• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

yoğurt çorbası yapmış annem bugün yoğurdu böyle verelim bare dedik çok şükür yemiş maşallah kızıma :nazar: hep aynı çorbadan sıkılmıştı yawrum süzme mercimek 8. aydan sonra veriliyor diye duymuştum veren varmı aranızda onada başlamak istiyorum ama beklesemmi biraz daha

ben geçen hafta mercimek çorbası içirdim doktorumuz içebilir dedi içinede havuç patates falan koydum bayada sevdi.

ben geçen hafta mercimek çorbası içirdim doktorumuz içebilir dedi içinede havuç patates falan koydum bayada sevdi.

aa verdinmi doktorda verebilirsin dedi demek iyi oldu bu bak bende yaparım kızıma 8. aydan önce verme demişti doktorumuz her dr ayrı şey söylüyo ama bende vericem:56:

aa verdinmi doktorda verebilirsin dedi demek iyi oldu bu bak bende yaparım kızıma 8. aydan önce verme demişti doktorumuz her dr ayrı şey söylüyo ama bende vericem:56:

valla bende artık hangisine inanacağımı şaşırdım bir ara çok takıyodum aman zamanı geldimi gelmedimi ne yedirsem diye şimdi okadar takmıyorum sadece ilk kez veriyosam az veriyorum okadar nasıl olsa hepsini yiycek bir müddet sonra

valla bende artık hangisine inanacağımı şaşırdım bir ara çok takıyodum aman zamanı geldimi gelmedimi ne yedirsem diye şimdi okadar takmıyorum sadece ilk kez veriyosam az veriyorum okadar nasıl olsa hepsini yiycek bir müddet sonra

doğru diyosun ya hepsini takarsak doğru düzgün bişey vermemek lazım annemde kızıyo zaten yemek sularından vermek istiyo bende anne onlarda yağ ve tuz ver dr verme dedi verme diyorum oda ben sizlere verdimde büyütemedimmi diye söyleniyo kapışıyoruz sürekli bu yüzden ben çalıştığım için annem bakıyo kızıma

benimki hala mamasını zorla yiyor. tel şehriye ve arhana verdim. zorla yedi. ama tavuk ve kabak pişirdim yemedi. pütürlü bıraktım. tavuk verenler nasıl yapıyorsunuz. yemekte sevmedi sanırım. bu çocuk ne zaman iştahla mama yiyecek acaba?

ben tavuğu haşlayıp elimle miinik minik veriyorum yiyor. dün yayla çorbası ve köfte yaptım, köfteyi de elimle minik minik verdim çok sevdi soğanlı soğanlı :) ama yayla çorbasınıdaki pirinci böğğ diyip yemedi 3-5 kaşık suyundan verdim. kıyma yiyor pirinç yemiyor ilginç bu çocuk. pütürlü falan da hikaye canı isterse öyle bir yiyor ki ama istemezse muhallebiye bile böğğ diyor...

bende kıymalı şehriye çorbası yaptım dün öğüre öğüre bir hal oldu en sonunda süzgeçten geçirdimde öyle yedi tarhanayıda sevmedi ne yapacağımı şaşırdım artık

benim kızda yayla çorbasını yemiyo pirinçler gelince ağzına avazı çıktığı kadar bağırıyo ağlıyo süreklide böğürüyo bende bıraktım vermiyorum ama tarhanayı yiyo çok şükür. Ben tavuğu iyice haşlayıp çok küçük parçalar halinde çorbasını yapıpta verdim melody ama çok az verdim açıkçası öyle yedi okadar küçük parçaladımki ağzına hiç takılmadı. Köfte ben hiç vermedim ama yiyceğini sanmıyorum benim kızın yiyemiyo pütürlü hala çorbasına bi kere kıyma koydum onuda yemedi midesi bulanıyo hemen bende herşeyi yesin artık istiyorum ama illa sıvı olucak.

ben yoğurdu bi türlü tutturamıyodum ya geçen gün bebalc jünior aldım onunla deniyim dedim vee sonuç çok güzel oldu:3: ilk defa becerdim çok mutlu oldum hiç sulu olmadı harika oldu resmen ama acemi şansımıydı bilmiyorum bu akşam tekrar deniycem inş. bi daha aynı yapabilirim 8 aylık olucak çocuk nerdeyse yeni yoğurt yemeye başldı annesinin beceriksizliğinden:2:

bende bugün patates,kabak,semiz otu ve irmikle sebze püresi yaptım çok güzel yedi kıymada koycaktım ama yaktım:59::59::59::59:

bende bugün patates,kabak,semiz otu ve irmikle sebze püresi yaptım çok güzel yedi kıymada koycaktım ama yaktım:59::59::59::59:

benim kızda yiyo seze püresini ama kıyma koyarsam kesinlikle açmıyo ağzını birde dün ilk defa sebze püresini yedikten sonra çıkarmış hepsini hiç yapmazde neden acaba?

benim kızda yiyo seze püresini ama kıyma koyarsam kesinlikle açmıyo ağzını birde dün ilk defa sebze püresini yedikten sonra çıkarmış hepsini hiç yapmazde neden acaba?

fazla gelmıstır ondan...benımkı bı sekılde ıstemedıgını bellı edıyo kafasını cevırıyo ııııh dıyo ozaman vermıyorum yoksa o bı kasık yuzunden hepsını cıkarıyo.

fazla gelmıstır ondan...benımkı bı sekılde ıstemedıgını bellı edıyo kafasını cevırıyo ııııh dıyo ozaman vermıyorum yoksa o bı kasık yuzunden hepsını cıkarıyo.

EVET bizimkkide ağzını mıh gibi kapatıyor...o hali çok komik oluyor AMA....sanki vericekmişim gibi unutana kadar ağzı kapalı kalıyor...:)

bugünkü sebze çorbamızda da patates ,havuç,bezelye,fasulye,irmik ve tavuk vardı çok güzel olmuştu bayıla bayıla yedi hatta maması bitince tekrar istedi mama diye tadına baktım gayet lezzetliydi deneyin tavsiye ederim.

bir butüstü haşladım...sonra tavuğu aldım içinden....suyuna kabak havuç soğan sarımsak ve tel şehriye attım pişirdim..rondodan geçirdim....yiğite ayırdım...tuz ve baharat katıp kendimize yaptım...bir kase yedi..ilk defa....hatta benim baharatlı çorbamı bile içmeye çalıştı..:)

iki gündür aynı çorbayı verdim...paşam soğan sarımsak seviyor benim...hamileyken çok sarımsk yedim ondanmı bilmem..:)

ben daha tavuğu direk vermedim ama deniycem artık.çorbada kıymayı sevmiyo sert geliyo heralde kıymayıda köfte olarak deniycem bakalım yiycekmi bizim cadı

bugünkü menümüz bence tariflerin yanısıra menülerimizide paylaşalım birbirimize fikir vermiş oluruz...

kahvaltı:
10 tane bebe bisküvi 1 tatlı kaşığı ceviz pekmez labne peynir yumurta sarısı ıhlamurla ıslattım ilk kez bulamaç yaptım hepsini yedi tek tek vermek daha yorucu oluyor
öğlen:
ızgara köfte tereyağlı makarna 2 yemek kaşığı 100cc ayran
ikindi:
içine rendelenmiş kayısı ilave edilmiş 1 kase yoğurt
akşam:
sütlü pirinçli kaşık maması vazgeçilmezimiz:))

Son düzenleme:
sabah
tadımlık kahvaltı çeşitlerinden yedi saat 9 gibi 2 tane bebek ekmeği pekmez devzm sütünün içine 2 kayısı bulamaç yaptım birde yumurta sarısı koydum

öğlen
tavuklu petates yemeyi birazda tarhana çorbası içti
ara
meyve ve yoğurt
akşam
sebze püresi havuç,kabnak,patates,bezelye ve taze fasulye koydum az az
akşam
milupanın 7 tahıllısı devam sütü ile hazırlanan

bugünkü menümüz bence tariflerin yanısıra menülerimizide paylaşalım birbirimize fikir vermiş oluruz...

kahvaltı:
10 tane bebe bisküvi 1 tatlı kaşığı ceviz pekmez labne peynir yumurta sarısı ıhlamurla ıslattım ilk kez bulamaç yaptım hepsini yedi tek tek vermek daha yorucu oluyor
öğlen:
ızgara köfte tereyağlı makarna 2 yemek kaşığı 100cc ayran
ikindi:
içine rendelenmiş kayısı ilave edilmiş 1 kase yoğurt
akşam:
sütlü pirinçli kaşık maması vazgeçilmezimiz:))
canım maşaallah bebişine 10 bebe biskivasi ağır gelmiyomu ali de kabızlık yaptı bende korktum bıraktım bu arada yoğurtu senmi mayalıyosun ben bu yoğurt işini pek beceremedim sütaşın baybimix yoğurtundan veriyorum ama hoşuma gitmiyo

Back