2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

benimki folik asit vermedi bana ama vitamin yazdı doğuma kadar kullancn dedi epey günün var beni 3 haftada bir çağırıyo niye okadar uzun zaman verdi yakın mı gittin doktora

ben 2 haftada bir gidiyorum mesela yarın gidicem
 
sağolun kızlar teşekkür ederim
mutluyum beryalden haberim var cnm paşamı bile gördüm foto eklemiş maşallahı var
 
ben onu yapamıyorum çünkü bulantılarım çok kötü oluyor ilaç içmeden ekmek bile yiyemiyorum

kuru kayısı beni de istifra ettirdi. ama bu problem çok feci. ıkınmakta zararlıymış. katı bişey de yemiyorum ama napçam bilmiyorum. demir hapı kullanıyomusun o da kabız yapıyoomuş. ben kullanmıyorum ama ihtiyaca göre vercek doktor ozaman naparım bilemiyorum.. bizim gibilere acil şifalar. :gitme:
 
benimki folik asit vermedi bana ama vitamin yazdı doğuma kadar kullancn dedi epey günün var beni 3 haftada bir çağırıyo niye okadar uzun zaman verdi yakın mı gittin doktora

Yok ya 28 eylülde gittim 1 kasım da gel dedi test falan yapmıştı zaten baya bi demir vitamin şeker falan sonuçlar iyiydi zeka testide 11.-14 ay arası yapılıyomuş ya ondan heralde daha erken çağırmaya gerek görmedi diye düşündüm bendeaklına takılan bişey olursa arasın dedi cebini falan da verdi:uhm::uhm:,bide bende bulantı,kanama falan bi sorun yok çok şükür
, başka dr a mı gitsem acaba
 
ıNCıR MUCıZESı






Enerji verir


Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.


Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır.

Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir.


ıncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.

Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

ıncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.


ınciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır.




ınciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz

Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.


Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.

Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet
verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.


Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde
kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre
gelişimini destekler.


Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır
 
kuru kayısı beni de istifra ettirdi. ama bu problem çok feci. ıkınmakta zararlıymış. katı bişey de yemiyorum ama napçam bilmiyorum. demir hapı kullanıyomusun o da kabız yapıyoomuş. ben kullanmıyorum ama ihtiyaca göre vercek doktor ozaman naparım bilemiyorum.. bizim gibilere acil şifalar. :gitme:

bende katı şeyler tüketmiyorum ama neden oluyo bilmem ama nette okuduğuma göre normalmişş sanırım bol su için diyolar yapıyorum ama anlamadım en kısa sürede bu sıkıntımız geçer inşallah
 
Hamilelik doneminde bir cok anne adayi kabizlik ve siskinlikten sikayetcidir, peki siskinlik ya da kabizlik sorununu nasil cozebiliriz? Iste bu konu ile ilgili bir makleyi sizlerle paylasmak istedik. Umariz gebelik suresince bu bilgiler isinize yarar.

Gebelik her ne kadar fizyolojik bir durum olarak adlandırılsa da tıp literatüründe ”gebelik bir hastalıktır” olarak geçer. Bu deyimin kullanılmasının birçok nedeni var.

Başlıca bir neden normalden katlarca fazla büyüyen bir rahmin yaratmış olduğu mekanik baskı sonucu bağırsakların yer değiştirmesi ve sıkışması. Bu nedenle ortaya çıkan bağırsak boşalma sorunları ve hazım problemleri.

Gebeliğin beraberinde getirdiği normalden yüzlerce kat yukarıda bir estrogen ve progesteron kan değerleri bir diğer sorun. Buna bağlı olarak kadınlarda göğüslerde büyüme, yüzde ve karın ön duvarında pigment değişikliği ciltte görülen diğer değişiklikler olduğu gibi bizim bugünkü konumuz olan bağırsaklara olan etkileri de sayılabilir.

Yüksek progesteron mide ve bağırsakların boşalmasını 12. gebelik haftasından sonra belirgin olarak etkilemeye başlar. Mide ve bağırsakların boşalması hamile olmayan bir insana göre çok yavaşlamıştır, gaz oluşumu (şişkinlik) ve kabızlığa yatkınlık başlar. Şöyle bir örnek vermek gerekirse hamile bayanın eşinin yemiş olduğu bir et mideden 12 saat sonra ince bağırsaklara geçerken hamile kadında bu süre 24 saate kadar çıkar.

Hazmın ilk önce ağızda başladığını hatırlarsak hamile bir bayanda bu çok daha önem kazanır. Sıklıkla ekşime ve mide yanması problemleri oluşturur. Hamilelerde az ve sık yemenin önemi de buradan çıkmaktadır.

Hamilelikte ilk 3 aylık dönemde mide asidinin pH derecesinde artma olur. Bu dönemde hamile kadının daha çok asitli şeyleri yemesi onu rahatlatır çünkü pH yükselmesi mide asidinin düşmesi anlamındadır. Fakat 12. Gebelik haftasından sonra yüksek progesteron nedeniyle bu pH düşmeye yani asit derecesi artmaya baslar. Bu dönemde de gebelere daha az asitli şeyler yemeyi önermekteyiz veya mide asidini dengeleyecek bazı tıbbi ilaçları öneririz. Zaten hastalarda bu konudaki şikayetlerini bariz olarak dile getirir.

Hamilelikte bu yukarıda saydığımız hormonsal ve mekanik değişimin yarattığı tablo nedeniyle oluşan bağırsak hareketlerinin azalması, kabızlığa yatkınlık, gaz oluşumu ve gebelikteki mide asidi değişiklikleri beraberinde başka şikayetleri de getirir. Buradaki yaklaşımda ilk 3 ayda asitli gıdaların yenmesi gebeyi rahatlatırken daha sonra bazik yani mide asidini azaltan gıdalar ve yardımcı tıbbi destekler önerilir.

Gebelik esnasında aşerme döneminde hamile bayanların düzensiz yemek yemesi, abur cubur atıştırmaları, çiğneme kurallarına dikkat etmemeleri, bazen çok asitli, şekerli veya acılı gıdaları yemeleri sonucu mide - bağırsak asitliğinin değişmesi ve en önemlisi bağırsaklarda yaşayan yararlı bakterilerin azalarak buradaki bakteri dengesinin bozulması kaçınılmazdır. Bu durum benzer beslenme hataları yapan hamile olmayan kadınlar için de geçerli.

Hamilelerdeki bu gaz, şişkinlik ve kabızlık sorunlarının giderilmesi için güvenilir bir yol olarak dışarıdan probiyotik bakterilerin alınması öneriliyor. Probiyotikli yoğurt ve benzeri ürünlerin ısıya dayanıklı olmamaları ve mide geçişi sırasında asidik ortamda yıkılmaları nedeniyle içeriklerinin büyük oranda bağırsaklara ulaşamadığı tespit edildi. Bunun yerine daha tıbbi bir çözüm olarak eczanelerde satılan film kaplı tablet formundaki probiyotik ve probiyotik multivitamin kombinasyonları tercih ediliyor. Film kaplı tabletler mide asidine dayanıklı olduğundan istediğimiz miktarda probiyotiği esas görev yeri olan bağırsaklara ulaştırmakta daha başarılı. Hamilelerde ve emzirenlerde kullanımı konusunda onaylı probiyotik multivitamin kombinasyonları aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek anne adaylarını riskli hastalıklardan korumaya yardımcı oluyor.
 
ben çıkıyorum arkadaşlar kendinize iyi bakın benide unutmayın heee
yarın kontrolüm var ondan sonra gelirim miniklerinizi opuyorumnanaktan
 
kızlar yeni adresimiz hayırlı olsun,,,,Bu arada ben çok mutluyum dün gece su gibi bir sıvı gelmişti çok korkmuştum doktora gittim bebişim sağlıklı kocaman olmuş maşallah ve kalp atışlarını duyduk gümbür gümbürdü midem bulanmıyordu demiştim size normalmiş 11.haftaya grince bulantı geçiyormuş zaten içim rahat etti
 
X