2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

nimet baya yorulmuşsun sen de bugün.o kadar işin üstüne bide misafir hiç çekilmez valla...ben de hiç hoşlanmam habersiz misafirden..........kendim de habersiz biyere gitmem..........

benim kocam diş hekimi ona sordum ishal ve karın ağrısı çok seyrek görülen bir durumdur diyo aman ishal ve karın ağrısı olursa diştendir deyip doktora gitmeyi ihmal etmeyin geçmiş olsun:Saruboceq:

verdiğin bilgi için sağol canım ama benim oğlan 1-2 kere ishal çıktı sonra düzeldi neyseki benimki gıcık zaten ender görülen herşey bizi bulur :)

merhaba ben dogumumdan bir gun once yazmıstım en son 23 martta dogum yaptım kızım 3 ayını doldurdu size bi kaç şey soracam burda annemler yavaş yavş ek gıdaya geç diyo ama doktorumuz 6 aya kadar ek gıda verme dıyor ne yapacagımı sasırdım sizler okudugum kadarıyla verıyorsunuz benım kızım cok gazlı ne zaman ve ne ile başlayayım yardım edin lütfennbilmiyorumkismile[/QUO

canım bence ver
ben cay kaşıklarıyla veriyorum bugun salatalığın suyundan bile verdim bide şeftalı ortalama 6 cay kaşığını buluyo aslında aaa bide yogurtta veririyorum 1 yada 2 cay kaşıgıla başla bence gaz içinde milupanın rezenesini denedinmmi?

canım rezeneyı denedım denemedıgım hıçbısey kalmadı zinco sapsımpleks biogaia iyi geceler cay anason bı ot var meryem hort onu bıle verdım ama hıcbır ıse yaamadı en son tekrar zincoya dondum bıraz rahatlatıyor işte bende ek gıdaya başlamak istiyorum bebeğim secıcı olmasın herseyı yesın dıye ama gazlı oldugu için neyle başlayacagıma karar veremıyorum bıde salatalıgı ben bıle yemıyorum sımdı ona versem nasıl olur kayınvalıdem karpuz jiraz taze fasulye yeme dıyo gaz yapar dıyo bende yemek ıstıyorum alıssın dıye kocişde annesi yeme dediği için yedirtmiyo delirmek üzereyim hı bide batmanın bu sıcagında soguk su bile içmicekmişim:kızgın:

werem aşısı yeri değil mi? o iz kalacak işte orda... kesinlkle bişey sürmemek we dokunmamak gerekior normal canım ama kanaması normal mi onu bilemedimbilmiyorumkismile
evet canım...ben dokunmuyorum yıkarken de ellemiyorum kesinlikle ama suda yumuşuyor kabuk ve havlu değince kopuyo hemen öyle çok kanamıyor..hemen kabuk bağlıyor tekrar...

kızlar slm bursada iki düğün var arka arkaya onların hazırelıkları var ve çok kalabalık burası o yüzden sık sık giremiyoum ama aklım sizde

oğluşum uyudu ancak vakit buldum bende günde 5-6 kıyafet ve önlük değiştiriyoruz inanılmaz salyamız akıyo eli sürekli ağzında ve çok huysuz ata şu diş zor şeymiş :KK43:
birde kusması başladı sürekli ne yapıcam bilmiyorum
buarada diş çıkarırken bebekler ishal olurmuş ve karın ağrısı olurmuş öyle olduğu zaman mama veren arkadaşlar mamanın içine 1 çay kaşığı nişasta koyumn çok iyi geliyo

özledik valla seni...kolay gelsin..sıcakta kalabalık hiç çekilmez...Atanın dişi hayırlı olsun:)

canım rezeneyı denedım denemedıgım hıçbısey kalmadı zinco sapsımpleks biogaia iyi geceler cay anason bı ot var meryem hort onu bıle verdım ama hıcbır ıse yaamadı en son tekrar zincoya dondum bıraz rahatlatıyor işte bende ek gıdaya başlamak istiyorum bebeğim secıcı olmasın herseyı yesın dıye ama gazlı oldugu için neyle başlayacagıma karar veremıyorum bıde salatalıgı ben bıle yemıyorum sımdı ona versem nasıl olur kayınvalıdem karpuz jiraz taze fasulye yeme dıyo gaz yapar dıyo bende yemek ıstıyorum alıssın dıye kocişde annesi yeme dediği için yedirtmiyo delirmek üzereyim hı bide batmanın bu sıcagında soguk su bile içmicekmişim:kızgın:

canım bebeğinin kilo alımı iyiyse acele etme bir dahaki ay geçersin...bizim 4 ayımız bitiyor ben bu hafta başladım sayılır...sebze püresi ya da yoğurtla başlamak gerekiyor...ve bebeğine yedirdiğinden senin de biraz yemen gerekiyor ki emzirdiğinde gerekli emzimler ona geçsin rahat sindirsin alerji riski olmasın...
bebeğinin gazıyla senin yediklerinin alakası yok...çok doktor var bunu söyleyen...ben her şeyi yedim ve hala yiyorum...gazında bir değişiklik olmuyor...kendi çıkarıyor zaten...gazlı olması çıkaramamasından...sen ye canın ne istiyorsa bebeğine yarayacaksa....
soğuk suya dikkat etmek lazım cidden...emzirdikten sonra içersen bir dahaki emzirmeye kadar sorun olmaz...en önemlisi ayaklarını üşütmemen sıcak da olsa çorap giy...belki yapıyorsundur aklıma gelmişken söyleyeyim dedim....

Son düzenleme:
Kızlar ya ishalimiz düzelmedi 5. gün bugün. 5-6 kere yapmaya devam. rengi sarıya döndü ama hala cıvık. biraz daha beklesemmi napsam bugünde 4 te kalktı uyuyamıo 20 dk uyuyup uyanıo sancı giriyor heralde.

Kızlar ya ishalimiz düzelmedi 5. gün bugün. 5-6 kere yapmaya devam. rengi sarıya döndü ama hala cıvık. biraz daha beklesemmi napsam bugünde 4 te kalktı uyuyamıo 20 dk uyuyup uyanıo sancı giriyor heralde.

günaydınnnnnnn.. nedir bu kakalardan cektiklerimiz bizimkide 5 gündür yapmıyor dr a gidecegiz birazdan .Allah sifalar versin sizede

günaydın sinirlerim tepemde cengizin annesi we yeğeni bizde kaldılar kendi zorlarıyla... akşam kocam işe giderken ofiste oturuyolardı.. kocam ben çıkıyorum hadi sizde çıkacaksanız birlkte çıklaım dedi bn ewde merdiwenlerden dinliorum tabi o da yok kalıcaz dedialsanaalsanasmile kocamda o zamn hasret ewde yanına geç burda oturma dedi o da zaten o fırsatı kolluyomuş koştu geldi.. akşam saat 9.30 baran(yeğeni) geldi yenge kapıda ali die bi asdam bi kadın bide çocuk war misafirliğe gelmişler dedi bi baktım bunların akrabası ne akla hizme ne terbiyesizlik akşamın 9,30u çat kapı we hiç bir muhabbetim yok ben tanımıyorum bile... 10,30da gittiler allahım yaaaa

keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş

hasret keçi sütünden yoğurt mayalarken ilk mayayı hangi yoğurtla yaptın ?

cnm normal yoğurtla mayaladım onu yedirdim dün akşam..we gecede o mayaladığım yoğurdu kullanarak yine keçi sütüyle mayaladım az önce baktım tutmuş:lepi:

Allah kolaylık versin canım sanada.çoluklu çocuklu demezler dalarlar öyle insanlar.
Tahlil yapıldı işte az da olsa mikrop war dedi.ilaçları kullanıyoruz.geçmezse tekrar görüşelim dedi. çarşamda gitmiştim bi hafta olsun ona göre arayım diyorum. o boşaltcam diye uğraşıo ben doldurcam die:)

cnm panik yapma bişey olmaz.. yarın werme dewit i ama..

evet canım sen nerdeydin bugün gezdiniz mi oğluşlarnlaaa

bence soba zor olur ufaklık büyüdükçeee...ama yinede sen bilirsin

teyzen herşeyin farkında ama bişi yapmıyo sanırım....yada kendisine kimin yardımcı olacağını bile bilmediğinden kimseye de açamıyo heralde..
ama bence mutlaka kimse farketmeyip tek o bile farketse birilerine konuyu açmalı sorup soruşturmalı yardım almalı..bundan okadarda utanılacak bişi yok..

hiç bişi olmaz vitamiden zaten vitaminin fazlası vücutta tutulmaz idrar ile atılır korkma bebeğinde bugunlük ihtiyacı kadarını alıp diğer kısmını atacaktır
bende ACD kullanıyorum ve günde 10 damla

Gunaydınlar herkese umarım anneler ve bebişler cok ıyılerdir iyi haftalar ..

Sağolun kızlar su panık halımı yenmeyi bir basarabilsem nasıl ıyı olucak

günaydın sinirlerim tepemde cengizin annesi we yeğeni bizde kaldılar kendi zorlarıyla... akşam kocam işe giderken ofiste oturuyolardı.. kocam ben çıkıyorum hadi sizde çıkacaksanız birlkte çıklaım dedi bn ewde merdiwenlerden dinliorum tabi o da yok kalıcaz dedialsanaalsanasmile kocamda o zamn hasret ewde yanına geç burda oturma dedi o da zaten o fırsatı kolluyomuş koştu geldi.. akşam saat 9.30 baran(yeğeni) geldi yenge kapıda ali die bi asdam bi kadın bide çocuk war misafirliğe gelmişler dedi bi baktım bunların akrabası ne akla hizme ne terbiyesizlik akşamın 9,30u çat kapı we hiç bir muhabbetim yok ben tanımıyorum bile... 10,30da gittiler allahım yaaaa

Valla cok sınırleniyorum boyle dusuncesiz insanlara :eek:klava:

günaydın aşklar...ewi tuuttum..içime sindi en azından 420 ye oturdugum evin tuvaletini banyosunu ve mutfagını görseniz nasıl cıkmamıssın dersiniz bunca zaman..sobalı..ben zaten burda dogalgazım oldugu halde kullanmıodum hem ewi ısıtmıyo hemde okadar para bayılamazdım..soba hem karrlı hem daha sıcak..biz de öyle büyüdük hiçbişey olmaz dikkat ettikten sonra..en azından kiralık ev benim degil okadar dört dörtlük olması gerekmez..350tl kira..en önemlisi eve içim ısındı..ev sahibi önceki kiracısından kazık yemiş biraz pimpirik adam..bugün kontrol amaclı eşimin işyerine gitmiş gercekten calışıomu diye..işi varmı diye..ama zarar gelmez..suyu elektrigi üzerimize alıcak eşim..bu hafta hemen temizlige başlamam lazım..kadınmı tutsam??annemi yormak istemiorum..halıları yıkamaya vericem..perdeler tüller..ıvır zıvırları kolilemem lazım..bu hafta işim cooookk..yardıma bekliom hepinizi tamammısempatiksalakcinni..

günaydın aşklar...ewi tuuttum..içime sindi en azından 420 ye oturdugum evin tuvaletini banyosunu ve mutfagını görseniz nasıl cıkmamıssın dersiniz bunca zaman..sobalı..ben zaten burda dogalgazım oldugu halde kullanmıodum hem ewi ısıtmıyo hemde okadar para bayılamazdım..soba hem karrlı hem daha sıcak..biz de öyle büyüdük hiçbişey olmaz dikkat ettikten sonra..en azından kiralık ev benim degil okadar dört dörtlük olması gerekmez..350tl kira..en önemlisi eve içim ısındı..ev sahibi önceki kiracısından kazık yemiş biraz pimpirik adam..bugün kontrol amaclı eşimin işyerine gitmiş gercekten calışıomu diye..işi varmı diye..ama zarar gelmez..suyu elektrigi üzerimize alıcak eşim..bu hafta hemen temizlige başlamam lazım..kadınmı tutsam??annemi yormak istemiorum..halıları yıkamaya vericem..perdeler tüller..ıvır zıvırları kolilemem lazım..bu hafta işim cooookk..yardıma bekliom hepinizi tamammısempatiksalakcinni..

canm ii günlerde güle güle otur :KK66: kadın tut 1 günde bitirsin sen evi toparlarsın .yardıma gelirim istersen :)

yaa bunlar senin tepene tünemesinler hasret yaa baksana dengesizlere.ne yapacaksın?ayrıca kalacaksın madem önceden söyle değil mi emrivaki yapmakta neyin nesi.canım inşaallah kurtulursun biran önce yüz bulurlarsa cengizden zor gerçi.
ebrum okadar sevindimki hayırlı olsun canım güle güle oturun.inşaallah birgün kökünede sahip olursun.yakınlarda olsan koşup geleyimde bacım mesafelere yeniliyoruz:eek:kadın tut zaten ev bulacağım diye yeterince yoruldun hemde tüçük murunlu yağmur un sana ihtiyacı var.

terbiyesizler ya yok böyle bir şey kaynanan haber vermiştir :) nedir bu kaynanalardan çektiğimiz püsküllü belalar valla neyseki erken gitmişler hasret sende çocukla kapansaydın odaya kaynanan hizmet etseydi

hadi hayırlı olsun güle güle otur cnm ev çok önemli insan evi sevmeyince iş bile yapası gelmiyor

Huuu huuuu!!! Ben geldim, gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem olacak :)))

Bebekimi uyuttum nette gezindim geçmişe bakındım ama çok kopmuşum toparlayamadım.

Hasta olan annelere ve yavrularına acil şifalar diliyorum.

Nedir bu kakalardan çektiğimi, bezde kaka görünce evde bayram yapıyoruz. Aptamil conformil karışık veriyorum, her sabah zeyt,n yağı içiriyorum ve ara ara duphalac veriyorum. Kayısı elma yedirdim geçen gün... ıki gğnde bir yapmaya başladı ama ne fena kokuyor. Bugün yaptığı da daha koyu kıvamlıydı.

Ek gıdaya geçmek istiyorum ne yedirsem. Hangi kavanoz mamalarını veriyorsunuz? Güvenli mi? Annem korkutuyor yedirme GDOlu diye :)) Evde yaptığım da ne kadar besleyici olur, becerebilir miyim bilmiyorum... Yiğit epey zayıf bir çocuk kilo alsın istiyorum artık. 4 aydolmak üzere 6 kilo şu an. Kilo alımı normal aslında her ay 1 kilo alıyor. Çok şükür sağlığı da yerinde ne yapsam bilemedim. Evde sık sık emziriyorum, sütüm de arttı. yine de bir iki kez 120 cc mama veriyorum. 1 ay evdeyim 15 ağustosta tekrar iş başı.

Haftaya kayseride düğün var, yakın arkadaşımız. ınegölden 9-10saat sürüyor eşim Yiğit i götürmek istemiyor, ben de bırakmak istemiyorum. ıkimiz kalalım diyorum ama düğüne de gitmek istiyorum, ne yapsam. Yolda Yiğit çok eziliyor diyor. KEndi arabamızla gidicez ama klima yok. 3-4 gibi erken çıkıp serinde gidelim diyorum ama eşime kabul ettiremiyorum. 4 aylık çocuk rahatsız olur mu?

Uzun zaman girmeyince bu kadar uzun yazıyorum işte... Biraz uğraşın benimle anacım

X