2010 ocak bebişleri ek besine başlıyor

ek besine başlamak öğün haline getirmek çok uzun zaman alan bir süreçmiş bunu çok iyi anladım

yoğrdu anca 1 kahve fincanına çıkardık meyveyi 100 ml e falan ama çorbada takıldık kaldık
muhallebiyede başlamadım yice karışmasın midesi diye kabız olmaya başladı çünkü kakasının rengi kokusu herşeyi değişti dün bide sanki büyük insan gibi yaptı hatta yapamadı çok ağladı ben yardım ettim bugün fitil alıvcam

çorbasına pattaes koyuyordum koymuycam patates havuç sevdi de kabak pek sevmedi sadece havuçlada olmazki bakalım değişik çorba tarifleri bakıcam

yoğrdunuda günlük sütle yapıyordum mamayla deniycem bakalım o nasıl olacak

ruzgar size dr ne kadar çok şey vermiş
bize sadece elma-havuç suyu ve yoğut vermişti
şimdiye kadar ben elma suyu verdim bugün püre şeklinde verdim
biraz zorlandı ama yedi
küçük bir elma veriyorum
akşama doğru da 1 fincana yakın yoğurt veriyorum
mamayla yoğurt yapmayı çok denedim
ama ancak mamadan ayran yapabildim onu da sevmedi yemedi
bakalım haftaya kontrolümüz var
çorba muhallebi verecek mi
ek gıda ile ilgili birkaç sayfa kağıt vermişti dr
orda muhallebi tarifi şöyleydi
1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu koyulup pişirilir
ılındıktan sonra içine 5 ölçek mama eklenip karıştırılır
bu hafta denemeyi düşünüyorum muhallebiyi

cnaım bizimkide mama yemeye başlayınca verdi yoksa vereceği yoktu ek besine başlayabilirsin dedi çorba muhallebi yoğrt flan
arkkadaşı m mamayla yapmış tutturuyorum dedi onu arayıp sorucam bakalım ne kadar kouyomuş

bende kuru kayısı alıp yapıcam muhallebi onun suyuyla
malum kabızlıkd ertleride başlayacak gibi onada iyi gelir

rüzgarr
Hayirli olsun yemeklere baslamisiniz.Bisi sorucam kabiz demisin sebze corbasi yaparken icine yag koyuyormusun?Eger koymuyorsan tavsiye ederim.Burda rapsöl diye bi yag var sanirim kantaron yagi diye geciyor Türkiye de doktoruna sor genede ama onu eklersen sebze yemeklerin corbasina hem cok faydali hemde kabizlik diye bisi görmezsin.

Kizlar
Avent in mixerini gördüm cok kullanisli hem sebzeyi parcaliyor hemde su koyuyorsun corba yapiyor.Burda mixer pek kullanilan bisi degil büyük oglanda bulduklarimda cok büyüktü bu tam bebek icin yapilmis.Yogurt makinesi ararken bunu buldum.Ayrica saklama kaplarida var.Aklimdakini yapmislar cam rende süzgec tencere oh ya büyük oglanda ne is cikiyordu bu sefer rahatim.
http://www.amazon.de/Philips-Avent-SCF870-20-Dampfgarer/dp/B002EIJTDK
Bilmiyorum ordaki Philips te satiliyormu? Ama bulursaniz mutlaka alin derim.

ya benim oğlumda bu cumartesi 4 ayını dolduruyo ama sütümün yetmediğini farkettim süt gelmiyo diye ağlıyo uyumuyo ve gece çok sık uyanmaya başladı 6 ay boyunca da ek besin vermek istemiyorum ama kararsız da kaldım.geçen devam sütüyle pirinç unuyla muhallebi yaptım 4 taatlı kaşığı yedi daha da istedi ama ek besin hiç vermediğimden daha fazla vermek istemedim.zaten ek besine de ne ile geçeceğim konusunda kararsızım kimi meyva diyo kimi muhallebii.pirinç unu bebeklerin sindirimini kolay yaptığı bişeymiş o nedenle muhalleb, deniliyo bakalım dr nr diyecek ...

sağol meltem abla kullanıyorum zeytinyağ 2 gündür vermiyoorum ek birşey onlardan mı mamasan mı alamak için ama sanıırm milupaya geçmiştik o yüzden oldu
çünkü değişen birşey yok çok zor yapıyıor

dr a bir dahaki gidişimde sorarım yağıda

keçi sütü siparişide verdim yoğurdumuzu ondan yapıcam

katre kimi dr lar tatlıyla başlanmamalı diğerlerini sevmez diyo kimi başka bişy diyo
kimse birbirini takmıyo
ilk bişylerddeen başlarsın sonra devamı bebeğinin isteğine göre gelir zaten

ben arçelik bebek robotu aldım iyiki de almışım diyorumzemuszemus
ece ye çorba yapıyorum püreler yapıyorum çok pratik tavsiye ederim...
sebze çorbası yaparken havuç patates pirinci koyuyorum buharda pişiriyor sonra pişen sebzeleri buharda çıkan suyunun içine atıyorum 1çay kaşııda zeytinyağı koyuyorum rondosu hemen karıştırıyor ve çorba hazır....
ayrıca robotun buz çözme ,yemeği tekrar ısıtma özelliğde var...

ya benim oğlumda bu cumartesi 4 ayını dolduruyo ama sütümün yetmediğini farkettim süt gelmiyo diye ağlıyo uyumuyo ve gece çok sık uyanmaya başladı 6 ay boyunca da ek besin vermek istemiyorum ama kararsız da kaldım.geçen devam sütüyle pirinç unuyla muhallebi yaptım 4 taatlı kaşığı yedi daha da istedi ama ek besin hiç vermediğimden daha fazla vermek istemedim.zaten ek besine de ne ile geçeceğim konusunda kararsızım kimi meyva diyo kimi muhallebii.pirinç unu bebeklerin sindirimini kolay yaptığı bişeymiş o nedenle muhalleb, deniliyo bakalım dr nr diyecek ...
katre canım yazıuk bebene aç yatırma.neden ek gıdaya geçmesin sütün azmış.ben 10 gündür başladım ek gıdaya meyve suyu ile başladım 50 ml elma suyu verdim önce .sonra içine azcık havuç suyu koydum şimdi de portakal suyu damlatıyorum.sonra 3 gündür de çorbaya başladım.çeyrek patates çeyrek havuç yarım çay kaşığı pirinç 3 dal semizotu azcık tuz azcık domates ve soğan koyup haşlıyorum pişince 2 çay kaşığı zeytinyağı ekleyip blendırdan geçiriyorum ve açken bebeği besliyorum severek yiyor dene bak..bazen de semizotu yerine başka sebze ekleyebilirsin..

yoğurdu kendi mayalayanlar nasıl mayalıyor, tarif edebilirler mi? biz henüz ek gıdaya başlamadık ama ben şimdiden yoğurt denemeleri yapıyorum ve ne yazık ki hala tutturamadım :KK43:

yoğurdu kendi mayalayanlar nasıl mayalıyor, tarif edebilirler mi? biz henüz ek gıdaya başlamadık ama ben şimdiden yoğurt denemeleri yapıyorum ve ne yazık ki hala tutturamadım :KK43:

sütaşın günlük sütünü kullanıyorum
maya olarak da genellikle kendimiz için aldığım yoğurtları kullanıyorum
sütü ısıtıp kaba alıyorum (cam kapta daha güzel oluyor bence)
süt küçük parmağımı yakmayacak sıcaklıktayken içine önceden çırpmış olduğum yoğurdu koyuyorum ve biraz karıştırıyorum (yaklaşık 1 su bardağı süte tepeleme 1 tatlı kaşığı yoğurt kullanıyorum)
kasenin kapağuını kapatıp güzelce sarıyorum 3,5-4 saat sonra yoğurt hazır
önemli olan soğumaması
eğer soğuduğunu farkedersem kasenin altına güveci ısıtıp koyuyorum ya da sıcak suyun içine kaseyi koyuyorum

ben denemedim ama fırını 45 dereceye ayarlayı içine koyarak da yoğurt yapılabilir diye düşünüyorum

süt küçük parmağımı yakmayacak sıcaklıktayken içine önceden çırpmış olduğum yoğurdu koyuyorum ve biraz karıştırıyorum (yaklaşık 1 su bardağı süte tepeleme 1 tatlı kaşığı yoğurt kullanıyorum)
önemli olan soğumaması
eğer soğuduğunu farkedersem kasenin altına güveci ısıtıp koyuyorum ya da sıcak suyun içine kaseyi koyuyorum

ben denemedim ama fırını 45 dereceye ayarlayı içine koyarak da yoğurt yapılabilir diye düşünüyorum

çok çok sağol, hemen deneyeceğim...

peki keçi sütü ile mayalayan var mı hiç?

borcam tenceye yoğurdu mayaladıktan sonra poşete koyup sarasanız süt soğumaz yogurt mayalanır.

aycacım arceliğin robotu buhardamı pişiriyo sebzeleri

evet cnm buharda pişiriyor..sonra pişen sebzeleri ; sebzelerden çıkan suyunun içine koyuyorum rondosu hemen karıştırıyor çorba hazır oluyor....

önemli olan soğumaması

sced çok sağol, bir iki seferdir senin tarifine göre mayalıyorum yoğurdu, nazar değmesin şimdilik iyi gidiyo. çok sağol :)

X