2010 Şubat Anneleri

24 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğin boyu yaklaşık 21 cm ve ağırlığı yaklaşık 530 gramdır Bu haftalarda erken doğan bebekler, yoğun bakım ortamında yaşatılabilmektedir Ancak önemli olan bu dönemde erken doğan bebeklerin görme, işitme ve zihinsel gelişimlerinin nasıl etkileneceği bilinmemektedir Bu haftalarda bebeğin akciğerlerdeki damar yapıları olgunlaşmakta ve hemen tüm organları fonksiyonlarını yerine getirebilmektedir
Siz
Bu dönemlerde hormonların etkisi ile birtakım diş eti rahatsızlıkları görülebilir Diş eti kanamaları artabilir Daha ileri boyutlarda diş dökülmesi görülebilir Yine gebeliğe bağlı olarak gelişen şeker hastalığının araştırılması için bu haftalarda yapılması gereken şeker tarama testi vardır Doktorunuzdan erken doğum ile ilgili belirtilerin neler olduğu ve ne yapılması hakkında bilgiler almanızda fayda vardır

Gebeliğin üçüncü yarısında
Bu dönem bebeğin son gelişimini sağladığı üç aydır Dış dünyadaki hayatını sürdürebilmesi için gelişiminin tamamlandığı önemli ve son dönemdir Özellikle bu dönemde akciğerlerin gelişimini tamamlaması bebek için hayati önem sağlamaktadır Ayrıca bu dönemde rahim içindeki bebek beslenmesini sağlaması ve gelişimini tamamlaması sebebiyle anne kendisinin ve dolayısıyla bebeğinin beslenmesine, uyku düzenine ve dinlenmesine dikkat etmelidir
25 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğinizin boyu yaklaşık 22 cm ve ağırlığı ise yaklaşık 750 gr ’dır Bu haftada dopler ultrason ya da steteskop ile doktorunuz bebeğinizin kalp atışlarını duyabilir Bebeğinizin cinsiyeti ile ilgili değişimler tamamlandı Erkeklerde testisler skrotum içine yerleşti, kızlarda ise vajina oluştu Omurga sistemi tüm kemikler, eklemler ve bağlar tam olarak şeklini almış durumdadır Akciğer ve damar sistemi gelişimini sürdürmektedir
Siz
Rahminiz bu haftada yaklaşık bir futbol topu büyüklüğündedir Bu durumdan dolayı sırt ve bel ağrılarınızda artma olabilir ve bunlar tamamen normaldir Yine bu durumdan dolayı diyafram ve midenize bir baskı olacaktır Mide asidiniz, yukarı doğru ilerleyeceğinden yemek borunuzda özellikle çok yediğinizde bir yanma hissedebilirsiniz
26 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğinizin boyu yaklaşık 23 cm ve ağırlığı ise 850 gr civarındadır Bebeğinizin bu aydan sonra göz kapakları açılıp kapanmaya başlıyor Gözdeki retina tabakası gelişmekte ve tüm tabakaları oluşmaktadır Bebeğinizin göz rengi oluşmaya başlamakta ve doğduğunda mavi olacaktır Doğumdan birkaç ay sonrasında ancak son rengini alacaktır Bu arada akciğer gelişimi devam etmekte ve doğuma kadar sürmektedir
Siz
Gebeliğe bağlı olarak sırt ağrısı, bacak krampları, baş ağrısı ve vücudunuzun alt bölgesinde baskı hissedebilirsiniz Rahminizdeki ani kasılma ve gevşemeler Barxton_hicks kasılması denilen ağrısız adet krampları gibidir Rahminiz gerçek doğum ağrıları için önceden çalışma yapmaktadır Bu dönemlerde erken doğum belirtilerine karşı da duyarlı olmak gerekmektedir Erken doğum belirtileri arasında da rahimde düzenli aralıklar ile kasılmalar olur Saatte 4 defa ya da daha fazla olan kasılmalarda doktorunuza başvurun
27 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğinizin boyu 24 cm, ağırlığı yaklaşık 1000 grama ulaşmıştır Bu haftadan itibaren erken doğması durumunda yüzde 85 yaşama şansı bulunmaktadır Yaklaşık 13 hafta sonra doğum için hazır olması gereken bebeğin erken doğumu halinde, zayıf olacak, vücut ısısını koruması için küvezde kalıp sun’î solunum yapılması gerekecektir
Siz
Bu haftalardan itibaren akciğerlerinizin tam olarak hava ile dolamaması nedeniyle solunum sıkıntısı çekebilirsiniz Yüksek yastıkta uyumayı tercih etmeniz sizi rahatlatabilir Sık sık nefes almanız neticesinde de bebeğinize yeterli oksijeni veriyorsunuz Gebeliğin bu dönemlerinde kanınızdaki kolesterol seviyesi artar Kolesterol, plasenta tarafından üretilen çeşitli gebelik hormonlarına karşı bir blok oluşturur Fakat kaygılanmaya gerek yoktur
28 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğinizin boyu 25 cm, ağırlığı ise yaklaşık 1100 grama ulaşmıştır Bebeğinizin beyni ve diğer dokuları hızla gelişimine devam etmekte ve saçı uzamaktadır Bebeğiniz yağ depolamaya başladı Rahminiz içinde gebeliğin diğer iki ayında bebeğin pozisyon değişimine yeterli oranda yer vardır
Siz
Bu haftadan itibaren gebelikte tansiyonunuzu takip etmelisiniz Yüksek seyreden tansiyonun bebek ve anne açısından riskli bir durumu vardır Bacaklarınızdaki kramplar, hemoridler, varisler, cilt kuruluğu, bel, sırt ağrısı, çarpıntı ve hazımsızlık şikayetleri artabilir
29 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğiniz yaklaşık 26 cm ve ağırlığı 1250 gram civarındadır Göğüslerdeki süt üretimi dolaylı olarak bebek tarafından da uyarılmaktadır Erkeklerde böbrek üstünde bulunan adrenal bezler androjen üretmekte, kan dolaşım sistemi ile plesenta da östrojen’e dönüştürülüp prolaktin hormonunun üretilmesini desteklemektedir
Bu haftada bebeğin bağışıklık sistemi ile ilgili gelişmeler olmaktadır Bu haftalarda gelişmeye başlayan bağışıklık sistemi doğum sonrasında emzirme ile sütünüzdeki antikorlar yardımı ile güçlenecektir

Siz
Gebelik ile ilgili şikayetleriniz bu dönemde artabilir Ciltte kuruma normaldir Karnınızdaki bebeğin büyümesi ile sizin ağrılarınızın artması normal olup doğum sonrası geçecek ağrılardır

30 Hafta

Bebeğiniz
Bebek bu hafta 27 cm boyunda ve yaklaşık 1400 gram ağırlığındadır Bebeğinizin ritmik göğüs hareketleri hıçkırık tutmasından kaynaklanmaktadır Bebeğinizin kilo artışı erken doğma ihtimalinde vücut ısısını korumasına yardımcı olmaktadır Lanugo adı verilen ipeksi tüyler bebeğinizin cildinde yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor Kemik iliğindeki gelişmeden dolayı kırmızı kan hücreleri üretimi yapılıyor
Siz
Bu dönemlerde sol yanınıza doğru yatmanız büyük damar yapılarınıza yeterli kanın gitmesine yardımcı olacaktır Bu şekilde uyumakta problem yaşarsanız bacak aranız ve karnınızın altına yastık koymanız faydalı olabilir
31 Hafta

Bebeğiniz

Bebeğiniz bu haftada 28 cm boyunda ve yaklaşık 1600 gram ağırlığındadır Bebeğinizin beyin dokusu gelişimini sürdürmeye devam ediyor Bebek özellikle bu haftalarda daha hareketlidir Bunun nedeni ise amniyo sıvısının fazla olmasıdır 32 haftadan itibaren de bebeğin yeri giderek azalacağından hareketleri de azalacaktır Bebek hareketleri ile sağlığı arasında önemli bağ vardır Bebek hareketlerinde azalma hissediyorsanız dinlenin ve karnınız aç ise bir şeyler yiyin
Siz
Karnınızda rahmin kasılmasına bağlı olarak hafif ağrılar hissedebilirsiniz Ancak bunların süresi uzuyor ve sıklığı artıyor ise erken doğum belirtisi de olabileceğini unutmamak lazımdır Bebeğin kemik gelişimi de devam ettiği için günlük kalsiyum ihtiyacınız da artmaktadır Yeteri kadar kalsiyum, demir ve protein almaya özen gösteriniz
32 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğiniz bu haftada yaklaşık 29 cm boyunda ve yaklaşık 1800 gram ağırlığındadır Bu haftanın sonlarına doğru bebeğiniz dış dünyadan gelebilecek sinyalleri duyabilmektedir Karnınızdaki bebeğiniz bacakları bükülmüş, ayakları çapraz, boynu öne doğru bükülmüş bir şekilde durmaktadır Tüm parmakları açık durmaktadır *** Siz
Bu haftadan itibaren doktorunuz ile 2 haftada bir görüşmeniz gerekmektedir Rahminizin şişmesinden dolayı yeni problemler ortaya çıkacaktır Bebeğinizin başı aşağıda olmasından dolayı ayakları kaburganıza dayanacak ve bu durum da bir baskı oluşturacaktır Bu durumdan kaçınabilmek için dik oturmak faydalı olacaktır
33 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğinizi dış ortamdan koruyan steril bir sıvı olan amniyo sıvısı bu haftadan önceki iki haftaya kadar en yüksek aşamadaydı Doğum süresine kadar da bu sıvnın miktarı sabit kalacaktır Bu sıvı bebeğinizin gelişimi açısından çok önemlidir Bebeğiniz bu sıvıyı yutarak, ya da cildinden emilerek kana geçer Eksilen sıvı ise bebeğinizin idrar yapmasıyla tamamlanır Bebeğinizin beyin dokusunun hızlı bir şekilde gelişmesinden dolayı baş ölçüleri de hızlı bir şekilde büyür Bebeğinizin bu haftalarda cilt altında yağ dokuları depolanmaya devam ettiği için bebeğinizin rengi kırmızı olmaya başlamıştır Bebeğiniz bu haftalarda çoğunlukla uyuyor olacak ve uyandığı zamanlarda ise sizi dinleyecek, hissedecek ve hareketlendiği zamanlarda ise kısa süreli tekmeler ile kendisini size hatırlatacaktır
Siz
Rahminiz gebelik öncesine göre 500 kat genişlemiştir Geceleri unutamayacağınız rüyalar görebilir ve sık sık tuvalete gidebilirsiniz
34 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğin boyu 32 cm ve ağırlığı yaklaşık 2250 gramdır Bebeğinizin saçları sık bir şekilde çıkıyor fakat doğduktan sonraki rengi ve yoğunluğu tahminen aynı kalmayacaktır Bebeğinizin bu haftadan itibaren solunum hareketleri artacaktır Çünkü bebeğiniz doğduktan sonraki gerçek solunuma hazırlık yapmaktadır
Siz
Bir anda rahminiz sıkılaşıp rahatladığı Braxton Hicks isimli kasılmalar bu haftalarda düzenli olarak görülerek sıklaşmaya başlamaktadır Bazı anneler bu sık kasılmaların verdiği acı nedeniyle sinirli olabilir
35 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğin boyu 33 cm ve yaklaşık ağırlığı 2550 gramdır Bebeğinizin tırnakları bu hafta uzuyor Bebeğiniz yağ depolamaya devam ediyor ve bebeğinizin özellikle omzunun etrafında boğumlar ve tombulluklar oluşmaya başlıyor Bebeğinizin göz rengi mavi fakat sonrasında değişecektir
Siz
Bu hafta muhtemelen nefes alamayacak ya da yemek yiyemeyecek kadar şiddetli krampları hissetmeye devam edeceksiniz Küçük parçalar halinde sık aralıklar ile yemeğinizi yemeye çalışın Ayak bileklerinizin ve eklemlerinizin şişmesini engellemek için uzun süreli aynı pozisyonda durmamaya ve hareketsiz kalmamaya özen gösterin Eğer uzun süreli araba kullanıyorsanız, arada istirahat edin, dışarı çıkın ve yürüyüş yapın ışlerinizden uzaklaşmanın zamanı geldi
36 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğin boyu yaklaşık 33 cm ve ağırlığı yaklaşık 2750 gramdır Bebeğinizin yanaklarının büyüklüğü depoladığı yağ oranını ve emme kas kuvvetini göstermektedir Bebeğinizin kafatası tamamen şekle girdi fakat henüz sert değildir
Siz
Bu haftadan itibaren artık doktorunuza her hafta gitmeniz gerekir Nefes almak çok zorlaşmış ve göğüs kafesinizde anlamsız bir acı hissedebilirsiniz Artık doğum yapacağınız yerin ayarlanması zamanı gelmiştir
37 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğin boyu yaklaşık 35 cm ve ağırlığı yaklaşık 2950 gramdır Şu anda bebeğiniz klinik olarak doğum için yeterli olgunluğa ulaşmış durumda; fakat büyüme ve gelişimini durdurmuş değildir Bebeğiniz her geçen gün ortalama 25-30 gr arasında kilo almaya devam ediyor Beyni ve sinir sistemi gelişmesine devam etmektedir
Siz
Eğer ilk gebeliğiniz ise bebeğin tüm doğum haftalarını tamamlaması ihtimali daha yüksektir Daha önce çocuk sahibi olmuş ya da şu anda gebeliğiniz ikiz ise doğum daha erken olabilir Bebeğinizin başı doğum için aşağıya doğru döndüğü için, iç organlarınızın rahatladığı ve vücudunuzun alt bölgesinin hafiflediğini, solunumunuz ve beslenmenizin daha kolaylaştığını göreceksiniz Rahminizin mesaneye yaptığı basınç artmasından dolayı idrara gitme sıklığınız artmış olabilir
38 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğin boyu yaklaşık 35 cm ve ağırlığı yaklaşık 3100 gramdır Bebeğiniz bağırsaklarında doğum sonrası ilk 24 saat içinde yapacak olduğu mekonyum adı verilen ilk dışkısını biriktirmeye başladı Eğer bebeğiniz erkek ise testisleri skrotum içine inmesi gerekir Bazı durumlarda testislerinin skrotuma inmeyebilir, bu da infertilite ya da testis kanserlerine sebep olabilir Bu yüzden doğum sonrası doktor tarafından kontrol edilmelidir
Siz
Bu haftadan itibaren artık doğum sancılarının her an gelebileceğini dikkate almalısınız Gerçek doğum sancılarının en önemli özelliği düzenli aralıklar ile olmasıdır Ve bunlar 10 dakikada ortalama 3 kez ortaya çıkmakta ve her bir kasılma yaklaşık 50 sn sürmektedir ıstirahat etmek ile geçmeyecek ve şiddeti de zaman içerisinde giderek artacaktır Eğer kasılmalar düzene girmiş ve geçmiyorsa hastaneye gitme zamanı gelmiş durumdadır 39 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğin boyu yaklaşık 36 cm ve ağırlığı yaklaşık 3250 gramdır Bebek büyümeye ve kilo almaya devam ediyor Bu haftalarda da kordon bebeği sarmış durumda olabilir ve halihazırda bebeğin beslenmesi için ona yardım etmektedir Sizin vücudunuzdaki bir kısım antikorlar da plesenta yardımı ile bebeğin kan dolaşımına geçerek geçici olarak bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlar
Siz
Rahim ağzı doğum için açılmaya hazırlanır ve mesaneye yapılan baskı artar Düzenli olarak şiddetli kasılmalar olabilir Doğumun başlamasının bir diğer sinyali ise gebelik kesesinin yırtılması ile suyun gelmesidir Ve rahim ağzını gebelik boyunca kapatan kanlı tıkacın atılması ile doğumun başladığını gösterir
40 Hafta

Bebeğiniz
Bebeğin boyu yaklaşık 48-51 cm ve ağırlığı yaklaşık 3500 gramdır Bu hafta içinde doğumun olma olasılığı çok yüksektir Bebeğiniz kanal girişine başını yatay olarak yerleştirir ve kanalın ortasına geldiğinde başını 90 derece döndürerek hareket ettirir ve bu şekilde başını çıkarır Başı ve sonrasında omuzların da çıkması ile doğumu yapan kişi tarafından tüm vücudun doğurtulması sağlanır Bebeğinizin kafasında hafif bir yamukluk olabilir; fakat zamanla düzelecektir Bebeğiniz ilk doğduğu anda mor ya da sarı renkte, gözleri lacivert ve vücudunun çeşitli bölgelerinde tüylenme olabilir; fakat bunlar zamanla düzelecektir
Siz
Doktorunuzun ve gerekli telefonları gebelik dönemi dosyanıza ekleyip, evinizin görünür bir yerinde bulundurun
41 Hafta ve üstü
Eğer hâlâ doğum başlamadıysa bebeğiniz yeteri kadar kilo almış ve doğum için sabırsızlanıyordur Önceden yapılan ultrason görüntüleri ve tıbbi incelemeler tekrar değerlendirilerek doğum şekli belirlenerek, doğum yapılmalıdır Normal doğuma engel teşkil edecek bir durum varsa sezaryen ile yoksa suni sancı verilerek normal doğum yaptırılmalıdır Eğer bebeğiniz doğmuş ise rahim içindeki durumdan gerçek hayatın çok farklı olduğunu anlamıştır Ciğerleri ile oksijen alabilmekte ve kalbi ile de bunu diğer organlarına iletebilmektedir

ebrucum çok sağol cvp verdiğin için :))
umudum yok denecek kadar azdı zaten..ama ne biliim içten içe de acaba mı diyodum.. rabbim neylerse güzel eyler.. şu bat annesi olamasamda belki mart olur belki nisan mirmirmirmir
tabi içim böyle demiyo ama böyle düşünmeye çalışıyorum... inşallah dediğin gibi üstüne görmedir.. bakalım yarın testimi yaptırayım yinede.. sonucu yazarım...hayırlısı olsun hakkımda..
allaha şükür ki 6 yaşında bi kızım var.. ya o da olmasaydı ...

canım öncelikle hayırlı olsun inşallah allahım kucağına almayıda nasip etsin..:Saruboceq:
benim düşük tehlikem vardı ilk aylar progestan kullandım bende hemde günde 6 tane içiyodum kafamçokkarıştı aşırı derecede uyku halsizlik baş dönmesi ve bazen mide bulantısı yapıyor etrafa tutunupta wc ye gidiyodumkaydirigubbakcemile3.. allah korusun düşük tehliken varsa bol bol dinlen ben 23 gün sürekli yattım çok etkili bir ilaç.. çok dua ettim çok dikkat ettim bu bebek kesin düşücek her an bekle diyen doktorum yanıldı direndim bebeğimi büyütüp kucağıma almayı başardımm

rahat ve sorunsuz bir hamilelik geçirirsin umarım..

cnm saan bir örnek vereyim bir arkadaşım da çatlatma iğnesinden sonra hamile kladı geçen ay bir gece çalışamadın diye bitmiş gibi düşünme ne olur rabbim verecek olsun yeterki veriyoo

üzülmek yok cnm en azından hamile kalabiliyosun deemkki 6 yaşında bir kızın var rabbim bagışlasın bide hiç olamayanları düşün rahmi olmayanları yumurtasıolmayanları eşinin spermi olmayanları düşün rabbim onların da yardımcısı olsun hiç kolay değil onların da durumu adeet oldugun sürece korkma sen yeterki iste ve dua et elbet gelecek bebeğin

allah razı olsun cnm çok sağol rabbim senide bebeğinide korusun düşük tehlikem yok çok şüküt gerçi varsada bilmiyorum tesatte çıkınca gebelik dr başla dedi başladım

merhaba kızlar bende geldi beide kabul edin pcos hastasıyım bu ay klome tedavisi gördüm buğü 15. günüm umurtam 20mm catladı inşalla amile kalırsam 22 subatta olacak melegim sat ı 18 mayıs

iyi dileklerin için sağol ebrucum.. rabbim seni de bebeğini de korusun... moral oldun bana.. içimi ferahlattın cnm birazda olsa... rabbim gül kokulunu sağlıkla kucağına alıp koklamayı nasip etsin sana....

cnmm .. benim bide 4haftalık düşüğüm var.. 2 kez hamile kalmayı başardım yani.. kızımda korunmayı bıraktıktan 4. ayında kaldı,düşen bebeğimde 4. ayda kalmıştı... düşük korkumu atıp takrar çalışmaya başlayalı 3 ay oldu.. daha 1 ayım var sanırım :))) hayırlısını versin allahım...

merhaba kızlar bende geldi beide kabul edin pcos hastasıyım bu ay klome tedavisi gördüm buğü 15. günüm umurtam 20mm catladı inşalla amile kalırsam 22 subatta olacak melegim sat ı 18 mayıs

cnm tebrik ederim allah tamamına eerdirsin inş degerin kaç çıkmıştı cnm

cnm allah razı olsun rabbim kimseye evlat acısı göstermesin niş sen de bir an önce kavuş bebğine kızına bir erkek kardeş olursa da tam olur süper olur:dance:

ozbek cim cnm yaren arkadaşımız liste yapmıştı ama kendisi şimndi yok
sen yaz bilgilerini okuyunca yazar mutlaka ben de yazdım bakalım yarın listede inş ben de olacam

:Saruboceq:
cnm tebrik ederim allah tamamına eerdirsin inş degerin kaç çıkmıştı cnm

canım bei dikkatli okmamışsın amile kalırsam dedim büğün gitti doktora umurta catlamış dedi pazartesi progestero testi yapılcak ufffffffff baa heyaca bastı

cnm git tabi sakın ihmale etme aynısını bende yaşamaıştım dr.ilaç falan verır..

ebruc eiim geçmişi okuyodum hayırlı olsun caım allah ayırlı saglıklı evlat versi darısı bizi başımıza canım

:Saruboceq:

canım bei dikkatli okmamışsın amile kalırsam dedim büğün gitti doktora umurta catlamış dedi pazartesi progestero testi yapılcak ufffffffff baa heyaca bastı

cnm çok özür dilerim kusura bakma ne olur başım dönüyo yaa beni affet yanlış okumuşum ama belkide rabbim yanlış okuttu kim bilir rabbim gönlüne göre versin inş

ozbek83 çok teşekkür eerim darısı isteyen herkesin başına olsun inş

cnm çok özür dilerim kusura bakma ne olur başım dönüyo yaa beni affet yanlış okumuşum ama belkide rabbim yanlış okuttu kim bilir rabbim gönlüne göre versin inş

canı beni öneli degil bede cok ii sayılam kasılklarımda krap ve idede acı su var işaşşa ayırlısı acaba e erke e zaman öğencem

cnm ben adetim de düzensizlik yaşadım ama ilk değerim 16 çıkmıştı belki varsa sen de de gösterrii mutlaka kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…