Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar size bebişleriniz ile yapabileceğiniz oyunlar hakkında birşeyler yazmak istedim.
dün kreş müdüremiz ile konuştum evde nelerle oynayabiliriz diye.
sizinle paylaşmak istiyorum.
* gazete yada dergileri yırtmasını sağlayın. önce siz gösterip böyle yırtıyoruz diye gösterin. sonra bebeğinize yaptırın.
* gazete veya dergileri yerde önüne koyun ve buruştursun.
bu hareketler el kaslarının gelişmesine yardımcı oluyormuş.
*kalem boyalar ile kağıda çizgi çizmesini yani karalamasını sağlayın renkleri görsün.
fazla renge gerek yok kırmızı,sarı,yeşil,mavi renkleri şimdilik yeterli.
*parmak boyası alıp parmağını batırıp kağıda sürün. bunu kendinin yapmasını sağlayın. ağzına götürüp tadına bakacak. sizin gözetiminizde bu çalışmayı yapın.
* oyun hamuru alıp parmağı ile bastırmasını sağlayın. yumruğu ile hamur üzerine vursun. eğer oyun hamurunuz yoksa evde su+un ile hamur hazırlayıp oynatabilirsiniz.
şu an birlikte oynayacağınız oyunlar böyle. anne ve bebeğin oyun oynaması çok önemli. bebeğine kendi bakan arkadaşların evde hoş zaman geçirmesi için faaliyetler. bizim sadece haftasonumuz var.
birde erkek bebekler için oyuncaklar
araba
tren
kamyon
vurmalı çalıgılar (tef,davul vs.kızlar içinde geçerli.)
bunları biliyorsunuzdur ama birlikte oynayın.
topu karşılıklı oturup yuvarlayın. arabasını ona doğru sürün.
masal kitaplarında (çok uzun yazı olmasına gerek yok) resimleri kendiniz gösterip anlatın. bir kız yada erkek çocuk resmine ad takın. ayşe saçına kurdele takmış, kırmızı elbise giymiş gibi. resimde burun,göz, kulak gibi organları gösterebilirsiniz.
daha öncede tavsiye ettiğim kalın karton kitaplardan BİZİM SOKAĞIN ÇOCUKLARI serisi çok güzel.
keyifli oyunlar!
selam kizlar
bende hergün ugruyorum kimse olmayinca cikiyorum
bu arada ömer dün cok hastalandi sabaha kadar cayir cayir yandi atesi 39.2ydi fitille surupla bugün biraz iyilesti gene dis cikartiyoruz heralde 16 tane disimiz vardi yakinda 20 ye tamamliycaz:26:
hoşbulduk canım,2.çocuğu şunun için erken istiyorum benim gebeliğim tedaviyle oldu bu yüzden 1yıl korunmasız denicem inşallah olur olmazsa tedaviye tekrar bunun için zaman kazanmak istiyorum.bir sorun yokken gebe kalamadım o yüzden umutluyum belki olur bu defa inşallah.bizim çocuklar nazlı yürümedi bi türlü emeklemeside geç oldu kuzumun,sağlıklı olsunlarda zamanı var demekki ben değilde malum kaynatamlar yok niye yürüteç almadın ondan gecikti falan çene yapıyor bende pek tınmıyorum.canı ne zaman isterse o zaman yapar diyorum.mamaya gelince hiç karıştırmadım hep tek tek yedi her şeyi nazar değdi adam gibi kahvaltı yapıyordu valla şimdi mamayı vermekte ağırıma gidiyor aslında:))hoşgeldin deli mavi. iyi olmanıza sevindim.
demek 2. bebeği planlıyorsun hayırlısı olsun inşallah.
nacizene önerim 2. hamilelik için 3 yıl beklemek gerekirmiş.
annenin vücudunun toparlanması için bu süre gerekliymiş.
hemde bebeğinin 3 yaşını geçip kardeşi olması bebek ve anne için daha sağlıklıymış.
tabi kaza ile bebeği olanlarda var.
tabiki senin kendi kararın. sadece öneride bulundum kırılma sakın.
benim oğluş iyi kreşte 5-6 adım atıyormuş ama bana gelince naz yapıyor.
emeklemeyi geliştirdi sürünmeyi bıraktı normal emekliyor bayadır.
yumurta ve peyniri bebelac kahvaltı mamasıyla versen yemiyor mu?
içine biraz muz, armut, elma koysan. belki sever.
bafocum hoşgeldin.nasılsın? kuzucuğun nasıl?
uzun zamandır yoksun!
kızlar size bebişleriniz ile yapabileceğiniz oyunlar hakkında birşeyler yazmak istedim.
* gazete yada dergileri yırtmasını sağlayın. önce siz gösterip böyle yırtıyoruz diye gösterin. sonra bebeğinize yaptırın.
*kalem boyalar ile kağıda çizgi çizmesini yani karalamasını sağlayın renkleri görsün.
*parmak boyası alıp parmağını batırıp kağıda sürün. bunu kendinin yapmasını sağlayın. ağzına götürüp tadına bakacak. sizin gözetiminizde bu çalışmayı yapın.
* oyun hamuru alıp parmağı ile bastırmasını sağlayın. yumruğu ile hamur üzerine vursun. eğer oyun hamurunuz yoksa evde su+un ile hamur hazırlayıp oynatabilirsiniz.
şu an birlikte oynayacağınız oyunlar böyle. anne ve bebeğin oyun oynaması çok önemli. bebeğine kendi bakan arkadaşların evde hoş zaman geçirmesi için faaliyetler. bizim sadece haftasonumuz var.
araba
tren
kamyon
masal kitaplarında (çok uzun yazı olmasına gerek yok) resimleri kendiniz gösterip anlatın. bir kız yada erkek çocuk resmine ad takın. ayşe saçına kurdele takmış, kırmızı elbise giymiş gibi. resimde burun,göz, kulak gibi organları gösterebilirsiniz.
daha öncede tavsiye ettiğim kalın karton kitaplardan BİZİM SOKAĞIN ÇOCUKLARI serisi çok güzel.
keyifli oyunlar!
saol canım eşim olmasaydı evde düşünmek bile istemiyorum.bana bişey yapsalar razıyım ama ya melisa o aklıma geldikçe şükrediyorum eşim evdeydi diye..kimseye güven olmaz bu devirde artık..ayyy yabangülüm çok geçm,ş olsun ya eşin evde olmasaydı allah korumus. ay bende sazan gıbı hep acarım emnıyetını takıp aradan sormak lazım demek
tekrar gecmıs olsun
melodi hamur yapsam ben melisa yerhamur yemeyi çok seviyorda:)melisaya kurşun kalem veriyorum bide kağıt,kağıdı çiziyor bide çizerken baba diyor.baba yazıyormuş güya,sonra bakıyorum kapı duvar karalanmış.her şeyi öyle çabuk kapıyorlarki bu dönemde bazen şaşırıyorum.kızlar size bebişleriniz ile yapabileceğiniz oyunlar hakkında birşeyler yazmak istedim.
araba
tren
kamyon
keyifli oyunlar!
geçmiş olsun canım,maşallah dişleriniz iyi çıkmış,işallah bir an önce çıkarırda kurtulurlar..bizim daha 8.dişimiz çıkıyor..selam kizlar
bende hergün ugruyorum kimse olmayinca cikiyorum
bu arada ömer dün cok hastalandi sabaha kadar cayir cayir yandi atesi 39.2ydi fitille surupla bugün biraz iyilesti gene dis cikartiyoruz heralde 16 tane disimiz vardi yakinda 20 ye tamamliycaz:26:
face çıktıktan sonra burası eskisi gibi olmadı..evet ya kimseler gelmiyor artık.
aymes yok prop yok diğer kızlar yok.
bizde kağıt yiyoruz.
yaban kızına maşallah!
selam kızlar sizleri özlüyorum ama girmeye hiç fırsat bulamıyorum esila da bende çok iyiyiz hamilelik biraz sıkıntılı geçiyor bulantı ve kasık ağrılarım hala devam ediyor esila çok çok hareketli şuan 15 dişi var son köpek dişini çıkarıyor sonra rahatlıycaz heralde ikinci azılar kalıyor geriye sanırım onlara daha vakit var çok geveze kapı çalınca anne baba geldi diyo bütün herkezin ismini öğrendi abi abla demek yerine isimlerini söylüyor telde konuşmaya bayılıyor cacı sıkıldımıı tel i eline alıp dede dede aç diyo yemek yemesi düzeldi çok şükür kendi değimiyle en sevdikleri makarne ve tabuk:)coba emek suya bu diyo çikota çubuk yani çubuk kraker :) doda soda katık tabbuk herşeyi söylüyor kendince baba gitti ablam yok anne ee eee gibi cümleler kuruyor yapmasını istediğim herşeyi söyleyince anlıyor ve yapıyor banyo yapmayı çok seviyor kendini sabunluyor başını yıkarken rahatsız oluyor anne bitti bitiiii diye bağırıyor ona ufak sandalyelerden aldım kabinin içinde ona otutturuyorum daha rahat yıkanıyor dans etmeyi çok seviyor müzik hastası asker gibi yürü kızım diyo babası rap rap rap yapıyor ayakların ata ata hadi yüz kızım denize gidicez diyorum yere yüzüstü yatıp ayaklarını çırpıyor:) en sevdiği oyuncakları şişme ineği ve bir bebeği var adı mine ona bayılıyoor legolarla oynamayıda çok seviyor kendime fazla vakit ayıramıyorum 7 24 benden ilgi istiyor kucak istiyor olmaz kızım el elle tutuşalım diyorum oda bana olmaşş diyo kudak diyo :) bizde haberler böyle kızlar