2010 Kasım Anneleri

yabangülüm kv. boğacağım valla elimde kalacak.
çok günaha giriyor haberi yok.
aman yaklaşma evin sobalı olsun boşver.
ev kötü olsun kv. sinir huyları daha kötü.
ne kadar uzak olursan o kadar iyi olur.

slm kızlar kıştan nefret ettiğimi söylemişmiydim :KK43: çocuğumun burnu tıkandı yine Allahtan grip aşısını yaptırmıştım umarım hafif atlatır ama zor yemek yiyor çok üzülüyorum cıncık geçmiş olsun canım basit bir işlemmiş o moralini bozma

ya ben salak gibi geçen akşam çocukla yürüyüşe çıkmıştım iyice sarmıştım hacada çok kötü değildi :KK43:(( şimdi kendimi suçluyorum ama daha yaza çok var ne yapcaz hep evde oda cinnet geçiriyor

selam hanimlar ,hasta bebislere gecmis olsun
bizde bugün doktora gittik iki tane asi olduk kübranin dedigi gibi kollarindan yaptilar yavrum cok agladi bir ay sonra iki tane daha varmis sonraki 5yasinda biraz rahatliycaz

selam kızlar bizim kız cumartesi gecesi saatlerce ağladı ne yapıcağımı şaşırdım hiç susmuyo nasıl ağlıyo anlatamam 3-4 saat boyunca o gözyaşları şapur şupur aktı. Bi ara sinirlenip bağırdım çocuğa sonrada çok pişman oldum ama sinirle oluyo işte bazen ağrısı yoktu bence uykusu kaçtı oyüzden dellendi gibi geldi bana ağrısı olsa bişeye bakıp hemen susarmı eline bişey alıyo susuyo ben uyutmaya çalışıyorum yine başlıyo ağlamasa otursa uyutmıycam ama bu sefer uykusu var diye ağlıyo anlatamam size berbat bi geceydi hiç susmıycak sandım yorgunluktan halsiz düştü birden düşüp uyudu yine. Bu kadar niye kendinede banada eziyet ediyo anlamıyorum. Uyutmak problem olmaya başladı uykusu geliyo uyutmaya çalışıyorum ağlamıycam diye ağlıyo uyutmuyorum uyuycam diye ağlıyo ne yapıcağımı şaşırdım valla sonrada ben bu çocuğa bakamıyorum diye kendimi suçluyorum buda hastalanmama neden olucak diyede çok korkuyorum doğumdan sonra lohusa bunalımına girmiştim ben çok kötü günlerde geri gelicek diye aklım çıkıyo. Tam herşey yoluna girdi derken yine bişeyler ters gitmeye başladı :KK14:

selam kızlar bugün yiğit i çekyata tutunmasını sağladım birde sağa sola oyuncak koydum.tutunarak gezebildi çok mutluyum.birde oturduğu yerde ayağa kalkma çabası var bakalım.dikkatimi çeken sürekli etrafında olduğum için bana çok güveniyor tembellik yapıyor,bugün çekyatta bıraktım gizli baktım yürüdü yoksa durup beni istiyor:21:

ya ben salak gibi geçen akşam çocukla yürüyüşe çıkmıştım iyice sarmıştım hacada çok kötü değildi :KK43:(( şimdi kendimi suçluyorum ama daha yaza çok var ne yapcaz hep evde oda cinnet geçiriyor

canım çıkıcaksın tabi hep evde duramazsnki kendini sıçlama hiç biz ne kadar korumak istesekte hastalanıyolar işte.

selam kızlar bugün yiğit i çekyata tutunmasını sağladım birde sağa sola oyuncak koydum.tutunarak gezebildi çok mutluyum.birde oturduğu yerde ayağa kalkma çabası var bakalım.dikkatimi çeken sürekli etrafında olduğum için bana çok güveniyor tembellik yapıyor,bugün çekyatta bıraktım gizli baktım yürüdü yoksa durup beni istiyor:21:

evet annelerine güveniyo sıpalar ama iyi yapmışsın gizlenmekle böylelikle yapabileceğini gördün.

Benim kızda karşına geçiyorum ellerimi açıyorum 2-3 adım atabiliyodu önceden şimdi bakıyorum 5-6 adım atıyo bana geliyo :nazar: bi görsen bide mutlu oluyo koşucak nerdeyse yürümeden:nazar:

selam kızlar bizim kız cumartesi gecesi saatlerce ağladı ne yapıcağımı şaşırdım hiç susmuyo nasıl ağlıyo anlatamam 3-4 saat boyunca o gözyaşları şapur şupur aktı. Bi ara sinirlenip bağırdım çocuğa sonrada çok pişman oldum ama sinirle oluyo işte bazen ağrısı yoktu bence uykusu kaçtı oyüzden dellendi gibi geldi bana ağrısı olsa bişeye bakıp hemen susarmı eline bişey alıyo susuyo ben uyutmaya çalışıyorum yine başlıyo ağlamasa otursa uyutmıycam ama bu sefer uykusu var diye ağlıyo anlatamam size berbat bi geceydi hiç susmıycak sandım yorgunluktan halsiz düştü birden düşüp uyudu yine. Bu kadar niye kendinede banada eziyet ediyo anlamıyorum. Uyutmak problem olmaya başladı uykusu geliyo uyutmaya çalışıyorum ağlamıycam diye ağlıyo uyutmuyorum uyuycam diye ağlıyo ne yapıcağımı şaşırdım valla sonrada ben bu çocuğa bakamıyorum diye kendimi suçluyorum buda hastalanmama neden olucak diyede çok korkuyorum doğumdan sonra lohusa bunalımına girmiştim ben çok kötü günlerde geri gelicek diye aklım çıkıyo. Tam herşey yoluna girdi derken yine bişeyler ters gitmeye başladı :KK14:
bence diş bizimkininde bazen tutuyor ağlıyor gece.ben günlerdir uykusuzum bunalım yerine bence geçici bir süreç olduğuna inan sabret,ağrı kesici vermeyide dene.bizimki hastayken ağlıyordu oyuncak verince susuyordu ama sonra yine ağlıyordu.bir doktora götür belki kulak ağrısıda vardır.bu arada ben seni nereden hatırlıyorum sanki eski zamanlarda da karşılaştık aymes,sen tedaviylemi hamile kaldın.

selam hanimlar ,hasta bebislere gecmis olsun
bizde bugün doktora gittik iki tane asi olduk kübranin dedigi gibi kollarindan yaptilar yavrum cok agladi bir ay sonra iki tane daha varmis sonraki 5yasinda biraz rahatliycaz

bunlar 1 yaş aşıları sanırım dimi bizimde zamanımız geldi hastaneden aramışlar ama görüşemedik aşı defterimizdede 1 yaşında olunca geliniz yazıyo kasımda gideriz artık. Aşı vurulurken çok fena oluyo bebişler ben hiç duramıyorum yanında tahmin edebiliyorum senin kuzunun nasıl ağladığını yawrum nasıl canı yanmıştır kimbilir

bence diş bizimkininde bazen tutuyor ağlıyor gece.ben günlerdir uykusuzum bunalım yerine bence geçici bir süreç olduğuna inan sabret,ağrı kesici vermeyide dene.bizimki hastayken ağlıyordu oyuncak verince susuyordu ama sonra yine ağlıyordu.bir doktora götür belki kulak ağrısıda vardır.bu arada ben seni nereden hatırlıyorum sanki eski zamanlarda da karşılaştık aymes,sen tedaviylemi hamile kaldın.

evet canım eskilerden tanışıyoruz doğru hatırlıyosun tedaviyle hamile kaldım erkek infertilitesi topiğindendim. Zaten en çokda o yüzden üzülüyorum bu çocuğu çok bekledim çok istedim şimdi ona bakamıyorum sanki bu çok zoruma gidiyo allahım yardımcım olsun beynim bana yine oyunlar oynamaya başladı.

kızlar şuan çok pis dışarı çıkasım var soğuk ama bazı doktorlar çocuğun soğuktan değil mikroptan hasta olacağını söylüyor:26:

büyüdükçe bu fıstıklar kıpır kıpır oldular.
altını değiştirmek ve giydirmek zor olmaya başladı.
altını alırken dönüveriyor dönmeye ikna edene kadar yoruyor beni. eline oyuncak body patik ne varsa veriyorum.
yatarak giydirmek daha rahat oluyor paşam onuda sevmiyor.
sabah giyinmemiz 15 dk. sürüyor en az.

aynen valla canım ya bi yatmıyo doğru düzgün bezini bağlıyım kıpır kıpır elime ne gelirse onunla kandırmaya çalışıyorum. Eskiden giyinmeyi ne güzel seviyo diye bende seviniyodum şimdi ise tam tersi üstünü çıkarttırmıyo bizimde giyinmemiz baya uzun sürüyo artık dışarı çıkarken montunu bile giydirtmiyo şapkasını çıkartıyo kafasından büyüdükçe zorlaşıyo bakımları bende büyüdükçe herşey daha kolay olucak sanıyodum boşuna demiyo büyüklerimiz büyüdükçe dertler büyüyo diye.

evet canım eskilerden tanışıyoruz doğru hatırlıyosun tedaviyle hamile kaldım erkek infertilitesi topiğindendim. Zaten en çokda o yüzden üzülüyorum bu çocuğu çok bekledim çok istedim şimdi ona bakamıyorum sanki bu çok zoruma gidiyo allahım yardımcım olsun beynim bana yine oyunlar oynamaya başladı.
hiç öyle düşünme sonuçta bizde insanız bazen bende bunalıyorum.geçte olsa her çocuk aynı değerde,arada bunalmak normal eşinin desteği varmı çocukla ilgili bizimki zorla çenemden bakıyor yoksa ağırlık bende:KK53:

kızlar şuan çok pis dışarı çıkasım var soğuk ama bazı doktorlar çocuğun soğuktan değil mikroptan hasta olacağını söylüyor:26:

bence çok kasma kendini çıkmak istiyosan giydir güzelce çık bizim doktorumuz bana evde tutunca hastalanmıycağını düşünüyosan yanılıyosun evde daha çok hastalanıyo bebeişler demişti ben çok sıkılınca hemen çıkıyorum. İstesemde duramıyorum evde sıkıntı basınca hemen kendimi dışarıya atıyorum

ay şu komşum beni öldürecek bu çocuk aç diyor ama 1 saat önce koca tabak sebze yemeğini yemiş oluyor nasıl aç oluyor:KK53:karnı inikmiş açmış yok benim sütüm azmış yaşıda 32 kocakarı valla:KK37:

hiç öyle düşünme sonuçta bizde insanız bazen bende bunalıyorum.geçte olsa her çocuk aynı değerde,arada bunalmak normal eşinin desteği varmı çocukla ilgili bizimki zorla çenemden bakıyor yoksa ağırlık bende:KK53:

eşimin desteği var çok şükür ama kızım onda hiç durmuyo ona kalsa ilgilenir bakar son 1 aydır babasına gitmiyo önceden onu görünce delirirdi şimdi kucağına bile aldırmıyo ilgilidir yoksa bide benim doğumdan sonraki halimden çok etkilendi korkuyo ogünler geri gelmesin sen yeterki iyi ol deyip duruyo

ANNENİN ÇOCUĞUNA MEKTUBU

Bir anne, bir gün arkadaşları ile buluşup bahçede top oynayan on yaşındaki oğlunu eve çağırır. Bir şeyler almak için bakkala gönderir. Annesinin istediklerini alıp gelen çocuk, "Anne arkadaşlarımla top oynuyorduk, sen çağırdın geldim. Şimdi izin verirsen onlar beni bekliyorlar" der. Anne çocuğunun oyununu bozduğunun farkına varır ve üzülür. "Teşekkür ederim oğlum ben senin arkadaşlarınla oynadığının farkında değilim, yoksa ben kendim bakkala gidebilirdim" der. "Ayrıca hiç itiraz etmeden benim çağırıma uyduğun için, alışverişten sonra dışarı çıkmak için, izin istediğin için seni kutlarım, bu haraketinin karşılığında sana 25 kuruş veriyorum" der, çocuğunu öperek arkadaşları ile oynamaya yollar.

Çocuk paraya çok sevinmiştir. Bu sevincini arkadaşları ile paylaşır. "Ben para kazanmaya başladım bakın annem çağırdı hiç itiraz etmeden oyunu bırakıp gittiğim için, bakkaldan istenen şeyleri alıp geldiğim için, tekrar arkadaşlarla oynamak üzere izin istediğim için annem bana teşekkür etti ve 25 kuruş verdi" der. Arkadaşları onun sevincine katılır ve harçlığına da imrenirler.

Akşam yatak odasında ders çalışan çocuk daha çok para kazanmanın yollarını düşünmeye başlar. Aklına daha önce buna benzer bir sürü olumlu davranışları olduğunu hatırlayarak annesine bir mektup yazmaya karar verir ve kağıt kaleme sarılır.

"Anneciğim, senin bana daha borçların var . Hatırlayabildiklerimin listesi aşağıdadır:

*Her akşam itiraz etmeden ders çalıştığım için :5 kuruş
*Yazılıdan hep pekiyi aldığım için :5 kuruş
*Erken yatıp erken kalktığım için :5 kuruş
*Geçen hafta bahçede sana yardım ettiğim için :5 kuruş
*Daha önce bakkala gittiklerim için toplam :50 kuruş
*Dün bahçeden ineği kovmaya yolladığın için :10 kuruş
olmak üzere toplam 85 kuruş" diye yazar bir zarf içersinde annesinin odasında aynanın önüne koyar.

Anne sabahleyin odasında oğlunun mektubunu bulur, heyecanla okur. Okuduğunda şok olur. Ne yapacağını nasıl haraket edeceğini, hangi hareketin doğru, hangisinin yanlış olacağını düşünür ve mektuba mektupla cevap vermeye karar verir. Mektubunda;

"Sevgili oğlum; mektubunu aldım.Çok sevindim, bu oğlumdan aldığım ilk mektup olması nedeniyle de çok mutlu oldum. Ancak borçlarımın farkında olmadığım için çok üzüldüm. Senin de bana borcun var mı diye düşündüm,

*Seni 9 ay karnımda taşıdığım için borcun : hiçbir şey
*Acılar çekip doğurduğum için borcun : hiçbir şey
*Geceleri uykudan kalkıp seni emzirdiğim için borcun : hiçbir şey
*Seni bezlediğim ve bezlerini yıkadığım için borcun : hiçbir şey
*Yemeyip yedirdiğim, giymeyip giydirdiğim için borcun : hiçbir şey
*Büyütüp okula kaydettiğim için borcun : hiçbir şey
Sana borcum olan 85 kuruş zarfın içindedir" diye yazar, zarfı oğlunun odasına koyar.

Odasında kendisine yazılmış mektubu gören çocuk, heyecanla zarfı açar, içindeki 85 kuruşu görünce çok sevinir. Parayı alıp cebine koyar. Oturarak annesinin yazdığı mektubu heyecanla okur. Mektubu okuduğunda, kendisini tutamayarak ağlamaya başlar. Annesini kırdığını, çok büyük hata yaptığını, anne ve babanın çocuklarına hiçbir şekilde borçlu olamayacağını, evlatların anne ve babaya olan borçlarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceğini, anne ve babanın da bu kadar emeğe karşı hiçbir şey talep etmemelerinin erdemini anlar. Ağlayarak annesine gider, elinden öper affını ister, önce aldığı 25 kuruşu ve daha sonra aldığı 85 kuruşu geri vermek ister. Anne çocuğuna sarılarak mutluluk gözyaşları döker, çocuğunu af ettiğini söyler, çocuğun üzüntü ile ağlaması gözyaşı dökmesi, mutluluk gözyaşlarına döner.

ay şu komşum beni öldürecek bu çocuk aç diyor ama 1 saat önce koca tabak sebze yemeğini yemiş oluyor nasıl aç oluyor:KK53:karnı inikmiş açmış yok benim sütüm azmış yaşıda 32 kocakarı valla:KK37:

aman böyle çok bilmişlik taslamıyolarmı bende gıcık oluyorum bi onlar biliyo zaten

yiğit emeklem pozisyonu alıyor totoyu havaya dikiyor birşeyler yapmaya çalışıyor ama anlamıyorum,normalde emeklemiyor yuvarlanıyor gezerken:emir_bebek:

X