selam arkadaşlar benim kızım yoğurt yememe konusunda ısrarlı hiç bişekilde istemiyo meyveli yapıyorum yok sade veriyorum yok ama büyümixin muzlusunu vermiştim onu gayet güzel yedi hazır istiyo hazırda çok vermek istemiyorum annemde biz sizlere hazır verdikte ne oldu diye kızıyo ne yapıcağımı şaşırdım anlıycağınız versemmi hazır yoğurt acaba
benimkide öyle sade yoğurda evde meyve katınca yemiyor hazır yiyor nasıl ayırt ediyor anlamıyorum ama ediyor işte doktoruna sordum yemese iyi olur ama ne yapalım yoğurduda bir şekilde yemesi lazım benim eşimde çocuklara danino yedirdi dedi içim hiç rahat değil meyveli yoğurt almadım 3 gündür yoğurt yemiyor paşa paşa gidip alıcam
benim oğluşta bazen inat ediyor yememe konusunda
bizim yemeklerden yemek için elinden geleni yapıyor
bende yemeğe tuz atmadan önce bir kase ayırıyorum
sofrada bizle beraber o da yemeğini yiyor
balığı seviyoruz kıymayı pek sevmiyoruz patatesi kabağı seviyoruz
muhallebi seviyoruz
meyveleri genel olarak seviyoruz püre olarak değilde wee nin meyve süzgecinin içine koyuyorum öyle seviyor
canım bende tel süzgeçten geçiriyorum ama üstte ezilen kısmıda pürenin içine koyuyorum. böylece pütürlü oluyor.
benimki meyve yiyor da şöyle meyveler daha tatlı değil ki. kayısı aldım mayhoş geldi beğenmedi, nektar aldım o da mayhoş. muz ve armutu seviyor ama kabız diye muz vermiyorum. dün kuru kayısı aldım az su ile haşlayıp verdim yedi.
ben muhallebi fazla vermiyorum. kilo aldırıyor. ama meyvenin mayhoş olmaması lazım.
bende bebelac ballı irmikli kullanıyorum. bugün zor yedi. bebek ekmeğini sevmiyor sanırım. aynı kahvaltıdan bıktı sanırım. ama değişik ne yapayım ki? yarın kuru kayısı koyayım bakalım sevecek mi?
kıymayı sebze püresine koyunca ne kadar tel süzgeçten geçirsemde sert kalıyor. Boğazına takılıyor. Bende baktım gerçekten çok kuru. Annem etin suyunudan koy diyor. Tavuk deneyemedim hala.
Aymes yoğurdu hergün mü veriyorsun gün aşırı mı?
canım bende tel süzgeçten geçiriyorum ama üstte ezilen kısmıda pürenin içine koyuyorum. Böylece pütürlü oluyor.
Benimki meyve yiyor da şöyle meyveler daha tatlı değil ki. Kayısı aldım mayhoş geldi beğenmedi, nektar aldım o da mayhoş. Muz ve armutu seviyor ama kabız diye muz vermiyorum. Dün kuru kayısı aldım az su ile haşlayıp verdim yedi.
Ben muhallebi fazla vermiyorum. Kilo aldırıyor. Ama meyvenin mayhoş olmaması lazım.
Bende bebelac ballı irmikli kullanıyorum. Bugün zor yedi. Bebek ekmeğini sevmiyor sanırım. Aynı kahvaltıdan bıktı sanırım. Ama değişik ne yapayım ki? Yarın kuru kayısı koyayım bakalım sevecek mi?
evet yaa meyveler henüz tatlanmadı yada ben denk gelemedim. Canım aslında benim kullandığım muhallebi grubundakiler değil sütlü pirinçli ek gıda diye geçiyor ama aynı muhallebi gibi oluyor. Haklısın bu tür gıdalar kilo yapıyor ama üstünde 5 yemek kaşığı ile hazırlanır diyor be meyve püresine 1 tatlı kaşığı koyuyorum kıvamı tutuncaya kadar da ılık su ekliyorum yani çok az kullanmış oluyorum fakat meyveyi yemiş oluyor :)
bebek ekmeğini 1 kere denedim böğğ dedi bir daha hiç vermedim, bugüne kadar bebe bisküvisi de 6-7 taneyi geçmemiştir toplamda.
Kuru kayısıyı haşlayıp kahvaltılığı onun içine eklemek iyi oluyor kabız da olmuyor ama bu sabah hiçbirsey sevdiremedim hanfendiye :))
zeytin, salatalık ve domates verdim şimdiye kadar ara ara, değişiklik oldu ve sevdi bizimki hele de salatalık kemirmeye bayılıyor ama onun eline vermiyorum kaşla göz arasında koparıveriyor damaklarıyla
evet yaa meyveler henüz tatlanmadı yada ben denk gelemedim. canım aslında benim kullandığım muhallebi grubundakiler değil sütlü pirinçli ek gıda diye geçiyor ama aynı muhallebi gibi oluyor. haklısın bu tür gıdalar kilo yapıyor ama üstünde 5 yemek kaşığı ile hazırlanır diyor be meyve püresine 1 tatlı kaşığı koyuyorum kıvamı tutuncaya kadar da ılık su ekliyorum yani çok az kullanmış oluyorum fakat meyveyi yemiş oluyor :)
bebek ekmeğini 1 kere denedim böğğ dedi bir daha hiç vermedim, bugüne kadar bebe bisküvisi de 6-7 taneyi geçmemiştir toplamda.
kuru kayısıyı haşlayıp kahvaltılığı onun içine eklemek iyi oluyor kabız da olmuyor ama bu sabah hiçbirsey sevdiremedim hanfendiye :))
zeytin, salatalık ve domates verdim şimdiye kadar ara ara, değişiklik oldu ve sevdi bizimki hele de salatalık kemirmeye bayılıyor ama onun eline vermiyorum kaşla göz arasında koparıveriyor damaklarıyla
ben cicibebe koyuyorum bebelac ballı irmikliye koyuyorum ama sadece 2 tane. ekmeği çorbanın içinde deneyeceğim. cevizi toz halinde versen yemez mi? bize ceviz 1 yaşından sonra dedi doktor. bende değişik kahvaltı tarifi arıyorum.melodcim kıyma gerçekten sert kalıyo benim kızda hiçbişekilde kabul etmiyo istemiyo illa ağzına yumuşak gelicek sert gelince öğürüyo hemen. Yoğurduda gün aşırı denedim ama ne yazıkki istmedi 1 haftadır vermiyorum nerdeyse.
Bende kahvaltıda ballı irmikli beblac aldım onu yiyo ama bebek ekmeğiyle peynir pekmez karşımı yaptığımda istemiyo benimkide ekmeği sevmedi sanırım hep bebek bisküviside verememki değişik kahvaltı tarifleri bulmak lazım:26: Cevizide yemiyo bu arada benimki oda sert geliyo iyice ezdim onuda ama yinede sevmiyo eğer ceviz koyarsam kahvaltısına hiç yemiyo çok nazlı bu kız çok
dut verılır mı?annem bahceden toplayıp getırmıs...vermek ıstıyorum amaaaa
1 tane kuru kayısıyı 1 çay bardağı suda kaynatıyorum suyun rengi değişip kayısı yumuşayınca kapatıyorum iyice ılınınca suyunu kullanıyorum bazen de kayısının kabuğunu alıpbirkısmını ezip kahvaltısına katıyorum canımbende meyveyi öyle deniyim bakalım yiycekmi dün akşam şeftali aldım pazardan onun suyunu sıkıp bibereno koydum azda olsa içti çok sevindim ben meyve hiç yemem ama kızım yesin meyveyi sevsin istiyorum kuru kayısıyla kahvaltıyı nasıl veriyosunuz bende deniyim yazarmısın? Benim kız bebe bisküvisini seviyo 10 tane koysam yer valla tek sevdiği şey diyebilirim
ben hep kayısıdan veriyorum seçip de alıyorum tatlı oluyor genelde ama şeftali falan ekşi hala dediğin gibi. muz haftada 1 o da 1 çay kaşığı veriyorum kabız olmasın ama vit. alsın diye. bebelac kahvaltılıklar suyla yapılmıyor mu tatlım? sen devam sütüne mi yapıyorsun? ben 1 cicibebe koyuyorum ama sanırım az hazırlıyorum diye, en fazla 50ml hazırlıyorumdur...sen meyve püresine muhallebi ekliyorsun anladım canım. ama meyveler mayhoş olduğundan ne cicibebe ne muhallebi o mayhoşluğu gidermiyor. ancak armut elma ve muz lezzetli şuan. sabah kahvaltısna muz ekliyordum kabız olduğundan beri veremedim. ekmeği benimkide sevmiyor. cicibebeyi 2 tane ekliyorum ballı irmikliye. devam sütüne yapsam su gibi oluyor fazla büsküvi koymak istemiyorum.
evet salatalığı kemirmeyi seviyor dişlerine iyi geliyor. bende eline biber verdim bütün dişlerini kaşısın diye nerdeyse boğazına sokuyordu koca biberi. elimde sıkı sıkı tutuyorum öyle dişliyor.
1 tane kuru kayısıyı 1 çay bardağı suda kaynatıyorum suyun rengi değişip kayısı yumuşayınca kapatıyorum iyice ılınınca suyunu kullanıyorum bazen de kayısının kabuğunu alıpbirkısmını ezip kahvaltısına katıyorum canım
ben hep kayısıdan veriyorum seçip de alıyorum tatlı oluyor genelde ama şeftali falan ekşi hala dediğin gibi. muz haftada 1 o da 1 çay kaşığı veriyorum kabız olmasın ama vit. alsın diye. bebelac kahvaltılıklar suyla yapılmıyor mu tatlım? sen devam sütüne mi yapıyorsun? ben 1 cicibebe koyuyorum ama sanırım az hazırlıyorum diye, en fazla 50ml hazırlıyorumdur...
sen meyve püresine muhallebi ekliyorsun anladım canım. ama meyveler mayhoş olduğundan ne cicibebe ne muhallebi o mayhoşluğu gidermiyor. ancak armut elma ve muz lezzetli şuan. sabah kahvaltısna muz ekliyordum kabız olduğundan beri veremedim. ekmeği benimkide sevmiyor. cicibebeyi 2 tane ekliyorum ballı irmikliye. devam sütüne yapsam su gibi oluyor fazla büsküvi koymak istemiyorum.
evet salatalığı kemirmeyi seviyor dişlerine iyi geliyor. bende eline biber verdim bütün dişlerini kaşısın diye nerdeyse boğazına sokuyordu koca biberi. elimde sıkı sıkı tutuyorum öyle dişliyor.
ben cicibebe koyuyorum bebelac ballı irmikliye koyuyorum ama sadece 2 tane. ekmeği çorbanın içinde deneyeceğim. cevizi toz halinde versen yemez mi? bize ceviz 1 yaşından sonra dedi doktor. bende değişik kahvaltı tarifi arıyorum.
ver canım önce suyunu ver sonra ezip verirsin. pütürlü yutabiliyorsa çekirdeklerini ezmene gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?