• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

arkadaşlar benim kızımda minyon, az kilo almasına rağmen ek gıda için 6 ayını bekledim.emmeye devam ediyor ama öle iştahlı değil.ek gıda da hiç zorlamıyorum.zaten sebze çorbası kabız yaptı.kayısı suyu, zeytin yağı nafile..çorbayı tek sebzeden yapıp verdim .inş kabız olmaz ..zaten yediği 3,4 kaşık :56: doktoruma sordum, çok çok az verin.birden bebeklerin yemseni beklemiceksiniz dedi. sizlerde zorlamayın, zamanla alışırlar inşallah

bende zorlamıyorum dediğin gibi 3 kaşıksa 3 kaşık ağzını açmıyorsa tükürüyorsa başka vermiyorum mamayla doyuruyorum ama endişeleniyorum altı buçuk aylık oldu ihtiyacı olan besinleri ne zaman alacak gelişiminde problem çıkarmı kafamda hep bunlar var düşündükçe geriliyorum :(

herkesin derdi farklı görünse de az yedi yemedi kustu onu beğenmedi vs vs, aslında hepimizin tek derdi yeterince ve sağlıklı beslenebilmeleri. ben hamileyken onu yapmam bunu yapmam demeyeceğim dedim ve şimdi de hiç illa şöyle böyle olacak demiyorum yoksa çok yıpranırım, herşeyi oluruna bıraktım istediği zaman uyudu istediği zaman emdi ve şu anda çok şükür gece bazen 1-2 bazen 3-4 defa uyanıp emip yine uyusa da oldukça düzenli ve ben uykumu alabiliyorum. gündüz kahvaltı çok az da olsa veriyorum ama saati belli olmuyor 10-12 arasında değişiyor sonra öğleden sonra veya akşamüstü bazen çorba bazen meyve püresi ve genellşkle de yoğurt veriyorum hepsi bu. hem benim o kadar gıdayı hazırlamaya fırsatım olmuyor oyun oynarken bile yanında olmamı istiyor hem de çok iştahlı bir çocuk olmasına rağmen anne sütü dışında diğerlerine pek de ilgi göstermiyor, bir tek mayaladığım yoğurttan çok yiyor o da 1/3 çaybardağı hepsi bu. kilosu iyi, ben de hiç zorlamıyorum ağzını açarsa tıkıyorum açmazsa kaldırıyorum önünden. bebekle inatlaştıkça her şey çok daha yorucu oluyor, yani bende öyle oldu ve artık hiç inat etmiyorum, o da daha sakin bir bebek oldu zaten. tabi her bebek aynı değil, biz de böyle oldu. bütün bebekler sağlıklı anneleri de mutlu olsun inşallah :nazar:

kızlar tabiki ben de yemek için zorlamıyorum ama ben saat tutup yedirmesem benim kızım asla acıktım diye ağlamaz, saatler geçse, geçse,geçse bana mama yedir demez yani. zaten aç olsa bile iştahla yemiyor, emzirirken bir ses duysun hemen memeyi bırakıp etrafa bakıyor, bir de emzirirken babasını görürse hayatta bir daha memeye dönmüyor, babama bakıp gülücük atayım derken , kendini şekilden şekile sokuyor:1: neyse umarım bebeklerimiz bu durumları tez zamanda atlatıp, annelerinin lezzetli yemeklerinden severek yiyip, sağlıklı bir şekilde büyürler.

ben bugün taze fasülye, patates,kabak ve havuç karışımlı bir püre yapacağım umarım yer.

ne güzel söylüyorsun melodiciğim karşıyım diye.hamileliğim geldi aklıma.hamileyken dediklerimin biiiiirr birr tersini yapıyorum.asla ayağımda sallamıcam kızımı dedim.şimdi saatlerce ayağımda sallayarak anca uyutabiliyorum yeterki uyusun.kucağa alıştırmıcam dedim ama kucağımdan indiremiyorum çünkü istediği zaman çatlayana kadar ağlıyoğ.yeterki ağlamasın.emmedi sağmaya başladım dedimki aç kalsın illaki emecek dedim ama 6 ay geçti hala süt sağıyorum yeterki süt içsin.şimdi geldik ek gıdaya hayatta tv açmıcaz evde akşamları kız uyuduğunda tv izleriz diye anlaşmıştık eşimle.şimdi yeterki o yemek yesin...ahh ahhh ne hayallerim vardı ne makaleler okudum ne kadar kitap varsa aldım hamileliğimde bi sürü dergilere abone oldum.ama büyük konuşmamak gerekiyormuş meğersem.o bize ayak uydurmalı dediğimiz bebeğimiz bizi şimdi etrafında dört döndürüyo.napalım yeterki onun gönlü olsun..siz anlarsınız halimden ipleri onun eline verdim.

canım ben yapmayacağım dediğim şeylerin hiç birini yapmadım nerdeyse çok şükür. aslında bebişleri alıştıran biziz. hadi sallanma konusunda bişey demek istemiyorum her bebek farklı oluyor. belki gaz sancısı çoktu uyuyamadı sallamak zorunda kaldın öyle alıştı uyumaya. ama tv den bebek ne anlar ki evde tv. olmasa izlemek zorunda olmaz. evet yesin diye uğraşıyoruz. yedirmek için başvurduğumuz bir yöntem ama bence yalnış. mama vakti geldiğinde yemesi gerektiği için yemeli. ben tv izlersem mamada yerim fikrine alışmamalı. hiç bir faydası olmayan birşey. yani 1 defa alıştırınca hep aynı şeyi istiyorlar.
sakın yalnış anlama bu sadece benim düşüncem ve ben böyle yapıyorum. tabiki bir anne bebeği için en iyisi neyse onu bilir ve ister.

arkadaşlar benim kızımda minyon, az kilo almasına rağmen ek gıda için 6 ayını bekledim.emmeye devam ediyor ama öle iştahlı değil.ek gıda da hiç zorlamıyorum.zaten sebze çorbası kabız yaptı.kayısı suyu, zeytin yağı nafile..çorbayı tek sebzeden yapıp verdim .inş kabız olmaz ..zaten yediği 3,4 kaşık :56: doktoruma sordum, çok çok az verin.birden bebeklerin yemseni beklemiceksiniz dedi. sizlerde zorlamayın, zamanla alışırlar inşallah

canım ben de kabızlıktan çok çektim, melodi arkadaşım söyledikten sonra kuru kayısıyı haşlayıp mamasını onunla yapmaya başladım hemen tesir etmiyor ama düzenli olarak yapınca bebeğim yapmaya başladı. bir de ben son günlerde taze kayısı püresi yapıp yediriyorum çok şükür o da yapıyor. benim bebeğime de her gün zeytinyağı veriyordum, hala da veriyorum ama bizde pek işe yaramadı bir de püreyi dene istersen.

kızlar kabız olan bebeklere şeftali ve muzu çok fazla vermeyin.

canım zaten benim bebeğim 3 aylık olduğundan beri kabız oluyordu, ben sadece anne sütü veriyordum, bazen anne sütü yağlı olunca da kabız oluyormuş bebekler. ben ek gıdaya ciddi anlamda iki haftadır başladım, 5. aydan sonra her gün bir öğün mama veya meyve suyu verdim, ondan önce sadece tattırıyordum. yani muz,şeftali, patates veya diğer kabız yapan yiyecekleri ağzımıza bile sürmüyorduk, anne sütünden kabız oluyordu, şimdi kısmen düzene bindik çok şükür, inşallah bütün bebeklerin bu tip şikayetleri ek gıda ile son bulur.

Son düzenleme:
merhabalar
kızlar benım ıkıdır mayaladığım yogurt ekşi gibi oluyor sizce neden acaba mayaladıgım yogurttan mı az mı koyuyorum sureden mı fikri olan var mı? makinede gunluk sütle yapıyorum bu arada.
sizi okuyorum ama simdi yazmak nasip oldu herkese kolay gelsinn

arkadaşlar bebeğine keçi sütü veren var mı?
markette kay markanın keçi sütünü gördüm bugün.verilmeli mi verilmemeli mi kararsız kaldım.siz ne düşünüyorsunuz?ya da ne biliyorsunuz bu konu hakkında?

merhabalar
kızlar benım ıkıdır mayaladığım yogurt ekşi gibi oluyor sizce neden acaba mayaladıgım yogurttan mı az mı koyuyorum sureden mı fikri olan var mı? makinede gunluk sütle yapıyorum bu arada.
sizi okuyorum ama simdi yazmak nasip oldu herkese kolay gelsinn

Selamlar ilk benimde ekşi tutmuştu makinede arzumun kullanıyorum fakat sütü kaynattıktan sonra epey bir ılık olması gerekiyor demişti annem bayağı ılık sıcaklıkta ekşilik yaratıyor birde babymix'in sade yoğurduyla mayaladınmı süper oluyor bizimki mrın kırın eden çocuk kocaman acıyor ve bir kavanozu bir seferde yiyiyor birde öyle dene istersen...

Herkesin derdi ayrı bu ek gıdada da benimki apayrı şimdide ek gıdaları kabul ediyor devam sütünü kabul etmiyor alıştı kaşıklara e hani 6.aydan sonra en az günlük 500gram süt vermek gerekiyor ya ama bizimki 300 gramda kalıyor ay ona olaşıyor diğerini bırakıyor ay delircem.:33:

Selamlar ilk benimde ekşi tutmuştu makinede arzumun kullanıyorum fakat sütü kaynattıktan sonra epey bir ılık olması gerekiyor demişti annem bayağı ılık sıcaklıkta ekşilik yaratıyor birde babymix'in sade yoğurduyla mayaladınmı süper oluyor bizimki mrın kırın eden çocuk kocaman acıyor ve bir kavanozu bir seferde yiyiyor birde öyle dene istersen...

benim makinemde arzum ve ikinci yapışımda nerdeyse soğuğa yakındı ama bu babymixi denicem bakalım.saol arkadaşım çok teşekkürler. makinede kaç saat tutuyorsun peki bide onu yazarsan sevinirim. iyi akşamlaaarrrr

Herkesin derdi ayrı bu ek gıdada da benimki apayrı şimdide ek gıdaları kabul ediyor devam sütünü kabul etmiyor alıştı kaşıklara e hani 6.aydan sonra en az günlük 500gram süt vermek gerekiyor ya ama bizimki 300 gramda kalıyor ay ona olaşıyor diğerini bırakıyor ay delircem.:33:

gece uykusu varsa uyandırsan uykuluyken alır belki biberonu delirirken yalnız değilsin için rahat olsun :) ne yediriyorsun pirinç unu veya muhallebilerine devam sütü ekleyebilirsin aynı şekilde çorbalarına milupanın sitesine gir bak bu şekilde tarifler var benim doktorumda yine yemiyor diye aradığım günlerden birinde pirinç unu yedirirken içine 6 ölçek kuru mama koy kalorisi artsın mamasınıda yemiş olsun demişti pirinç ununuda yediremedim o ayrıda belki sende işe yarar kolay gelsin

aaa birde sağlık ocağındaki doktor bana artık mama verme kahvaltısını yapsın öğle yemeği yesin ara öğünlerde yoğurdunu meyvesini yesin akşamda muhallebi yedir yatır dedi görürsem söylerim dedim tabi içimden :52::52::52: demekki mama yemesede oluyor doktoruna sordun mu ?

benim makinemde arzum ve ikinci yapışımda nerdeyse soğuğa yakındı ama bu babymixi denicem bakalım.saol arkadaşım çok teşekkürler. makinede kaç saat tutuyorsun peki bide onu yazarsan sevinirim. iyi akşamlaaarrrr

Saat olarak 6 ile 12 yazan orasını biraz 12 ye daha yakın hale getiriyorum böylece akışkanda olmuyor ama babymix sadeyi mutlaka dene o kadar güzel oluyorki ben bile arada aşırıyorum koca kavanozu yiyor düşün ilk hiç yemezdi meyve katardım şimdi sade olarak hapur küpür böyle dediğime bakma çokta iştahlı bir bebek değil ama sevdiği şeyleri yiyor 6 ayı 2 gün geçtik 7700 kilo boy 69...

gece uykusu varsa uyandırsan uykuluyken alır belki biberonu delirirken yalnız değilsin için rahat olsun :) ne yediriyorsun pirinç unu veya muhallebilerine devam sütü ekleyebilirsin aynı şekilde çorbalarına milupanın sitesine gir bak bu şekilde tarifler var benim doktorumda yine yemiyor diye aradığım günlerden birinde pirinç unu yedirirken içine 6 ölçek kuru mama koy kalorisi artsın mamasınıda yemiş olsun demişti pirinç ununuda yediremedim o ayrıda belki sende işe yarar kolay gelsin

Walla gece bile farkediyor valla az değil bu bende ölçeği çoğaltıyorum her seferindeki kabul ettiği an çok içmiş olsun bu arada çöpe giden çok oluyor, ekleri kabul etti ama çok da kilolu değil benimki erkek 6 ay 2 günlüğüz 7700 kilo 69 boy,birde doktora söyledim benim çocuk yeni tadı eğer beğenmişse ve kabul etmişse diğerinden vazgeçiyor doktor garantici bu çocuk dedi :1: işte bangır bangır demeseler 6 aydan sonra 500 gr süt die bir sürüde tv de reklam dönüyor hep böyle olur yaşadığım şeylerle ilgili bişiler hep karşıma çıkar :1: işte sütte gerekli bebekler için kemik için ilerde süt alışkanlığını kaybetmese bari,ben takip ederken seninde yaşadıklarını görüyorum allah hepimize kolaylık versin valla yedikçe iii de uğraşıp yemedikçe gelenler geliyor insana...

:14:
Saat olarak 6 ile 12 yazan orasını biraz 12 ye daha yakın hale getiriyorum böylece akışkanda olmuyor ama babymix sadeyi mutlaka dene o kadar güzel oluyorki ben bile arada aşırıyorum koca kavanozu yiyor düşün ilk hiç yemezdi meyve katardım şimdi sade olarak hapur küpür böyle dediğime bakma çokta iştahlı bir bebek değil ama sevdiği şeyleri yiyor 6 ayı 2 gün geçtik 7700 kilo boy 69...

tamam canım çok saol mutlaka uygulucam yoğurduda alcam. bizde bu serüvene yeni bu hafta başladık. çok şükür diyim çünkü benimki acayip çıktı 6 ay hiçbirşey vermedim anne sütünden başka ve hani ucundan tattırmadım bile niyeyse ama şu bebek kaşıkları varya renkli onlardan almıştım vitaminlerini hep o kaşıkla verdim kaşığa bizimki hasta vitamini bile daha yoldayken ağzını açıyodu. şimdide ne versem alıyo ama sebze çorbasını pek beğenmedi yine de üç beş kaşık yiyo yoğurdu ekşi bile yedi ama bir iki tabi sonra yemiyo bende pekmez koydum içine öyle verdim yedi sıpa. benim ki de oğlan aslında çok farkımız yok 7950 gr 71 cm di 6 aylık kontrolünde çok toplu değil inşallah bundan sonra biraz toparlar. 5 aya kadar iyi geldi kilosu sadece son ay 250 gr. almış moralimiz bozuldu biraz ama doktor önemli değil bundan sonra ek gıdayla toparlanır dedi inşallah. bir bebek 1 yaşında 10 kiloysa normalmiş heralde biz de altı ayda 10 kiloyu geçeriz alimallah. sana da allah yardım etsin inşallah bebelerimiz sağlıklı beslenirler annelerini üzmezler tüm annelerin allah yardımcısı olsun bende artık bu topigi takip ediyorum. kolay gelsin canım.

:14:

tamam canım çok saol mutlaka uygulucam yoğurduda alcam. bizde bu serüvene yeni bu hafta başladık. çok şükür diyim çünkü benimki acayip çıktı 6 ay hiçbirşey vermedim anne sütünden başka ve hani ucundan tattırmadım bile niyeyse ama şu bebek kaşıkları varya renkli onlardan almıştım vitaminlerini hep o kaşıkla verdim kaşığa bizimki hasta vitamini bile daha yoldayken ağzını açıyodu. şimdide ne versem alıyo ama sebze çorbasını pek beğenmedi yine de üç beş kaşık yiyo yoğurdu ekşi bile yedi ama bir iki tabi sonra yemiyo bende pekmez koydum içine öyle verdim yedi sıpa. benim ki de oğlan aslında çok farkımız yok 7950 gr 71 cm di 6 aylık kontrolünde çok toplu değil inşallah bundan sonra biraz toparlar. 5 aya kadar iyi geldi kilosu sadece son ay 250 gr. almış moralimiz bozuldu biraz ama doktor önemli değil bundan sonra ek gıdayla toparlanır dedi inşallah. bir bebek 1 yaşında 10 kiloysa normalmiş heralde biz de altı ayda 10 kiloyu geçeriz alimallah. sana da allah yardım etsin inşallah bebelerimiz sağlıklı beslenirler annelerini üzmezler tüm annelerin allah yardımcısı olsun bende artık bu topigi takip ediyorum. kolay gelsin canım.

Bende o kaşıklardan kullanıyorum canım,sebze çorbasını bende ilk çok uğraştım doktor tavuk suyu veya et suyuna yap dedi bende tavuğu haşlayıp suyunu minik buzluklara koyuyorum daha pratik hergün nasıl yapim can dayanmaz birde doktor minik terayağ atabilirssin dedi bunları koyduktan sonra daha severek yiyor birde çorba pişince az soğutmakta babında bir kaşıkta yoğurt atıyorm onun sevdiği şeylerden tat bulmaya çalışıyoruz işte çorbaya ve yoğurda sıcak bakmamalarının sebebi bizden gelen süt tatlıydı emmeyenler için aptamiller tatlı meyve tatlı muhallebi tatlı sebze çorbası bebeğe göre işi bozuyor işte deneye deneye buluyoruz herşey onlar için bakalım serüvenlerimizi buraya yazarız artık:)

Bende o kaşıklardan kullanıyorum canım,sebze çorbasını bende ilk çok uğraştım doktor tavuk suyu veya et suyuna yap dedi bende tavuğu haşlayıp suyunu minik buzluklara koyuyorum daha pratik hergün nasıl yapim can dayanmaz birde doktor minik terayağ atabilirssin dedi bunları koyduktan sonra daha severek yiyor birde çorba pişince az soğutmakta babında bir kaşıkta yoğurt atıyorm onun sevdiği şeylerden tat bulmaya çalışıyoruz işte çorbaya ve yoğurda sıcak bakmamalarının sebebi bizden gelen süt tatlıydı emmeyenler için aptamiller tatlı meyve tatlı muhallebi tatlı sebze çorbası bebeğe göre işi bozuyor işte deneye deneye buluyoruz herşey onlar için bakalım serüvenlerimizi buraya yazarız artık:)
tamamdır bende yapıyım o zaman tavuk suyu belki o zaman bizimkide iştahlanır. yani tuzsuz tadsız bişi haklı tabi bebeler napsınlar suda haşlanmış sebzeyi. benim doktor da piştikten sonra zeytinyağı bi çay kaşığı ekleyebilirsin demişti. aynen ben de dün yoğurt kattım biaz yenir hale gelsin diye. yedi kuzum ama hiç beğenmeden.

bende de arzum var ama doğumdan sonra kullanmadım hiç. önceden 10saat tutuyordum bugüne kadar ekşi olmadı hiç, sadece her sütten olmuyor. ama şimdi sadece makinanın kavanozlarını kullanıyorum günlük mayalıyorum sek günlük süt alıyorum ve önceki mayaladığım yoğurttan mayalıyorum. kızımın polar battaniyesine sarıyorum 4-5 saat sonra mis gibi tazecik ılık yoğurt...

Back