• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

Hastane çantama koyduklarımın hepsi işe yaradı açıkçası, hastane çıkışı setini olduğu gibi almıştım,battaniyesi falan,havalar sıcak ama bebek ilk anne karnından dışarı çıktığında üşüyecek ayrıca bebeğin sıcaklığının normal olduğuna bakmak için ellerini ve ayaklarını baz almayın, yüzüne ve boynuna bakın..Bebek maması almamıştım o lazım oldu, 2 gecelik almıştım, ikisinide kullandım diğerine kan bulaştı çünkü:44:siz dener misiniz bilmem ama ben denedim bebek sarılık olmasın diye 2 kaşık şekerli su içirdim çok şükür bebek de sarılık yok.Bebek çantasına; Hastane çıkış seti,ağız mendilleri,pamuk,12 tane bebek bezi( 8ini kullandım )pijama altları,bebek havlusu, çorabı,biberon koymuştum mamayı onun içinde yaptım, kaşığımıda koymuştum,yastığı, ana kucağı, terlik, ben hasta bezi almadım hastane kendisi vereceğiz dedikleri için, o da çok lazım çünkü ilk kanama biraz fazla oluyor, sonra azalıyor, yatağın altına sermiştik hemde giyinebilirsiniz dediğinde kendime kullandım,
Kendi çantama ; 2 gecelik, saç tokalarım, roll-onum, tarağım, ıslak mendil, kağıt havlu, pedlerim, çoraplarım, 3-4 tane külot, atlet, göğüs pedi, göğüs kremim, koydum süt gelmedi ama bebek emdikçe ağrıdı,krem sürüp, ped koydukça rahatladı göğsüm.fotoğraf makinesi, telefonum, şarj cihazım, ben göğüs pompası almadım, yada göğüs ucu,çünkü benim göğsümün ucu vardı, pompaya da gerek kalmadı sezeryandan sonra 3 gün içinde süt geliyor..Çantalarım bundan ibaret, birde bayanlar sezeryandan sonra dikişler alınana kadar banyo yapamıyoruz ya siz düzenli olarak göğüslerinizi ılık suyla yıkayın hergün, göğsün yıkanması da sütün gelmesini hızlandırıyor..Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Aklınıza gelirse sorun ben yazarım...Herkesi bebişimle beraber selamlarrr:3:

agız mendılı hıııııııııc aklıma gelmemıstı :28:

tesekkur ederıs

arkadaşlar geçen yazmıştım bebekte kalp büyümesinden şüpheleniyolar diye işte dün tekrar gittim hastaneye bebete kalp yetmezliği tesbit edildi herhafta çocuk pediatrikardioloğ tarafından takip edilmem gerekiyo hastanemizdeki kardiolog doktorumuz yıllık znine ayrılmış bu sebeble izi istanbul çapa ya sevkettiler istanbula gidicez pazartesi hiç etrafınızda flan duydunuzmu bunu tedavisi varmı yada nasıl müdahele ediliyo doktor bi açıklama yapmadı netten araştırd bişi bulamadım ne zormuş insanın evledının böyle hastalığı olması iki gündür ne yaşadığımı bilmiyom içimden hiç bişey yapmak gelmiyo yavrum daha doğmadan nelerle karşılaşıyo rabbim kimseye böyle bi dert vermesin dualarını eksik etmeyin nolur

rabbimden bebegine sifa sana sabir diliyorum umuyorum rabbim omuzlarindan bu yuku kaldirir
en kisa zamanda..

sagol teysesı :78:

o elma kurdu sankı tazmanıa canavarı artık eskısı kadar masum degıl :55::55:

sız ne alemdesınız yolundadır umarım hersey

biz cok sukur iyiz dun drdaydim kalp atislari falan dinledik cok mutlu bir bebek dedi drumuz:61:
haftaya cumu yeniden dr gidecem ve cati muanesi olacam..
cok hareketli msllh:nazar:dogum her gun biraz daha yakin ve bende buyuk heyecan..

herkese merhaba,

çoookkk sıcak.duştan çıkar çıkmaz terlemeye başlıyorum.:31: Allah yardımcımız olsun.

gemcim maşallah canım,şevket paşa kocaman olmuş,çok tatlısınız :nazar:

ruveydanur, geçmiş olsun. Rabbim şifa versin.

betylena, paylaşımın için teşekkür ederim. hastane çantası bilgileri çok makbule geçti

Canım yavrum sanki inadına daha çok hareket ediyo sanki ben savaşmayahazırım der gibi inadına daha çok canlı inş. Hiç kaybetmez bu enerjisini

Beytlena cok ise yarar bilgiler veriyorsun sagolasin

ruveydanur gecmis olsun canim ins en hafif sekilde atlatir yavrucun dualarimiz seninle

gemcim biran kendi gobusumu gordum masallah bi karnina almis gibisin sevko kocaman olmus kocaman.... Bu arada ben 19 kiloyu devirdim hihihihi.....

hepinize hayırlı akşamlar canlar 5 günlük bir aradan sonra artık tekrar sizinleyim ağrılarım azda olsa hafifledi 2. kez anne olmak ne müthiş bişeymiş gerçeken yatmadan önce belki görenler olmuştur ben yinede 2 tane fotoğraf koyayım dedim :66:
$CIMG6681.jpg $CIMG6701.jpg $CIMG6703.jpg $CIMG6699.jpg
şimdilik bu kadar iyi geceler hepinizi öpüyoruz:64:

Hastane çantama koyduklarımın hepsi işe yaradı açıkçası, hastane çıkışı setini olduğu gibi almıştım,battaniyesi falan,havalar sıcak ama bebek ilk anne karnından dışarı çıktığında üşüyecek ayrıca bebeğin sıcaklığının normal olduğuna bakmak için ellerini ve ayaklarını baz almayın, yüzüne ve boynuna bakın..Bebek maması almamıştım o lazım oldu, 2 gecelik almıştım, ikisinide kullandım diğerine kan bulaştı çünkü:44:siz dener misiniz bilmem ama ben denedim bebek sarılık olmasın diye 2 kaşık şekerli su içirdim çok şükür bebek de sarılık yok.Bebek çantasına; Hastane çıkış seti,ağız mendilleri,pamuk,12 tane bebek bezi( 8ini kullandım )pijama altları,bebek havlusu, çorabı,biberon koymuştum mamayı onun içinde yaptım, kaşığımıda koymuştum,yastığı, ana kucağı, terlik, ben hasta bezi almadım hastane kendisi vereceğiz dedikleri için, o da çok lazım çünkü ilk kanama biraz fazla oluyor, sonra azalıyor, yatağın altına sermiştik hemde giyinebilirsiniz dediğinde kendime kullandım,
Kendi çantama ; 2 gecelik, saç tokalarım, roll-onum, tarağım, ıslak mendil, kağıt havlu, pedlerim, çoraplarım, 3-4 tane külot, atlet, göğüs pedi, göğüs kremim, koydum süt gelmedi ama bebek emdikçe ağrıdı,krem sürüp, ped koydukça rahatladı göğsüm.fotoğraf makinesi, telefonum, şarj cihazım, ben göğüs pompası almadım, yada göğüs ucu,çünkü benim göğsümün ucu vardı, pompaya da gerek kalmadı sezeryandan sonra 3 gün içinde süt geliyor..Çantalarım bundan ibaret, birde bayanlar sezeryandan sonra dikişler alınana kadar banyo yapamıyoruz ya siz düzenli olarak göğüslerinizi ılık suyla yıkayın hergün, göğsün yıkanması da sütün gelmesini hızlandırıyor..Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..Aklınıza gelirse sorun ben yazarım...Herkesi bebişimle beraber selamlarrr:3:

canım benden sana tavsiye bebğini mamaya alıştırma büyük oğlumu hastanede mamaya bi alıştı beni emmek istemedi 6 ay zoraki emzirdim 7. ayında bıraktı berkayı da hstanede mama vermeyin demişler ben uyurken benden emzirtmişler ilk sütü dedikleri şey çok önemliymiş sarı süt sürekli emzirdim hastanede eve bi geldim 3. günügöğüsüm yara oldu kanamaya başladı dayanacak gücüm kalmadı mama yaptım kaşıkla vereyim dedim mama istemedi bacaksız beni emmek isted,i şimdi alıştık çok şükür beni emiyo mamaya alıştırmayın .

betylena bilgiler için çok teşekkür ederim...

serap maşallah bebeğine...

kıslar doktora gittik...

3.303 kg olmusuz. sesli okuyun... çok seksi oluyor:9:

nst ye bağlandık. kalp atışları ii. sancı yok.
artık 3-4 günde bir girmelisin dedi

kan ve idrar testi yaptı. no problem!!!

yüzünü tek eliyle kapatıyordu. yarım yarım gösterdi kendini.

tabiyki de annannemis geldi... bisürü ciciler almış gelmiş...:66:

kıslar doktora gittik...

Maşşallahhh kocaman olmuşşş bebiş benım randevuda temmuz 20 de bakalım doktor bıze ne dıcek. Doğum şeklide kesinleşicek ozaman

kıslar doktora gittik...

maşallh maşllh bebişine kocaman olmuş bi benim kızım minnak kaldı galiba saglıklı olsunda sonra alır kiloyu,cicilerinide güzel günlerde gülegüle giysin inşallh

kızlar bişey sormak istiyorum dr dogum için agsts ilk haftası diyo şuan bebiş 2350 3 haftada nekadar kilo alabilir acaba???

slmlar
maşallah serap bebeğin çok tatlı allah nazardan saklasın
keramos maşallah bebişşin tosun olacak gibi bakalım yarın bizim bebemiz kaç kilo olmuş olacak gecen ptesi 3030 gr idi dr fazla almaz bu saatten sonra dedi merakla bekliyoruz bizde sonucu

kızlar bişey sormak istiyorum dr dogum için agsts ilk haftası diyo şuan bebiş 2350 3 haftada nekadar kilo alabilir acaba???

benim bebişteki gelişmelere bakarsak haftada genelde 200 gr civarında alıyor 3 kg y önemli olan sağlıklı olması kilolu olması değil:)u bulur gibi ama eğer zayıf olursa da hiç endişelenme ilk doğumda bebek 2800 doğdu 1 hafta sonra 2400 e kadar düştü ama 3 aylıkken 7 kg olmuştu çok toparlamıştı

ya bize okdar doktor baktı inceledi bi taneside bu çocuğun kilosu şudur demedi demek normal bi kiloda dimi yoksa bana söylerlerdi diye düşünüyorum sizce??????

benim bebişteki gelişmelere bakarsak haftada genelde 200 gr civarında alıyor 3 kg y önemli olan sağlıklı olması kilolu olması değil:)u bulur gibi ama eğer zayıf olursa da hiç endişelenme ilk doğumda bebek 2800 doğdu 1 hafta sonra 2400 e kadar düştü ama 3 aylıkken 7 kg olmuştu çok toparlamıştı

inşllh canmya bian önce toparlar,benim ilk bebegim ve ailemden falan hiç kimse yok yanımda yardımcı olup bakıcak oyüzden endişeleniyorum el kadar bebege nasıl bakıcam diye:((

inşllh canmya bian önce toparlar,benim ilk bebegim ve ailemden falan hiç kimse yok yanımda yardımcı olup bakıcak oyüzden endişeleniyorum el kadar bebege nasıl bakıcam diye:((

sen hiç merak etme canım allah yardım ediyor inşallah hayırlısı ile doğuralım da sonrasında emzirerek büyütürüz:) dua edelim bol bol sütümüz gelsin

rüveydanur canım valla bizim dr un 3 boyutlu ultrasonu var her muayenede onunla bakınca söylüyor ama sorun olsaydı kilosu düşük falan diye merak etme söylerdi sana da demek ki normal boyutlar içinde

Back