2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ya öyle deme onlarında sevmeye artı doruk'unda babanne hala sevgisi tatmaya ihtiyacı var. hırpalansın oynasınlar bol bol sevgi içinde büyür işte. öyle uzakta yata yata durmasından iyidir. bi rahatsızlıkları yoksa hijyende o kadar önemli değil. tamamen steril bi dünya yaratamayız sonuçta bebeklerimize.anne sütü alıyor bağışıklığı demir gibidir inş. Sen içini ferah tut Allah onu korur merak etme..

Canım bebeği sevmekle hırpalamak aynı şey değil benim için.
Tabi ki sevecekler, hem de istedikleri kadar...
Ama yeni emmiş çocuğu bi o yana bi bu yana çevirip kusturarak, yerinden kaldırırken elinden kaydırıp başını çarptırarak sevilmez ki bebek...
Kayinpederim günde iki paket sigara içiyor, sonra gelip elini bile yıkamadan çocuğumu kucağına almasına, kayınvalidemin markette üzerinde 1000 çeşit pestisit olan sebzeleri mıncıklayıp elini yıkamadn oğluma yumulmasına katlanmak çok sinir bozucu...
İnsan sabah kalkıp elini yüzünü yıkar, sadece güne başlamak için bile... Bunlarda o bile yok.
Kaldı ki benim bebeğim daha 1 hafta önce mikrop kaptığı için ameliyat oldu gözünden, o yüzden ekstra dikkat gerekiyor.

bi o eksikti,yol geçen hanımı senin evin...
sen sakin olmaya çalış..doruk hisseder sendeki gerginliği,eşinle onuş,biraz daha dikkatli olmaları için...hasta olursa sen uğraşıcan,kimse uğraşmayaçak...

Sorma Ebrucum, valla görmek bile istemiyorum hiçbirini.
Onlar zaten şimdi de uğraşmıyorlar...
Ancak keyfi yerindeyken oynuyorlar, biraz mızırdandı mı kayboluyorlar ortadan.
Gündüz ben yokken, üşngeçliğinden çocuğun sütünü bile ısıtmıyor.
Dün bi gittim eve, annemi püskürtmüş kadın, annem evde yok, Doruk bağırıyor avaz avaz. Noldu buna dedim, karnı aç dedi. E niye vermiyorsunuz dedim, ben bilmiyorum nasıl verildiğini diyor.
E o zaman ne diye anneanneye gerek yok, ben bakarım torunuma diye dolaşıyorsun ortada :eek:klava:

Son düzenleme:
Meralcim bebeği sevmekle hırpalamak aynı şey değil benim için.
Ama yeni emmiş çocuğu bi o yana bi bu yana çevirip kusturarak, yerinden kaldırırken elinden kaydırıp başını çarptırarak sevilmez ki bebek...
Kayinpederim günde iki paket sigara içiyor, sonra gelip elini bile yıkamadan çocuğumu kucağına almasına, kayınvalidemin markette üzerinde 1000 çeşit pestisit olan sebzeleri mıncıklayıp elini yıkamadn oğluma yumulmasına katlanmak çok sinir bozucu...
İnsan sabah kalkıp elini yüzünü yıkar, sadece güne başlamak için bile... Bunlarda o bile yok.
Kaldı ki benim bebeğim daha 1 hafta önce mikrop kaptığı için ameliyat oldu gözünden, o yüzden ekstra dikkat gerekiyor.

Dün bi gittim eve, annemi püskürtmüş kadın, annem evde yok, Doruk bağırıyor avaz avaz. Noldu buna dedim, karnı aç dedi. E niye vermiyorsunuz dedim, ben bilmiyorum nasıl verildiğini diyor.
E o zaman ne diye anneanneye gerek yok, ben bakarım torunuma diye dolaşıyorsun ortada :eek:klava:

Demekki bunlar bilmiyo hiçbişey. Sende ömür boyu bunlarla yaşicaana göre atıp satamicaana göre öğreteceksin.
baba elini sıkarmısın doruk'a sigara kokusu dokunabilir fln de kavınvaldenede anne aman elini yıka doktoru çok sıkı tembih etti gözü için de.
sütü nasıl ısıtacağını öğret. hem onları büyüt hem bebeğini yani.
başka şansın yokki. eşini seçebiliyorsun ama ailesini seçemiyorsun.onun hatrına onlarla iyi olmak zorundasın.
Bizim gözde akıyordu deli gibi ama durdu akıntısı. damarı tıkalıymış sizinde öyleydi sanırım. açıldı heralde kendi kendine ama göz kapağı hep kızarık üstü. niye oluo anlamıroum...

günaydınnnnn herkese .... kızlar bende levent bebenin hamak beşiği var çok memnunum kızım onda çok rahat uyuyooo çok sevio hamağını ben netten değil mağzadan aldım 100 milyona peşin aldım...ayrıca bi buçuk yaşındaki yiğenim yattı hiç bişi olmadı :KK70: oda çok sevdi şimdi onada aldık

taburcu bak sana levent bebenin beşiğinimn kullanıcı yorumu :))

iyi ya sevindim..demek 1 buçuk yaşıdaki çoçuk sığdı içine..o zaman benim emirhanda daha yatar içinde bende üzülüyordum bir kaç ay sonra kullanamayacağım diye..çok işimi görüuor çünkü...emirhana aldığım en akıllıca şeylerden biri zaten..

canım ALLAH yardıncın olsun eşin bu duruma ne dioo

bu yataklarda öyle değil canım bebek hareket edince kendi kendine sallanıo hafif çok kullanışlı :KK70:

Bizim bi sepet var bi park yatak var ana kucagı oto koltuğu arabası derken ewi işgal etmiş durumda bide onu alırsam adım atacak yer kalimcak:)
e ayaklanınca nası yatırcaksınız onda pat die devrlimesin

Burcu Allah sabır versin başka ne denir bilmem. Ben biri gelse de kızımı oyalasa diye boş yere dua ediyorum. Sizin aileniz kalabalık, geleniniz çok ama onun da sıkıntısı başka oluyor demek ki. Ben halime şükredip susayım.

Bu arada sana da günaydın Ebru.

Ben çıkıpda mağazada buamam herhalde en ucuz 125 TL'ye buldum internette Ankarada olsam 80 milyona gidip mağazadan alabilirmişim ama Ankara'da değilim :)

Haklısın Ebru kocam açsa da telefonu bir söylesem hemen sipariş vereceğim.

Günaydın Esrincim,

Valla düzeni, tertibi, şartı şurtu sana benzemeyen biri ile aynı evi paylaşmak zorunda olmak, hele ki bebek varken çok zor... Tek başına olmak da zordur mutlaka, Allah sana da kolaylık versin canım..

Demekki bunlar bilmiyo hiçbişey. Sende ömür boyu bunlarla yaşicaana göre atıp satamicaana göre öğreteceksin.
baba elini sıkarmısın doruk'a sigara kokusu dokunabilir fln de kavınvaldenede anne aman elini yıka doktoru çok sıkı tembih etti gözü için de.
sütü nasıl ısıtacağını öğret. hem onları büyüt hem bebeğini yani.
başka şansın yokki. eşini seçebiliyorsun ama ailesini seçemiyorsun.onun hatrına onlarla iyi olmak zorundasın.
Bizim gözde akıyordu deli gibi ama durdu akıntısı. damarı tıkalıymış sizinde öyleydi sanırım. açıldı heralde kendi kendine ama göz kapağı hep kızarık üstü. niye oluo anlamıroum...

Canım benim, ne güzel söylüyorsun. Bence de çözümü bu kadar kolay olmalı...
Ama değil işte, bizimkiler gözünün üstünde kaşın var desen alınır. Nerdee, elinizi yıkayın diyeyim... Alınmaları umrumda değil ama eşimle aramızda problem yaratır bu. Eşime sen söyle diyorum ama söylemiyor işte, anası babası evladından daha kıymetli demek ki...
Kaç kere dedim ki, anne gel bak ben Doruk'un sütünü hazırlarken sen de gör de bil.... Ayyy yok ben hiç beceremem öyle şeyleri deyip yayıyor poposunu... Geçinmeye gönlü yok ki kadının...
Evet canım gözyaşı kanalında tıkanıklık vardı, enfeksiyın kapıp ilerleyince operasyonla açtırdık biz... Niye kırmızı acaba, doktoruna bi sorsan...

Bizim bi sepet var bi park yatak var ana kucagı oto koltuğu arabası derken ewi işgal etmiş durumda bide onu alırsam adım atacak yer kalimcak:)

yok canımm düşmüo :) yiğenim biraz oynak bi kız çocuğu o bile düşmüosa senin kuzucuğun hiç düşmez :):):) aynen bizim evde doldu oyun halısından tut ilk arabama kadar herşey var daha kullanmadığı eşyaları bile var yatak odasına kadar girdi eşyaları kendi odasına sığmıo artık :KK70:

uyaracaksın canım o zaman sürekli..ama sen evde değilkende kimse dikkate almaz...hey allahım yarabbim..sinir oldum benim kaynanamın işine dönmüş..bende büyük oğlumu 2 saatliğinr bir kere kayınvalideme bırakmıştım..gitmeden biberonunu mamasını masaya hazırladım onada anlattım nasıl yapacağını..eve bir geldim..biberonun içinde su dibindede boyle un gibi beyaz bişey çökmüş..sordum bu ne diye..mama verdim çoçuğa dedi..dedim ne verdin..bana pirinçununu kutusunu gösterdi..ay yarabbim sen git dolaptn pirinçunu bul onu ver mama diye..maması masada biberonun ve sıçk su termosunun yanında dururken..eşim ısrar etmişti bırakalım anneme gidelim 1-2 saat diye..bende mecburen bırakmıştım..eşimede sonra senin annen sanada böyle bakmış anlaşılan dedim.bir daha tövbe dedim.o ilk ve son oldu bir daha hiç bırakmadım...

aynen canım bizde de öle evin içi onun eşyaları ile dolu ben oda yapmıştım kızıma bide sallanan sepet beşik almıştım ama artık beşikte yatmıyoruz odadaki koryolayı getidim odama gece kalkıyoruz ayırmak içinde erken ya bide o uyusa bile ben kalkıp kalkıp bakıyorum kurulu saat gibi oldumm hıı karyolada benim odadaki küçük dolapım ve tuvalet masamı çıkartıp elifin odasına koyunca sığdı ev artık onun yaşaya cağı şekli aldı

Günaydın Esrincim,

Valla düzeni, tertibi, şartı şurtu sana benzemeyen biri ile aynı evi paylaşmak zorunda olmak, hele ki bebek varken çok zor... Tek başına olmak da zordur mutlaka, Allah sana da kolaylık versin canım..

Canım benim, ne güzel söylüyorsun. Bence de çözümü bu kadar kolay olmalı...
Ama değil işte, bizimkiler gözünün üstünde kaşın var desen alınır. Nerdee, elinizi yıkayın diyeyim... Alınmaları umrumda değil ama eşimle aramızda problem yaratır bu. Eşime sen söyle diyorum ama söylemiyor işte, anası babası evladından daha kıymetli demek ki...
Kaç kere dedim ki, anne gel bak ben Doruk'un sütünü hazırlarken sen de gör de bil.... Ayyy yok ben hiç beceremem öyle şeyleri deyip yayıyor poposunu... Geçinmeye gönlü yok ki kadının...
Evet canım gözyaşı kanalında tıkanıklık vardı, enfeksiyın kapıp ilerleyince operasyonla açtırdık biz... Niye kırmızı acaba, doktoruna bi sorsan...

Ay alınsın aa umurunda olmasın oğluna ne dicek oğlum karın bana marketten pis ellerimle gelip cocugu sevdiğim için anne elini yıkasan iyi olur dedi mi dicek hadi dedi diyelim kocan ne dicek aa anne çok ayıp etmiş mi dicek. anne o bebek dikkatli olalım hepimizin bebeği bişe olmasın dicek. 5 yaşındaki cocuga nlatır gibi anlatcaksın yok hala alınıosa güle güleeeee ki bu senin daha çok işine gelir:)

canım ALLAH yardıncın olsun eşin bu duruma ne dioo

Bazen haklısın diyor, bazen abartıyorsun...
Sanırsam cinnet geçirmemi bekliyor :)

uyaracaksın canım o zaman sürekli..ama sen evde değilkende kimse dikkate almaz...hey allahım yarabbim..sinir oldum benim kaynanamın işine dönmüş..bende büyük oğlumu 2 saatliğinr bir kere kayınvalideme bırakmıştım..gitmeden biberonunu mamasını masaya hazırladım onada anlattım nasıl yapacağını..eve bir geldim..biberonun içinde su dibindede boyle un gibi beyaz bişey çökmüş..sordum bu ne diye..mama verdim çoçuğa dedi..dedim ne verdin..bana pirinçununu kutusunu gösterdi..ay yarabbim sen git dolaptn pirinçunu bul onu ver mama diye..maması masada biberonun ve sıçk su termosunun yanında dururken..eşim ısrar etmişti bırakalım anneme gidelim 1-2 saat diye..bende mecburen bırakmıştım..eşimede sonra senin annen sanada böyle bakmış anlaşılan dedim.bir daha tövbe dedim.o ilk ve son oldu bir daha hiç bırakmadım...

Seninki de az çatlak değilmiş...
Hamileyken şekerim biraz yüksek çıkmıştı ya benim, şimdi gidip yükleme yaptırmam lazım yine.
Haftasonu gidemiyorum, çünkü kadın ben bakayım diyecek, yine aç kalacak benim çocuk.
Hafta içi annem de bizdeyken gideyim diye işten izin almaya çalışıyorum.
Bu akşam da kaşlarımı aldırmaya gidicem, Doruk'u da yanımda götürücem valla :)

tecrübeyle sabittir, kocalar eşleri alttan alsın görmezden gelsin isterler...

kaydirigubbakcemile5

tecrübeyle sabittir, kocalar eşleri alttan alsın görmezden gelsin isterler...

kesinlikle..benimki çok kez büyük alttan alıver demiştir...

Bazen haklısın diyor, bazen abartıyorsun...
Sanırsam cinnet geçirmemi bekliyor :)

Seninki de az çatlak değilmiş...
Hamileyken şekerim biraz yüksek çıkmıştı ya benim, şimdi gidip yükleme yaptırmam lazım yine.
Haftasonu gidemiyorum, çünkü kadın ben bakayım diyecek, yine aç kalacak benim çocuk.
Hafta içi annem de bizdeyken gideyim diye işten izin almaya çalışıyorum.
Bu akşam da kaşlarımı aldırmaya gidicem, Doruk'u da yanımda götürücem valla :)

kaydirigubbakcemile5

bütün çatlaklar gelir beni bulur zaten...

X