.benim rüyamda görmediğim adam kalmadı abuk sabuk rüyalar.
Birde bu aralar kafamı yastığa koyduğumda sanki boğazımı sıkıyorlar beynime kan gitmiyormuş gibi hissediyorum gözlerim yerinden çıkacak gibi birde beynim zonkluyor 2-3 dk olup bitiyor.ama o süre beni korkutmaya yetiyor zaten sizde varmı bu tip şikayetler.
ayyy bulantılarım benımde gerı geldı ozellıkle sabahları fecı oluyor kafamçokkarıştıbulantı ve kusmalarım sağolsunlar hiç gecmediler
bide üstüne mide yanması eklendi
çabuk yoruluyorum bas ağrısı var nefesim daralıyor
kısacası ayvayı yemişim benakannehir
hayırlısıyla bi doğurayımda güzelce bi masaj yaptırcam kendime
spora baslıcam alışveriş yapıcam
bebişimle uyucamopuyorumnanaktan
kızlar slm,
allah hepinizin yardımcısı olsun arkadaslar.hayırlı doğumlar olsun hepınıze. bende 2009 eylül annesiyim kızım 3,5 aylık oldu..son gunlerın tadını cıkarın cok cabuk unutuluyor.benim yerimede açın göbeğinizi sevin..bide bol bol uyuyun sımdı ilk 1 ay zombi gibi dolaştık uykusuzluktan anca duzene oturduk..hersey dıledıgınız gıbı gıtsın insallah saglıkla kuzularınızı alın kucagınıza
canım ınsallah bı sorun olmaz benımkının beynının sol tarafında buyume var bende sureklı kontrol altındayım buyume durmus ama devam ederse benımkınınde dogumdan sonra beynıne bısey takacaklarını soyledıler
Allah yardımcımız olur ınsallah
bende sok uzgundum ama sımdı ıyıyım bıraz uzulme lutfen duzelır ınsallah
Canım benim maşallah yawruna kilosu gayet iyi boyuda , inşallah genişlemede devam etmeden atlatırsın doğumunuda saglıklı sıhatli alırsın yawrunu kucagına pozıtıf düşün hayatım kontrollerındede bızlerede haber ver
Allah korusun bebişleri üzülmeyin kızlar
dua edin inşallah düzelir bizde dua edelim miniklere:Saruboceq:
maşallah glişimi iyi güzelim. doktor da söylemiş korkulacak bişey olmadığını. sıkma canını, bebişini de üzme. alah dermansız dert vermesin. allaha emanetiniz
Canım sıkma canını. Halledilebilir birşey demek ki. Kendini de miniğini de üzme.
Allah korusun meleklerimizi. İnşallah sağlıkla kucaklarımıza alırız
kızlar nasılsınız herkes iyidir umarım.. geçmişe bakmadım canlarım inşallah annelerin ve bebişlerinin keyifleri yerindedir... Allah ağzımızın tadını bozmasın inşallah...
sinemcim maşallah oğluşunun boyu kilosu gayet iyi..Allah nazarlardan saklasın onu... böbreklerindeki genişleme ne zamandır var... yani geçen gittiğindeki ölçümlerle bu seferki arasında çok fazla fark varmı canım... inşallah operasyona gerek kalmadan düzelir herşey... Allah yardımcın olsun...
canım sanada çok geçmiş olsun... inşallah bunlar sadece burda konuştuğumuzla kalır operasyona falan gerek kalmaz... miniklerimiz o kadar kuvvetliki kurtarır onlar kendilerini... Allahın izniyle kötü şeyler getirmeyin aklınıza herşey çok güzel olucak... zemuszemus zemuszemus
canımsınız ya sakın uzmeyın kendınızı ınş.hersey cok guzel olacak kızlar allahım hepımınzın mınıgını korusun
Canım benim çok geçmiş olsun. Doktorun korkulacak birşey yok demiş inşallah herşey normale döner ve operasyona gerek kalmaz..:Saruboceq:
Oğlunun gelişimide çok güzel maşallah..
tüh ben 4000. sayfayı kaçırmışım maşallah maşallah :teytey::dance:
geçmişe baktımda biraz hasta olan hamişler geçmiş olsun aman dikkat edin kendinize daha çok artmasın hastalıklar bol bol c vitamini alın kendinizi yormayın inş. çabucak iyileşirsiniz:Saruboceq:
burcu cicileriniz çok güzel güle güle kullanın canım sende dikkat et kendini yorma eminim yorgunluktan olmuştur geçmiş olsun
sinem maşallah oğluşunasakın canını sıkma içini ferah tut benim drumda kan uyuşmazlığımız için tahlil yaptırdığında oda bana bebişte karaciğer büyümesi olabilir testi 10gün sonra tekrarlayalım aynı sonuç çıkarsa izmire göndercem demişti bende kafama çok takmıştım Allahın izniyle bişicik çıkmadı oyüzden hiç olumsuz düşünme drlar bazen tedbir için öyle konuşur
derinderen Allah tüm anneleri ve bebişleri korur canım sende hiç sıkma canını
sinemcim inş operasyona falan gerek kalmadan düzelir durum. moralini bozma güzelim, aklına iyi şeyler getir. Allah yardımcınız olsun.
sağol tuğbacım. oohh sen de iznin tadını çıkar.. bizim yerimize de geç kalk, uyu..ben de gün sayıyorum 5 haftanın dolması için :)
Maşallah canım oğlunaüzme kendini bak doktorda korkulacak bişey yok demiş, inş.bir sonraki kontrolünüzde çok iyi geçer, aklına kötü şeyler getirme herşey güzel olacak, bebişlerimiz allaha emanet hepimiz sağlıkla kucağımıza alacaz inş.miniklerimizi......:Saruboceq:
Butun subat annelerine merhaba!!
Ben de uzunca bir zamandir sadece okuyarak katilim gosterenlerdenim. Bir suredir de evde oldugum icin araniza yazarak da katilayim istedim. Insallah hepimiz saglikli ve rahat dogumlar yapip zamani gelince bebislerimizi kucagimiza aliriz.
Aslinda benim kafami kurcalayan bir konuyu paylasmak istiyorum. Anladigim kadariyla bir suredir sizlerin arasinda da konusuluyor bu konu. Su grip asisi meselesi bana kafai yedirtecek!!kafamçokkarıştı
Ben de bugune kadar asiyi mutlaka olmaliyiz diyen gruptaydim. Hatta asinin geldigi ertesi gun icin asiyi olmak uzere yapan kisiyle temasa bile gecmistik. Gectigimiz Sali gununden bu yana hemen atlamayalim, biraz daha arastiralim dedik. Inanin olabilecek tum bilimsel kaynaklari, Amerika’da ve Avrupa da bulunan ciddi kuruluslarin bultenlerini, istatistiklerini (FDA, CDC, ECDC – ki bunlarin hepsi non-governmental organization; yani bulunduklari ulkelerin hukumetlerin bagimsiz calisma yuruten dolayisiyla da guvenebildigimiz kadariyla (daha dogrusu ideal olarak) hukumet politikalarini sorgulayabilecek ve gozu kapali kabul etmeyecek kuruluslar) inceliyoruz, okuyoruz vs.
Bu kadar okuyunca oyle celiskili seyler cikiyor ki ortaya anlamak mumkun degil. Benim de doktorum mutlaka olmamdan yanaydi. Hatta gecen hafta gittigimde “bak elimizde asi var gel yapalim dedi”. Ben su anda 31 haftalik hamileyim. Bulabildigimiz belli basli celiskileri yazayim siz de fikrinizi soyleyin lutfen.
Birincisi herkesin de bildigi gibi, kesinlikle yeterince yapilmis arastirma yok hamileler uzerinde. Asi yapilan bazi hamilelerde olu dogum, erken dogum, dusuk, hareketleri yavaslamis bebek ve rahim ici olumler olmus. Tabi bu yapilan asi oranina gorde oldukca dusuk yuzdelerde ve bu olanlarin asi olmakla bir ilgisi var mi o da kanitlanamiyor. Belki zaten olacagi olan seyler psikolojik olarak asiya baglaniyor. Ama tabi yine sonuc, yeterince calisma yapilmamis olmasi. Bu ihtimal 1 milyonda bir bile olsan sahsen ben boyle bir riski goze alamiyorum.
Bu risk goze alinmazssa hastalik riskini mi goze alacagiz? Benim su anda yaptigim sadece evde oturmak. Eger kalabalik bir iste calisiyor veya toplu tasima kullaniyor olsaydim, mecburen insanlarla temas halinde olsaydim sanirim yaptirirdim. Ama isimden ucretsiz izin talep ettim. Yasal hakkimi da raporumu alir almaz baslatacagim. Bu sayede evde oturarak bir nebze de olsa riski azaltabilirim belki diye dusunuyorum. Peki esim veya yakinimdakiler tasiyici olamaz mi? Bu sorunun cevabi olarak da yakin cevremdeki herkes asilandi diyebilirim. Yani benimle ve bebekle yakin temasta olacak kisileri kastediyorum. Bilmiyorum bu yontem beni ne kadar korur, insan bir taraftan da cahilce birsey yapmis olmak istemiyor haliyle.
Ha butun bunlara ragmen hasta olabilir miyim? Olursam, Tamiflu almak sart olacak. Yani gebelik kategorisi C olan bir ilac. Ama isin ilginc tarafi, olmamiz istenen Pasteur’un Panenza asisi da C kategorisinde. Yani al birini vur otekine. Onda da “sadece grektiginde gebelere yapilmalidir” diyor. Peki bu “sadece grektiginde” kismini nasil yorumlamamiz gerekir acaba??? Ikisi de bir cesit kumar olmuyor mu?
Kisacasi, ben su anda beklemedeyim. Biraz bekleyip gormek istiyorum. Cunku 1 gun icinde bile yapilan calismlarla vey an etkilerle ilgili gelismeler cikabiliyor. Mesela Glaxo’nun asisi cok yapiliyordu 1 ay oncesine kadar. Bir anda millette alerjiler, yan etkiler cikinca Kanada basta olmak uzere bir cok ulke yapimini durdurdu. Bu sadece 1 ay icinde oldu. Bizim olacagimiz asi daha Fransa’da 19 Kasim’da onay aldi. Ustelik henuz bu olacagimiz asi EMEA tarafindan kabul gormus de degil cok yeni oldugu icin.
Kesinlikle kafa karistirmak gibi bir niyetim yok ama benim kafam son derece karismis durumda. Kesin olacagim deken, belki de biraz beklemek daha iyi diye dusunuyorum bilmiyorum siz ne dersiniz.