• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-----2010 KASIM hamişleri----

evet yaa otururken bile batıyo berbat bişe demek yalnız deilim bi tek ben de mi var die düşünüyodum.
peki uyuşturunca belden nası normal dogum oluyo uyusunca ıkınabiliyomuki orasını pek anlayamadım:)

Yok canım aynı ağrıyı çeken çok kişi var emin olabilirsin. Genelde sancının bile geldiği anlaşılmıyormuş doktorun ıkın diyor ıkınıyorsun ağrısız sızısız doğuruyorsun (:
Kimi de sonrasında baş ağrısı,bel ağrısı çektiğini söylüyor diyorum ya her bünye farklı reeksiyon gösteriyor umarım hepimiz kolay doğumlar yaparız...

Yok canım aynı ağrıyı çeken çok kişi var emin olabilirsin. Genelde sancının bile geldiği anlaşılmıyormuş doktorun ıkın diyor ıkınıyorsun ağrısız sızısız doğuruyorsun (:
Kimi de sonrasında baş ağrısı,bel ağrısı çektiğini söylüyor diyorum ya her bünye farklı reeksiyon gösteriyor umarım hepimiz kolay doğumlar yaparız...

EPİDURAL HAKKINDA TAM BİLGİ VEREYİM SİZE
epidural iğneyi 4 cm açılma olmadan yapmıyorlar çünkü doğum ozaman başlıyormuş günlerce 1-2 cm açılma ile gezenler var çünkü neyse 4 cm açılmaya gelen sancıları çekiyorsun sonra epidural iğneyi bağlıyorlar beline doğum süresine göre ara ara veriyorlar ama tamamen acınızı kesecek kadar vermiyorlar çünkü sancı ile birlikte ıkınmaznız lazım ama ağrınızın %70 kadar azaltıyor birazda acı çekin canım çok kolay doğum olmaz zaten. Amcamın kızı çok yakın bir zamanda epidural normal doğum yaptı onun anlattıkları b unlar kendiside fizik tedavi uzmanı ve şiddetle tavsiye ediyor herkese.

Yeni kalktık maşallah bize :46::46::86:

Selinacım, mümkün olduğu anlarda ayaklarını gövdenden yukarıda olacak şekilde dinlendir..

Maşallah size :81::81::nazar::nazar: Pek bi tatlısınız :56:

herkese hayırlı cumalar...

bacak kramplarıyla başım dertte. gece uykusu haram oldu. kramp bi giriyor kalıyorum hareketsiz. magnezyumu hergün almaya başladım ama anca denge sağlayacak sanırım. nefes almakta da zorlanmaya başladım. sonlara yaklaştıkça sıkıntılarımız artmaya başladı. Rabbim hepimizi sağlıkla,daha büyük sıkıntılar çekmeden kurtarsın. sağlıkla bebişlerimizi zamanında kucaklayalım inşallah,amin

kıyafetleri yıkamaya sözde geçen hafta başlayacaktım ama kalmıştı. artık bu hafta başlamam lazım kumaş renklerine ve cinslerine göre en az 8-10 posta makina'nın çalışması lazım. ee bide ütüsü var. anca tamamlarım.

dün kipada bebek oto koltuğunda indirim vardı. Sunny baby marka 9-36 kg oto koltuğu 200 tl'den 40 liraya düşmüş eşimde fırsatı kaçırmadan aldı. kullanışlı güzel. ana kucağıda hediye gelecek. bebek arabasınıda hemen almıycaz araya kış girecek. zaten sponsor annemler :23: ehhh yırttık bu ürünler ile ilgili :27:

Umarım en kısa sürede geçer, uykusuzluk çok sinir stres yapıyor insanda :50::50:

Oto koltuğunuz da hayırlı olsun :81:

o göbek herşeye yetiyor canım yaaa sizinde göbişiniz benim gibi aşağıda mı yaaa pufffff....

Benim de aşağıdaymış annem dediydi :53:
Hatta şimdi aklıma geldi de; 2 ay kadar önce burda konuşmuştuk, kıvrılmayan kısmın göğüse mesafesi şu kadar parmak falan diye, şimdi bakıyorum da o zaman 5 parmaktı şu an da 5 parmak..
Dr bir anomali görmediği sürece kafamıza takacağımız bişey değil die düşünüyorum.
Aslında avantaj bile sayabiliriz: reflü, nefes almada güçlük sorunları en az durumda olur herhalde :37:

kıvrılmayan yerin göğüse mesefesi şu karnın şişmeye başladığı yerden bahsediyorsanız eğer benim 1 parmağım zor giriyor:90:

Çok bunaltıcı bir hava var bugün istanbulda yağmur yağacak yağamadı bir türlü off çok da terliyorum. şu çocuğu 2 ay önce niye yapamadık yaaa tam sıcaklara geliyo yada 2 ay sonra bir dahakine hesaplayıp yapacağım. önceki bebişim yaşasaydı şuan 3aylık kucağımda olacaktı şubattaydı doğumum.

Selam kıslarrrr....

Turkuazm canım bebek baskı yapıyor ama dayanılmayacak bir ağrı gibi değil....

Acaba hep oturmak zorunda olduğun için mi, çok ağrı yapıyor...

Doktor gittiğinde rahim ağzı açık ya da kapalı, erken doğum riskinden filan bahsetti mi...

Bebek çok aşağıda gibi geldi bana, yada resimden dolayı...

Allah yardımcımız olsun...

evet baskı yapıyor yürürken çok zorluyor....evet canım aşağıda bayağa karnım...bilerek o kadar dar giyip çektim ki bakın sizcede aşağıdamı diye.....haziran 8 de randevum var gidince anlatcam şikayetlerimi yeni yeni başladı bu baskı zaten....

evet baskı yapıyor yürürken çok zorluyor....evet canım aşağıda bayağa karnım...bilerek o kadar dar giyip çektim ki bakın sizcede aşağıdamı diye.....haziran 8 de randevum var gidince anlatcam şikayetlerimi yeni yeni başladı bu baskı zaten....

hmmm doktora gittiğinde mutlaka sor canım, rahim ağzında açılma var mı yok mu, bebek erken gelebilir mi ? diye... bende hafif baskılar hissediyorum, doktoruma erken doğum riskim var mı dedim, rahim ağzına göre yok dedi...

çok tatlı maşallahh:nazar::nazar:
herkese selamlar:)

turkuaz göbek cok tatlı görünüyo maşallah:nazar:

bişe sorcam size benm de belim deil ama kuyruk sokumum cok agrıyor ve sürekli bi batma durumu var sizde de oluyo mu bu? doktora sordum normal ama hiç geçmeyen ve uzun süreli ağrı olursa bakmamız lazım iltahaplanma olabilir dedi korktum bide o cıkarsa:59: böle bişe duyan var mı hiç?

bi arkadasım yeni dogum yaptı 2 haftalık gecen konustuk normal dogum yaptım cok rahat oldu epiduralle dedi.bu şekilde normal dogum nası oluyo bilen var mı.internetten baktım ama bişe bulamadım pek.
benimde kuyruk sokumum da ağrı oluyor canım hatta sizlere sorayım derken sen önce davrandın, oturarak çalıştığım için sanırım diyordum ben:26: hatta eve gidince uzandığım zaman bile ayağa zor kalkıyorum.:26:
benim göbek tam göğsümün altından başlıyor daha inen yok gögüslerimin altı pişik bile oluyo yani okadar

:1:benimde öyle, göğüslerimin altında hemen göbeğim var :26: bizimkide çok mu yukarda acaba:26:

bu baş ağrısı kronikleşiyor mu bende nedr? sıkıntı oldu iyice yahu! gözlerim yoruldu tepesindeki ağrıyı taşımaktan.

bu baş ağrısı kronikleşiyor mu bende nedr? sıkıntı oldu iyice yahu! gözlerim yoruldu tepesindeki ağrıyı taşımaktan.

Baş ağrısı değilde.. kendimde bir kaç gündür sinir yükselmesi görüyorum...:41:

Bişeye sinirlendiğimde kendi kendime sinirleniyorum, konuşuyorum... tahammülsüzlük başladı... :95:

Dün gece komidinin üstündeki sürahiden su içtim, bardağını bi türlü kapatamadım... gece gece Hay Allah'ım diye bardağa sinirlendim... eşimde uyandı ne oldu bardakla mı kavga ediyosun dedi :53::53::53:

Kendi kendime noluyo bana dedim yaaaa :9:

cok sagol dun geldi :66:

evet oyleymis esim elinden geleni ardina koymadi annem cok mutlu oldu valizleri gorunce..
hadı gozunuz aydın :21:
Bende dün doktordan geldim ilk kez nst yaptılar artık haftada bir gün gidecekmişim.
Nstde sancı çıktı bebişinde aminyon sıvısı biraz fazlaymış çok su içme dedi :31:
Bizimki dayanamayıp erken gelmez inşallah 2-3 hafta daha sıksa dişini şükredeceğim :50:
unca dayandı azcık daha dayanır annesı merak etme :49:
:nazar::nazar::nazar::nazar:cok gusel yaaauu yırım:56:
bole beyazlarla cekıncede ayyas gobeklerıne benzıyo elde bırayla gezen koca gobeklıler gıbı :60:
bende kararsız kaldım şimdiye kadar. hala da yüzde yüz diyemiyorum :) çağla düşündüm bide sena, ve ela dayım şimdi. ayy hayırlısıyla gelsin de kucağıma bi alayım. gerçekten zaman azaldıkça endişe vermeye başladı bana.
kucagına alınca daha ıyı karar verırsın sartlama kendını sımdı :69:
kıvrılmayan yerin göğüse mesefesi şu karnın şişmeye başladığı yerden bahsediyorsanız eğer benim 1 parmağım zor giriyor:90:
anam foto eklesene hadı pUr u gec onda gobek cok yok benım bıle hala 3 parmak var :37:

ben dun ılk defa saglık ocagına gıttım ...kılomu tansıyonumu olctuler kalp atıslarını dınledık çoçuumun canın sıkıldıkca gel dıdı hemsıre pek sevdık bırbırımızı tel.ını verdı bana nzmn ıstersen ara dıdı :86:

tahlıllerıde yazdı dr bı dunya pek guvenmem burdan cıkan sonuclara ama uclarda bı deger cıkarsa dısarda yaptırırsın bıda dıdı..annem almıs sonucları kanım dusmus alt sınıra yakınmıs..yarın drumuza gosterıcez bakalım .
vee 11 kılo almıs durumdayım sanırım durmadan alıyorum artık :18:

Bişeye sinirlendiğimde kendi kendime sinirleniyorum, konuşuyorum... tahammülsüzlük başladı... :95:

Dün gece komidinin üstündeki sürahiden su içtim, bardağını bi türlü kapatamadım... gece gece Hay Allah'ım diye bardağa sinirlendim... eşimde uyandı ne oldu bardakla mı kavga ediyosun dedi :53::53::53:

o tahammülsüzlük bende de var hemde acayip şekilde çok kötü hemen sinirleniyorum olağan bir durum sanırım....

gemcim beyazla çekinmemde ki neden karnım çok aşağıda duruyor acaba sizinkilerde öylemi diye iyice karnımı görün anlayın diyeydi......çok kötü görünüyor zati öyle darkındayım....:52::52::52::52:

duş al bence ..evden cıkmadıysan bıras hava degısımıde ıyı gelır
aksine bugün evden sık çıktım... eve az uğradım diyebilirim. ama dün daha çok evin içindeydim dün de çok ağrıyordu. anlamadım gitti, güneşten falan mı diyorum?
ben dun ılk defa saglık ocagına gıttım ...kılomu tansıyonumu olctuler kalp atıslarını dınledık çoçuumun canın sıkıldıkca gel dıdı hemsıre pek sevdık bırbırımızı tel.ını verdı bana nzmn ıstersen ara dıdı :86:

tahlıllerıde yazdı dr bı dunya pek guvenmem burdan cıkan sonuclara ama uclarda bı deger cıkarsa dısarda yaptırırsın bıda dıdı..annem almıs sonucları kanım dusmus alt sınıra yakınmıs..yarın drumuza gosterıcez bakalım .
vee 11 kılo almıs durumdayım sanırım durmadan alıyorum artık :18:
ilk tahlilimde alt sınırdan 1 aşağıdaydı sonra biraz daha düştü sonra biraz daha derken şimdi yerlerde kan değerlerim... 3 sene öncesinde ciddi sıkıntıda bir anemi geçirdiğim için tekrar bu kadar hızda düşmesi normal ama gene de dikkat et beslenmeni ona göre biraz değiş derim. ben gibi ığy mığy pekmeze başla.
gemcim beyazla çekinmemde ki neden karnım çok aşağıda duruyor acaba sizinkilerde öylemi diye iyice karnımı görün anlayın diyeydi......çok kötü görünüyor zati öyle darkındayım....:52::52::52::52:

benimki de çok aşağıda turkuazm...ben acaba eşim falan aşağıda mı diye düşünüyordum devamlı? sonunda doktoruma da söyledim. olması gerektiği gibi gayet yukarıda dedi. bebekler aşağıda duruyor bence ondan o kadar aşağıda, benimki de resmen yeri izliyor.

kırsaydın ağzını burnunu.:41::41:

Back
X