Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
her yerde kahvaltı için yumurta sarısı+peynir+pekmez sütün içine diyor. sağlıkocağı ve dr.lar da öyle. o zaman bir terslik var bu durumda :Sslm cnm işine karışmak gibi olmasın ama pekmezi süt ürünleriyle yemek veya yedirmek
demir emilimini azalttığı için sadece kalori deposu oluyor......
canım bence alışması lazım ama zorlayarak olmaz tabi. ben önce blenderdan geçirip verdim sonra blenderdan az geçirdim ara ara büyük parçalar kaldı ona alışınca şimdi bazen çatalla eziyorum bazen parmağımla. mesela peyniri hep ayrı veriyorum kahvaltıda ve koca peynirden küçük küçük koparıp veriyorum yiyor. yavaş yavaş alıştır bence. birden olmasını bekleyemeyiz tabi...kızlar benim kzıım pütürlü şeyleri yemiyo ne yapmalıyım pirinç bile ağzına gelince midesi bulanıyo illa onu ezmeliyim yemiyo yoksa bende meyve falan vermek istiyorum prof ne güzel yazmış küp küp meyveleri koyun diye ama yemiyo ne yapsam acaba?
kızlar benim kzıım pütürlü şeyleri yemiyo ne yapmalıyım pirinç bile ağzına gelince midesi bulanıyo illa onu ezmeliyim yemiyo yoksa bende meyve falan vermek istiyorum prof ne güzel yazmış küp küp meyveleri koyun diye ama yemiyo ne yapsam acaba?
aymes alışması lazım artık yavaş yavaş. hep blendırdan geçirirsek pütürlü şeylri yiyemezler. vermeye devam et azar azar.
her yerde kahvaltı için yumurta sarısı+peynir+pekmez sütün içine diyor. sağlıkocağı ve dr.lar da öyle. o zaman bir terslik var bu durumda :S
canım bence alışması lazım ama zorlayarak olmaz tabi. ben önce blenderdan geçirip verdim sonra blenderdan az geçirdim ara ara büyük parçalar kaldı ona alışınca şimdi bazen çatalla eziyorum bazen parmağımla. mesela peyniri hep ayrı veriyorum kahvaltıda ve koca peynirden küçük küçük koparıp veriyorum yiyor. yavaş yavaş alıştır bence. birden olmasını bekleyemeyiz tabi...
benimkide yemiyor öğürüp kusuyor ( yada çok öksürüyor aklımı alıyor
kızlar ya kevser hiç birşey yemiyor napıcam ben meyve suyunu püresini istemiyor. Bebe bisküvili kahvaltıdan 3,4 çay kaşığı anca alıyor sütlü pirinçli kaşık maması aldım onuda yemedi.sebze çorbasıyla püresini ağzına sürmüyor zaten.birtek yoğurdu yiyor oda ehh işte ona meyve katınca istemedi iki gündürde ne yoğurt ne bisküvi hiç birşey yemiyor napıcam yaa
yok bı cay kasıgından nolcak ne kalorısı :) sbh yıyo zaten pekmezını bu ekstradan labnenın eksılıgını kırmak ıcın. tatlandırabılecegım baska onerın varsa seve seve uygularım :) meyveler zaten tatlandırıo diceksen labne ve yogurt bır arada ekşimtrak oluo o kremanın da eksılıgını kırmak ıstedım bı sekılde, boş da verılebılır tabı
ok cnm ben pekmezin amacının demir olduğunu düşündüğüm için söyledim ... tatlandırmaksa neden olmasın.....
LİNDEN pekmezi sütün iççine neden koyduruyorlar bilmiyorum zaten bebeklerimiz inek sütünü 1 yaşından önce kullanamazlar süt dediğin devam sütü ise bilemicem içeriğine bakmalı...hangi metal kullanılıyor ondakide calsiyumsa demirden daha aktif olduğu için pekmezdeki demiri kullanılmaz hale getiriyor.Valla ben bir kimyager olarak düşünüyorum ca daha aktif demir işlevsiz kalır ....... kullanmak tercih meselesi oğluma demir ilacı verirken pekmezden elde edeceği demiride önemsediğimden bilgilendireyim dedim.
yok be şazoş, zaten ferritin eksıklıgı cıktı 20 damla demır damlası verıom, pekmezdekı onun yanında bir heççç :S
hadi yaa eksiklik olunca o kadar çok mu veriliyor? prop nerden aldılar kanı topuk mu el mi?
ben verdim birkaç kez çilek..yedi güzelce...aman bu şarkılar gelmesin melodi artık duyan gülüyo rezil oluyorumnaner maşşalah bebişine. gayet güzel yiyor. ah benimkide ağzını açsa.
zorla tıkıyorum ağzına. bu arada repertuvar güzelmiş. benim aklıma niye hiç gelmedi bu şarkılar!
canım çilek 1 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum.
bahar sütlacı hazır milupa verıyorum, once denemeyı dusundum, annem dedı kı ne kdr yıcek sankı o kdr sey ıcın ugrasılır mı, e evde şeker kamışı da yok haliyle :) zaten sımdıye kdr 3 kavanoz yedı, 2 haftada 1 fln yıyo, o yuzden ugrasmadım hıc.
kızlar yenı bır tarıf vereyım ınanılmaz besleyici ve demır cok sevdi. 2 yemek kaşığı light labne peyniri, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 cay kasıgı pekmez, iyice çırptım bunu, krema kıvamına geldi, içine çeyrek muz, 1 nektarin, 2 yeni dünya doğradım küp küp, çok güzel yaz tatlısı oldu demir için, güzelce yedi
et suyu 1 sefer kuzu gerdan denedim, gazdan delirdi demir :S valla vermiyorum artık...
yok be şazoş, zaten ferritin eksıklıgı cıktı 20 damla demır damlası verıom, pekmezdekı onun yanında bir heççç :S
kızlar benim kzıım pütürlü şeyleri yemiyo ne yapmalıyım pirinç bile ağzına gelince midesi bulanıyo illa onu ezmeliyim yemiyo yoksa bende meyve falan vermek istiyorum prof ne güzel yazmış küp küp meyveleri koyun diye ama yemiyo ne yapsam acaba?
evet canım ya bende rahatsızım bu durumdan alışsın artıkistiyorum hep ezememki ben ona sürekli vererkmi alıştırabilirim
bu sabah oğlum kahvaltısını beğenmedi. bişeyi de beğenerek yese.
30 cc devam sütü,1 tatlı kaşıığı labne peyniri, 1,5 çay kaşığı pekmez, yarım dilim bebek ekmeği, 3 tatlı kaşığı karışık meyve püresi sanki ekşi yiyor gibi suratını buruşturdu. ısrarla verdim ama ağzında tutup çıkardı. baktım mümkünü yok yemeyecek bıraktım. mamasını yedi ve uyudu.
sanırım hatamı buldum. sabah kalkınca alıp mutfağa gidiyoruz. biz kahvalltı yapıyoruz. oda anakucağında duruyor, sonra duşumuzu yapıyoruz. sonra kahvaltısını veriyorum. iyice acıksın diye beklerken uykusu geliyor.
sabah kalkınca duş,sonra kahvaltı. zaman kalırsa bende kahvaltı yaparım.
dün denemek için domates dilimi verdim bir güzel emdi.
sabah erken mi banyo yaptırıyorsun?
ben hiç labne kullanmadım ve peyniri hep ayrı verdim minik minik, suda bekletilmiş koyun peyniri veriyorum, keçiyi sevmedi.
bebek ekmeğini 1 kere denedim onu da sevmedi bir daha da vermedim ama meyvelerde ilk 1-2 kaşıkta melis de yüzünü ekşitiyor dilini çıkarıyor tam öğürecekken hayır diyorum yutuyor ama sonra rahat yiyor. ama ben biliyorum sonrasında kaşıkla dişlerini kaşıyacak diye uslu uslu yiyor sıpam