• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

bizim doktorumuz da demir damlası veya pekmezle,sütü farklı zamanlarda ver demişti.ben hamileyken de doktorum calsiyumla kan haplalrımı farklı zamanlarda almamı söylemişti.ben de pekmezi kahvaltıdan yarım saat önce çay kaşığıyla veriyorum.yarım saat sonra da kahvaltılarını yaptırıyorum.

dün oğluşum ilk kez sebze püresini severek yemiş. çok mutlu oldum. :62:
bebelac havuç,patates,kereviz ve pirinçli kavanoz maması. annem dedi ağzını kendi açtı ve dışarı çıkarmadı. ama sabah kahvaltısını yine yemedi. bu sefer cicibebe koydum 1 çorba kaşığını anca yedi.

ben ek gıdaya başlatken direk pütürlü başlamıştım...çorbalarıda koyu kıvamda ve içinde yumuşak tanli vermiştim...şimdi sorun yaşamıyorum şükür...hatta mneyve sıkacağında elma sıkıyordum sonra süzgeçten geçiriyordum köpüğünü almak için...eşşim uğraşma sonra zorlanırsın dedi..onuda bıraktım..kaşıkla üsten alıyorum köpüğü...içiriyorum...

bizimkinin kaşıkla yemeğe alerjisi var....ağzını kapıyor açabilene aşkolsun...ama parmakla bişey verirsen yiyiyorr....bugun semizotu ve enginar verdim elimde ezip..:) öğlendede ekmeği domatesin suyuna bandırıp verdim yedi..oysaki çorba yapmıştım ne güzel...

sanki tam besleyemiyormuşum gibi geliyor...kahvaltımızda 8 tahıllı ballının içine mamasını ve ceviz katıyorum birazda pekmez bu....peynir yumurta yemesiniş ne çok istiyorum...

oğluşum dün kahvaltısını ve meyve püresini (armut) ağzını açarak yedi. ve hepsini bitirdi. :65: çoooooook mutluyum. :66: :21:
dediğim gibi yaptım sabah açken hemen kahvaltı verdim. sonra uykudan uyanınca meyve püresini yedi. sebze püresini zaten yiyor.
bugünde kahvaltısını bitirdi. bebelac ballı irmikli yaptım içine 2 cicibebe,peynir ve pekmez koydum. yarında yumurta sarısına başlıyorum. :64:

arkadaşlar yumurtayı hergün veriyomusunuz dok sormayı unuttum ben hergün verilmez diye biliyorum.bende bu sabah tam tahıllı ekmeği anne sütüyle ıslatıp içine pekmez koydum yanındada yumurta ve peynir yedi

pekmezi sordum hergün dedi ama yumurtayı sormadım. bende tam tahıllı ekmek alayım mı diye düşünüyordum. eti bebek ekemeğimiz bitsin bende alırım sanırım.

bende dün ilk defa tavuk suyuyla çorba yaptın azıcık tel şehriye ve bir kaşık un koydum tavuk suyuna öyle pişirip yedirdim çok beğenmedi ama yinede yedi değişik bişey yesin kuzum dedim hep sebze çorbası yiyo artık bunuda yaparım ama meyve püresini hiç sevmiyo nedense nektari, kayısı ve muz ezdim güzelce verdim hiç yemedi ağzını bi kapadı açabilene aşkolsun yoğurtla versem yer belki ama yoğurdu bi türlü tutturamıyorum deli olcam olmuyo

oğluşum dün kahvaltısını ve meyve püresini (armut) ağzını açarak yedi. ve hepsini bitirdi. :65: çoooooook mutluyum. :66: :21:
dediğim gibi yaptım sabah açken hemen kahvaltı verdim. sonra uykudan uyanınca meyve püresini yedi. sebze püresini zaten yiyor.
bugünde kahvaltısını bitirdi. bebelac ballı irmikli yaptım içine 2 cicibebe,peynir ve pekmez koydum. yarında yumurta sarısına başlıyorum. :64:

maşallah tuğraya inşallah bundan sonra seni üzmeden yer yemeklerini demekki bu sefer yemek zamanlarını iyi tutturdun

bende dün ilk defa tavuk suyuyla çorba yaptın azıcık tel şehriye ve bir kaşık un koydum tavuk suyuna öyle pişirip yedirdim çok beğenmedi ama yinede yedi değişik bişey yesin kuzum dedim hep sebze çorbası yiyo artık bunuda yaparım ama meyve püresini hiç sevmiyo nedense nektari, kayısı ve muz ezdim güzelce verdim hiç yemedi ağzını bi kapadı açabilene aşkolsun yoğurtla versem yer belki ama yoğurdu bi türlü tutturamıyorum deli olcam olmuyo

maşallah tuğraya inşallah bundan sonra seni üzmeden yer yemeklerini demekki bu sefer yemek zamanlarını iyi tutturdun

bende artık çorbaya tavuk koyarım. tadı değişik olsun. benimki kavanoz mamalarında sebze pürelerini sevdi. karnıbahar ve kereviz olmadığı için tadına alışşsın diye aldım. meyve püresinde armutu sevdi. nektarin ve kayısı mevsimi gelmedi daha. tam tatlı değil belki ondan yememiştir. benimki nektarini beğenmedi. dün şeftali aldım muzla vericem bakalım.
yoğutla sevebilir. bu sefer babymix elmalı yoğurt aldım. bakalım beğenecek mi?
yoğurdu topicte bir arkadaş yazmıştı. düşünmemlazım dı sanırım. onu denedin mi?
evet benim oğluş yedi çok şükür. :nazar:açken güzel yiyor. birde uyumaya yakın yemek istemiyor.

selam kızlar nasılsınız vakıt bulupta gıremıyorum artık vallahı iş ev derken pestılım cıkıyor

kızım ek gıdalara artık ıyıce alıstı
sabahları sutumu sağıorum 100cc ıcıne labne,pekmez,bebek biskivüsü,yumurtanın sarısından cok az koyuyorum hepsını yıyor kuzum bayılıyor

arada meyve suyu içiyor

öğlen 1 çay bardağı kadar yogurdun içine armut ve şeftali koydum ımm süper oldu tadı kızımda sevdi yoüurdu tek başına yemıyor sıpa

akşamda çorba veruıyorum ıspanak,havuc,prinç,tavuk suyu karısımı çoırba yaptım bence ığrenctı ama kızım bayıldı çorba ne olursa olsun yemediği zaman içine 2 tane bebek bıskıvusu kırıyorum hemen yıyıyor kandırıyorum :) yarın yoğurt çorbası yapıcam ılk ke ınsallah beğenır

ben kafama gore takılıyorum artık aklıma ne gelirse yedırıyorum kızlar

kızlar çorbaya tavuğun kendisini eklemiyor musunuz?
dr. bana 1 tatlı kaşığı kıyma koy dedi çorbaya. tavuk söylemedi ama ben koymak istiyorum.

kızlar çorbaya tavuğun kendisini eklemiyor musunuz?
dr. bana 1 tatlı kaşığı kıyma koy dedi çorbaya. tavuk söylemedi ama ben koymak istiyorum.

Tavuk göğüs koyabilirsin.Ben haftada bir kez yapıyorum sebzeli, tavuklu çorba..

Benim kuzular kaşık maması,muhallebi istemiyolar..Çok bayıla bayıla yemiyolardı zaten..Kahvaltıda veriyorum,devam sütüyle..Akşamları da çorba ağırlıklı gidecez sanırım.Bugün tarhana yaptım( epeydir yapmıyordum )severek yediler.. Yoğurt çorbası da yapıyorum..şehriye yapayım diyorum,değişik lezzetler arıyolar onlar da haklı olarak.Bebek te olsalar şimdiden damak tatları oluşuyor:))

Devam sütü de 500 ml almıyolar :( Biberonu bırakalı çok oldu..350 cc anca içiyolar,o da uykuda gece içiriyoruz iki defada ..Uyanırlarsa mümkünatı yok içmezler..Yoğurdu bol yediriyorum Allahtan onu seviyolar..Böyle işte

Son düzenleme:
slm kızlar;

bende kasım annesi olmayı beklerken minnoşum acele edince kendimi ekim annesi olarak buldm ama yine de sizleri takip ediyorum...

biz geceyi memede geçirdiğimiz için sabah kalkar kalkmaz kahvaltı etmiyoruz genelde 9:30 gibi kahvaltı oluyor.. anne sütü veya ıhlamura 2-3 hipp bebe bisküvisi, pekmez, ceviz, peynir veya yumurta sarısı ve bebelac tahıllı kahvaltı maması yiyoruz.

12:00 gibi meyve püresi (nektar, muz, şeftali, elma, armut, kayısı, yenidünya, ara sıra terasta yetiştirdiğimiz 1-2 çilek. ogün hangisi evde varsa ondan yiyoruz)

15:00 gibi sebze püremiz var (kıyma, pirinç, irmik, patates, havuç, maydonoz, kabak, dere otu, bezelye, varsa enginar)

18:00 yoğurt veya nne sütü ile 2 bisküvi

21:00 hipp pirinçli mama sonra asbaha kadar emişiyoruz...

benim oğlumda sizikiler gibi asla ağzını açıp yemiyor ya tv izlerken veya oyuncakla oynarken veya bi arkadaşın yazdığı gibi bilumum şarkıları söylerken bişileri zorla yediriyoruz...ama genelde acıkırsa ve uykusu gelmemişse zorla da olsa yiyor...yoksa ya öğürüyor yada geri püskürtüyor.:1:

ben hiç blendırdan geçirip vermedim gıdaları... baştan beri çatalla ezip veya tel süzgeçten geçirip verdim çok şükür şimdiye dek bikaç küçük sorun dışında bişi yaşamadık.:nazar:

hazır kavanoz mamalarınıda mevsiminde bulamadığım meyve ve sebzeleri alıyorumki tadlarına alışsın bıdığım.
işte böyle kızlar..ek gıda serüvenimiz tam gaz devam ediyor... görüşmek dileğiyle...

bu konu super olmus bende cok ugrasiyorum ogluma birseyler yedirebilmek icin cok istahsiz kilosuda dusuk kilo alsin istiyorum ama yemiyor nasil olcak bilmiyorum

slm kızlar
ben kızıma kahvaltıda akşamdan ıslatmış olduğum peynir,tahin,pekmez,yumurta,bebe bisküvisi ve çay veriyorum

fakat bunlardan artık gına geldi deyişik bişeyler vermek istiyorum bana önere bileceyşniz birşeyler varmı

selam arkadaşlar benim kızım yoğurt yememe konusunda ısrarlı hiç bişekilde istemiyo meyveli yapıyorum yok sade veriyorum yok ama büyümixin muzlusunu vermiştim onu gayet güzel yedi hazır istiyo hazırda çok vermek istemiyorum annemde biz sizlere hazır verdikte ne oldu diye kızıyo ne yapıcağımı şaşırdım anlıycağınız versemmi hazır yoğurt acaba :30:

slm kızlar
ben kızıma kahvaltıda akşamdan ıslatmış olduğum peynir,tahin,pekmez,yumurta,bebe bisküvisi ve çay veriyorum

fakat bunlardan artık gına geldi deyişik bişeyler vermek istiyorum bana önere bileceyşniz birşeyler varmı

selam arkadaşım hazır kahvaltılıklar var onlardanda alabilirsin ben arada bebelacın ballı irmiklisi ve peynirli pekmezlisi var onlardan alıp veriyorum ve bebek ekmeğiyle peynir peymez karıştırıyorum bazen bazende senin gibi bebe bisküvisiyle veriyorum değişiklik olsun diye

aymescim bende büyümix elmalı aldım. meyveli ilk defa alıyorum. muz veremiyorum kabız, şeftali,kayısı henüz tatlı değil. armut ile hiç denemedim. bence seviyorsa yoğurt yemesi için ver. ben gün aşırı veriyorum. hergün vereyim mi kararsız kaldım.
bende aynı kahvaltıdan vermek istemiyorum ama mecbur. bazen bebelac ballı irmikli içine peynir pekmez yumurta cicibebe yada bebek ekmeği ile yapıyorum.
yada devam sütüne koyuyorum. bugün devam sütüne hazırladım. içine 1 tane kayısı koydum. zorla yedirdim.
birde dün sebze çorbası pütürlü diye öğürdü. hayır yutacaksın dedim. isteyince ağzında çiğneyip yutuyor. 1 saat uğraştım sonunda sinir oldu ve bıraktım. ama yarısından biraz fazla yedi. zorlayınca sinirleniyor ama bıraksam yemeyecek. dün yediği çorba sonrası her yanı çorba oldu. her yemek sonrası duş aldırmam gerekiyor. :1:

aymescim bende büyümix elmalı aldım. meyveli ilk defa alıyorum. muz veremiyorum kabız, şeftali,kayısı henüz tatlı değil. armut ile hiç denemedim. bence seviyorsa yoğurt yemesi için ver. ben gün aşırı veriyorum. hergün vereyim mi kararsız kaldım.
bende aynı kahvaltıdan vermek istemiyorum ama mecbur. bazen bebelac ballı irmikli içine peynir pekmez yumurta cicibebe yada bebek ekmeği ile yapıyorum.
yada devam sütüne koyuyorum. bugün devam sütüne hazırladım. içine 1 tane kayısı koydum. zorla yedirdim.
birde dün sebze çorbası pütürlü diye öğürdü. hayır yutacaksın dedim. isteyince ağzında çiğneyip yutuyor. 1 saat uğraştım sonunda sinir oldu ve bıraktım. ama yarısından biraz fazla yedi. zorlayınca sinirleniyor ama bıraksam yemeyecek. dün yediği çorba sonrası her yanı çorba oldu. her yemek sonrası duş aldırmam gerekiyor. :1:

dün benim kızda kabızdı abak hiç aklıma muz vermemek gelmedi iyi aklıma getirdin bende başka meyveli yoğurt alıcam yapacak biey yok hazırı yiyio evde yapılmış olunca ağzını bi kilitliyo açabilene aşkolsun bide ağlıyoki gören dövüyorum sanar :1: bizimde her çorba yememiz olay püskürtüyo sürekli onun üstü başını bırak benimki bile batıyo valla aman yeterki yesinde temizleniriz artık napalım bu akşam pazara çıkıcam bakalım güzel meyveler varsa alıcam en azında suyunu veriyim meyvede hiç yemiyo çünkü sadece mama istiyo çorbasınıda az çok yiyiyo ama başka bişey hiç istemiyo valla

Back