2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben yemeğe iniyorum karnımda bir canavar var çünkü dayanamıyoruz teyzeleriii görüşürüz yemekten sonra kaydirigubbakcemile3

:hulya::hulya::hulya::hulya::hulya::hulya::hulya::hulya::hulya::hulya::hulya::hulya::hulya::hulya:

bende geldim kilidi görünce biran korktum ne oldu diye ..
hayırlı olsun sitemiz...
kazen beye teşekkürler

selam arkidişler, geçmişi okurken kendimi yeni bir topikte buldum. hayırlı uğurlu olsun

yaparım tabiki olur şimdide eklerim son adet tarihin nedir

ya benim şuanda durumum kritik, tedirginim kanamam falan var o yüzden cuma kontrolümü bekliycem, inşallah iyi geçer ve kendimi sana c.tesi eklettirrim. Çok sağol canım

kızlar yeni sayfamız hayırlı olsun inşallah diğer sayfamız silinmez inşallah kazen e teşekkürler

mutluyum iyi sayılarım bulantıları düşünmezsem sen nasılsın tatlım

ay cnaım bişeyler istiyo ama ne istediğini anlamadımkaydirigubbakcemile3

kimse yazmıyo bugün nerdesiniz annişler....

neden yenisini açtınız ki neyse güzel olmuş hayırlısı olsun hepimize

kızlar geldim ben miğdem yanıor çok yaaa sizde varmı yanmaa

cnm böyle daha iyi olmadımı listemiz hep önde durucak ben liste taşımak zorunda kalmıcamkaydirigubbakcemile2

evet lıste one gelsın dıye aramak zorunda kalmıyacagı zhayırlı olsun o zmn hepımıze
kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler: Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir. Pastörize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum, düşük ve doğum kusurlarına yol açan listeria (tehlikeli bir bakteri cinsi) bulunur. Pastörize sütten yapılmış her tür beyaz peynir, kaşar peyniri ya da diğer tür peynirler rahatlıkla yenebilir. Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan, hamileler için gereklidir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olur.

Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş yumurta, şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella'nın kaynağı olabilir. İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmaz. Güvenilir, mümkünse markalı yumurtalar alın ve iyice pişirdikten sonra yiyin.

Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz. Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin.

Deniz ürünleri: Midye, istiridye, karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda, campylobacter (hem hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini, bakterilerinin ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin. Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu balıklar cıva gibi ağır metaller içerebilir ve bunlar da bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere özellikle; lüfer, palamut, levrek, sardalye, uskumru ve somon tavsiye edilir. Yeter ki, iyice pişmiş olsunlar.

vaaay yeni topik haa, hadi hayırlı olsun daha iyi olmuş bu teşekkürler patron :CüvCüv:
ee napıyosunuz kızlar, ben bu ara yoğunum, öğleden önce işe gidiyorum, öğleden sonrada seminerim var tee akşama kadar, şimdi yemeğe geldim bi bakiim dedim, iyisinizdir inş hepiniz opuyorumnanaktan

vaaay yeni topik haa, hadi hayırlı olsun daha iyi olmuş bu teşekkürler patron :CüvCüv:
ee napıyosunuz kızlar, ben bu ara yoğunum, öğleden önce işe gidiyorum, öğleden sonrada seminerim var tee akşama kadar, şimdi yemeğe geldim bi bakiim dedim, iyisinizdir inş hepiniz opuyorumnanaktan

iyiyiz canım, bugün listeye bakarken dikkatimi çektin sen hala gitmedinmi doktora kalp atımı için naptın??

kızlar miğdem çok kötü gribim halsizim uykum var bademciklerim şişmiş açım neolacak benim halim

X