• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

Selam kızlar,

ben yoğurdu pınarın 6-12 ay devam sütüyle yapıyorum çok güzel oluyor ve ilk denememden itibaren ne ekşi ne sulu ne de tutmadığı olmadı.
minik mama kavanozlarıyla yapıp mayaladıktan sonra kapaklarını değil üzerlerini süzgeçle kapatıp sarıyorum polar bi şalım vardı onunla :) akşam mayalayıp sabah dolaba koyuyorum 2 saat sonra çıkarıp öğleden sonra yediriyorum.
Şimdiye kadar yoğurdu meyveyle yada başka birşeyle karıştırmak zornda kalmadım şükür zaten tatlımsı oluyor devam sütüyle..

Son düzenleme:
Selam kızlar,

ben yoğurdu pınarın 6-12 ay devam sütüyle yapıyorum çok güzel oluyor ve ilk denememden itibaren ne ekşi ne sulu ne de tutmadığı olmadı.
minik mama kavanozlarıyla yapıp mayaladıktan sonra kapaklarını değil üzerlerini süzgeçle kapatıp sarıyorum polar bi şalım vardı onunla :) akşam mayalayıp sabah dolaba koyuyorum 2 saat sonra çıkarıp öğleden sonra yediriyorum.
Şimdiye kadar yoğurdu meyveyle yada başka birşeyle karıştırmak zornda kalmadım şükür zaten tatlımsı oluyor devam sütüyle..

fınfıkcım hani şu meyve püresi falan olan kavanozlar mı? ne kadar yoğurt koyuyorsun bir de maya için?
..
Buğra yoğurdu çok severdi, her çeşit denemiştim..en son pekmezlide karar kılmıştı..ama bikaç gündür yemiyo istemiyo....ağzını kilitleyince de bişe yapamıyorum..asla ve asla açmıyo....gerçi sadece yoğurt değil ama...........offf gerçekten bu ek gıda işi iyice sıkıntılı bir hal almaya başladı...insanın pskolojisini feci yıpratan bişe:84:

bende de arzum var ama doğumdan sonra kullanmadım hiç. önceden 10saat tutuyordum bugüne kadar ekşi olmadı hiç, sadece her sütten olmuyor. ama şimdi sadece makinanın kavanozlarını kullanıyorum günlük mayalıyorum sek günlük süt alıyorum ve önceki mayaladığım yoğurttan mayalıyorum. kızımın polar battaniyesine sarıyorum 4-5 saat sonra mis gibi tazecik ılık yoğurt...

canım bende sek günlük sütten yaptım tadı güzel oldu ama biraz sünüyor gibi aslında baya da katı oldu ama acaba bir hata mı yaptım kı tam olarak bir tarif yazar mısın şu kadar yogurt bu kadar süt falan

canım bende sek günlük sütten yaptım tadı güzel oldu ama biraz sünüyor gibi aslında baya da katı oldu ama acaba bir hata mı yaptım kı tam olarak bir tarif yazar mısın şu kadar yogurt bu kadar süt falan

evet canım tadı güzel oluyor ve de katı oluyor ama seninki neden sünüyor acaba? sıcaklıkla ilgili olabilir. sütü tam kaynayacakken kapatıyorum biraz soğuyor tadına bakıyorum sıcaklığı iyimi diye. o kavanozlara 2 çay kaşığı bir önce mayaladığımdan koyuyorum sonra üzerine azıcık süt ve karıştırıyorum iyice sonra da kalan sütü kavonoz dolana kadar koyuyorum ve sadece 1-2 defa kaşığı döndürürp bırakıyorum çok karıştırmıyorum. kapağını kapatıp önce küçük havluyab sonra da polar battaniyeye sarıyorum. 4-5 saatt sonra oluyor hepsi bu. inşallah seninki de tam istediğin gibi olur artık.

evet canım tadı güzel oluyor ve de katı oluyor ama seninki neden sünüyor acaba? sıcaklıkla ilgili olabilir. sütü tam kaynayacakken kapatıyorum biraz soğuyor tadına bakıyorum sıcaklığı iyimi diye. o kavanozlara 2 çay kaşığı bir önce mayaladığımdan koyuyorum sonra üzerine azıcık süt ve karıştırıyorum iyice sonra da kalan sütü kavonoz dolana kadar koyuyorum ve sadece 1-2 defa kaşığı döndürürp bırakıyorum çok karıştırmıyorum. kapağını kapatıp önce küçük havluyab sonra da polar battaniyeye sarıyorum. 4-5 saatt sonra oluyor hepsi bu. inşallah seninki de tam istediğin gibi olur artık.

inşallah canım.çoook teşekkür ederim tarifin için akşam yapıcam inş. bende şöyle yapmıştım sütü kaynattım önce sonra hazır yoğurt babymixi her nescafe fincanına 1 tatlı kaşığı koydum süt biraz ılıyınca fincanlara boşaltım karıştırdım bir kaç defa sonra fincanı alüminyum folyoyla kapattım ve iyice sardım 5 saat faln sonra actım.1.si hazır yogurt diye olabılır 2.si fazla karıştırmış olabilirim.sütü kaynatmama gerek yok mu ya içime sinmiyo kaynamayınca

selam anneler,

ek gıda linkini yeni gördüm bugüne kadar yazılanları okudum keşke daha önce görseydim çok yardımı olurmuş bana:59:
oğluma doktorumuz 4. ayın sonunda meyve suyu ve yoğurda başlatalım demişti...bir hevesle eve geldim verdim çok güzel yedi ağzını bile açtı bekledi vermemi:)sonra aşısı için gittim sağlık ocağına onlarda kesinlikle verme dediler 6 ayın sonuna kadar yasak bebğin hasta olur dediklerinde kafam karıştı ben de vermedim...tabi salaklık ettim zaten süt az,emmesi de azalmıştı,devam sütü de içmiyordu..bir sonraki kontrole 1 hafta kala başladım meyve suyuna ve yoğurda...5 ayın sonunda sadece 400 gr almıştı:26::26::26:dr hemen çorbaya başlayalım dedi pate,havuç ve kabakla 1 tatlı kaşığı pirinç ve 1 çay kaşığı zeytinyağı koyarak başladım ilkinde sevmedi başladık şarkı söylemeye zaten alt açarken de şarkı söylüyorduk :60::60::60::60:1-2 yemek kaşığı yedi yarım çay bardağı kadar en fazla...sonraki günler biber kereviz domates soğan maydonoz ıspanak dereotu ile deneyerek verdim gene şarkı söyleye söyleye 1-2 yemek kaşığı yedi...çorbadan 2 hafta sonra kahvaltı başladık 5 bisküvi-30 cc devam sütü-yada anne sütü labne peynir..ilk günler hepsini yiyordu şimdi anca yarısını yiyoruz:53::53::53:bugün de yumurta sarısına başladık gene yarısını yedi:14::14::14::14:meyve olarak elma muz çilek yenidünya şeftali yedik..bugünde karışık verdim..yoğurdu 1 yemek kaşığı ikindide....akşam için ilk başta muzlu muhallebi yiyorduk çok severek yerdi şimdi gene 1-2 yemek kaşığı yiyoruz...akşam yatmadan armutlu gece maması veriyordum onu da çok az yer oldu:18::18::18::18::18:
o kadar çok şarkı varki repertuarımda mesela hoplayı ver çekirge...şakşuka...40 haramiler şarkısı:60::60::60::60:sesim çıkmıyo artık...

artık sıkıldım şarkı falan da söylemiyorum biraz zorluyorum yediği kadar sevdiği şeyleri de yemez oldu..artık farklı tatlar deneme zamanı..gogoly muzlusunu bıraktık bakalım arı muzluyu beğencek mi şimdi gidip o nu deneyeceğim:44::44::44::44::44::44::44:yarında çorbasını tavuklu yapıcam...bugün sizlerin önerisiyle yoğurduna muz 1 beb bisküvi ve pekmez koydum biraz zorla yedi...

evet oğlum çok güzel yedi:65::65::65::65:ağzını açıp bekledi vermemi:66::66::66:
ya açtı 2 saattir bişey yemediğinden, ya uykusu geldiğinden yada tadını beğendiğinden yemiş olabilir...inş tadını beğendiğindendir...yarın görücez bakalım..
ek gıdaya başladığımızdan beri beni daha çok emer oldu bazen sütümü tamamen bitiriyor:52::52::52:

yarın böyle yapayın bakalım:)

7.aydan itibaren ET SUYU
Malzemeler

1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1 adet yeşil soğan
250 gr yağsız dana eti

Hazırlama

Havuç, kereviz sapı, yeşil soğan ve dana etini suda haşlayınız. Haşladığınız suyu süzdükten sonra buz kalıplarına dökerek buzlukta saklayabilirsiniz. Küçük şampiyonumuzun et suyu hazır.

Enerji 40,5 kkal
Protein 5,4 g
Demir 1 mg
C Vitamini 8 mg
Kalsiyum 20,3 mg

ek gıdaya başladığımızdan beri su içmiyordu zorla damla damla içiyordu.suyu kaynatıp veriyordum..1 haftadır kaynatmıyorum 2-3 günden beri çok güzel içiyor başardım sanırım:65::65::65::65:

naner maşşalah bebişine. gayet güzel yiyor. :nazar: ah benimkide ağzını açsa.
zorla tıkıyorum ağzına. bu arada repertuvar güzelmiş. benim aklıma niye hiç gelmedi bu şarkılar!
canım çilek 1 yaşından önce verilmiyor diye biliyorum.

dün oğluşuma biraz zorlayarak da olsa 1 kutu babymix yoğurdunu yedirmeyi başardım. :65:
yoğurt 100 gram ağzından çıkarıp eline yüzüne bulaştırdıklarını da sayarsak 80 gram yemiştir. çok mutlu oldum. :66: çok uğraştım ama başardım.
dün tüm yüzü yoğurt oldu yavrumun eli kolu hiç rahat durmuyor. o kadar sildim çocum yoğurt koktu. bende suyla yıkadım bir güzel. suyu çok seviyor. :nazar:

benimki içinde kabak olan çorbalara bayılıyor. 1 patates 1 havuç yarım kabak 1 yemek kaşığı irmik ve 5 taze fasulyeden çorba yaptım. 1 kase yedi, gerisine de yağ ve tuz koydum akşam biz yedik. bundan sonra ölçüyü biraz arttırıp 2 günde bir yapacağım, böyle çok zahmetli oluyor. yok yoğurdu çorbası meyvesi maması derken tüm gün yemek yap!

prop, sütlaç hazır kavanozlardan mı yoksa kendin mi yapıyorsun?

bahar sütlacı hazır milupa verıyorum, once denemeyı dusundum, annem dedı kı ne kdr yıcek sankı o kdr sey ıcın ugrasılır mı, e evde şeker kamışı da yok haliyle :) zaten sımdıye kdr 3 kavanoz yedı, 2 haftada 1 fln yıyo, o yuzden ugrasmadım hıc.

kızlar yenı bır tarıf vereyım ınanılmaz besleyici ve demır cok sevdi. 2 yemek kaşığı light labne peyniri, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 cay kasıgı pekmez, iyice çırptım bunu, krema kıvamına geldi, içine çeyrek muz, 1 nektarin, 2 yeni dünya doğradım küp küp, çok güzel yaz tatlısı oldu demir için, güzelce yedi :nazar:

et suyu 1 sefer kuzu gerdan denedim, gazdan delirdi demir :S valla vermiyorum artık...

Son düzenleme:
bahar sütlacı hazır milupa verıyorum, once denemeyı dusundum, annem dedı kı ne kdr yıcek sankı o kdr sey ıcın ugrasılır mı, e evde şeker kamışı da yok haliyle :) zaten sımdıye kdr 3 kavanoz yedı, 2 haftada 1 fln yıyo, o yuzden ugrasmadım hıc.

kızlar yenı bır tarıf vereyım ınanılmaz besleyici ve demır cok sevdi. 2 yemek kaşığı light labne peyniri, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 cay kasıgı pekmez, iyice çırptım bunu, krema kıvamına geldi, içine çeyrek muz, 1 nektarin, 2 yeni dünya doğradım küp küp, çok güzel yaz tatlısı oldu demir için, güzelce yedi :nazar:

et suyu 1 sefer kuzu gerdan denedim, gazdan delirdi demir :S valla vermiyorum artık...

tamam canım ben de bugün milupa sütlaç aldım evde bulunsun belki birşey hazırlayamam diye. ben de dedim evde nişasta ve şeker koyup da yapıyoruz az koysak da şeker yani.

tarif süpermiş, keşke benimki yese öyle karışık şeyler. dün yoğurt içine kayısı püresi koydum yüzünü ekşitti dilini çıkardı :9: ben de sade yoğurt verdim hepsini yedi. 2 saat sonra da kayısı verdim onu yedi. kahvaltıyı da hep ayrı veriyorum ben ama her yer yumurta ve peynir kırıntısı :52:

valla ne kdr cok sey gırerse o kadar vıtamın alır :) sabah da bi sürü meyveyı karıstırdım ıste bılıon, bugun kalsıyum ve vıtamın acısından verımlı bır gun :1:

valla ne kdr cok sey gırerse o kadar vıtamın alır :) sabah da bi sürü meyveyı karıstırdım ıste bılıon, bugun kalsıyum ve vıtamın acısından verımlı bır gun :1:

slm cnm işine karışmak gibi olmasın ama pekmezi süt ürünleriyle yemek veya yedirmek
demir emilimini azalttığı için sadece kalori deposu oluyor......

slm cnm işine karışmak gibi olmasın ama pekmezi süt ürünleriyle yemek veya yedirmek
demir emilimini azalttığı için sadece kalori deposu oluyor......

yok bı cay kasıgından nolcak ne kalorısı :) sbh yıyo zaten pekmezını bu ekstradan labnenın eksılıgını kırmak ıcın. tatlandırabılecegım baska onerın varsa seve seve uygularım :) meyveler zaten tatlandırıo diceksen labne ve yogurt bır arada ekşimtrak oluo o kremanın da eksılıgını kırmak ıstedım bı sekılde, boş da verılebılır tabı

selam kıslar..oğlum bugün ateşlendi doktora götürdüm..boğazı kötüymüş..daha yeni geçmişti öksürüğü oysa ki...ayrıca dişler de yola çıkmaya hazırlanıyomuş..ama uzun sürebilirmiş...pöfff:37: fitil verdim eve gelince çok rahatlattı..inşş gece çıkmaz ateşi....

kızlar benim kzıım pütürlü şeyleri yemiyo ne yapmalıyım pirinç bile ağzına gelince midesi bulanıyo illa onu ezmeliyim yemiyo yoksa bende meyve falan vermek istiyorum prof ne güzel yazmış küp küp meyveleri koyun diye ama yemiyo ne yapsam acaba?

Back