Kızlarr nasılsınız bakalım? Bizden sonra 3 bebek daha gelmiş..Hayırlı olsun herkese..
Biz iyiyiz çok şükür..Bugün kızımızla beraber 5.günümüz..Dünyamıza alışmaya çalışıyor kuzum..Çok güzel bir duygu çok..Allah herkese nasip etsin.Şimdi uyuyo kızım. Çok uykucu çok, emzirmek için mıncıklayıpta kaldırmak zorunda kalıyoruz
:96: Gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı..Daha bugün biraz uyuyabildim..İlk günler zaten heyecandan yarım saat falan uyuyordum..Nasıl duruyorum okadar uykusuz kendim bile şaşırıyorum.mık etse hemen kalkıp bakıyorsun, çok değişik bir duygu annelik..sütüm daha ilk günden geldi çok şükür. duş aldıktan sonrada baya arttı
hatta sağ göğsüm çok şişti gerildi akşam sağdık biraz..şimdi rahatladım. yalnız birşey sorucam doğum yapmış annelere.benim koltuk altımda beze gibi şişlik oluştu? Acıyorda..Acaba sizde böyle birşey oluştumu? Birde kanamalar ne durumda ben günde 2 ped değiştiyorum okadar? Sizin nasıl?
Doğumumuz güzel geçti çok şükür..Herkes çabuk ayaklanmama şaşırdı. Aklıma gelmişken birkaç birşeyler yazayım.
Sezeryan doğum yapacak olan hamişlere benden tavsiyeler..
* Ben yanıma 2 gecelik almıştım ama keşke 2 tane daha alsaydım..Sıcaktan inanılmaz derecede terliyorsunuz zaten,Hele emzirdikten sonra felaket..Birde gecelik daha iyi oluyor, wcye çıktığınızda hemen sıyırıyorsunuz, pijama da eğilip kaldırmak ilk günler zor..
* Duş aldıktan sonra göğüslerim şişmeye sütüm çok daha fazla gelmeye başladı, günde 2-3 kere üzerimi değiştiriyorum..Kesinlikle göğüs pedinizi alın..Ona rağmen bile kıyafetlerim süt oluyor..Ben bebedorunkinden almıştım..memnunum..
* Lansinoh kullanıyorum..Emzirdikten sonra sürüyorum. Bugün dahil hala acıma var ama inanılmaz rahatlattı beni..Acımı azalttı..Zaten acımaması mümkün değil cok cok öyle bir emiyorki cadı
* Kendinize büyük beden kilot ve atlet alın derim..Rahat etmek çok önemli..atlet alın derim çünkü bu sıcakta teri tutuyo ve göğüs pedlerinide tutuyor..Aslında atletten ziyade (bende bugün aldıttırıcam) büyük beden büstiyer tarzı birşey alın derim yada emzirme atleti..çünkü atlerle emzirmek zor oluyor..büstiyeri sıyırıp kolayca emzirebilirsiniz..
* Doğumdan sonra ilk 6 saat birşey yemek içmek yasak..Ondan sonra bol sıvı ve bisküvi tarzı şeyler yiyebiliyorsunuz..Annemler hemen kayısı kompostosu yapıp getirdiler. Gaz çıkartmada inanılmaz fayda gördüm ve çok şükür daha ilk gün gazımı çıkarttım..Tavsiye ederim..
*Ha birde yanınızdakilere söyleyin ilk günler espri yapmasınlar, dikişler acıyor
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..Hepinizi öpüyorum, Allah kolay doğumlar nasip etsin herkese..