yok canım ya banyo havlusunu netcen göbek bağı düşene kadar yıkamaya izin vermiyorlarki ben sadece 1 tane el havlusu koydum bana lazım olur diye ama bebek için lazım olmaz sanmıyorum bol bol yenidoğan ıslah mendil koy silersin bebişini
biz yenidoğan bebeği hastaneden eve geldikten sonra hergün yıkarız. hem çabuk serpilir hem de göbeği erken kuruyup düşer.. göbeğin düşmesiyle yıkamak ne alaka hiç duymadım.
barayscım gerek yok bence bebek havlusuna, eve getirince yıkicaksın ne de olsa hastanede yıkamicaksın ki ataberki :)
ondan sonra da gel benimkini hazırla :roflol:bizdede hergün yıkanır normalde ama kışın daha seyrek olur galiba
havlu almayayım o zaman
artık çantamı hazırlayayım dimi bijo :))))))))))
biz yenidoğan bebeği hastaneden eve geldikten sonra hergün yıkarız. hem çabuk serpilir hem de göbeği erken kuruyup düşer.. göbeğin düşmesiyle yıkamak ne alaka hiç duymadım.
barayscım gerek yok bence bebek havlusuna, eve getirince yıkicaksın ne de olsa hastanede yıkamicaksın ki ataberki :)
ondan sonra da gel benimkini hazırla :roflol:
ben yıkicam galiba her akşam 10 gibi falan. sonra da doyurup yatırmayı planlıyorum rahat gece uykusu uyusun diye. katalitik var onu yakarsam sorun olmaz heralde.. yıkansın yıkansın mis koksun oğlum alışsın sulara :)
ondan sonra da gel benimkini hazırla :roflol:
ben yıkicam galiba her akşam 10 gibi falan. sonra da doyurup yatırmayı planlıyorum rahat gece uykusu uyusun diye. katalitik var onu yakarsam sorun olmaz heralde.. yıkansın yıkansın mis koksun oğlum alışsın sulara :)
tabi hayatım herkesin kendi bebeği annesi sensin bildiğini yapıcaksın :)enfeksiyon kapmasın diye yasaklıyorlarmış canım düşene kadar.hergün yıkamak yasak değil düştükten sonra ne kadar istersen yıka daha 2 gün önce bebek görmeye gittim kızda dedi doktor izin vermiyor ilk 5-6 gün göbek düşünce yıkıycaksın dedi ve ben hastaneye yattıpımda karşımda yatan kadın doğum yaptı taburcu olurken önümde sordu hayır göbek bağı düştükten sonra yıkıycaksın o zamana kadar sil enfeksiyon kapar bebeğin dedi ama siz bilirsiniz ben doktorum ne derse onu yaparım
hımm haklısın walla yıka uyusun güzel fikir
biz sobayı kurduk walla ev hamam gibi
doğalgaz tesisatı haftaya döşenecek eve ama gazı ne zaman verirler bilemem
o yüzden şimdilik sobaya talim :))
ay soba sıcağı süper olur da sadece yanan oda için :S ee peki kim uğraşıcak ben de döşettim 3 yıl önce anam ağladı ev mahvolmuştu. sen ne yapıcaksın yaa..hımm haklısın walla yıka uyusun güzel fikir
biz sobayı kurduk walla ev hamam gibi
doğalgaz tesisatı haftaya döşenecek eve ama gazı ne zaman verirler bilemem
o yüzden şimdilik sobaya talim :))
yıkarım tabii yerim onubiju ne guzel anlatiosun yikicam die buraya gelip yusufuda yikasan olmazmi? :kedi:'
ya kendimi cokmu korkutuyom bilmiom ama azina su kactimi bayilirim galibaa :kedi:
ayy sobali ev bambaska ya zahmeti cok ama o soguk kis gunleri soba catir catir yanarken etrafinda oturuyorsun sicacik oluosun bide icine patates ve kestane at oh mis gibi
tabi hayatım herkesin kendi bebeği annesi sensin bildiğini yapıcaksın :)
biz çok yıkadık göbeği düşmeden bebek, hiçbir sorunla karşılaşmadık şükür, zaten benim içim rahat etmez 5-6 gün yıkamadan ki bazı bebeklerin göbeği daha geç düşüyor..
bizde dün kurduk sobamızı soba gibisi yok valla ama doğumdan sonra epeyce zorlaşır durumumuz ama kısa kollu şortlarla oturuoz çayını koy ohhh keyfimize dicek yok:)):dance:
ahh biju ahhh okuyunca banada kolay gelio yikamasi esim tutacak bende yikicam similik planimiz bu artik 2 saatte anca yikarim bide cok kucuk olcak yaa ne biliimm insan dusununce korkuyo ama is basa dustumu mecbur yikicam kac kere cagircam k.validemi en iyisi simdiden cesaret topliim guclubacismile
ahh biju ahhh okuyunca banada kolay gelio yikamasi esim tutacak bende yikicam similik planimiz bu artik 2 saatte anca yikarim bide cok kucuk olcak yaa ne biliimm insan dusununce korkuyo ama is basa dustumu mecbur yikicam kac kere cagircam k.validemi en iyisi simdiden cesaret topliim guclubacismile