2010 Kasım Anneleri

imran sadece bi iki kelime soyluyor. anne, baba, aç, pepe, hade gibi.. bir de ezan sesinden ogrendi, allah diyor.. tabi hepsini cani isteyince soyluyor. bazi kelimeleri soyleyebildigi halde yerli yerinde soylemiyor. simdilik daha cok tekrar etmekten hoslaniyor. kullandigim kelimeleri dili dondugu kadar tekrar etmeye calisiyor.
ve hala yurumuyor. halinden o kadr memnun ki anlatamam. niyeti de yok, cabasi da yok..
simdi hasta yine. gunlerdir hasta. gece oksurmekten uyuyamiyor. balgami mubarek buyuk insan balgami gibi. kucucuk cocukta o kadar balgam nasil olusuyor anlamiyorum! artik parmagimi agzina sokup balgamini kusturuyorum. dun gece mecbur kaldim bunu yapmaya. sabah gozleri kipkirmizi uyandi aglayarak. uykusuzluktan mi neden bilmiyorum. kulak enfeksiyonu olmus 4 gun boyunca atesi 38'in altina inmedi. sonra tekrar acile goturunce medana cikti kulak enfeksionu oldugu.. ateslenmiyor bir iki gundur cok sukur.. ama rahatlamadi cocuk. mizmiz, dokunmak kabahat oluyor.
ama cocugumun hakkini yiyemem, normalde de cok yorucu bir cocuk degil, oyuncaklariyla vakit gecirebiliyor. o da olmasa halim ne olurdu bilmiyorum..

Son düzenleme:
düşünmem lazım çok geçmiş olsun canım yaaaaa!
hasta olmaları çok zor kuzuların. benimkide öyle çok fazla konuşmuyor hala anne demeyi öğretemedim.
haftaiçi akşam ve sabah az görüyorum.
henüz yeni öğrendiği bir kelime yok.
yürümeye hevesli ancak acele etmese yürüyecek.
canı isterse emekliyor.

sagol melodi. hasta olmalari zor, tek basina cocuk buyutmek de cok zor.
anne demiyorsa inadindan demiyordur :) bi gun inadindan cayar merak etme. imran da bi tuhaf diyor aaane gibi birsey diyor. a'yi uzatiyor e yi kesiyor :)

Son düzenleme:
düşünmemlazım inat bence de 1 yaşına girmeden ann ne diyordu.
sonra bıraktı. bir tane bebeğim var benim onu çok seviyor.
adı güler ona del diyordu şimdi nerdeyse adını söylecek.
ben de çat diye çatlıycam.

yabangülüm naber canım. esmer güzeli kızın napıyor iyi mi?

cok gecmıs olsun. cok uzuldum bıran o ıyılennsın yavrucak..
turpla ilgili birşey yapıyorşardı sanırım balgam içn bir araştır istersen

selam arkadaşlar nasılsınız?

selam cnm

parktan geldik.zor soktum eve remsen kapıya yapıstı gırmemek ıcın. parak gıdıncede buyukler gıbı merdıvene tırmanmak ıstıyor, kaymak ıstıyor
kayiim mi dedi bugun:= ) çok guldum yada bana oyle geldı

yorgunum kahve yaptım kendıme bıraz takılım ınternette dedım veı bk goturuyo resmen

selam kızlar bayağı boşlamışız burayı,nasılsınız hasta kuzulara geçmiş olsun.benim oğlum yürümeye karar verdi sonunda hiç oturmuyor çok şükür bugüne:))

iyilik melodi,bizde hastalıkla uğraşıyoruz.ilk önce kusma,ishal,kanında enfeksiyon çıktı.serum filan derken atlattık sonra öksürük başladı,antibiyotik kullandık ama hala geçmiş değil.öksürüyor arada,balgamda var bitse bi hayırlısıyla.hasta olmasında değil ky.dilinde kalıyoruz,herkese şikayet ediyor bakamadı diye.aldığımız parayı hast.parası yapmışızda benimde başımın belası bu.ilk başta çocuğum olmuyor,aldıklarını hast.veriyorlar oğlumun parasımı var diyip diyip durdu,kızı dünya bir para verdi çocuğu olmuyor.bu kadın neye laf söylese başına geliyorda anlasa bi.bide bana her gişimde onlara, azcık emzir diyor çocuğu,ben emzirmeye başlıyorum onu emmeseydi,
sütmü var,it şeyi gibi,buruşuk diyip duruyor.yemin ediyorum söylemediği bir gün yokkk,melisa doğdu doğalı böyle.sütten kesseydim bi kurtulurdum.bide melisa anne dediği zaman, bana yıldızlı para diyor beğenmiyor beni ne zamandır yazmıyordum valla içim rahatladı azcık.

selam kızlar bayağı boşlamışız burayı,nasılsınız hasta kuzulara geçmiş olsun.benim oğlum yürümeye karar verdi sonunda hiç oturmuyor çok şükür bugüne:))

hadi gözünüz aydın..

canım öncelikle çok çok geçmiş olsun kuzuna. öksürük çok zor geçiyor bilirim. bak biz eylülden beri hep hastalandık. bir ben bir oğlum. bu kadar çok hastalandığımı bilmem ben. 1 hafta 10 gün öksürmüyorsa yine başlıyordu. antibiyotik bizde kullandık. sonra hemen geçmedi ma bir daha ilaç filan vermedim.
kv. sabah sabah yine sinirlerimi zıplattı. senin yakınında olsam bende gelip ağzıma geleni söylerdim. bakamadı diye birşey yok beyni çalışmıyor mu?
arkadaşımın çocuğu evde bakıldığı halde bronşit oldu. hemde aileden biri bakıyor.
evi doğalgazlı. ama çocuğun hasta olmaması onun bağışıklı sistemini güçsüz kılar. bunu düşünemiyor mu? hangi anne çocuğunun burnunun aklmasını ister?
giden para olsun sağlık değil. para bulunur ama sağlık giderse o zaman dünyaları versen kıymeti kalmaz.tedaviyle çocuğun olabilir, olmuş ya buna şükür etmiyor. bak kendi evladının başına gelmiş.
sen emzir canım hiç duyma deiğini. o kendini söylüyor gibi düşün.
az olsun sütün emziriken kızınla yaşadığın o duygusal bağ önemli gerisini takma.
kızın sana anne dediğinde annem canım yavrum de çatlasın kadın.
ama devam etsin böyle yapmaya o kadar çok günaha giriyor ki, bunun hesabını nasıl verecek merak ediyorum. allahından bulsun!
burda kimse olmuyor ama yaz yine ben bakıyorum cevap yazarım.

yabangülü ne bu kv cahillikleri,adam gibi mantıklı görgülü bilgili neden kv bizi bulmaz.eşin senden yanaysa gerekirse yapıştır cevabı kadına birde az görüş mesafe koy.ben asla bu kadar konuşturmam.hata sende canım saygı hakedene gösterilir(

Selam kızlar masaAllah bebeklerimuz buyudude konuşmaya çalışıyorlar,Yusufta anne,baba,gitti,bitti ve Allah diyor babaannesi ile namaz kiliyor ağzını mirildatiyor dua okumuş gibi yapıyor. Genelde arabalar ile oynuyor ve burda hava güzel olduğu için sürekli disardayiz parklarda kumların içinde oynuyor eve geldiğimizde çığlık atıp ağlıyor) 1 ağustosta anaokuluna başlıyacak. Bebek arabasınada binmek istemiyor sürekli yürümek istiyor elini tutmama izin vermiyor başına buyruk bi çocuk olacak belli. Bide hastalancak gibi burnu tıkalı surup veriyorum insaAllah ilerlemeden gecer.haftayada temizlik yapacam bahar temizliği için erken ama ev çok kirlendi artik yusufum hastalannazda rahat temizligimi yaparım insaAllah bizde duruml:ar böyle

hazalcım hoşgeldin maşallah kuzuna.
benimkide el tutmadan yürümek istiyor. bakalım araba konusunda ne yapacak?
cumartesileri arabayla kreşe gidiyoruz.
çok seviyor gezmeyi bakalım yarın ne yapacak?
1,5 yaşında anaokulu erken değil mi canım? kreş olmuyor mu o yaş için?

yabangülü Allah sana sabır versin ama birazda konus ya.bı yeter de it şeyi gibiymiş sananeee senmı emıyosun tövbe tövbe.ben olsam derimki valla biz halimizden memnunuz sana gore it seyi kızıma gore bal kaymak hahaaa catlatırım ole.bunda bıse yok sende soyleyebılırsın saygısızlık yapmadan sok lafları ya.

Hosbuldum cnm anaokulu ama 0 ve 6 yaş arası çocuklar gidiyo. Tr'de kreşmi deniliyor ne denio? Anaokuluna kaç yaşında başlanıyor? Aslında erken değil cnm büyüdükçe yeni şeyler öğrenmek istiyor ve daha çok oynamak . Ben tek başıma yetmiyorum açıkçası hem ben yazdan sonra çalışabilirim o yuzdende iyi oldu.

canım sen yurtdışında mıydın?
burda anaokulu 4 yaşında başlıyor. ondan şaşırdım anaokulu diyince.
benimki kreşte. ama orda da 6 yaşına kadar çocuklar var.
yaş gurupları ayrı zaten. benimki 0-3 yaş gurubunda.
gitmesi tabi ki yararlı olur. evde kim bakarsa baksın yeterli olmaz elbette.
sosyal olur paylaşmayı öğrenir.
hayırlısı olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…