2010 Kasım Anneleri

kızlar rahatlattınız beni benimde face yok ya bırakın su face i buraya donunnnnn

ohh ya burda birilerini gormek ne guzel
surda sizinle sevincimi paylasayim dedim, melodi buralarda nasilsa dedim degil melodi bi allahin kulu gelmedi. birkac gun girmedim yazismissiniz yaa melodi sen nerelerdeydin? tatile cikti herhalde diye dusundum.. halbuki yeni cikiyormussun.. neyse sana iyi tatiller :)

cincik
oyle soranlarin kndi cocuklari kundakta mi ogrenmis konusmayi. sinir oluyorum sunlara. daha gectigimiz gun bir kadin bana dedi ki aaaa senin oglun benim torunumdan buyuk degil miii? daha yurumuyor muuuu?
sana ne be kadin, sana ne!
neyse dengesiz kadin yine sinirimi bozdu bak!

imran da; anne, baba, atta, ciz, aç falan diyor. tek tuk birkac kelime biliyor sadece.. benim kardeslerim 3 yasinda cumle kurmaya basladilar hepimiz korktuk, fakulteden randevu falan aldik hatta ama kendiliginden konustular sonra.. bazi cocuklar bazi konularda gecikebiliyorlar.. ki 1 bucuk yasinda anca 10 kelime soyleyebilmeleri gayet dogal..

Son düzenleme:
merhaba kızlar nasılsınız?
biz de iyiyiz çok şükür. kızım için oto kotuğu bakıyorum, bir türlü seçim yapamadım. kraft ın bir modeli hoşuma gitti, ne alacağıma karar veremiyorum. ben koltuk alsam da kızım koltuğa oturacak mı orası da kesin değil sadece emzirirken kucağımda duruyor. önceki koltuğuna da pek oturmadı, arabada yürüyor, her şeyi ellemeye çalışıyor, kucağımda bir o tarafa bir bu tarafa hareket ediyor, yapmadığı tek şey ise oturmak. onun güvenli bir şekilde seyahat etmesini istiyorum. şehir içinde bir şekilde idare ettik ama uzun yolda oturması gerek, eline oyuncak, sevdiği bir yiyecek vb. versem karşısında maskaralık yapsam da bir süre sonra oturmuyor. günlük hayatta bile oturmayan bir çocuğu arabada nasıl oturtacağım bilmiyorum.

Son düzenleme:

aslinda kucuklugunden alissaydi otururdu. fransada zorunlu oldugu icin bebeklikten itibaren surekli oturduklari icin arabada hareket edebileceklerini dusunmuyorlar bile. en haylazina kadar butun cocuklar arabada oturulacagini kabullenmis durumda..
sizinkini de aglasa da zirlasa da zorla oturtun. belki zor da olsa alisir bi sure sonra..

selam kızlar bende facedeyim burayada giriyorum ama kimse yok diye pek bakmıyorum özlüyorum sizi keşke facede olsanız ortam çok güzel oluyor ama yoksunuz bende hiç bir değişiklik yok cerenle uğraşıp duruyorum bu sene köye gitmiyorum çocukla gözümde büyüyor geçen yıl çok zorlandım yada eşime inat ettim bilmiyorum bu yazı istanbulda ev,imde geçirmek istiyorum her gün sahile ineriz kızımla parka gideriz nisan ayındada kreşe verip işe başlamayı düşünüyorum gerçi düşünce aşamasını aştım artık allah izin verirse öyle olacak bir kadın için çalışmamak ayaklarının üzerinde durmamak çok kötüymüş insanın yapabileceği en büyük hataymış geç oldu ama acı bir tecrübeyle öğrendim öpüyorum sizi ve kuzularınızı madem burayada yazıyorsunuz bende hergün bakarım artık

düşünmemlazım haklısın, alıştırmamakta büyük bir hata yaptım. en başlarda tek başına oturtmakta kararlıydım ama öyle ağladı ki, kıyamayıp kucağıma aldım. arabada emzirmemi istediğinde de emzirdim. bütün suç benim. inşallah oturmaya alıştıracağım, ağlamasını da istemiyorum, ona çizgi film videoları izleteceğim koltuğa oturduğunda, bir de koltuğu ona seçtirmeyi düşünüyorum, inşallah bir yolunu bulacağım. teşekkür ederim.

krdln25 hoşgeldin. İstanbul zaten tatil yöresi gibi, her gün kızını bir yere götürsen bitmez. biz sömestirde çok yere gitmiştik, özellikle de Florya'daki ve avm deki akvaryumlara, oyuncak müzesi'ne gitmiştik kızım da çok sevmişti. sen orada yaşıyorsun ki daha çok imkanın var. işin hayırlı olsun, heralde kızını bırakacağın bir büyükanne yok. benim kızıma kayınvalidem bakıyor, o konuda çok rahatım, ilk torun olduğu için de çok sevip ilgileniyorlar, götüreceğim zaman kayınbabamla brlikte pencerede bekliyorlar, kızımda onları çok seviyor. bu konuda nadir şanslı insanlardanımdır heralde.

malesef yok canım annem çalışıyor kayınvalide samsunda telefonda özledim diye ağlamaya gelince ağlıyor ama en ufak bir hayrı yok yeni doğum yaptığımda geldi 1 hafta kaldı akşam 9 da yattı sabahta kalkıp sürekli ordaki torunları için ağladı buna rağmen kızım 7 aylıkken götürdüm görsünler diye ama artık yeter nereye kadar polyanna olabilirimki özlüyorsa gelsin onu oraya bağlayan hiç birşey yok bir kaç yılda benim yanımda kalıp çocuğuma bakabilir ama insanlar bencil yine beni ayagına çağırıyor yüz göz olmamak adına hiç birşey demiyorum en ufak tartışmayada girmem ama artık tavrım net gitmiyorum söylediğin gibi istanbulda olmak en büyük avantajım şilede halamlar var baktım olmuyor 1 hafta oraya götürürüm istediği gibi koşup oynar

canım anlıyorum, huzursuz olmaktansa sen ve kızın en rahat ettiğiniz şekilde hareket edersiniz artık . nisana kadar araştıracak çok vaktin var. inşallah sen işe başlayana kadar bebek için uygun, güvenilir ve nitelikli bir kreş bulursun zaten o zamana kadar iki buçuk yaşına gelir. hayırlısı olsun.

aman bosver, kv seninle kalmasin daha iyi. hayri da olmasin, sonra ben boyle yaptim, soyle baktim, cok emegim var falan diyemez. bak bebim kv yakinda ama bana da yardimi dokunmuyor. yakinda olup bi yardimi olmamasindansa, uzakta olup bir hayri dokunmamasi daha iyi.
hic degilse uzakta dersin.
takma kafana, onlara küsme de.. birak canlari nasi isterse oyle yapsinlar

ilk torun olmanin avantaji iste. bi keresinde kpeder ben dogum yapip hastaneden cktigimizda, benim annemin ve benim yanimda ilk torunu icin "ama o dogdugunda cok sevinmistik" demisti. dusun yani, benim oglum icin o kadar da cok sevinmemis. cok alinmistim. olsun benim annemle babamin lk torunu da benim oglum. yere goge sigdiramiyorlar cocugumu :)
bu arada floryadaki akvaryum muhtesem bir yer :) gecen yaz gittik bayilmistik..

İnsanın çocuğu olduktan sonra birlikte olduğun kişilerden kendine değil de çocuğuna karşı olan tavırları çok önemli oluyor. yakın arkadaşların, ailenin, akrabaların çocuğuna olan yaklaşımından çok etkileniyorsun. sana bir şey deseler insan umursamayabiliyor ama çocuğunla ilgili olduğunda ağır gelebiliyor. eşimin ailesi çocuğuma o kadar iyi davranıyor ki benimle ilgili ne düşündükleri çok önemli değil mesela. ya da arkadaşlarımın kendi çocuklarıyla benim çocuğum bir arada olduğunda yaklaşımları onlara karşı tavrımı etkileyebiliyor. herkes konuşmadan önce empati kurup söyleyeceklerinin ve davranışlarının ne gibi sonuçlara yol açacağını düşünmeli bence.

bebekler artık yavaş yavaş kendilerini kurtardılar, biz anneler de öncesine göre daha rahatız, ben kızımı mümkün olduğunca her ortama götürmek istiyorum, ne kadar çok uyarıcı o kadar çok öğrenme. sosyalleştikçe kendine güveni artıyor. tatilde inşallah kızımı gezdirebilirsem birçok yere götürmek istiyorum, özellikle de hayvanat bahçesinde ne yapacağını çok merak ediyorum. hayvanları çok seviyor.

kızlar şu yazıyı buldum, maddeler halinde çocuklara yaklaşımımızın ne denli önemli olduğunu anlatıyor.

Geleceğin suçlusunu yetiştirmenin 8 basit kuralı.!

1. Küçükken daha, çocuğa ne isterse vermeye başla!
Ki, herkesin onun geçimini sağlamakla mükellef olduğuna inansın...
2. Fena sözler söylediğinde gül(!) ki kendisinin akıllı olduğuna inansın...
3. Ona düşünmeyi, beynini kullanmayı öğretme sakın!
Bırak, onsekizine gelince kendisi karar versin...
4. Yerde bıraktığı her şeyi kaldır:kitaplarını, giysilerini, pabuçlarını...Onun için her şeyi sen yap !
Ki, sorumlulukları hep başkalarına yüklesin...
5. Onun önünde sık sık kavga et !
Ki, bir gün aile parçalanırsa pek de şaşırmasın...
6. Ona istediği kadar harçlık vermekten kaçınma !
Asla kendi parasını kazanmanın ne demek olduğunu öğrenmesin...
7. Yiyecekmiş, içecekmiş, konformuş, tüm arzularını yerine getir(!)
ki istediklerini her zaman elde etmeye şartlansın...
8. Komşulara, öğretmenlere, polise, vs. karşı
hep onun tarafında ol(!) ki hepsine karşı ön yargılarla davransın...

Üstün DÖKMEN

utuyu tutmus avucunun icin yandi. su toplamadi ama cildi incecik cok cani yandi.
utunun fisini cekmistim, kendisi de caillou yu seyrediyordu.
ben de SIKISmistim.esim evdeydi ona dedim, tuvalete gidiyorum utu disarda, cocugun yanina gir diye. girmemis, iste olan oldu. benim hatamdi..
oglen tatiliydi, eczane acilinca gidip yanik icin birsey aldim. onu surdum, agri kesici verdim uyudu iste.. cok agladi ama...

düşünmemlazım çok geçmiş olsun. bütün gün bakıyorsun, bir anda bebekler yapacaklarını yapıyorlar. ben de bazen lavaboya bile gidemiyorum ağlıyor, bunu ancak anne olan biri anlar, senin hatan değil keşke eşin bebeğin yanına gitseymiş ama o da böyle olsun istemezdi, onun da dalgınlığına gelmiştir. ben Ece emeklemeye başladığında ütüyü biraz soğutup elini değdirip "sıcak" kelimesini defalarca söyleyip ona bu kelimeyi öğrettim, şimdi Ece sıcak dediğimde yemeğe, ütüye, çay bardağına, saç düzleştiriciye falan elini sürmüyor. çok rahat ettim yani, bunu deneyebilirsin. inşallah eli bir an önce iyileşir ve acımaz.

tesekkur ederim
keyfi yerine geldi surdugum jel de acisini aldi herhalde..
aslinda imran da biliyor sicagi ciz der, cay bardagina falan da dokunmaz ama onun yaninda hic utu yapmadigim, utuyu ona tanitmadigim icin bilemedi cocugum.. olacagi varmis, allah daha kotusunden korusun hepsini..

düşünmemlazım oğluşuna geçmiş olsun canım. kendini üzm inan saniyelik oluyor. benimkide dün fırın yanarken elini camına değdirmiş. hemen çekmiş ama parmaklarının üstü kızarıp biraz su topladı. hametan sürdüm ama ilk başta bişey yoktu. 5-10 dk sonra kızardı ve ağlamaya başladı. ilk dokununca neresi yandı bilemedim. bende sürekli sıcak cıss diyorum kendiside biliyor ama merak işte.
çay fincanına dokunur hemen elini çeker. fırınıda öyle sandı sanırım. 300 derece sıcaklıkta yanmam sandı.
ütüyü yanında yaparsam park yatağına koyuyorum. ütüyüde vitrinin tepesine koyuyorum.

kızlar ben köye geldim. bu sabah 4 te geldik.
çok mutluyum, gelir gelmez aç karna meyvelerden tattım.
oğluşum şu an uyuyor kalkınca erdeğe dolaşmaya gidicez.

ececim bende evladım olduktan sonra başkalarının konuşması bana çok batıyor.
kendime söylense alınmayacağım şeylerde söz konusu yavrum olunca çok alınıyorum.
geçen gün oğlumun saçlarını kestirdim. yeni halini gören herkes aaa erkek olmuş dedi.
bende sinir oldum bu lafa. daha önce sanki kızdı cinsiyet değiştirdi.
kafaya takmamaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…