2010 Kasım Anneleri

ali babanın çiftliği şarkısını söylerken çok eğleniyor,şimdide int. açtım dinliyor gülüyor :KK52:

yabangülüm kv. boğacağım valla elimde kalacak.
çok günaha giriyor haberi yok.
aman yaklaşma evin sobalı olsun boşver.
ev kötü olsun kv. sinir huyları daha kötü.
ne kadar uzak olursan o kadar iyi olur.
hiç niyetim yok ama eşimin belli olmaz.ky.ara ev sahibini konuş diyip duruyor eşime.işine geliyor oğlu dibine kadar yaklaşıyor.eşime hep ev bul burası soğuk oluyor diyordum şimdi demiyorum artık.en son kat altta oturan yok,ısınmakta zorlanıyoruz ama oraya gitmektense burasıı saray:)
selam kızlar bizim kız cumartesi gecesi saatlerce ağladı ne yapıcağımı şaşırdım hiç susmuyo nasıl ağlıyo anlatamam 3-4 saat boyunca o gözyaşları şapur şupur aktı. Bi ara sinirlenip bağırdım çocuğa sonrada çok pişman oldum ama sinirle oluyo işte bazen ağrısı yoktu bence uykusu kaçtı oyüzden dellendi gibi geldi bana ağrısı olsa bişeye bakıp hemen susarmı eline bişey alıyo susuyo ben uyutmaya çalışıyorum yine başlıyo ağlamasa otursa uyutmıycam ama bu sefer uykusu var diye ağlıyo anlatamam size berbat bi geceydi hiç susmıycak sandım yorgunluktan halsiz düştü birden düşüp uyudu yine. Bu kadar niye kendinede banada eziyet ediyo anlamıyorum. Uyutmak problem olmaya başladı uykusu geliyo uyutmaya çalışıyorum ağlamıycam diye ağlıyo uyutmuyorum uyuycam diye ağlıyo ne yapıcağımı şaşırdım valla sonrada ben bu çocuğa bakamıyorum diye kendimi suçluyorum buda hastalanmama neden olucak diyede çok korkuyorum doğumdan sonra lohusa bunalımına girmiştim ben çok kötü günlerde geri gelicek diye aklım çıkıyo. Tam herşey yoluna girdi derken yine bişeyler ters gitmeye başladı :KK14:

canım arada oluyor.ya bi yerleri ağrıyor yada naz yapıyorlar,sen eskiyi düşünme sakın geçti gitti onlar.lohusalık sendromunu hepimiz yaşadık o zamandı.

günaydın arkadaşlar yine çok zor bi gece geçirdik saat 1e kadar uyumadı hep mızmızlandı zar zor yatırdım bu sefer 1,30 da ağlayarak kalktı hadi bi daha uğraş yine uyudu bu sefer 5 te kalktı uğraş uğraş bi daha uyudu ama aptal gibi oldum bugün ayakta uyuyorum resmen hiç ağlayarak uyanmazdı ne oldu bu kıza anlamadım 1 yaşına giriyo herşey yoluna girer artık derken dahada kötü oldu:44:

hiç niyetim yok ama eşimin belli olmaz.ky.ara ev sahibini konuş diyip duruyor eşime.işine geliyor oğlu dibine kadar yaklaşıyor.eşime hep ev bul burası soğuk oluyor diyordum şimdi demiyorum artık.en son kat altta oturan yok,ısınmakta zorlanıyoruz ama oraya gitmektense burasıı saray:)

canım arada oluyor.ya bi yerleri ağrıyor yada naz yapıyorlar,sen eskiyi düşünme sakın geçti gitti onlar.lohusalık sendromunu hepimiz yaşadık o zamandı.

senin bu kayınvalideyi zaten ne yapmak lazım bilmiyorum adamı katil eder bu ya eşinde artık senden yana olmaya başlasa bi anlasa onun ailesi sizsiniz artık ya bıraksın annesini dinlemeyi tabiki onuda unutamaz annesi sonuçta ama biyere kadar.

Valla canım bizim kız çok fena bu aralar düşünmek istemiyorum dediğin gibi ama bazen tıkanıyorum.

KARDELEN gezdiğin için kendini suçlama, elbet gezeceksin evde oturursan bunalırsın. hem bebişininde gezmeye ihtiyacı var. bende kreşe getirip götürüyorum hasta ettim diye kendimi suçluyordum. ama kızlar evdeki bebişlede hasta oluyor dedi. ne yaparsak yapalım hasta olmalarını engelleyemiyoruz.

ZEYN geçmiş olsun kuzuya. bende dayanamıyorum, babasıyla gidiyoruz ve o kucağına alıyor yada hemşireler yatırıp tutuyorlar içim acıyor ama ben geriye kaçıp dua okuyorum. aşı bitince kucağıma alıp teselli ediyorum. onların iyiliği için aşılar.

AYMES kendini üzme canım. neden annelik yapamayasın. biz çalışan anneler ne zorluklarla büyütüyoruz yavrularımızı, kendini bunalıma sokma. benimkide geçen gece ağlayarak uyandı 1 saate yakın kucağımda sallayıp sarıldım ancak uyudu. kucağımda uyuyor sonra uyanıp ağlıyor. belki dişi çıkıyordur o ağrı yapıyordur. canı yanıyor birde uykusu var napsın kuzu derdini de anlatamıyor. istersen birde kulaklarına baktır.

DELİMAVİ maşşallah kuzuna demek adımlıyor. benimkide çok heyecanlı. hem komando gibi sürünüyor hemde koltuk altından tutunca salondan mutfağa kadar yürüyor. yere fazla bastırmamaya çalışıyorum yerler taş çünkü. tam yürüme zamanı kışa geldi.

YABANGÜLÜM şu eşin ne zaman annesini bırakıp bir aile olduğunuzu hatırlayacak. yuvasının huzurunu mu bozmak istiyor. öyle bir annenin yakınına taşınırlır mı? eşin taşınalım bile dese bu soğukta bebekle taşınılmaz boşver masraf etmeyelim o paraya şunu alırız kızımıza filan de. annenin yakınına gitmek istemiyorum dersen inadına gider. valla evin madem sobalı taşınma masrafı yapacağına eve odun kömür alırsınız ev hamam gibi ısınır. artık herkes evde klima ile ısındığından alttan üste sıcaklık çıkmıyor. burda doğalgazda yaygın değil daha.

[günaydın kızlar ve tatlı bebişler!
son zamanlarda Tuğra çok hırçın ve sinirli olmaya başladı. bu durum beni çok üzüyor.
mesela sabah kahvaltısını veriyorum. kahvaltı mamasının içine peynir, pekmez tereyağını koydum. ekmek doğrayıp koydum. birkaç kaşık aldı sonra ağzından çıkarmaya başladı. oyun yaparak verdim yine çıkardı. bu sefer babası vermeye çalıştı. o çıkardı babası tıktı ağzına. en sonunda eşime sesimi yükselttim. çocuğu zorlama yemiyorsa cep telefonunu getir sevdiği müziği açalım dedim. oda çocuğun yanında bana bağırma dedi ama o daha çok bağırdı. ısrar etme diyorum inat ediyorsun dedim. birde diyorki sen kim oluyorsun bacak kadar boyunla inat yapıyorsun eşşek gibi yiyeceksin. dedim müziğini açar mısın? bu arada da tuğra sinirlenip vurmaya elimizi ısırmaya başladı. eşim getirdi açtı videoyu sonra ben yedirdim kahvaltısını. ama bu sefer telefonu eline alıp ısırmak istiyor. vermeyince kafasına vuruyor kızıp bağırıyor. kreşe bırakırken de öğretmenin kucağına gidince yine babasına vurup kızmış.
neden böyle yapıyor anlamadım. ben sinirlenince hemen ilgisini dağıtmaya çalışyorum ama babası inat yaptı. çok kızdım ve moralim bozuldu. işe giderken yanına uğradım lütfen inat yapma çocukla dedim. tamam ama ben oyun yaptım diyor. inadı pekişecek dedim bi,raz atıştık bende döndüm arkamı yürüdüm.
1 haftadır sigarayı bıraktı çok sinirli ama çocukla inat yapması beni deli ediyor. kendisi koç burcu ve acayip derece de inatçı. bennde inatçıyım ama çocuk söz konusu olunca akan sular duruyor.
oğlunu çok seviyor ama bazı hareketlerinin sonucunu düşünmüyor.
sizin bebişlerde böyle sinirli mi? bu konuda çok üzülüyorum. hamileyken çok stres yaşadım çok ağladım acaba şimdi oğluma mı yansıdı. bana hamileyken sakın sters yapma çocuğun sinirli olur demişlerdi. stres yapmak elimde değildi.
eşime dedim beni strese sokanları allaha havale ediyorum.

Son düzenleme:
günaydın prop nerdesin sen yaaaaaa!
yerleşebildin mi? demir nasıl?
doğumgününe az kaldı koca adam oldu demir paşa.

herkese merabalar.ayy kaç gündür uğrayamadım topiğe .görümcemin oğlunun doğum günü çok güzel geçti.baya eğlendik.şarkılar türküler gırgır şamata herşey vardı.
sizler napıyosunuz arkadaşlar.bebekler iyleşti umarım .bazı arkadaşlar hiç uğramaz olmuş .kopekop eda burcu derya ...eskiden ne güzel canlıydı topiğimiz .
melodi benim kızımda pek inatçı aksi bu aralar .istediği olmayınca kendini yere atıyor bu aralar çok düştü bana eli elimin üstünde oldu .oturamıyorum hiç geliyo tırmanıyo resmen bana kucağıma almam içi ..ama kucağıma ala ala bende ne kol ne bel kaldı .
son sürat emekliyor ayağa kalkıp tutunmak istiyor .yakında o da olur .ablasıyla oynuyor gün boyu .ama çok fena çok .resmen ablasının yüzü gözü çizikler içinde ...bazı komutlaı artık anlıyor ...yasak olan şeyleri biliyor amaaaa üstüne sütüne gidiyor ...mutfakta duvara yaslı bir tepsim var.onu bir kere kafasına geçirdi hanfendi şangur şungur...şimdi hep mutfağa gidişinde tepsiyle önce bi konuşuyor sinirli sinirli bişiler diyor ..sonra tekrar düşürmeye çalışıyor..ben de kaldırmadım orda .ğrensin herşeyin yeri değişmek zorunda değil yani:KK53:tabi büyük zararlr açmayacaksa ..

ayyy kalp kalbe karşıymış tam propu sordum bak o da yazmış .hakkaten nerelerdesin burcu yaa .valla sen yoksun topiğin neşesi kalmadı .semayla eda da yok iş yerinden siteye girmeleri sakıncalıymış galiba :KK43:(
demir nasıl ..hayırdır adnan oktarı mı takip ediyon işallah maşallah :)))

melodicim emi olki yanlız değilsin aynı problemler bizdede var zeynep suda çok hırçın ve inatçı istediği olmayınca elinde ne varsa fırlatıyo ve deli gibi ağlıyo bende bu durumdan çok rahatsızım ama yapıcak bişey erkekler biraz daha düşüncesiz oluyolar benim eşimde koç burcu akşam zeynepsu ağlıyo mesela nasıl ağlıyo ama anlatamam suratı faan kığkırmızı oldu bırak ağlasın şımarıklık yapıyo diyo ya nasıl bırakıyım şu haline bak diyorum şımarık yetişicek sen böyle her istediğinde kucağına alırsan diyo bırakınca sussa amenna almıycam ama dahada deliriyo sonra bak patlatıcam şimdi bi tane sus artık yeter bütün gece ağlıyosun diye kızıyo bende ona sinirlenip bağırıyorum bizde onunla kapışıyoruz sonra anlıycağın bu problemlerin aynısı bizdede mevcut

kızlar size semanın selamı vardı? arada mailleşiyoruz. arada haberlerini iletirim.
herkes doğumgünü ve bayram hazırlığında sanırım.
boncuk benimkide 1 sn. yalnız kalmıyor. akşam örümceğine koyuyorum birşey almaya gidiyorum anında ağlamaya başlıyor. yeğenimde onun kadarken kesinlikle yalnız kalmak istemiyordu. ama ben hangi odaya gidersem ordan sesleniyorum şunu alıp geleceğim diye. kıyamam sizde olan ablaya oluyor.
dün tırnaklarını kesiyorum ellerini çekiyor bir elini bitiremedim. sonra örümceğine koydum orada kestim yine çekiyor. bende kızdım elini çekme tırnağını kesiyorum dedim. zorla yamuk yumuk kestim. manikürcü bir arkadaşım tırnağını kesme kağıt törpüyle törpüle demişti. öyle mi yapsam ki.
bugünde ayak tırnaklarını keseceğim.

prop ben geçen gün seni unnadonun sitesinde gördüm haberin var dimi:26:

buralardayım, kosturuyorum dogum gunu fln, yuvalranıp gıdıyoruz işte.. gordum evet kacıncı defadır kullanıolar fotolarımızı..

selam selam selam ben buralardayım boncuk ama yazmaya fırsat bulamıyorum okuyup çıkıyorum öyle doğum günü hazırlıkları yapıyoruz bizde dün görümceme gittik ilk adım poğaçası
yapalım diye bizimkisi adım adımcık yürümeye başladı sıpa bir bana bir babaya aramızda gidip geliyor :) şuan altı dişimiz var 7 ve 8 yolda alttan geliyor ikiside gece uykuda inliyo kızım
uyandığında parmağını ağzından çekmiyor bide grıp gibi oluyo benim kız diş çıkaracağı zaman acayip burnu akıyor çeşme gibi :) bizden haberler böyle ben hala uyku tulumu almadım üstünü açıyor
uyurken bir kaç yere sordum içleri elyaf dolgulu hep terletmezmi elyaf ben kombiyi açmadım henüz ev gece 20 gündüz 22 derece açmam gerekirmi sizce kızlar tulum giydirmem için kaç derecede olması gerek odanın terlememesi için yani

vay be buraya ugramayali ne kadarda uzun zaman olmus. simdi herkesi dogum gunu telasi sardi :) ne guzel ya

ben kombiti açtım valla evim sıcak aslında ama gece açık yattığı için korkuyorum evin ısısı kombiyi açınca 23 derece hatta kalabalık olursak odada 25i buluyo bende ozaman yeleğini çıkartıyorum normalde tek odada sabit durmuyo diğer odalarda 20-23 arası değişiyo sanırım.

X