slm kızlar benim oğlum tam 5 aylık oldu bende bi gün elma suyu bigün havuç bi gün muz veriyordum ama artık muhallebi vermeye başlıycam ama nasıl yapılıyor bilmiyorum herkes mama katıyormuş bende sma bebek maması var o olurmu bide çorba için erken mi acaba oğlum verdiğim şeylere şimdiye kadar pek itiraz etmedi burda bana yol gösterecek kimse yok tavsiyelerinize ihtiyacım var bilmiyorumkismile
merhaba canım
ben doktorumuzun bana söylediklerini sana aktarayım ben birebir uygulamıyorum daha fazla emmesini istediğim için günde iki öğün ek gıda veriyorum ama dr um şöyle söylemişti.
1) sabah kahvaltı : ıhlamurun, anne sütünün ya da devam mamasının içine 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı akşamdan suda bekletilmiş peynir ve 1-2 tane hipp bebek bisküvisi bunları karıştırıp vereiyorsun.
2) meyve suyu-püresi : mevsime uygun meyvelerden cam rendede rendeliyorsun önce tülbentten süzüp veriyorsun sonra yavaş yavaş posasını da vermeye başlıyorsun
3) çorba: patates, havuç,zeytinyağ, pirinç ya da irmiği koyup pişiriyorsun iyice piştikten sonra ya çatalla eziyorsun ya da süzgeçten geçirip veriyorsun. her hafta yeni bi sebze ekleyebilirsin
4) yoğurt : tercihen ev yapımı hatta mümkünse mamadan yapılmış olacak olmazsa sütaş babymix sade verebilirsin
5) muhallebi: 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koyup pişiriyorsun ılındıktan sonra 5 ölçek devam maması ekleyip karıştırıyorsun. ya da bebelac ın pişirilen mamalarından alabilirsin dedi.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
hangisini verirsen ver 1 çay bardağını geçmesin dedi
ilk başta 2-3 tatlı kaşığı ile başlayıp hergün arttırrarak ulaşacağın max miktar 1 çay bardağı olsun demişti ben bunları şöyle veriyorum
sabah ya kahvaltı yaptırıyorum ya da meyve püresi veriyorum
çorbasına yoğurt katıp veriyorum
öğleden sonra çorba ya da muhallebi veriyorum