• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

selam arkadaşlar benim kızım yoğurt yememe konusunda ısrarlı hiç bişekilde istemiyo meyveli yapıyorum yok sade veriyorum yok ama büyümixin muzlusunu vermiştim onu gayet güzel yedi hazır istiyo hazırda çok vermek istemiyorum annemde biz sizlere hazır verdikte ne oldu diye kızıyo ne yapıcağımı şaşırdım anlıycağınız versemmi hazır yoğurt acaba :30:

benimkide öyle sade yoğurda evde meyve katınca yemiyor hazır yiyor nasıl ayırt ediyor anlamıyorum ama ediyor işte doktoruna sordum yemese iyi olur ama ne yapalım yoğurduda bir şekilde yemesi lazım benim eşimde çocuklara danino yedirdi dedi içim hiç rahat değil meyveli yoğurt almadım 3 gündür yoğurt yemiyor paşa paşa gidip alıcam

benim oğluşta bazen inat ediyor yememe konusunda
bizim yemeklerden yemek için elinden geleni yapıyor
bende yemeğe tuz atmadan önce bir kase ayırıyorum
sofrada bizle beraber o da yemeğini yiyor
balığı seviyoruz kıymayı pek sevmiyoruz patatesi kabağı seviyoruz
muhallebi seviyoruz
meyveleri genel olarak seviyoruz püre olarak değilde wee nin meyve süzgecinin içine koyuyorum öyle seviyor

benimkide öyle sade yoğurda evde meyve katınca yemiyor hazır yiyor nasıl ayırt ediyor anlamıyorum ama ediyor işte doktoruna sordum yemese iyi olur ama ne yapalım yoğurduda bir şekilde yemesi lazım benim eşimde çocuklara danino yedirdi dedi içim hiç rahat değil meyveli yoğurt almadım 3 gündür yoğurt yemiyor paşa paşa gidip alıcam

benimkide ayırt ediyo valla hazır olunca yiyiyo evde yapılanı istemiyo 1 hafta oldu bende yoğurt vermiyorum dediğin gibi içim hiç rahat değil ama yapıcaktı bişey yok mecburen hazır vericem

benim oğluşta bazen inat ediyor yememe konusunda
bizim yemeklerden yemek için elinden geleni yapıyor
bende yemeğe tuz atmadan önce bir kase ayırıyorum
sofrada bizle beraber o da yemeğini yiyor
balığı seviyoruz kıymayı pek sevmiyoruz patatesi kabağı seviyoruz
muhallebi seviyoruz
meyveleri genel olarak seviyoruz püre olarak değilde wee nin meyve süzgecinin içine koyuyorum öyle seviyor

maşallah oğluşuna balıkta yiyo demek ben hiç vermedim balığı nasıl veriyosun:26: dün kıymalı çorba yaptık onuda yemedi kıymalar takılıyo boğazına ağzında kalıyo hemen yutamıyoya midesi bulanıyo hanfendinin başka nasıl versem acaba birde et suyuyla çorba tarifi verirmisiniz bana onu deniyim bakalım

kıymayı sebze püresine koyunca ne kadar tel süzgeçten geçirsemde sert kalıyor. boğazına takılıyor. bende baktım gerçekten çok kuru. annem etin suyunudan koy diyor. tavuk deneyemedim hala.
aymes yoğurdu hergün mü veriyorsun gün aşırı mı?

kızlar ben birgün tavuk birgün kıyma haşlayıp ekliyorum sebze püresine... 2 gün sebze 1 gün tarhana birgün şehriye çorbası veriyorum minnoşuma...

benimkide karıımları yemiyor son bir haftadır. kahvaltıda yumurta ve peyniri yiyor, ceviz,pekmez, bisküvi ve kahvaltı maması karışımını asla yemiyor. akşamlarıda pirinçli mamayı yemiyor. ağzını kilitliyor ve beni delirtiyor. zorlarsamda kıyameti kopartıyor.milupanın bisküvili gece mamasını aldım onuda yemiyor.

yoğurt bizde büyümix yiyoruz. içim rahat değil ama anne sütünüde yeteri kadar almadığı için kalsiyuım alsın diye mecburen veriyorum.

sizler anne sütünü nasıl veriyorsunuz? ben gündüzleri işte olduğum için eve süt sağıp bırakıyorum ama paşa biberon almayı reddediyor sütlerde ziyan oluyor tabi...artık mamalarına, meyvesine falan ekliyorum bende mecburen...

benimkine de bi haller oldu gözüme baka baka böğğ diyor dilini çıkarıyor yut diyorum kapatıyor ağzını tam yutacakken hepsi dışarı... o kadar uğraştığıma mı yanayım sonra etrafı nasıl temizleyeceğime mi...
pütürlü de olsa yerdi, zaten çok az veriyordum. şimdi pütürsüzü bile öğürüyor. sadece anne sütü istiyor bu çocuk...
şimdi çorba yapıyorum bezelye havuç patates kabak irmik z.yağ, bakalım yiyecek mi...
ne güzel salatalık kemiriyordu bugün onu bile istemedi, gidip ağız bezlerini yiyor sadece :))))

tel süzgeçten geçiriyormuşsunuz da evdeki tel süzgeçten ancak sıvı geçer bizim delikleri çok ince, sizin kullandığınız bebek için özel birşey mi? ben hala blenderdan az geçiriyorum ara ara büyük parçalar kalıyor, yada çatalla eziyorum...

kahvaltı için bu sefer bebelac peynirli pekmezli aldım 125g olması güzel milupa bozuluyordu 250g olduğu için. ama bunu sevmedi niyeyse. milupa tahıllı ballı hoşuna gitmişti...

Son düzenleme:
aklıma hep sonradan geliyor....

meyve yediremeyenler hiç muhallebiyle karıştırmayı denediniz mi? bizde işe yaradı da... 1 aydır tek meyvede yüzünü ekşitiyordu ama içine sütlü pirinçli ekliyorum sonuna kadar yiyor(du) bakalım bugün yiyecekmi...

canım bende tel süzgeçten geçiriyorum ama üstte ezilen kısmıda pürenin içine koyuyorum. böylece pütürlü oluyor.
benimki meyve yiyor da şöyle meyveler daha tatlı değil ki. kayısı aldım mayhoş geldi beğenmedi, nektar aldım o da mayhoş. muz ve armutu seviyor ama kabız diye muz vermiyorum. dün kuru kayısı aldım az su ile haşlayıp verdim yedi.
ben muhallebi fazla vermiyorum. kilo aldırıyor. ama meyvenin mayhoş olmaması lazım.
bende bebelac ballı irmikli kullanıyorum. bugün zor yedi. bebek ekmeğini sevmiyor sanırım. aynı kahvaltıdan bıktı sanırım. ama değişik ne yapayım ki? yarın kuru kayısı koyayım bakalım sevecek mi?

canım bende tel süzgeçten geçiriyorum ama üstte ezilen kısmıda pürenin içine koyuyorum. böylece pütürlü oluyor.
benimki meyve yiyor da şöyle meyveler daha tatlı değil ki. kayısı aldım mayhoş geldi beğenmedi, nektar aldım o da mayhoş. muz ve armutu seviyor ama kabız diye muz vermiyorum. dün kuru kayısı aldım az su ile haşlayıp verdim yedi.
ben muhallebi fazla vermiyorum. kilo aldırıyor. ama meyvenin mayhoş olmaması lazım.
bende bebelac ballı irmikli kullanıyorum. bugün zor yedi. bebek ekmeğini sevmiyor sanırım. aynı kahvaltıdan bıktı sanırım. ama değişik ne yapayım ki? yarın kuru kayısı koyayım bakalım sevecek mi?

evet yaa meyveler henüz tatlanmadı yada ben denk gelemedim. canım aslında benim kullandığım muhallebi grubundakiler değil sütlü pirinçli ek gıda diye geçiyor ama aynı muhallebi gibi oluyor. haklısın bu tür gıdalar kilo yapıyor ama üstünde 5 yemek kaşığı ile hazırlanır diyor be meyve püresine 1 tatlı kaşığı koyuyorum kıvamı tutuncaya kadar da ılık su ekliyorum yani çok az kullanmış oluyorum fakat meyveyi yemiş oluyor :)
bebek ekmeğini 1 kere denedim böğğ dedi bir daha hiç vermedim, bugüne kadar bebe bisküvisi de 6-7 taneyi geçmemiştir toplamda.
kuru kayısıyı haşlayıp kahvaltılığı onun içine eklemek iyi oluyor kabız da olmuyor ama bu sabah hiçbirsey sevdiremedim hanfendiye :))
zeytin, salatalık ve domates verdim şimdiye kadar ara ara, değişiklik oldu ve sevdi bizimki hele de salatalık kemirmeye bayılıyor ama onun eline vermiyorum kaşla göz arasında koparıveriyor damaklarıyla :16:

kıymayı sebze püresine koyunca ne kadar tel süzgeçten geçirsemde sert kalıyor. Boğazına takılıyor. Bende baktım gerçekten çok kuru. Annem etin suyunudan koy diyor. Tavuk deneyemedim hala.
Aymes yoğurdu hergün mü veriyorsun gün aşırı mı?

canım bende tel süzgeçten geçiriyorum ama üstte ezilen kısmıda pürenin içine koyuyorum. Böylece pütürlü oluyor.
Benimki meyve yiyor da şöyle meyveler daha tatlı değil ki. Kayısı aldım mayhoş geldi beğenmedi, nektar aldım o da mayhoş. Muz ve armutu seviyor ama kabız diye muz vermiyorum. Dün kuru kayısı aldım az su ile haşlayıp verdim yedi.
Ben muhallebi fazla vermiyorum. Kilo aldırıyor. Ama meyvenin mayhoş olmaması lazım.
Bende bebelac ballı irmikli kullanıyorum. Bugün zor yedi. Bebek ekmeğini sevmiyor sanırım. Aynı kahvaltıdan bıktı sanırım. Ama değişik ne yapayım ki? Yarın kuru kayısı koyayım bakalım sevecek mi?

melodcim kıyma gerçekten sert kalıyo benim kızda hiçbişekilde kabul etmiyo istemiyo illa ağzına yumuşak gelicek sert gelince öğürüyo hemen. Yoğurduda gün aşırı denedim ama ne yazıkki istmedi 1 haftadır vermiyorum nerdeyse.
Bende kahvaltıda ballı irmikli beblac aldım onu yiyo ama bebek ekmeğiyle peynir pekmez karşımı yaptığımda istemiyo benimkide ekmeği sevmedi sanırım hep bebek bisküviside verememki değişik kahvaltı tarifleri bulmak lazım:26: Cevizide yemiyo bu arada benimki oda sert geliyo iyice ezdim onuda ama yinede sevmiyo eğer ceviz koyarsam kahvaltısına hiç yemiyo çok nazlı bu kız çok:61:

evet yaa meyveler henüz tatlanmadı yada ben denk gelemedim. Canım aslında benim kullandığım muhallebi grubundakiler değil sütlü pirinçli ek gıda diye geçiyor ama aynı muhallebi gibi oluyor. Haklısın bu tür gıdalar kilo yapıyor ama üstünde 5 yemek kaşığı ile hazırlanır diyor be meyve püresine 1 tatlı kaşığı koyuyorum kıvamı tutuncaya kadar da ılık su ekliyorum yani çok az kullanmış oluyorum fakat meyveyi yemiş oluyor :)
bebek ekmeğini 1 kere denedim böğğ dedi bir daha hiç vermedim, bugüne kadar bebe bisküvisi de 6-7 taneyi geçmemiştir toplamda.
Kuru kayısıyı haşlayıp kahvaltılığı onun içine eklemek iyi oluyor kabız da olmuyor ama bu sabah hiçbirsey sevdiremedim hanfendiye :))
zeytin, salatalık ve domates verdim şimdiye kadar ara ara, değişiklik oldu ve sevdi bizimki hele de salatalık kemirmeye bayılıyor ama onun eline vermiyorum kaşla göz arasında koparıveriyor damaklarıyla :16:

bende meyveyi öyle deniyim bakalım yiycekmi dün akşam şeftali aldım pazardan onun suyunu sıkıp bibereno koydum azda olsa içti çok sevindim ben meyve hiç yemem ama kızım yesin meyveyi sevsin istiyorum kuru kayısıyla kahvaltıyı nasıl veriyosunuz bende deniyim yazarmısın? Benim kız bebe bisküvisini seviyo 10 tane koysam yer valla tek sevdiği şey diyebilirim

evet yaa meyveler henüz tatlanmadı yada ben denk gelemedim. canım aslında benim kullandığım muhallebi grubundakiler değil sütlü pirinçli ek gıda diye geçiyor ama aynı muhallebi gibi oluyor. haklısın bu tür gıdalar kilo yapıyor ama üstünde 5 yemek kaşığı ile hazırlanır diyor be meyve püresine 1 tatlı kaşığı koyuyorum kıvamı tutuncaya kadar da ılık su ekliyorum yani çok az kullanmış oluyorum fakat meyveyi yemiş oluyor :)
kuru kayısıyı haşlayıp kahvaltılığı onun içine eklemek iyi oluyor kabız da olmuyor ama bu sabah hiçbirsey sevdiremedim hanfendiye :))

sen meyve püresine muhallebi ekliyorsun anladım canım. ama meyveler mayhoş olduğundan ne cicibebe ne muhallebi o mayhoşluğu gidermiyor. ancak armut elma ve muz lezzetli şuan. sabah kahvaltısna muz ekliyordum kabız olduğundan beri veremedim. ekmeği benimkide sevmiyor. cicibebeyi 2 tane ekliyorum ballı irmikliye. devam sütüne yapsam su gibi oluyor fazla büsküvi koymak istemiyorum.
evet salatalığı kemirmeyi seviyor dişlerine iyi geliyor. bende eline biber verdim bütün dişlerini kaşısın diye nerdeyse boğazına sokuyordu koca biberi. elimde sıkı sıkı tutuyorum öyle dişliyor.

melodcim kıyma gerçekten sert kalıyo benim kızda hiçbişekilde kabul etmiyo istemiyo illa ağzına yumuşak gelicek sert gelince öğürüyo hemen. Yoğurduda gün aşırı denedim ama ne yazıkki istmedi 1 haftadır vermiyorum nerdeyse.
Bende kahvaltıda ballı irmikli beblac aldım onu yiyo ama bebek ekmeğiyle peynir pekmez karşımı yaptığımda istemiyo benimkide ekmeği sevmedi sanırım hep bebek bisküviside verememki değişik kahvaltı tarifleri bulmak lazım:26: Cevizide yemiyo bu arada benimki oda sert geliyo iyice ezdim onuda ama yinede sevmiyo eğer ceviz koyarsam kahvaltısına hiç yemiyo çok nazlı bu kız çok:61:
ben cicibebe koyuyorum bebelac ballı irmikliye koyuyorum ama sadece 2 tane. ekmeği çorbanın içinde deneyeceğim. cevizi toz halinde versen yemez mi? bize ceviz 1 yaşından sonra dedi doktor. bende değişik kahvaltı tarifi arıyorum.

dut verılır mı?annem bahceden toplayıp getırmıs...vermek ıstıyorum amaaaa

ver canım önce suyunu ver sonra ezip verirsin. pütürlü yutabiliyorsa çekirdeklerini ezmene gerek yok.

bende meyveyi öyle deniyim bakalım yiycekmi dün akşam şeftali aldım pazardan onun suyunu sıkıp bibereno koydum azda olsa içti çok sevindim ben meyve hiç yemem ama kızım yesin meyveyi sevsin istiyorum kuru kayısıyla kahvaltıyı nasıl veriyosunuz bende deniyim yazarmısın? Benim kız bebe bisküvisini seviyo 10 tane koysam yer valla tek sevdiği şey diyebilirim
1 tane kuru kayısıyı 1 çay bardağı suda kaynatıyorum suyun rengi değişip kayısı yumuşayınca kapatıyorum iyice ılınınca suyunu kullanıyorum bazen de kayısının kabuğunu alıpbirkısmını ezip kahvaltısına katıyorum canım
sen meyve püresine muhallebi ekliyorsun anladım canım. ama meyveler mayhoş olduğundan ne cicibebe ne muhallebi o mayhoşluğu gidermiyor. ancak armut elma ve muz lezzetli şuan. sabah kahvaltısna muz ekliyordum kabız olduğundan beri veremedim. ekmeği benimkide sevmiyor. cicibebeyi 2 tane ekliyorum ballı irmikliye. devam sütüne yapsam su gibi oluyor fazla büsküvi koymak istemiyorum.
evet salatalığı kemirmeyi seviyor dişlerine iyi geliyor. bende eline biber verdim bütün dişlerini kaşısın diye nerdeyse boğazına sokuyordu koca biberi. elimde sıkı sıkı tutuyorum öyle dişliyor.
ben hep kayısıdan veriyorum seçip de alıyorum tatlı oluyor genelde ama şeftali falan ekşi hala dediğin gibi. muz haftada 1 o da 1 çay kaşığı veriyorum kabız olmasın ama vit. alsın diye. bebelac kahvaltılıklar suyla yapılmıyor mu tatlım? sen devam sütüne mi yapıyorsun? ben 1 cicibebe koyuyorum ama sanırım az hazırlıyorum diye, en fazla 50ml hazırlıyorumdur...

1 tane kuru kayısıyı 1 çay bardağı suda kaynatıyorum suyun rengi değişip kayısı yumuşayınca kapatıyorum iyice ılınınca suyunu kullanıyorum bazen de kayısının kabuğunu alıpbirkısmını ezip kahvaltısına katıyorum canım

ben hep kayısıdan veriyorum seçip de alıyorum tatlı oluyor genelde ama şeftali falan ekşi hala dediğin gibi. muz haftada 1 o da 1 çay kaşığı veriyorum kabız olmasın ama vit. alsın diye. bebelac kahvaltılıklar suyla yapılmıyor mu tatlım? sen devam sütüne mi yapıyorsun? ben 1 cicibebe koyuyorum ama sanırım az hazırlıyorum diye, en fazla 50ml hazırlıyorumdur...

annem 3 tane kuru kayısıyı az suyla cezvede pişirip komposto yapıyor. kayısıyı bende seçtim rengide güzeldi ama onun yiyeceği kadar tatlı değildi. birde gidip manavdan seçiyorum. muzu çok az veriyorsun 3/1 yesin 1 çay kaşığı çok az. muz yediği gün zeytinyağı içir sabah akşam. kabız olmaz. benimki muz yediğinde bile güzel kaka yapıyordu günde 3-4 defa ama şimdi 10 gündür kabız az az yapıyor yavrum.
bebelacı suyla yapıyorum. değişik olsun diye devam sütüne cicibebe peynir pekmez ve yumurta koyuyorum. ama sulu olduğundan 4-5 cicibebe ekliyorum. bebelacın kahvaltısnı hazırladığımda 2 cicibebe ekliyorum. 30 cc suya yaptım bugün. ama biraz kayısı kompostosu peynir pekmezi karıştırıp suyunu ilave ettim. 1,5 kaşık bebelac kahvaltı koydum. kıvamını göz kararı ayarlıyorum. 2 cicibebe ekledim. zorda olsa hepsini yedi.
geçen hafta 60 cc suya hazırladığım kahvaltının hepsini ağzını aça aça yiyordu bu hafta yok ağzını kapatıyor.

Son düzenleme:
kıslar iki akşamdır şeftali suyu içiriyorum kıza:nazar: maşallah diyim çok seviniyorum hiç meyve yemiyo diye yazıyodum hep şeftaliyi sevdi galiba ama cam rendede iyice ezicem boğazına hiçbişey takılmıycak neyse bunada razıyım meyvenin tadını alsın ileride inşallah meyve salatası falanda yer kayısıda aldım ama o çok tatlı değil oyüzden vermedim suluda olmadığı için onu rendeleyemiyorum yoksa ikisini karıştırıp verirdim ileriki günlerde sulusunuda bulurum inşallah

ben cicibebe koyuyorum bebelac ballı irmikliye koyuyorum ama sadece 2 tane. ekmeği çorbanın içinde deneyeceğim. cevizi toz halinde versen yemez mi? bize ceviz 1 yaşından sonra dedi doktor. bende değişik kahvaltı tarifi arıyorum.

ver canım önce suyunu ver sonra ezip verirsin. pütürlü yutabiliyorsa çekirdeklerini ezmene gerek yok.

ceiz iyice toz halinde zaten nerdeyse canım bayağı bi ezdim onu ama yinede istemiyo bende bıraktım vermeyi ileriki günlerde bi daha denerim artık bak sanada 1 yaşından sonra demiş çok bişey kaybetmem herhalde

yoğurt çorbası yapmış annem bugün yoğurdu böyle verelim bare dedik çok şükür yemiş maşallah kızıma :nazar: hep aynı çorbadan sıkılmıştı yawrum süzme mercimek 8. aydan sonra veriliyor diye duymuştum veren varmı aranızda onada başlamak istiyorum ama beklesemmi biraz daha

Back