2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba oferta bende 2010 ocak annesiyim.kızım dan vakit bulup size yazamıyorum artık biyerde durmuyor ve uyumuyor.avrupa yakasında doktor sormuşsun özel gop ta doğum yaptım ve çocuk doktorum özlem keleşer tavsiye ederim doğum hanede özlem hanım bakmıştı hala devam ediyoruz.doç olarak avni bey de iyi tabi senin kararın.

canım hoşgeldin aramıza tavsiyen için teşekkür ederim bende Asya tıpta Kutluhan Aksuya götürüyorum doğumdan beri ama beni rahatsız eden tarafı her gittiğimizden yeniden tanışıyoruz 7 ay oldu hala bizi hatırlamıyor hasta dosyası tutmuyor herşeyi baştan anlatıyoruz birde çok az konuşuyor ağzından zorla laf alıyoruz bunlarda beni rahatsız ediyor artık yoksa aslında hekimliği güzel.
 
ecrin yeni gördüm mesajı face dende yoğunum biraz arada bakıyorum size özel gop bize çok yakın aslında oraya gidebilirim aslında rahatlıkla nasıl peki avni bey ilgilimi güleryüzlümü bide ağzından zorlamı laf alınıyor özellikle bu defa konuşkan bir doktor istiyorum ben.

esmercim o dediğin doktora arkadaşımda götürüyot ve memnunlar bir alternatifte o benim için

konuşkan derseniz özlem hanım daha konuşkan .avni bey güleryüzlü sorduğu n sorulara cevap verir.
 
merhaba kızlar...oferta ve hoya ..geçmiş olsun bebişlerinize..
..herkese hayırlı ramazanlar...sütüm iyice azaldı..günde en fazla 2 ya da 3 kez emiyor.o da 2 tatlı kaşığı anca çıkıyor..ek gıdalara geçtikten sonra böyle oldu..emmeyince de çekildi iyice...1 yaşına kadar emseydi keşke..

ne cevap verdidi bu akrı baa benim ahberim yok gerçi juliim ne dese ben on adarılmam emme bilem genede alsanaalsanasmile

hoyacım geçmiş olsun hep bebeler hasta

oruç tutanların allah yardımcısı olsun ben izindeyin 2 gün sorabaşlıcam nasip*se ama hoyanında dediği gibi çağan sırf anne sütüyle duruyo hem uykusuzluk hem açlık naıcam bilmiyom borçta çok oluyo tutmayıda istiyorum bakalım rabbim kolaylığını verir ay ben ağzına bişiler tıkmaya çalıştıkça ağzını kitliyo herşeyi yiyen bebe sırf anne sütüyle duruyo 40lı bebek oldu başıma

çağan şuan iyi ama hala hiç uykusu yok balgamı habire burnundan çıkarıyo sümük olarak çekiyoz başka çare yok öksürğü günde 3 4 kez ama koyu balgamlı öksürüyo atamıyo pohundanda çıkmıyo tek burundan bu yönden bana çok zor çok ağlıyo her temizlemeye abisinede onada hava veriyoz sabah akşam bakalım cumartesi günü çağanın kontrolu var

sağolun sağolun uyandı şimdi ateşi düştü normale inş. bugünü de atlatırız kolayca
 
ramazan boyunca birçok avm sabah 11 açılıp gece 23.de kapanacakmış iftar geç saat oldugu için insanların iftar sonrası gezmeleri için böyle bir uygulama yapılmış çok hoşuma gitti:)

avmde çalışanlar için çok kötü uygulama eve gittkleri saat gece 12:30 olcak eminmki
 
canım hoşgeldin aramıza tavsiyen için teşekkür ederim bende Asya tıpta Kutluhan Aksuya götürüyorum doğumdan beri ama beni rahatsız eden tarafı her gittiğimizden yeniden tanışıyoruz 7 ay oldu hala bizi hatırlamıyor hasta dosyası tutmuyor herşeyi baştan anlatıyoruz birde çok az konuşuyor ağzından zorla laf alıyoruz bunlarda beni rahatsız ediyor artık yoksa aslında hekimliği güzel.

hoşbulduk canım .aslında bakarsan bizimki de özle her gittiğimizde kaç aylık diye soruyor .ama karnesi ne bakıyor ve en önemlisis çocuğu fiziksel olarak tanıyor.sorduğum sorulara cevap veriyor.kitap soruyorum mesala anlatıyor.iyi biri tavsiye ederim.cepten ara yardımcı olur.hatırlıyor yani.
 
cadı gürhan da mı hasta? çağan da iyileşememiş daha
bence sen tutma oruc canım çağan başka bişey yeöiyosa aç kalmasın sonra

HBE burda mısın? geçenlerde bi gazozlu poaça linki vermiştin yine verir misin? hamurişleri topiğnde aradım taradım bulamadım
aman esmer karı olmuşta tarifmi veriii pöhhhh

canımgürhanda hasta ama mızmız değil çağan çok mızmız hepp kcuak istiii adahh adahh ötii evin içinde
ağıza alınmayacak laflar etmiş yawwCADIARZU
ayıp ayıp konuşmuşşşş :p

cadı :mymeka: sus len mazallah dötüm erir..
gönül tutmak ister ama günler uzun....
soru soruldu cevapladık yadırgamalayım lütüfeeeeennnn :dilcikar:

tirbeyisiz gacı neolcek işte kız julli bu kadqan lafa gel börek yiek yanıanda kola patlatak:))):teytey:
 
oferta avni bey tanıyor girdigimizde ayris hoşgeldin diyor hatırlamama gibi bi sorunumuz yok.ama çok konuşkanda degil.ama güzel analtır izah eder.biraz ot bitki türü sever.ben rahat bir insanım bilmem bana fena gelmedi en önemlisi bizim için acil durumlarda yakın bi hast.olmasıydı.biz özel kuurumdan gittigimiz için aşıları mesela farklı yaptı.devletin ödedigi hepatit kore malı tavsiye etmiyorum dedi paralı yaptırdık bunun gibi şeyleri var.ama ssk lıya böyle yapmıyor normal devletin verdigini vuruyor.
 
saolun arkadaşlarım hepinize bende geçmişe baktım şimdi
Esmercim iyiki bişey olmamış Ayaza çok kıpırtılı bu bebişler ben hep yerde tutuyorum yada mama sandalyesinde bağlı duruyor.

Hoyacım çok geçmiş olsun bebeklerimiz yazın hep hasta oldu hep dua ediyorum yavrularımız için.

Sinemis Kuzeyde artık hiç emmek istemiyor resmen kavga ediyor memeyle zorla ağzına tıkıyorum bazen bir iki çekiştiriyor gece uykuda ki bu ara gece hiç uyumuyoruz bazen emiyor farkında olmadan benimde sütüm çok azaldı kaç gecedir uykusuzluktan yorgunluktan süt filan birikmiyor artık.Dün doktordaydık keçi sütü yada inek sütü önermiyorum diyor ısrarla formül sütlerden de ben vermeyi sevmiyorum ama mecbur içiyor.zaten doktorumuzdan hiç memnun değilim
Avrupa yakasında bana iyi bir çocuk doktoru önerisi olana varmı???


Ben Prof. Sırrı Bektaş a götürüyorum.Ataköyde muayenehanesi var. çok sevgi dolu. Tüm sorularınıza sabırla cevap veriyor. Bir bakışta çocuktaki hastalığı anlıyor. Tahlil bile istemiyor.internetten de araştır istersen.
 
medicalparkta fatihte.yakup yeşilde iyi bir dr çok konuşkan güleryüzlü onuda deneyebilirsin.ama bundan sonra zaten 2 ayda bir muayene olacaklar bize öyle dedi avni bey.
 
nazzeynep naz sende hoşgeldin kızının ismi nedir?

merhaba ecrin,hoşbulduk.kızımın adı zeynep naz.12 ocak ta doğdu.dediğin gibi avni bey konuşmaz ama anlatır.özlem hanım bazı aşıları yaptırmadı özel yaptırdık iyi değil korumaz dedi.biz acil bir durumda özlem hanım yoktu oyüzden avni beye götürmüştük ordan biliyorum.birde hastanenin başhekim asistanı arkadaşım olduğu için doktorları iyi biliyor.
 
nazzeyne sne çalışmıyormusun?anlat kendini bakalım:)benimde eşim araştırmış iyi dr diye ona başladık öylede devam ediyoruz.
 
nazzeyne sne çalışmıyormusun?anlat kendini bakalım:)benimde eşim araştırmış iyi dr diye ona başladık öylede devam ediyoruz.

hayır çalışmıyorum canım .sigortacıyım hamileliğim de çalıştım ama kızıma bakıcak kimse yok hemde 3 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum en azından kreşe başlıdığında çalışabilirim.annem kalp rahatsızı kayınvelidem senenin 9 ayı trabzonda .anlıycan kimse bakamaz.gop ta oturuyorum.sen?
 
Bebek emziren anneler sütü azaldığında genellikle panik yaparlar ve bu panik içinde de sütünü artırmak için bilinçsizsizce ne bulursa yemektedir.

Bu davranış çok yanlıştır . Anne sütünü artırmak için tüketilecek besinler şunlardır:

Ayva: Anne sütünü artırır. her gün mutlaka 1 ayva yiyin. Ya da ayva kompostosu için.

Tahin helvası: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir. Ayrıca Tahin helvası balgam söktürücüdür, saç dökülmesini engeller, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi gelir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

İncir: Anne sütünü artıran en önemli besinlerdendir. Ayrıca kış mevsiminde vücudun direncini artırır, bir çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artırır, Vücuda güçverir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı yararlıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri güçlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur. Kalp damar amaeliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir. Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.

Dereotu : Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :

Nane, maydanoz, nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu
 
X