• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

kocem kayınpedere araba almısssss:52::52::52:

gıyın hemen goturup verelım dayanamıcam dıdı ahahaha :86:

bebek gelırken abısıne ablasına hedıye alınır bız kayınpedere aldık hadı bakalım :111:

bız dun gece oglumla kınaya gıttık acık havada pufurr pufuur pek ıyıdı yedıgım tekmeler cok mutluyum demekmıydı acaba yoksa kesın su muzıgımı anlayamadı bı turlu :37:
yarın taaam 3 dugun var ve hepsınde gorunmek zorundayız nası olcak bılemıyoum :50:
yazık şevket paşaya bu kadar işkence yapılmazki valla kızmasın düğünde çıkar görürsün.
slm kızlar biz geldik doktordan. Bizim velet 3.400 kg olmuş bu saatten sonra gelse de problem olmaz dedi doktor.2 hafta sonraya randevu verdi çatı muayenesi yapacak ve doğum şekline karar vereceğiz. Ben doktora gidince aklıma hiçbirşey gelmiyor sormak için. Eşim sordu bir sürü soru benim yerime de :86:Ağrısı falan olursa napcaz, gece de olsa size ulaşabiliriz di mi, epidurali öneriyor musunuz,bebeğin erken gelme ihtimali var mı vb... birçok soru ben de bakakaldım:53: bu arada tansiyonum yüksek çıktı birkaç gün evde tansiyonunu ölç dedi ve bol su iç dedi doktor. Bebiş biraz iri değil mi ya yoksam bende sezercik mi olacağım. Bu kiloda bebiş nasıl çıkar rabbıımmmm:77:
biraz zor çıkar doğana kadar 4 kilo olur o zaten maaşallah tam tosun geliyo valla :nazar:
Kızlar herkese merhaba,
Şimdi doktordan geldik. Kendi doktorumuz izne ayrıldı. Ayın 25inde gelicek. Oyüzden bizi hastanedeki diğer kadın doğumcuya yönlendirdi. Doktorumuz demiştiki; Ayın 15 inde sonra bekle, Haftaya gel muayene ol (çatı muayenesi). Eğer çatın uygunsa normal doğum için bekle ama değilse sezeryana gün verir doktor dedi. Bizde bugün gittik doktora. Muayene edecek diye..Bi problem varmı diye sordu. Ultrasonla bile bakmadı. Haftaya gel dedi. Ben çatı muayenesini 39. haftada yapıyorum dedi. Ya o zamana kadar doğum olursa dedim. Oda sezeryanmı istiyorsun dedi. Bende hayır dedim. Ama benim gittiğim 2 doktor daha vardı, onlar bana boyun kısa ve büyük ihtimal çatıların dardır.Sezeryan olursun diyorlardı. Şimdi bu doktor beni muayene etmedi ya çatılarım darsa?? ben boşu boşuna sancı çekmek istemiyorummmm :43: napıcam kıslar yaa çok canım sıkıldı:25::25::59::59: Bide bu doktor ben sezeryana alırsam temmuz sonunda alırım dedi. E bizim aramızda doğuranlar bile var. 39-40. haftaları görmeyi nasıl garantiliyo bu kadın yaaa pufffff :44::44:
canım benim doktorda son haftaya kadar bekletiyo ilk doğum olduğu için vermedi sezeryan gününü hafta yok doktorum bende başka oktora muyene olacağım 39+1 de kendi doktoruma muayene olup eğer dönmemişse sezeryan günü verecek

yazılanları okudum da süt gelmesi için ben şunu içmem bunu sevmem diyenlere gülümsedim, bebeğim dünyaya geldi, mememe yapıştı emiyor ama süt yok,ağlıyor 3 gün gelmedi zaten, o an deseler ki iç bu zehirden daha acı gözüm görmezdi eminim sizin de öyle olacak ben bi çay tarifi vermiştim ısrarla tavsiye ediyorum hem sütümü getirdi hem bebeğim gaz çıkarıyor.Bu arada ben 8.aydan itibaren göğsüme lansinoh krem sürdüm doğuma kadar, benim göğsümünde ucu vardı, bebeğim de göğsümü tuttu ona rağmen acısı sızısı oldu ben krem sürüp göğüs pedi koyuyorum, rahatlatıyor diğer emmeye kadar ihmal etmeyin o kremden mutlaka alınTavsiyem emzirme sütyeni kullanmayın, göğüs rahat kalsın ki dolsun...Başkaaa aklıma geldikçe yazarım, bebek bezi olarak prima premium care yenidoğan tavsiye ediyorum zaten sürekli kaka yapıyor benimki hastaneye 12 tane koymuştum 1 gece kaldık öğlen çıktık 8 tane bez kullanmıştık bile, altını sıcak suyla pamuğu ıslatıyorum ve zeytinyağı sürüyorum.Bunlar benim 5 günlük tecrübelerim..Faydası olursa paylaşmak istedim..

yazık şevket paşaya bu kadar işkence yapılmazki valla kızmasın düğünde çıkar görürsün.

biraz zor çıkar doğana kadar 4 kilo olur o zaten maaşallah tam tosun geliyo valla :nazar:

canım benim doktorda son haftaya kadar bekletiyo ilk doğum olduğu için vermedi sezeryan gününü hafta yok doktorum bende başka oktora muyene olacağım 39+1 de kendi doktoruma muayene olup eğer dönmemişse sezeryan günü verecek

gobek atmaya kalkarsam cıkar kesın :49:

39 hafta gec degılmmı yaa sezeryan tarıhı vermek ıcın..sezeryan olursam 39. haftamda olcagım kesın mesela :26:

herkese merhaba,

bugün ilk nst me girdim.heyecan ve merak vardı. iyi geçti,sancım yok çok şükür.

mehtap,ataman hayırlı olsun çok sevindim.

gönül , şeker maşallah bebişlerinize

yazılanları okudum da süt gelmesi için ben şunu içmem bunu sevmem diyenlere gülümsedim, bebeğim dünyaya geldi, mememe yapıştı emiyor ama süt yok,ağlıyor 3 gün gelmedi zaten, o an deseler ki iç bu zehirden daha acı gözüm görmezdi eminim sizin de öyle olacak ben bi çay tarifi vermiştim ısrarla tavsiye ediyorum hem sütümü getirdi hem bebeğim gaz çıkarıyor.Bu arada ben 8.aydan itibaren göğsüme lansinoh krem sürdüm doğuma kadar, benim göğsümünde ucu vardı, bebeğim de göğsümü tuttu ona rağmen acısı sızısı oldu ben krem sürüp göğüs pedi koyuyorum, rahatlatıyor diğer emmeye kadar ihmal etmeyin o kremden mutlaka alınTavsiyem emzirme sütyeni kullanmayın, göğüs rahat kalsın ki dolsun...Başkaaa aklıma geldikçe yazarım, bebek bezi olarak prima premium care yenidoğan tavsiye ediyorum zaten sürekli kaka yapıyor benimki hastaneye 12 tane koymuştum 1 gece kaldık öğlen çıktık 8 tane bez kullanmıştık bile, altını sıcak suyla pamuğu ıslatıyorum ve zeytinyağı sürüyorum.Bunlar benim 5 günlük tecrübelerim..Faydası olursa paylaşmak istedim..

bende bugün lansinoh krem aldım doğumu b eklemeden sürmeye başlayayım o zaman, lohusa şekeri aldım 1 kalıp sabun kadarı 1 tl daha önce de adanadan kaynar almıştım eşime tembih ettim ben doğurunca bunu ihmal etmeyin yapıp hazırlayın diye betylena senin süt getiricinin tarifini de şimdi b ulup onu da hazırlayayım

bu arada arkadaşlar eğer zorunlu sezeryan değilse 40 haftayı doldurun derim naçizane tavsiyem bazı dr lar erken almak istiyorlar bebeği keyfiyetten benim en büyük pişmanlığım dr 40 haftayı doldurduğu halde hemen doğum kanalına girmedi sezeryan dedi keşke biraz bekleseymişim dedim daha sonra sizde keşke dememek için 40 haftayı bekleyin derim ben:)

bebek gelırken abısıne ablasına hedıye alınır bız kayınpedere aldık hadı bakalım :111:

canım sizde işler tersden ilerliyo kanımca:))

amın canım amınnnnnnn
aaaaaaa hemserım benım cok sevındım :46::46: ee lısteye yazmadık ama bursa :26:

hemşerim yaa :70: bursalıyız ama istanbula evlendik canım. Eşim memur. Görev nedeniyle istanbuldayız.:72: Ne olursa olsun gözüm Bursada..En kısa zamanda döneriz memleketimize inşallah..:19:

Canım benim bebişimde gecen haftaya kadar ters duruyordu. Bu hafta başı doktorumuza gittiğimizde dönmüştü ama doktorum heran yine ters dönebilir dedi. Dönmedi ama ayakları sağ yanımda. tekmeleri böbreğime doğru yiyorum :49: bakalım haftaya kadar bekliycem..haftaya cuma tekrar bi giderim bakmazsa artık başka doktormuu bulurum, kendi doktorumumu ararım görüşür bilemiyorum..baya canımı sıktı bu durum.:47::47: .Ama dediğim gibi bekliycez bakalım..dua edelimde bebişlerimiz erken davranmasın:19:

:60::60::60:

Benim o ben :3::3:
Çok bol keseden sallıyom şu aralar, görcem bakalım cimcimem gelince :86::86:

ben de lansinoh kullanıyorum 32 haftamdan beri..
yazdıklarına katılıyorum ve bir sağlık çalışanı olarak onaylıyorum..

selam kislar bende kac gundur giremiyorum cok yogundum bugun doktora gittik oglum kanalda iyice ilerlemis cati kontrolu yapti cok buyuk bisey olmazsa normal dedi kilosu icinde en az 3kg dedi ama tam soylemedi kadin varrya amma gizli tutuyo kilosunu devlet sirri sanki ama dedi dogsada herseyi gelismis hic bi sikinti olmaz dedi oyle yani haftada 1 gitmeye devam etcez iste boyle

selam kislar bende kac gundur giremiyorum cok yogundum bugun doktora gittik oglum kanalda iyice ilerlemis cati kontrolu yapti cok buyuk bisey olmazsa normal dedi kilosu icinde en az 3kg dedi ama tam soylemedi kadin varrya amma gizli tutuyo kilosunu devlet sirri sanki ama dedi dogsada herseyi gelismis hic bi sikinti olmaz dedi oyle yani haftada 1 gitmeye devam etcez iste boyle

E geçen sefer kafasını ellememiş miydi dr :44:
Şimdi de ilerlemişse, bi dahaki sefere kafayı çıkarır dr un parmağını ısırır Kuzeycik :86::86:

gobek atmaya kalkarsam cıkar kesın :49:

39 hafta gec degılmmı yaa sezeryan tarıhı vermek ıcın..sezeryan olursam 39. haftamda olcagım kesın mesela :26:

önümüzdeki hafta izinde olmasaydı ozaman verirdi tarih ama geç değil ya 39+1 de son kontrolümüz dönmüşse normal dönmemişse en geç 39+4 de alır benim doktor normalci ilk doğumum ya son haftaya kadar bekleyelim dedi bide bebek ufak gelişimi 1 hafta geriden o yüzdende bekliyo olabilir tosun bişey olsaydı gitmeden alırdı bence en son kontrolümde sata göre 37+1 usg ye göre 36+1 di

bu saatte ayaktayım uyuyamadım aslında gözlerimden uyku akıyor ama
beyhtlena aklıma takıldı hazırladığın hastane çantasında canım gerekli olan ya da gereksiz olan neler vardı şu an için en tecrubelimiz sensin keşke şunu da alsaymışım dediğin ya da bunu neden aldım dediğin şeyler bi de bebiş için uzun kollu tulum tarzı koymuşmuydun hava çok sıcak olunca klasik zıbın vs giydirilmez gibi geliyor sanki bebeğin çantasını bi daha elden geçirmek gerekli gibi

günaydın günaydın günaydın
bizde bugun annannemizi almaya gidices....
sonrada doktor amcaya
2.5aydır yüzünü kapayan oğlum bakalım annanne geldi diye ceeee yapcakmı???

akşama yazarım artık...
belki sezeryan olurum die, her bişiyimi yanıma aldım:)

emzırırken cok enerjı harcanıyormus hemen yerıne gelsın o enerjı dıye en kısa yol tatlı seyler yemek ıcmek ama cıddı yanlış bı yol bence sora hamıleyken almadıkları kıloyu emzırırken alıolar ıste
ben sımdıden soluorum aıleye ole seyler komposto fılan yapıyım demeyın sakın ıcmeeem :19:
lohusa serbetı soguk cok ıyı gıdıo amaaaaaa:27:

yaaa bebeğin açlıktan ağlayınca sen sanki kilo almayı düşünecen de!!!
bebeğe sussun die şekerli su verirlerse için gidicek!!!
mama verirlerse üzüleceksin!!!
bak gör o zaman neler yiyon neler içion!!!! :)

Back