• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-----2010 KASIM hamişleri----

öncelikle hoşgeldin cnm aramıza
bn ilk kontrolüme gittiğimde tek kese göründü drda bnmde aklıma hiç gelmedi ikiz olabileceği ama bu gidişimde içinde iki bebek gördük yani tek kesede cnm bnmkiler senin için tabii olma olasılığı fazla sen tek yumurta ikizimisin peki

hoşbulduk teşekkür ederim.
hayır çift yumurtayız biz, herkes bunu bildiğinde senin ikizler nasıl falan diyorlar. aslında ikiz çocuk büyütmenin zorluğunu annemden çok dinlemiş biri olarak ben pek ikiz hissetmiyorum. tek ve kız hissediyorum ama hislerimin çok kuvvetli olduğunu da söyleyemeyeceğim. sanırım 8. haftamda ben de anlarım artık ne olduğunu yazarım buraya?

insan prosedürleri bilmiyor ki.. hele de ilkse...senin ki de ilk mi?

Benimki de ilk , aslında cok iyi anlıyorum seni , bende herşeyde telaş yapıyorum , acaba bişey mi oldu olcak mı diye , ama sanırım bundan sonra böyle olacak , annelerimiz hep der ya beni anne olunca anlasın diye :))

Benimki de ilk , aslında cok iyi anlıyorum seni , bende herşeyde telaş yapıyorum , acaba bişey mi oldu olcak mı diye , ama sanırım bundan sonra böyle olacak , annelerimiz hep der ya beni anne olunca anlasın diye :))

bizler de anneyiz değil mi şimdi, çok değişik bişi bunu söylemek.. erken derken deerken bir anda süpriz gibi...

şu alttaki çizelgelerden yapmayı çok istiyorum ama bir türlü bulamadım.

hoşbulduk teşekkür ederim.
hayır çift yumurtayız biz, herkes bunu bildiğinde senin ikizler nasıl falan diyorlar. aslında ikiz çocuk büyütmenin zorluğunu annemden çok dinlemiş biri olarak ben pek ikiz hissetmiyorum. tek ve kız hissediyorum ama hislerimin çok kuvvetli olduğunu da söyleyemeyeceğim. sanırım 8. haftamda ben de anlarım artık ne olduğunu yazarım buraya?
hayırlısı cnmm sen ikissin die çocuğunun öle olck die bşyy yok tabi tmm cnm hbr werirsin

hayırlısı cnmm sen ikissin die çocuğunun öle olck die bşyy yok tabi tmm cnm hbr werirsin

evtt ama insanların beynin de böyle bişi oluşmuş bakalım... seninkiler hayırlı olurlar inş. ikiz olmak ikiz annesi olmaktan da başka bişi çocukların bunu yaşayacaklar. birbirlerini çok bağlı çok vefalı birer kardeş olurlar hep.:nazar:

evtt ama insanların beynin de böyle bişi oluşmuş bakalım... seninkiler hayırlı olurlar inş. ikiz olmak ikiz annesi olmaktan da başka bişi çocukların bunu yaşayacaklar. birbirlerini çok bağlı çok vefalı birer kardeş olurlar hep.:nazar:
amin cnm işlh...

slm kızlar nasılsınız bende bır ıstahsızlıktır gıdıyor canım hıc bısey ıstemıyor sabahları mıdem bulanıyor ama bunlar ıyıyı gosterıyor cekecez artık bende yarın doktora gıdecem kalp atısları ıcın 6 haftalık olduk:nazar:

slm kızlar nasılsınız bende bır ıstahsızlıktır gıdıyor canım hıc bısey ıstemıyor sabahları mıdem bulanıyor ama bunlar ıyıyı gosterıyor cekecez artık bende yarın doktora gıdecem kalp atısları ıcın 6 haftalık olduk:nazar:

mrb canım. bende de tam tersi iştahım çok açık ve sanırım şimdiden 2.5 kilo aldım.
varmı benim gibi kıyafetlerine sığamayan.:43:

mrb canım. bende de tam tersi iştahım çok açık ve sanırım şimdiden 2.5 kilo aldım.

valla bende de gayet açık , yedikçe yiyesim geliyor, bende aldım galiba 1-2 kilo , bu aylarda almamak lazım halbuki , sonumuz hayrolsun bakalım :)))

evett ben... 2,5 dan da fazla kilo almış olabilirim. göbeğime bakan 5 aylık hamile falan sanar yani o derece. pantolonlarımın düğmesini açıyorum üzerime uzun giyip düğme yerini de göstermiyorum... çözüm şimdilik bu!:66:

valla bende de gayet açık , yedikçe yiyesim geliyor, bende aldım galiba 1-2 kilo , bu aylarda almamak lazım halbuki , sonumuz hayrolsun bakalım :)))

amiin. ben hemen gidip tartı aldım. haftada 1 kere sabah aç karna tartılıyorum. son 1 haftada yarım kilo daha almışım.
herhalde toplamda 20 kilo alıcam :(

:5:
evett ben... 2,5 dan da fazla kilo almış olabilirim. göbeğime bakan 5 aylık hamile falan sanar yani o derece. pantolonlarımın düğmesini açıyorum üzerime uzun giyip düğme yerini de göstermiyorum... çözüm şimdilik bu!:66:

güzel bir çözüm. çünkü hamile kıyafetleri de olmuyor şu an.
:1:

:5:

güzel bir çözüm. çünkü hamile kıyafetleri de olmuyor şu an.
:1:

yani daha şimdiden hamile kıyafeti giysek her kafadan bir ses çıkar artık. istesem düğmem kapanır ama, ben öyle şişiyorum resmen içinde patlayacakmışım gibi geliyor. ama kilo falan umrumda değil ya siz umursuyor musunuz? sağlıklı bir şekilde doğum yapayım, sonra veririm kalanları da Allahın izniyle.:49:

Benimde iştahım açık maalesef. İştahsızlık iyi bir şeydir ya kilo almazsın. Ben 10 gün içinde 600 gr almışım doktor dikkat et kilo almamaya çalış dedi. Hamur işi tatlı yemiycekmişim.....

yani daha şimdiden hamile kıyafeti giysek her kafadan bir ses çıkar artık. istesem düğmem kapanır ama, ben öyle şişiyorum resmen içinde patlayacakmışım gibi geliyor. ama kilo falan umrumda değil ya siz umursuyor musunuz? sağlıklı bir şekilde doğum yapayım, sonra veririm kalanları da Allahın izniyle.:49:

beni çok hızlı kilo artışım endişelendiriyor. mesleki hastalık galiba. diyetisyenim de ayıptır söylemesi.
ama hormonal ilaçlar kullanıyoruz ( progestan) onların etkisi de olabilir.
neyse yeterli ve dengeli beslenmeye devam.

beni çok hızlı kilo artışım endişelendiriyor. mesleki hastalık galiba. diyetisyenim de ayıptır söylemesi.
ama hormonal ilaçlar kullanıyoruz ( progestan) onların etkisi de olabilir.
neyse yeterli ve dengeli beslenmeye devam.

kelin ilacı meselesi mi seninki de yoksa?
ben 3 aydan sonra bir diyetisyene giderim belki diyorum, belki de doğumdan sonra giderim bişeyleri kısıtlamamalıyım diyorum. senin fikrin ne bu konuda?

ben 3 aydan sonra bir diyetisyene giderim belki diyorum, belki de doğumdan sonra giderim bişeyleri kısıtlamamalıyım diyorum. senin fikrin ne bu konuda?

valla ben önceden de gittiğim için tekrar başladım ,ama zor yani iş insanın kendisinde bitiyor , sana yeme dediği şeyleri inadına canın çekiyor, napcaksın , ama bence en dikkat edilmesi gereken düzenli yemek....

ben düzenli yiyorum, ara öğünlerde meyve yoğurt falan.... ama hiç diyetle alakam olmadı bu zamana dek. yemek yemeye düşkün biriyim, ondandır belki de... bir arkdaşım doğum sonrasında tam 25 kilo almıştı normal değil tabi. sonra azimle çalıştı ee emzirmek de kilo verdiriyor zaten. hamile kaldığı kilosundan bile daha az oldu... bana göre fazla zayıfladı ama azmin elinden bişi kurtulmuyor.:60::60:

aslında doğumdan sonra çok sıkı diyetlere gerek yok. çünkü emzirirken zaten çok fazla enerji harcıyoruz.
hamilelik süresince normal kilo alan biri ( 9- 12 kilo). 1 yıl içinde çok rahat eski ağırlığına döner.
yani hamilelikte dikkatli olmak çok önemli.
emzirirken bol sıvı tüketmek lazım.
gebelikte de ara öğünler. hele şu an bizim içinde bulunduğumuz dönemde meyve tüketimi önemli.
çok şanslıyız ki meyvenin bol olduğu bir dönem.
ben eşimin azizliğine uğradım. sürekli tatlı alıyor çikolata alıyor eve. dinlemiyor beni

Back