• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

bende bebe bisküvisi vermiyorum aşırı derecede tatlı şeker çok var diye vermek istemedim ekmek olarakda tam buğday ekmeği veriyorum hem daha besleyici hemde daha doyurucu

canım maşaallah bebişine 10 bebe biskivasi ağır gelmiyomu ali de kabızlık yaptı bende korktum bıraktım bu arada yoğurtu senmi mayalıyosun ben bu yoğurt işini pek beceremedim sütaşın baybimix yoğurtundan veriyorum ama hoşuma gitmiyo

hayır cnm bende beceremiyorum ablam yapıyor günlük babymix ben denedim beğenmedi bisküvi hergün vermiyorum haftada 2 kez diğer günler normal kahvaltı gibi yaptırıyorum domates salatalık havuç rendeliyorum bazen zeytin ezmesi bile veriyorum o yasak bu yasak sıkıldım ben hep aynı şeyleri yesin istemiyorum

bizde ek gıdaya geçtiğimizde eşim kaza geçirip ağır bir ameliyat olmuştu oyüzden yoğurt yapmaya bile vaktim olmuyodu bende simbonun yoğurt yapma makinesini aldım hem ucuz hemde gayet güzel oluyo (30-35 tl arası) aklınızda bulunsun.

Son düzenleme:
benim oğluş iyice akıllı oldu. artık kaşığı görünce anında kafasını çeviriyor. yedirmek için yapmadığım şaklabanlık kalmıyor. zorlada olsa yediriyorum. ama bir şey keşfettim. mamasını kaşıkla verince yemiyor ama kaseyi ağzına yaklaştırdığımda şapur şupur emiyor. bugün bebelac sebze püresi verdim kaşığı istemedi bende kavanozu tuttum ağzına. 1 saatte bitirdiği sebze püresini şapur şupur yedi maşşallah. kaşıkla uğraşmayı sevmiyor paşam. kavanozu ağzından çekince mızıldayıp istiyor. kahvaltıda ekmeği domates suyuna batırıp veriyorum. severek yiyor. bebe büsküvisini 2 tane veriyorum ama hergün değil. bulamaç kahvaltıya devam ediyoruz.

benim kızda 10 tane bebe bisküvsini yiyo valla bebek ekmeğiyle yaptığım kahvaltıyı çok sevmiyo bi kaç kaşık aldıktan sonra ağlamaya başlıyo ama bebe bisküvisi peynir pekmez karışımına bayılıyo

tavuğu yiyemiyo jhala illa iyice ezmeliyim çorbada 2 kere verdim şu ana kadar zaten birde köfte nasıl yapıyosunuz arkadaşlar yiyemiycek biliyorum ama yinede denemek istiyorum

benim kızda 10 tane bebe bisküvsini yiyo valla bebek ekmeğiyle yaptığım kahvaltıyı çok sevmiyo bi kaç kaşık aldıktan sonra ağlamaya başlıyo ama bebe bisküvisi peynir pekmez karışımına bayılıyo

tavuğu yiyemiyo jhala illa iyice ezmeliyim çorbada 2 kere verdim şu ana kadar zaten birde köfte nasıl yapıyosunuz arkadaşlar yiyemiycek biliyorum ama yinede denemek istiyorum

ben köfteye soğan zeytinyağı ve maydanoz koydum sadece 250gr kıymadan yaptım buzluğa attım yedireceğim zaman çıkarıp yağsız tavada pişiriyorum

ben köfteye soğan zeytinyağı ve maydanoz koydum sadece 250gr kıymadan yaptım buzluğa attım yedireceğim zaman çıkarıp yağsız tavada pişiriyorum

bu hafta kuzucum burda olmıycak yarın anneanesiyle tekirdağa gidiyo:59: bi dahaki hafta sonu bende deniyim bakalım inşallah sever

kızlar bızde ek gıda falan kalmadı kuzucuk dıs cıkatıyor..kahvaltıyı severdım onu bıle yemiyor.15 gundur ıstahımız yok.bır kılo vermısızzzz.burun tıkanıklıgı oksuruk 4-5 gun ıshalde vardı 2 gundur yok duzeksede yesekkk yıne eskı gunlerdekı gıbııııı...

kızlar bızde ek gıda falan kalmadı kuzucuk dıs cıkatıyor..kahvaltıyı severdım onu bıle yemiyor.15 gundur ıstahımız yok.bır kılo vermısızzzz.burun tıkanıklıgı oksuruk 4-5 gun ıshalde vardı 2 gundur yok duzeksede yesekkk yıne eskı gunlerdekı gıbııııı...

geçmiş olsun cnm biran önce iyileşir umarım üzülme hemen toparlar çok çabuk kilo alıp veriyor bu yumurcaklar

geçmiş olsun canım inşallah fazla zorlanmadan çıkartır kuzucuk dişlerini bizdede hala tık yok bende bekliyorum

Ay ne güzel bende yollasamda biryerlere şöylee bir hafta kafayı dinlesem özlesem biraz:27: buaralar çok kuduruk canımdan bezdiriyorr

zor canım ya aklım hep onda ne yapıyo ne ediyo diye düşünmekten deli olucam yok ağladımı acıktımı yedimi uyudumu aklımı alamıyorum bunlardan inşallah kuzucum anneannesini üzmeden eğlenerek gezer pek gezmeyi sevmiyo çokda yabancılıyo hiç annesine benzemedi ben gezmeye bayılırım o tam tersi:26:

2 gündür kahvaltımızı bulamaçyapmadan veriyorum. yumurta peyniri elimle yediriyorum. ekmeği domates suyuna batırıp veriyorum. kahvaltı mamasınıda ayrıca yediriyorum. en son sıkılınca kalanları karıştırıp veriyorum. bugün yumurtasız menemen yedik.
bende köfteyi soğan maydonoz ekmek ile yaptım.

yaprak geceleri çok uyanmaya başladı acaba sütüm yetmiyomu, biberonda almıyo geceleri nasıl besliycem bilmiyorum

bugünkü menümüz kahvaltı bebelac peynirli pekmezli ilk kez denedim içine bişey eklemedim öğlen kıymalı bezelye yemeği içinde domates havuç patates irmik var arada meyve şeftali rendesi ikindi yoğurt akşam bebelac kaşık maması gece tahıllısı afiyet olsun bebişim:emir_bebek:

yaprak geceleri çok uyanmaya başladı acaba sütüm yetmiyomu, biberonda almıyo geceleri nasıl besliycem bilmiyorum

yatırmadan önce kaşık maması yedirmeyi dene cnm başlarda benimkide biberon almıyordu ama pes etmedim yinede her gece kalkıp hazırladım birkaç kez çöpe gitti mama sonra alıştı derin uykudayken içiyor ama sadece uykusu açılırsa almıyor artık alıştı ama ben hergece vermiyorum kaşık maması yiyemeden uyursa ozaman veriyorum

dün akşam kuzucum geldi çok mutluyum:32:
bezelye yemeği yapmıştım tavuk etli güzelcene ezdim onu veriyim bakalım yiycekmi dedim ama hiç yemedi ne yazıkki hep öğürdü benim kızım kesinlikle pütürlü yemiyo ya ne yapıcağımı şaşırdım sadece çorba ve aradada yoğurt yiyo bu kadar kahvaltılardada bebelac peynirli pekmezki ve ballı irmikli alıyorum bunları yiyo he bide bebe bisküvisi bunlar çabuk eriyo ondan ağzına pütürlü gelicek hiçbişey yemiyo ne kıyma ne tavuk veremedim hiç:26:

aymescim pütürlü yemememsi kötü olmuş ama alışması lazım ilerde sen zorlanacaksın. ben başta öğürünce parmağımla hayır öğürme yut dedim hep. isteyince yiyor. şimdi kahvaltısını bulamaç yapmadan veriyorum. peynir ve yumurtayı elimle lokma lokma bveriyorum. ekmek içini domates suyuna batırıyorum. bebelac kahvaltısınıda arada tıkıştırıyorum. benimkide ağzına elimle verince seviyor. dünde dut yedirdim bayıla bayıla yedi.

selam annişler bugün kahvaltımız siyah üzüm muz kayısı 2 tane bebe bisküvi robotta çektm öğlen kıymalı domatesli kabak yemeği ikindi de yoğurda
salatalık rendeliycem akşamda kaşık maması bebişlere afiyet olsun...

derya neden robotta çekiyorsun canım. meyveleri küçük küçük parçalara ayırsan bebe büsküvisinide içine atsan ufak ufak, pütürlü yemiyor mu? bende artık haşlama değil yemek yapayım diyorum.
bana aynı kahvaltıdan fenalık geldi. peynir, yumurta gün aşırı veriyorum artık. ekmek, domates yiyor yanında da bebelac kahvaltı maması içinde 2 bebe büsküvisi. burda pekmez bulamadım evden getirmediğime pişman odum. bende pekmezli peynirli aldım bakalım sevecek mi?
kahvaltıda değişik şeyler vermek istiyorum.

Back