2010 Şubat Anneleri

geçmiş olsun canım..

geçmiş olsun canım, o kadar da yorma kendini, perde falan asılır mı ayol..

Kızlar ben kilo alamıyorum ya...İki aydır aynı kilodayım.Hatta bu sabah tartıldım eğer tartı doğruysa biraz da vermişim sanki :sinifsinif:

canım bence bebiş sağlıklı ise, hiç dert etme, kendini şanslı gör..

tabiki canım ne öğrenirsem aynen ertesi gün tüm bilgiler sizde...

:lepi:

bende üye oldum bendeee kıskanç mıyım neyimmm:roflol::roflol:

bendeeeeeeeeeee :icecream:

ayyy ben gecmıse hıc bakmadım bugun yaa neler olmus meger...
snm2008 canım cok gecmıs olsun gercekten ucuz atlatmıssınız... bende hala araba kullanıyorum ama malum ıst. da hayvan cok,Allah korusun hepımızı...
selmacım ıstırahat et bol bol ıhmale gelmez sukur kı bebısınde bısey yokmus...

kızlar bu arada zaman zaman kasıklarımda boyle yumurtalıklarımın ust kısmında sankı dolgunluk hıssedıyorum bı agırlık varmıs gıbı uzerınde sankı batıyolar bana bunu yasayan varmı?

Ben de üyeyim oraya ama adres yazmamıştım şimdi adresimi yazdım mesajını görünce haftaya göre gönderiyorlarsa bana da gönderirler belkisırnaşık şey

selmacım sen ne tarafta oturuyosun canım bizim buluşmaya katılma şansın olur mu?

kızlar benim gece kolum uyuşuyo ne zaman uyansam uyşuk oluyo üstünede yatmıyorum

Benim kolumdada uyuşma oluyordu doktor sinir sıkışması dedi ilaç kullandım şimdi yok çok nadiren oluyor ama eskisi gibi sürekli uyuşmuyor.

selam kızlar..geçmişi okumadım güzel haberler varımı...
ben iyim çok şükür.bugun grip aşısı oldum doktorum ol demişti.bende oldum bakalım..
sizler nasılsınız

selma kuzum bende uye oldum sımdı opuyorumnanaktan
cucus ıyıyz canım sen nasılsın nerelerdesın?

Valla canım ben de iyiyim ama bu sırada iş biraz yoğundu internetin başına geçemedim hiç.
Benim kolumdada uyuşma oluyordu doktor sinir sıkışması dedi ilaç kullandım şimdi yok çok nadiren oluyor ama eskisi gibi sürekli uyuşmuyor.
Karpal tünel sendromu dedikleri şey olabilir canlarım o dediğiniz uyuşmalar. Hamilelikte olağan irşeymiş netten araştırın isterseniz biraz basit kol ve bilek egzersizleri var ve yapınca çok işe yarıyormuş.
Bu arada snm08 ve selmacım ikinize de çok geçmiş olsun.

anladım kızlar önemli bişiy deilse ayın 19 unda doktora gidicem son muaynemden sonra
1 ay dolucak öle giderim ozaman hemen acele edip gitmeyeyyim doktora. kaç kere usg ye girdim zaten bi zararı olursa die korkuyorum
ama c.tesi gidip bi görünsemmi sizcee ?

selam kızlar..geçmişi okumadım güzel haberler varımı...
ben iyim çok şükür.bugun grip aşısı oldum doktorum ol demişti.bende oldum bakalım..
sizler nasılsınız

slm canım yaramazlık yok kimsede
girip aşısı olma diomuş bazı doktorlar sen olmuşşun

papatya hosgeldınn nasılsın zeyno nasıl?
benımde uzerıme yattıgım kolum uyusuyo gecelerı. bı kalkıyorum parmaklarımı hıssetmıyorum resmen obur yanıma yatıyorum kendılıgınden gecıyor...

meraba kızlar.yine uzun zamandır giremiyorum.inşallah hepinizde iyisinizdir.birşey sorucaktım.ayrıntılı ultrasona girdiniz mi.bebeğimin baş çevresi bir hafta önde çıktı ve dr um ayrıntılıya girmemi söyledi ama çok pahalı.160 lira dedi.devlettede yapıyolar sanırım ama ben bebğimi renkli olarak görmek istiyorum.devlette yaptıran var mı hiç.birde şart mı acaba...

fikirevi canım senin için gebelik.org'dan alıntı..

DOĞRUSUNU ÖĞRENELıM
Ne kadar çok "farklı" ultrasonografi türü olduğunu görerek şaşırıyor olabilirsiniz. Bu nedenle size bu hafta ultrasonografi terminolojisi hakkında bilgi vermeyi uygun gördük:
Renkli Doppler ultrasonografi: anne adayından bebeğe sağlı sollu giden iki rahim atardamarının ve bazı durumlarda göbek kordonu damarlarının akımlarını değerlendirmek için yapılan ultrasonografidir. Burada renkler mavi ve kırmızı şeklinde toplardamar ve atardamarlarda görülür. Her anne adayına rutin olarak uygulanabileceği gibi, çoğu durumda yalnızca riskli gebeliklerde uygulanır. Bu incelemenin yapılabilmesi için cihazın renkli Doppler özelliğinin olması gerekir.

Detaylı (ayrıntılı) birinci düzey ultrasonografi: bebeğin gelişiminin tüm haftalar arasında en net gözlenebildiği 19.-23. haftalar arasında uygulanan ultrasonografidir. Bebek ve bebeğe ait yapılar bu haftalar arasında detaylı bir şekilde incelenebilirler.

ıkinci düzey ultrasonografi: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ünvanını aldıktan sonra özel bir eğitimden geçerek "perinatoloji" üst ihtisası yapmış ve sadece gebelik ve doğmamış bebeğe ait sorunlara odaklanarak çalışan doktor tarafından ileri teknoloji cihazlarla uygulanan ultrasonografidir. Bu inceleme her anne adayına uygulanabileceği gibi çoğu durumda daha önceden doğumsal kusurlu doğum yapmış veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir sorun saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır. Gerekli durumlarda aynı uzman amniyosentez veya diğer başka yöntemlerle bebeğin kromozom haritasını incelemek üzere sıvı veya kan örneği alır.

Fetal eko(kardiyografi): Perinatolog ve bazı durumlarda pediyatrik kardiyolog (çocuk kalp hastalıkları uzmanı) tarafından eko özelliği bulunan ultrason cihazı yardımıyla doğmamış bebeğin kalbinin ayrıntılı olarak incelenmesidir. Bu inceleme de çoğu durumda daha önceden kalbinde doğumsal sorun bulunan bebek doğurmuş veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir kalp sorunu saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır.

Üç boyutlu ve dört boyutlu ultrasonografi: Son teknoloji cihazlarla yapılan ve henüz yaygın olmayan bir ultrasonografi türüdür. Bebeğin ekranda görüntüleri üç boyutlu sabit resimler veya dört boyutlu (eş zamanlı üç boyutlu, burada dördüncü boyuttan kastedilen zamandır) hareketli görüntüler şeklinde ortaya çıkar.

Yukarıda birbirinden sanki çok farklıymış gibi görünen ultrasonografi türleri (renkli Doppler hariç) aslında hep aynı prensiple, yani ses ötesi (bizim kulağımızın duyamadığı) ses dalgaları kullanılarak gerçekleştirilir. Aradaki fark, kullanılan cihazın niteliği ve uygulayan kişinin bu konudaki ehliyetidir. Çoğu anne adayı gebeliğini sadece kendi doktorunun yaptığı ultrasonografilerle tamamlar. Bazı doktorlar ise anne adaylarını rutin olarak "ikinci bir göz değerlendirmesi" için bir kereye mahsus başka bir doktora gönderirler.

SNM2008-SELMAKEREM çok geçmiş olsun...
of çarpıntım var kızlar yaa kalbim çıkıcak gbi sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…