aslında doğumdan sonra çok sıkı diyetlere gerek yok. çünkü emzirirken zaten çok fazla enerji harcıyoruz.
hamilelik süresince normal kilo alan biri ( 9- 12 kilo). 1 yıl içinde çok rahat eski ağırlığına döner.
yani hamilelikte dikkatli olmak çok önemli.
emzirirken bol sıvı tüketmek lazım.
gebelikte de ara öğünler. hele şu an bizim içinde bulunduğumuz dönemde meyve tüketimi önemli.
çok şanslıyız ki meyvenin bol olduğu bir dönem.
ben eşimin azizliğine uğradım. sürekli tatlı alıyor çikolata alıyor eve. dinlemiyor beni[/QUb
ben bir sitede hamilelikte çikolatanın çok tüketilmemesi gerekliliğine dari bişi okumuştum. nedenlerini falan çok anımsamıyorum ama ben zaten pek tatlı yemem hatta hiç, çok canım isterse de sütlü tatlılar...
şanslısın o zamanaslında doğumdan sonra çok sıkı diyetlere gerek yok. çünkü emzirirken zaten çok fazla enerji harcıyoruz.
hamilelik süresince normal kilo alan biri ( 9- 12 kilo). 1 yıl içinde çok rahat eski ağırlığına döner.
yani hamilelikte dikkatli olmak çok önemli.
emzirirken bol sıvı tüketmek lazım.
gebelikte de ara öğünler. hele şu an bizim içinde bulunduğumuz dönemde meyve tüketimi önemli.
çok şanslıyız ki meyvenin bol olduğu bir dönem.
ben eşimin azizliğine uğradım. sürekli tatlı alıyor çikolata alıyor eve. dinlemiyor beni[/QUb
ben bir sitede hamilelikte çikolatanın çok tüketilmemesi gerekliliğine dari bişi okumuştum. nedenlerini falan çok anımsamıyorum ama ben zaten pek tatlı yemem hatta hiç, çok canım isterse de sütlü tatlılar...
çikolata çok değil mesela hergün bir ikramlık çikolata ( 10 gram) yenirse kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri var.
hamilelikte de durum böyledir.
şanslısın o zaman
çikolata çok değil mesela hergün bir ikramlık çikolata ( 10 gram) yenirse kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri var.
hamilelikte de durum böyledir.
o kadar bile yemiyorum ama bunu duyduğum iyi oldu, bir de bizde kalp rahatsızlıkları ileriki yaşlarda boy gösteren bir durum. genetik diyeyim öyle...:90: ama bu hamillelik şekeri mi ne varmş, ileriki dönemlerde çıkıyormuş o da korkuttu mu nedir hamile olduğumu öğrendim öğreneli şekerli hiçbişi yemedim.
o kadar bile yemiyorum ama bunu duyduğum iyi oldu, bir de bizde kalp rahatsızlıkları ileriki yaşlarda boy gösteren bir durum. genetik diyeyim öyle...:90: ama bu hamillelik şekeri mi ne varmş, ileriki dönemlerde çıkıyormuş o da korkuttu mu nedir hamile olduğumu öğrendim öğreneli şekerli hiçbişi yemedim.
hamilelik şekerinin diğer şeker hastalığında olduğu gibi şekerli şeyler yenmesiyle çok alakası yok yani şeker yemek sebep olmuyor yanlış anlaşılmasın hastalık varsa şeker yememek lazım.
daha çok genetik oluyor ve şişmanlık önemli bir etken kilosu fazla olanlarda görülme sıklığı daha fazla. 24. hafta civarında şeker yükleme testi yapılıyor tesbiti için.
şekeri çıkan annelerin bebekleri 4 kilodan fazla doğuyor.
stresli olmamak gerekiyor. stres şekeri arttırıyor.
hamilelik şekerinin diğer şeker hastalığında olduğu gibi şekerli şeyler yenmesiyle çok alakası yok yani şeker yemek sebep olmuyor yanlış anlaşılmasın hastalık varsa şeker yememek lazım.
daha çok genetik oluyor ve şişmanlık önemli bir etken kilosu fazla olanlarda görülme sıklığı daha fazla. 24. hafta civarında şeker yükleme testi yapılıyor tesbiti için.
şekeri çıkan annelerin bebekleri 4 kilodan fazla doğuyor.
stresli olmamak gerekiyor. stres şekeri arttırıyor.
zayıf sayılmam... kiloluda sayılmam... ama her şeyi stres yapıyoruz ya hele de şu zamanlarda. bakalım Allah esirgesin sorunsuz olur inş. her şey.:87:
merhaba kızlar. nasılsınız hepinz iisiniz inş. ya bben bugünlerde cinsiyet merakı başladı. aslında hiç fark etmez benim için ama merak ediorum iştee.. mısırlıların kullandıgı bi yöntem varmış bir de yeni bi test çıkmış on haftalıkken tespit ediormuş gebelik testi gibibişi.. siz mrk edio musunuz:)
10 haftalıkken yapılan test çok pahalı diyorlar ama ne gerek var ki sanki diye düşünüyorum ben. yani hele de ilk bebekse nasılsa kız da istenir erkek de... ben de çinlilierin bir testi vardı 700 yıl kullanmışlar. yaptım. erkek çıktı. yaş ile hamile kaldığın aya bakıyorsun. mısırlıların testi de buysa ortak test:3
evet cnm o test 100 tl biras pahalı. şu çin takvimine ben de baktım ama mısırlıların yöntemi biras değişik:) buğday ve arpayı idrarla suluorlarmış.arpa daha çabuk yeşerirse kız, buğday daha çabuk yeşeriosa erkekmiş. doktorlar da doğru oldugunu kanıtlamışlar. eski mısırlı kadınlar böle öreniomuş cinsiyeti. bazıları da uygulamış doru çıkmış. bilmiorum uygulasak mı
Bana doktor çikolata kahve çay konserve ve katkılı herşey yasaK dedi.
Hoş zaten hiçbirşey yiyemiyorum.
merhaba kızlar. nasılsınız hepinz iisiniz inş. ya bben bugünlerde cinsiyet merakı başladı. aslında hiç fark etmez benim için ama merak ediorum iştee.. mısırlıların kullandıgı bi yöntem varmış bir de yeni bi test çıkmış on haftalıkken tespit ediormuş gebelik testi gibibişi.. siz mrk edio musunuz:)
katkılı şeylerden uzak durmak hayatın her döneminde gerekli. bahsettiğim çikolata kaliteli bitter çik. tabi onda da katkı maddesi var.
hatta yediğimiz meyvelerde bile ilaç artıkları zararlı maddeler var.
mesela elmanın kabuğunu soyduğumuzda bile zirai ilaçlardan tam kurtulamıyoruz. ülkemizde en çok ilaçlanan meyve elma.
o yüzden kızlar günde 1 taneden fazla elma yemeyin.
portakal mandalina daha güvenli
süpermiş yaaa...SENİN DE mi ilk bebeğin? gönlünden hangisi geçiyor kız mı erkek mi?
peki bişi daha sorayım ben sana? bezelye, mısır falan konserve kullanmam ben annem tazeden yapar buzluğa koyar biz kullanırız ama onları da kız kardeşim tüketme dio... sen ne düşünüyorsun dicektim?
evet katkılı diye ayıklamaya kalksak hiçbirşey yemememiz lazım.katkılı şeylerden uzak durmak hayatın her döneminde gerekli. bahsettiğim çikolata kaliteli bitter çik. tabi onda da katkı maddesi var.
hatta yediğimiz meyvelerde bile ilaç artıkları zararlı maddeler var.
mesela elmanın kabuğunu soyduğumuzda bile zirai ilaçlardan tam kurtulamıyoruz. ülkemizde en çok ilaçlanan meyve elma.
o yüzden kızlar günde 1 taneden fazla elma yemeyin.
portakal mandalina daha güvenli
peki bişi daha sorayım ben sana? bezelye, mısır falan konserve kullanmam ben annem tazeden yapar buzluğa koyar biz kullanırız ama onları da kız kardeşim tüketme dio... sen ne düşünüyorsun dicektim?
evet cnm benim de ilk bebeğim olcak inş. valla düşünüorum düşünüorm bi erkek gibi gelio bi kız gibi.. hiç emin değilim. çatlıcamikisi de olabilir yeter ki sağlıklı olsun ama meraklıyım işte. bi deniyeyim diorum. çin takviminde erkek çıkıo ama bilmiorumm
besinler hazırlandıktan sonra beklerse besin değerlerinde düşmeler olur. ama bence evde tamamen katkısız besinleri kullanmada bir sakıca yok.
sadece çözdürme işlemine dikkat.
akan soğuk su altında çözdürmek gerekiyor.
ooo sen nerdeyse 10 haftalık olmuşsun yaa... hadi bişi kalmamış öğrenmene ki zaten... 12 haftada görüyorlar nasılsa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?