2010 ocak bebişleri ek besine başlıyor

slm kızlar benim oğlum tam 5 aylık oldu bende bi gün elma suyu bigün havuç bi gün muz veriyordum ama artık muhallebi vermeye başlıycam ama nasıl yapılıyor bilmiyorum herkes mama katıyormuş bende sma bebek maması var o olurmu bide çorba için erken mi acaba oğlum verdiğim şeylere şimdiye kadar pek itiraz etmedi burda bana yol gösterecek kimse yok tavsiyelerinize ihtiyacım var bilmiyorumkismile

slm kızlar benim oğlum tam 5 aylık oldu bende bi gün elma suyu bigün havuç bi gün muz veriyordum ama artık muhallebi vermeye başlıycam ama nasıl yapılıyor bilmiyorum herkes mama katıyormuş bende sma bebek maması var o olurmu bide çorba için erken mi acaba oğlum verdiğim şeylere şimdiye kadar pek itiraz etmedi burda bana yol gösterecek kimse yok tavsiyelerinize ihtiyacım var bilmiyorumkismile

merhaba canım
ben doktorumuzun bana söylediklerini sana aktarayım ben birebir uygulamıyorum daha fazla emmesini istediğim için günde iki öğün ek gıda veriyorum ama dr um şöyle söylemişti.
1) sabah kahvaltı : ıhlamurun, anne sütünün ya da devam mamasının içine 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı akşamdan suda bekletilmiş peynir ve 1-2 tane hipp bebek bisküvisi bunları karıştırıp vereiyorsun.
2) meyve suyu-püresi : mevsime uygun meyvelerden cam rendede rendeliyorsun önce tülbentten süzüp veriyorsun sonra yavaş yavaş posasını da vermeye başlıyorsun
3) çorba: patates, havuç,zeytinyağ, pirinç ya da irmiği koyup pişiriyorsun iyice piştikten sonra ya çatalla eziyorsun ya da süzgeçten geçirip veriyorsun. her hafta yeni bi sebze ekleyebilirsin
4) yoğurt : tercihen ev yapımı hatta mümkünse mamadan yapılmış olacak olmazsa sütaş babymix sade verebilirsin
5) muhallebi: 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koyup pişiriyorsun ılındıktan sonra 5 ölçek devam maması ekleyip karıştırıyorsun. ya da bebelac ın pişirilen mamalarından alabilirsin dedi.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

hangisini verirsen ver 1 çay bardağını geçmesin dedi
ilk başta 2-3 tatlı kaşığı ile başlayıp hergün arttırrarak ulaşacağın max miktar 1 çay bardağı olsun demişti

ben bunları şöyle veriyorum
sabah ya kahvaltı yaptırıyorum ya da meyve püresi veriyorum
çorbasına yoğurt katıp veriyorum
öğleden sonra çorba ya da muhallebi veriyorum

merhaba canım
ben doktorumuzun bana söylediklerini sana aktarayım ben birebir uygulamıyorum daha fazla emmesini istediğim için günde iki öğün ek gıda veriyorum ama dr um şöyle söylemişti.
1) sabah kahvaltı : ıhlamurun, anne sütünün ya da devam mamasının içine 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı akşamdan suda bekletilmiş peynir ve 1-2 tane hipp bebek bisküvisi bunları karıştırıp vereiyorsun.
2) meyve suyu-püresi : mevsime uygun meyvelerden cam rendede rendeliyorsun önce tülbentten süzüp veriyorsun sonra yavaş yavaş posasını da vermeye başlıyorsun
3) çorba: patates, havuç,zeytinyağ, pirinç ya da irmiği koyup pişiriyorsun iyice piştikten sonra ya çatalla eziyorsun ya da süzgeçten geçirip veriyorsun. her hafta yeni bi sebze ekleyebilirsin
4) yoğurt : tercihen ev yapımı hatta mümkünse mamadan yapılmış olacak olmazsa sütaş babymix sade verebilirsin
5) muhallebi: 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koyup pişiriyorsun ılındıktan sonra 5 ölçek devam maması ekleyip karıştırıyorsun. ya da bebelac ın pişirilen mamalarından alabilirsin dedi.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

hangisini verirsen ver 1 çay bardağını geçmesin dedi
ilk başta 2-3 tatlı kaşığı ile başlayıp hergün arttırrarak ulaşacağın max miktar 1 çay bardağı olsun demişti

ben bunları şöyle veriyorum
sabah ya kahvaltı yaptırıyorum ya da meyve püresi veriyorum
çorbasına yoğurt katıp veriyorum
öğleden sonra çorba ya da muhallebi veriyorum

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ben aynen uygulamayı deneyeceğim bizim oğlan güzel emiyordu aslında ama son günlerde gündüz emmeyi fazla istemiyor bende aç kalmasından korkuyorum hem de yavaş yavaş ek gıdaya alışsın istiyorum bakalım çorbayla başlarım artık inş sever

mrb kızlar
balkabağı çok besleyiciymiş 5. aydan itibaren veriliomuş siz ne düşünüosunuz bi bilginiz varmı balkabağı hakkında

ecrin sen sevmiosun die ayrisin suçu ne yaaa :)
besin değeri çok yüksek ben araştırdım vercem inş bi kaç güne

balkabağı mevsimi daha gelmedi ki
sonbaharda oluyor
ben çok severim çorbasını bilmiyorum ama tatlısına bayılırım

ben çok acıyorum bebeklere tuhaf tuhaf çorbalar yiyorlarya:))ben kabagın hiç bir türünü yemedigim için acıyorum sanki kötü birşey yediriyormuşum gibi düşünüyorum:)

sevgili ebeveynler. Belli bir yaşa gelene kadar bebishinize “yasak” olan birçok yiyecek var. Bunların bazılarını sizler için bir araya getirmeye çalıştık. Aşağıdaki bu listede belli bir yaşa kadar bebishlerde alerji veya başka sağlık riski oluşturabilecek yiyecekler yer almaktadır. Bu arada unutmamanız gereken bu listenin bebishinizin doktorunun tavsiyelerine alternatif olarak alınmamasıdır. Yani özetle doktorunuz ne derse aslı odur unutmayın.
Bal – 1 ayşından önce verilmesi sakıncalıdır. 1 yaşından küçük bebişlerde gıda zehirlenmesine yol açabilir.
Fıstık Ezmesi – 1 yada 2 yaşından sonra
Sert Kabuklu Yemişler – 1 yada 2 yaşından sonra. (alerjinin dışında boğulma riskide taşırlar)
Turunçgiller yada Asidik Meyveler – 1 yaşından sonra. Allerjşk olmasalarda deride kaşıntı yada sindirim bozukluklarına yol açabilirler. Ancak unutmayınki bebishinize hazırladığınız bir yemeğin içine az bir miktar limon yada ananas suyu koymak ona tüm meyveyi püre olarak yedirmekle aynı şey değildir. Bu arada unutulmaması gereken bir başka şey de, örneğin domates gibi bir meyvenin turungillerden olmamsı asidik bir meyve olmadığı anlamına gelmez.
ışlenmemiş Çilek ve Böğürtlenler – 1 yaşından sonra. ışlenmemiş çilekten kasıt, çiğ çilektir. Yoğurt vs gibi gıdaların içinde kullanılan çilek ısıl işlemden geçer. Bu işlem çilekte alerjiye sebep olan proteini öldürür. Bu neden işlenmiş çilek bir sorun teşkil etmez.
Mısır – 1 yaşından sonra. Allerji riski olduğu gibi besin değeri de oldukça düşüktür.
Yumurta Beyazı – 1 yaşından sonra. Bazı çocuk doktorları 8 aydan sonra içinde yumurta beyazı bulunan kek vs gibi yiyeceklerin verilebileceğini belirtmektedirler.
ınek Sütü – 1 yaşından sonra. Sadece içmek için geçerlidir, yoğurt ve peynir bu sınırlamaya dahil değildir.
Buğday – 9-10 ay yada 1 yaşından sonra.
Üzüm – 10 ay yada 1 yaşından sonra. Allerjik riski çok olmamakla beraber boğulma riski taşıdığından çok dikkat edilmesi gerekir.
Kabuklu Deniz Ürünleri – 1 yada 2 yaşından sonra. Allerji riskleri çok yüksektir.
Çikolata – 1 yaşından sonra. Hatta mümkünse daha da sonra.

1 yada 2 yıl gibi geniş aralıklarda verilen zamanlar bebishinizin alerji riski ile alakalıdır.bünyesi daha hassasken bazıları daha dayanıklıdır. Unutmayın bebişinize özel bilgiyi alabileceğiniz en doğru adres bebishinizin doktorudur.
alıntıdır..
kızlar güzel bilgiler var bi okuyun isterseniz

balkabağı mevsimi daha gelmedi ki
sonbaharda oluyor
ben çok severim çorbasını bilmiyorum ama tatlısına bayılırım
selam.bal kabağı çorbasını bende duymamıştım nasıl yapılıyor acaba. benimde oğlumun alerjisi var tabi nelere karşı olduğu belli değil. deneyerek öğreneceğiz dedi doktoru. çok sıkıntı bir durum ya. doktor şimdi alerjisi içi mama verdi ama bende çok onaylamıyorum mama yemesini. sanki kof kilo alıyo gibi geliyo bana. çorbalara geçmesini söyliycem eğer o vermesse ben vermeyi düşünüyorum. şu bal kabağı çorbasının tarifini bulup banada yazarsan sevinirim . iyi geceler haberlerini bekliyorum.

canım balkabağı bebeklere okadar faydalıymıskı bol a ve c vitamını varmıs 6 aydan sonra verılebılırmıs..ben soyle bılıyorum
1 dılım balkabağı, patates, biraz pirinç, az soğan ..piştıkten sonra 1 çay kaşığı zeytınyağı

bal kabağı zmanı geçti kızlar
dolmalık kabakla yapın şimdi çorbalarınızı

artık her mevsimde her sebze meyve mevcut ama biz zamanında tüketsek iyi olur

bulduum tarfleri ay ay sıraladım kahvaltı muhallebi çorb afalan biraz kaldı onlarıda eklersem yazıcam buraya

selamlar
ek gidaya doktorlarınız ne zaman izin verdi?
benim doktorum kafamı cok karıstırıyor,bebek 5 haziranda 5 ayını bitiriyor benim ki daha su bile vermeme izin vermedi
bu sıcaklarda cocuk susuz kaliyor diye cok endiseleniyorum ve artık az az vermeye basladım 30 ml civarı
doktorum ek gıda icin en erken 5.5 en gec 6. ayda baslanması lazim dedi,su icinse 'bebegin midesi cok kucuk ve su 0 kalori,o mideyi kalorisiz biseyle doldurmanın bebege faydası yok' dedi.
sonuc olarak annemden de buyuk baskı yiyorum ek gida ve su konusunda
cumartesi gunu genel kontrolu var umarım hersey yolundadır

selamlar
ek gidaya doktorlarınız ne zaman izin verdi?
benim doktorum kafamı cok karıstırıyor,bebek 5 haziranda 5 ayını bitiriyor benim ki daha su bile vermeme izin vermedi
bu sıcaklarda cocuk susuz kaliyor diye cok endiseleniyorum ve artık az az vermeye basladım 30 ml civarı
doktorum ek gıda icin en erken 5.5 en gec 6. ayda baslanması lazim dedi,su icinse 'bebegin midesi cok kucuk ve su 0 kalori,o mideyi kalorisiz biseyle doldurmanın bebege faydası yok' dedi.
sonuc olarak annemden de buyuk baskı yiyorum ek gida ve su konusunda
cumartesi gunu genel kontrolu var umarım hersey yolundadır
çok biliyo bu doktorlar.bizim göğsümüzden akan sütün miktarını veya kıvamını biliyorlarmı ki bebeğe su vermeyin diyorlar.zaten her doktor farklı bir düşüncede.benim bebeğim 5 aylık .anne sütü de alıyor ama dr gene de ek gıdaya başlattı su da yaklaşık 2 aydır veriyorum hele bu sıcaklarda su verilmezmi hiç.bence su mutlaka ver.bebeğin ne kadarlık bilmem ama bence 4 aylıktan büyükse ek gıdaya da geç yavaş yavaş.yoksa zor alışır bebeğin ek gıdaya.

X