- 26 Mayıs 2008
- 9.722
- 23
- 41
valla o biraz zor,eşim hiç bir zaman değişmez artık öyle yaşamaya mecburuz..senin bu kayınvalideyi zaten ne yapmak lazım bilmiyorum adamı katil eder bu ya eşinde artık senden yana olmaya başlasa bi anlasa onun ailesi sizsiniz artık ya bıraksın annesini dinlemeyi tabiki onuda unutamaz annesi sonuçta ama biyere kadar.
Valla canım bizim kız çok fena bu aralar düşünmek istemiyorum dediğin gibi ama bazen tıkanıyorum.
bilmiyorum şimdilik ses yok.gerçi daha ev boşalmadı,yaza doğru anca boşalır sanırım.anneme ben ev buldum kızın kabul etmiyor,bi dahada bana ev bul çıkalı diyemez ya dedi.ama eminim gelir gider bulur beni o ev,uzaklaşmak istedikçe yakınlaşıyorum.KARDELEN gezdiğin için kendini suçlama, elbet gezeceksin evde oturursan bunalırsın. hem bebişininde gezmeye ihtiyacı var. bende kreşe getirip götürüyorum hasta ettim diye kendimi suçluyordum. ama kızlar evdeki bebişlede hasta oluyor dedi. ne yaparsak yapalım hasta olmalarını engelleyemiyoruz.
ZEYN geçmiş olsun kuzuya. bende dayanamıyorum, babasıyla gidiyoruz ve o kucağına alıyor yada hemşireler yatırıp tutuyorlar içim acıyor ama ben geriye kaçıp dua okuyorum. aşı bitince kucağıma alıp teselli ediyorum. onların iyiliği için aşılar.
AYMES kendini üzme canım. neden annelik yapamayasın. biz çalışan anneler ne zorluklarla büyütüyoruz yavrularımızı, kendini bunalıma sokma. benimkide geçen gece ağlayarak uyandı 1 saate yakın kucağımda sallayıp sarıldım ancak uyudu. kucağımda uyuyor sonra uyanıp ağlıyor. belki dişi çıkıyordur o ağrı yapıyordur. canı yanıyor birde uykusu var napsın kuzu derdini de anlatamıyor. istersen birde kulaklarına baktır.
DELİMAVİ maşşallah kuzuna demek adımlıyor. benimkide çok heyecanlı. hem komando gibi sürünüyor hemde koltuk altından tutunca salondan mutfağa kadar yürüyor. yere fazla bastırmamaya çalışıyorum yerler taş çünkü. tam yürüme zamanı kışa geldi.
YABANGÜLÜM şu eşin ne zaman annesini bırakıp bir aile olduğunuzu hatırlayacak. yuvasının huzurunu mu bozmak istiyor. öyle bir annenin yakınına taşınırlır mı? eşin taşınalım bile dese bu soğukta bebekle taşınılmaz boşver masraf etmeyelim o paraya şunu alırız kızımıza filan de. annenin yakınına gitmek istemiyorum dersen inadına gider. valla evin madem sobalı taşınma masrafı yapacağına eve odun kömür alırsınız ev hamam gibi ısınır. artık herkes evde klima ile ısındığından alttan üste sıcaklık çıkmıyor. burda doğalgazda yaygın değil daha.
canım yeni şeyler öğreniyor bebişler,bunlar normal şeyler.mesela ağlayınca herşeyi yaptırabiliyorlar her zamanda koz olarak kullananıyorlar buda aynı şey.üzülme düzelir ergenlik evresi gibi bişey sanırım, hepimizde var daha neler görecez.[günaydın kızlar ve tatlı bebişler!
son zamanlarda Tuğra çok hırçın ve sinirli olmaya başladı. bu durum beni çok üzüyor.
mesela sabah kahvaltısını veriyorum. kahvaltı mamasının içine peynir, pekmez tereyağını koydum. ekmek doğrayıp koydum. birkaç kaşık aldı sonra ağzından çıkarmaya başladı. oyun yaparak verdim yine çıkardı. bu sefer babası vermeye çalıştı. o çıkardı babası tıktı ağzına. en sonunda eşime sesimi yükselttim. çocuğu zorlama yemiyorsa cep telefonunu getir sevdiği müziği açalım dedim. oda çocuğun yanında bana bağırma dedi ama o daha çok bağırdı. ısrar etme diyorum inat ediyorsun dedim. birde diyorki sen kim oluyorsun bacak kadar boyunla inat yapıyorsun eşşek gibi yiyeceksin. dedim müziğini açar mısın? bu arada da tuğra sinirlenip vurmaya elimizi ısırmaya başladı. eşim getirdi açtı videoyu sonra ben yedirdim kahvaltısını. ama bu sefer telefonu eline alıp ısırmak istiyor. vermeyince kafasına vuruyor kızıp bağırıyor. kreşe bırakırken de öğretmenin kucağına gidince yine babasına vurup kızmış.
neden böyle yapıyor anlamadım. ben sinirlenince hemen ilgisini dağıtmaya çalışyorum ama babası inat yaptı. çok kızdım ve moralim bozuldu. işe giderken yanına uğradım lütfen inat yapma çocukla dedim. tamam ama ben oyun yaptım diyor. inadı pekişecek dedim bi,raz atıştık bende döndüm arkamı yürüdüm.
1 haftadır sigarayı bıraktı çok sinirli ama çocukla inat yapması beni deli ediyor. kendisi koç burcu ve acayip derece de inatçı. bennde inatçıyım ama çocuk söz konusu olunca akan sular duruyor.
oğlunu çok seviyor ama bazı hareketlerinin sonucunu düşünmüyor.
sizin bebişlerde böyle sinirli mi? bu konuda çok üzülüyorum. hamileyken çok stres yaşadım çok ağladım acaba şimdi oğluma mı yansıdı. bana hamileyken sakın sters yapma çocuğun sinirli olur demişlerdi. stres yapmak elimde değildi.
eşime dedim beni strese sokanları allaha havale ediyorum.
kızlar size semanın selamı vardı? arada mailleşiyoruz. arada haberlerini iletirim.
herkes doğumgünü ve bayram hazırlığında sanırım.
boncuk benimkide 1 sn. yalnız kalmıyor. akşam örümceğine koyuyorum birşey almaya gidiyorum anında ağlamaya başlıyor. yeğenimde onun kadarken kesinlikle yalnız kalmak istemiyordu. ama ben hangi odaya gidersem ordan sesleniyorum şunu alıp geleceğim diye. kıyamam sizde olan ablaya oluyor.
dün tırnaklarını kesiyorum ellerini çekiyor bir elini bitiremedim. sonra örümceğine koydum orada kestim yine çekiyor. bende kızdım elini çekme tırnağını kesiyorum dedim. zorla yamuk yumuk kestim. manikürcü bir arkadaşım tırnağını kesme kağıt törpüyle törpüle demişti. öyle mi yapsam ki.
bugünde ayak tırnaklarını keseceğim.
ben tırnağımızı keserken çıt yapacam diyorum.kesmeye başlıyorum kendisi uzatıyor tırnaklarını,sende öyle denesene hoşuna gider belki..