ilk cucus yazmıştı onun hikayesini buraya taşıyorum...
cucus kullanıcısından alıntı
Canım arkadaşlarım. Harika dilek ve dualarınız için hepinize teşekkür ederim.
HARıKAAAAA BıR ŞEY ANNE OLMAK.
Allaım hepimize aynı mutluluğu yaşatsın. Tüm isteyenler evlat versin. Kelimelerle tarifi mümkün değil derlerd de inamazdım. Bebeğime bakarken gözlerim sevgiden mutluluktan ve ona birşey olursa kaygısından yaşarıyor bazen. Gerçekten insan mutluluktan ağlayabiliyormuş.
Bebeğim uyuduğu süre içerisinde elimden geldiğince doğum günü yaşadıklarımı anlatayım sizlere. Öncesini zaten anatmıştım. 1 gün önce hastaneye gidp son defa NSTye girip anestezi ile görüştüğümüzü ve anesezi için test vesezeryan onay formlarını imzaladığımı biliyorsunuz.
21.01.2010 sabahı saat 05 55 de uyandım. Saatimi 6 ya kurmuştum. tam 5 dk önce gözlerimi açtım hiç uykum yoktu. Hemen banyoya gittim. Bu arada aklıma eşimin teyzesini verdiği bir öğüt aklıma geli. doğumdan önce göğs uçlarına soğan sür demişti. Hemen bir soğanı 4e bölüp gögüs uçlarıma sürdüm ve 5 dk sonra duşa girdim. GÜzel bir banyodan sonra annem de kalktı. Evde kendi annem babam ablam ve eşim vardı. Kayın valide ve kayın peder bir gün önce ziyarete gelip, gece evlerine dönmüşlerdi.
Hazırlandık ve çıktık. Saat 08.10 da hastanede olabildik. Aksi gibi trafik vardı. Hastaneye girer girmez yatş kaydı yapıldı ve odaya çkarttılar. Hemşireler üzerimi değiştirip ameliyat kıyafetlerini giydirdier. koluma serum takıldı. Doktorum geldi bir sezeryanı ölduğunu bu arada serumun biteceğini ve hemen beni alacaklarını söyledi.
Yaklaşık 1 saat sonra beni aldılar. Ameliyathane biraz soğuktu. Anestezi doktorum da harika bir bayandı. Allah razı olsun tüm ameliyat boyunca başımdan ayrılmadı, yanağımı okşadı, sürekli benimle konuştu.
Biraz anesteziyi anlatayaım. Önce ameliyat masasına oturttular belimi açıp temizlediler. mümkün olduğunca kamburunu çıratmaya çalış diyerek belimde işaretlemeleri yaptılar. Ve ardından damar yolu açılırkenki kadar bile acımayan bir şekilde yüzeysel uyuşturucu yaptılar. bu epidural kateterin takılması sırasında acı hissetmemeni sağlayacak dediler. 1-2 dk sonra işleme başlıyorum artık çok sakin ol ve acı veya en kücük bir rahtsızlık hissedersen sadece söyle duralım sakın ani hareket yapma dediler. ığneyi soktuğunu anesteziyi verdiğini spinal kanala girdiğini anlattı işlemlri yaparken ve çok kolay geçti.
Ben bu arada hem soğuktan hemde heyecandan titriyordum :)) sonra bacaklarımda ısınma başladı ve işlem tamam diyerek beni yatırdılar. bu arada anestezi doktorum hemen başıma gelerek mide bulantısı baş dönmesi varmı diye benimle konuşmaya başladı. 1 dk içinde midem bulanmaya ve uykum gelmeye başladı, söyledim hemen 2 doz ilaç verdier ve çok kısa sürede ameliyathaneye girmeden öncekinden de iyi hissetmeye başladım. Bu arada ameliyathanede çok hoş bir müzik çalıyordu ama şimdi hatırlayamıyorum ne olduğunu. Herşey hazır olunca eşimi de içeri aldılar. Ameliyathane kıyafetleri giymiş maske takmış sadece gözleri gözüküyordu ve en az benim kadar heyecanlıydı.Onu da oturtturup bebeğin ilk müdahalesini yapılacağı masanın konumunu bizim görüş hızamıza göre ayarladılar. Eşim çekim yapmaya başladı. arada gözlerini kaçırıyordu ne oldu dedim bebek gelmek üzere dedi. o arada beni kesmeye başlamışlar bile. ben sadece dokunuyorlar sanıyordum. sonra baskı hissetmeye başaldım kardımda veeee
sonunda o en harika sesi duydum aynı anda doktorum "Burcu bu çok büyük, okula gidebilir dedi" ve miniğim bembeyaz mumlu kremli madde içnde ağlayara müdahele masasına yatırtıldı. Hemşireler bebeğimi sildi ve bu arada küçük oğlum sürekli çenesini titreterek ağlıyordu. Ben de tabii.. Şimdi bile gözlerim doluyor yazarken. Allaha şükrediyorum hep bu güzellikler için. Bebeğimi tarttılar burnuna ve ağzına hortumlar sokarak ciğerlerindeki sıvıyı çektiler. Çocuk doktoru sağlık durumu iyi deyince hemşireler bebeğimi giydirdi ve eşimle benim yanıma getirip 2 dk bize bıraktılar. O ilk an bebeğime dudaklarımı değdirdiğim kokusunu içime çektiğim, işte onların tarifi yok canlarım.
sonra bebeğimi alıp annenesine götürdüler. Bebeğim gittiten 20 dk kadar sonra bende odamdaydım ve bebeğimi emzirmeye çalışıyordum.
ışte böyle güzel anne adayları.
Allahım herkese aynı güzellikleri yaşatsın ve hiç korkmayın. Herşey harika oluyor. 2 gece epey sancı çektim zaman zaman dikiş yerlerim acıyor zor hareket ediyorum göğüslerim çok sızlıyor ama hamilelikte doğumda çektiğmiz tüm sıkıntılara, hepsine ve hatta daha da fazlasına değer inanın.
Şimdi beşiğinde uyuyan küçük melek için canımı veririm.Hepiniz için dua edeceğim. Sizde hep olumu düşünün biz iyi olduğumuz sürece güzellikler bizi bulacaktır.
Alahım bana harika bir bebek verdi.Maşallah benim bebeğimde çok tatlı ve sağlıklı. Allah hepimizin bebeklerini ve ailesini nazarlardan korusun. Hepinizi öpüyorum.
canım saglıkla kucagına al ıhsallh.ALLAH yardımcın olsun...bu aradada bebısınle dogum gunumuz aynı olucak...hihoyyytarkadaşlar benim doğumum 01.02.2010 pazartesi saat 11:00'de...dua edin en kısa zamanda mutlu hikayemizi sizlerle paylaşalım
arkadaşlar benim doğumum 01.02.2010 pazartesi saat 11:00'de...dua edin en kısa zamanda mutlu hikayemizi sizlerle paylaşalım
canım saglıkla kucagına al ıhsallh.ALLAH yardımcın olsun...bu aradada bebısınle dogum gunumuz aynı olucak...hihoyyyt
Rabbim sağlıcakla kurtarsın inş.