• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 mart ayında tüp bebek yaptıracaklar haydi sohbete :))

cnm aradılar beni embriolog aradı 12 tane yumurtadan 7 tanesi döllenmeye mğsaitmiş onları işleme almışlar hepsi döllenmiş.yani 7 tane embriyom olmuş. yarın 3.günüoluyor arayıp transfer tarihini söyliceklermiş. eğer kaliteli olurlarsa 5.gün embriyosu olması için bekleticeklermiş. bana yarın derlermi beklemeyelim bugün transfer edelim diye?

DR.UM YÜCEL BEY DÜN BANA DEDİKİ YASA RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI SENDE MAALESEF KAPSAMA GİRİYORSUN BİR TANE YERLEŞTİRİCEZ DEDİ. ben yetişmez yasa diyodum ama alelacele yayınlamışlar. işin ilginç tarafı ne medya nede tıp dünyası bunun üzerine gitmiyor. allah yardımcımız olsun

Gözün aydın, ne güzel işte 7 embriyon var. Ben kendim için bir liste yapmıştım, bildiğin şeylerdir ama gene de buradan yolluyorum ve sana bol şans diliyorum:)

1- İlk yedi gün hergün birer dilim ananas
2- Bol su
3- Taze sıkılmış meyve suyu
4- Protein (et, balık-taze balık yoksa diyet ton balığı)- sebze- salata- çorba- meyve (kivi, elma vs.)
5- Her sabah bir yumurta
6- Hergün 2 tane kuru kayısı, dut kurusu, çekirdekli siyah kuru üzüm, 2 incir
7- 2 fincan böğürtlen yaprağı çayı

Uzak Durulması Gerekenler
1- Kızartma, hamur işi
2- Fazla baharat, acı, ekşi
3- Asitli içecek
4- Kahve
5- Hazır çorba vs.
6- Nane, maydanoz

Listemi bile hazırlamıştım bu yoğunlukta.Buzdolabına magnetle tutturmak için...Bakalım haziran ayı uğurlu gelir umarım bize...

arkadaşlar ben de 0312 444 25 44 numarayı aradım, Ak parti ıletişim merkezi ile karşılaştım. Tüp bebek genelgesi ile ilgli tam 5 dakika konuştum, karşımdaki bayan beni sabırla dinledi, mail adresimi aldı. Şikayetimi sağlık bakanlığına ileteceğini ve oradan gelen cevabı bana ileteceğini söyledi. Başka arayan olup olmadığını sordum, sabah bir kişi daha aradı, iki tane de mail aldım ama biz burada bir ekibiz, diğer arkadaşlara gelen aramaları bilmiyorum dedi.

Yani arayın arkadaşlar, sesimizi duyuralım, kalabalık olduğumuzu görsünler, yanlıştan dönsünler.

cnm aradılar beni embriolog aradı 12 tane yumurtadan 7 tanesi döllenmeye mğsaitmiş onları işleme almışlar hepsi döllenmiş.yani 7 tane embriyom olmuş. yarın 3.günüoluyor arayıp transfer tarihini söyliceklermiş. eğer kaliteli olurlarsa 5.gün embriyosu olması için bekleticeklermiş. bana yarın derlermi beklemeyelim bugün transfer edelim diye?

DR.UM YÜCEL BEY DÜN BANA DEDİKİ YASA RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI SENDE MAALESEF KAPSAMA GİRİYORSUN BİR TANE YERLEŞTİRİCEZ DEDİ. ben yetişmez yasa diyodum ama alelacele yayınlamışlar. işin ilginç tarafı ne medya nede tıp dünyası bunun üzerine gitmiyor. allah yardımcımız olsun

canım yarın arayıp bugün transfer edelim diyebilirler. Embiryoların gelişimine göre 3. gün ve 5. gün olarak ayırabiliyorlar. Hazırlıklı olsan iyi olur. İşlerini ona göre hazırlama fırsatı bulursun. Her ihtimale karşı yarın akşam ılık sade suyla duşunu al. Sakın şampuan sabun vs. kullanma. üzerinde parfüm veya deterjan etkisi olmayan çamaşır ve kıyafetler hazırla kendine. Yarın sabah yapacağın kahvaltı problem değil ama kabız yapmayacak ve ağır olmayan şeyler ye bugünden itibaren.

Şimdiden hayırlı olsun transferin. İnşallah tutar bebeğin:)

Gözün aydın, ne güzel işte 7 embriyon var. Ben kendim için bir liste yapmıştım, bildiğin şeylerdir ama gene de buradan yolluyorum ve sana bol şans diliyorum:)

1- İlk yedi gün hergün birer dilim ananas
2- Bol su
3- Taze sıkılmış meyve suyu
4- Protein (et, balık-taze balık yoksa diyet ton balığı)- sebze- salata- çorba- meyve (kivi, elma vs.)
5- Her sabah bir yumurta
6- Hergün 2 tane kuru kayısı, dut kurusu, çekirdekli siyah kuru üzüm, 2 incir
7- 2 fincan böğürtlen yaprağı çayı

Uzak Durulması Gerekenler
1- Kızartma, hamur işi
2- Fazla baharat, acı, ekşi
3- Asitli içecek
4- Kahve
5- Hazır çorba vs.
6- Nane, maydanoz

cnm çok teşekkür ederim bende asıcam evde dolbın üstüne.opuyorumnanaktan

canım yarın arayıp bugün transfer edelim diyebilirler. Embiryoların gelişimine göre 3. gün ve 5. gün olarak ayırabiliyorlar. Hazırlıklı olsan iyi olur. İşlerini ona göre hazırlama fırsatı bulursun. Her ihtimale karşı yarın akşam ılık sade suyla duşunu al. Sakın şampuan sabun vs. kullanma. üzerinde parfüm veya deterjan etkisi olmayan çamaşır ve kıyafetler hazırla kendine. Yarın sabah yapacağın kahvaltı problem değil ama kabız yapmayacak ve ağır olmayan şeyler ye bugünden itibaren.

Şimdiden hayırlı olsun transferin. İnşallah tutar bebeğin:)

evet kozmetik olayını dr da söyledi embriyolar çok hassas dedi. bakalım hayırlısı inşallah tutar. zaten gelişme oldukça ilk paylaştığım kişiler sizlersiniz. paylaşınca rahatlayanlardanım ben o yüzden hekes herşeyi bilsin istiyorum boshayallersmile inşallah hepimiz bebeklerimize kavuşucaz ben çok inanıyorum

Arkadaşlar aşağıda Tüp Bebek Yönetmeliğini hazırlayan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün tüm telefon ve faks numaralarını bulabilirsiniz. Telefon yağmuruna tutalım derim ben...

Doç.Dr.Öner ODABAŞ Genel Müdür V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Nevin TÜRKCAN Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851450-51
Neslihan ALATAŞ Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851452-53
Uzm.Dr. Alaaddin DıLSıZ Gen.Müd.Yrd V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Serpil ERMAN Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851459-60
Ertuğrul CANDAN Gen.Müd.Yrd. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Dudu ATEŞ Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851464-65
Hüseyin BÜYÜKKAYIKCI Gen.Müd.Yrd. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Hüsniye FıLıZCAN Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851468-69
Ömer GÜZEY Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851470
Gültekin BAYRAKTAR Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851471
Nuriye DOĞAN Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851472
Mustafa DAMAT Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851473
Nurgül GÖDEK Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851474
Nurgül GÖDEK Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851475
Dr.ınci YILMAZ Gen.Müd.Yrd V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Oya KESKıN Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851528-29
Dt.Ahmet Nuh BÜYÜKAKPINAR Gen.Müd.Yrd V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü
Selma AKYOL Sekreter Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851532-33
DR. Sencer TEPE Daire Başkan V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851534
Uzm.Dr.Bilal AYTAÇ Daire Başkan V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5351535
Fehime ZÜLFıKAR Daire Başkan V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851540
Dr.Bülent ÇANAKCI Daire Başkan V. Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851541
Dt.A.Enis GÜNEY Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851542
Fuat YILMAZER Daire Başkanı Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851543
Fax Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851565
Fax Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851566
Ali KAVAK Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851567
Leyla ÇELıK Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü Tedavi Hizmetleri Gn.Md.Lüğü 5851567

selam kızlar ctesi transferim oldu 5dk ugrayıp kaçim dedim herşey ii gidiyor ayın 18de test günüm heyecanla bekliyorum sizinde tedaviniz hayırlı olsun listemiz bol hamişli olur inş.

selam kızlar ctesi transferim oldu 5dk ugrayıp kaçim dedim herşey ii gidiyor ayın 18de test günüm heyecanla bekliyorum sizinde tedaviniz hayırlı olsun listemiz bol hamişli olur inş.

allah tamamına erdirsin cnm.
kıl payı sıyırdınmı yasa kapsamına girmekten?

slm kızlar....
benim tedavim 21/02/10 da başladı 02/03/10 da regl başladı şu an iğnelere devam yarın kontrolum var.

merhaba kızlar bend ebugun lücrine başladım 3. tedavimiz bizim 2 düşük var bundan önce inşallah hepimiz için hayırlısı olur ben çok korkuyorum tutmucak diye:(

kızlar bende bu ay tedaviye baslıyorum.ilk tüp denemem olacak.umarım herşey hepimiz için iyi olur

kızlar benide ekleyin.bende 3.denememe bu ay içinde başlıcam.bu sefer kısa protokol uygulanacak. 2.denemede 3.5 aylıkken kaybettim ikizleri.inşallah bu sefer hayırlısı olur.rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. yani benide ekleyin listeye

selam canım çok sağol valla transferim oldu arabaya bindim radyoyu açtım yasayı sölediler kıl payı sıyırmış oldum 3embriyo transfer edildi bana inş. meleklerim tutunur:Saruboceq:
hadi bakalım inşallah güzel haberlerini de alırız zemuszemus

zübeyde arkadaşım elevit bana da aynı etkiyi yaptı.hatta birkaç arkadaşımın bağırsak düzenini olumsuz etkilemişti ama benimkini fazla çalıştırmaya başladı. ben yaklaşık 1 ay elevit kullandım ama öncesinde 7 aydır folik plus kullanıyordum şimdide dr.um sadece folbiol kullan dedi. bende ona geçtim.

selam arkadaşlar yarın 8.günüm çogu bitti geçti ama artık zaman geçmez bana :)
zübeyde elevit yapar canım benim dr.söylemişti

Back