2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

Merhaba arkadaŞlar
bende aranıza katılmak İstİyorum sat:9 eylÜl yaŞ:25 hamİle kaldıĞım kİlom:60 muhtemel doĞum tarİhİ 16 hazİran pıt pıtları da duyduk bebİŞİmİn.. Benİ de lİsteye eklersenİz sevİnİrİm.. Aslında 3 gÜndÜr okuyorum yazdıklarınızı 1. Sayfadan İtİbaren hepİnİzİ tanıyorum sayılır yanİ :) ama sİtede problem olduĞu İÇİn az Önce kayıt oldum..

canım hoşgeldin aramıza.bende denizlide yaşıyorum.biz bugün 10.haftamızı bitirdik çok şükür.hangi doktara yada hastaneye gidiyosun?

günaydın kızlar nasılsınız...

eşlerinize yaklaşamadığınızı yazmışsınız valla adamla bacı kardeş olduğumuzdan yan yana bile nadiren uyuduğumuz için adamın koktuğunu falan bilmiyorum...:p

pprogestanı hamile olduğumu öğrendiğimden beri kullanıyorum..lekelenmelerle 3 e çıkardık...

rapor alamyı konuşmuşsunuz valla ben çoktan başladım bakalım 9 ayı nasıl tamamlıcam böyle...

kabızlık problemim başladı benimde bana hergün birkaç kayısı yemek iyi geliyor...

bende bir aydır günde 3 tane içiyorum üstelik onlarla beraber iğne yaptırıyorum felaket bel ağrım oluyor sanki tutulmuş gibi bazende ayrılıyor gibi. Herşeye rağmen geçmedi bazen azalıyor geçiyor derken iki merdiven çıkıyorum geri gelmeye başlıyor. Aslında bu durumlarda en iyisi uzun süreli heyet raporu.

Toxoplasma mikroskopik bir parazitle (toxoplasma gondii) meydana gelen bir enfeksiyondur.Pişirilmemiş enfekte etin yenmesiyle,çiğ salam-sosis-sucuk tüketilmesiyle ,paraziti taşıyan kedi dışkısının ellenmesiyle alınır.
Annede yapılan serolojik testlerde ıgG ve ıgM araştırılır.ıgG eskiden geçirilmiş bir enfeksiyonu, ıgM ise aktif yani şu anda var olan bir enfeksiyonu gösterir.
Toxoplasma ıgG (+) , ıgM(-) ise aktif bir enfeksiyon yoktur, anne daha önce bu enfeksiyonu geçirmiştir.
Fakat tam tersi Toxoplazma ıgM (+), ıgG (-) ise aktif enfeksiyon vardır ve anne tedavi edilmelidir ve ıgM titrasyon değerleri düzenli olarak takip edilmelidir.
Her ikisi de pozitif ise test 2 hafta sonra tekrar edilir ve titrasyon değerlerine bakılır.

Erken gebelikte akut toxoplasma enfeksiyonu bebeği etkilerse körlük, sağırlık, konvülziyonlar ve zeka geriliği görülebilir.Kendiliğinden düşük ve erken doğumdan da sorumludur.

aman çiğ etten ve hayvanlardan uzak durun kızlar

canım hoşgeldin aramıza.bende denizlide yaşıyorum.biz bugün 10.haftamızı bitirdik çok şükür.hangi doktara yada hastaneye gidiyosun?

hoşbulduk canım.. ne güzel biz 8 in içindeyiz. üniversitenin az ilerisindeki bsk cerrahi hastahanesine gidiyorum ben orası yeni açıldı sayılır onun için herkes orayı tavsiye etti. bir tane doktor var zaten ismi hasandı galiba askeri hastane emeklisiymiş şimdilik memnunuz bakalım.. sen nereye kime gidiyorsun? bu arada denizlide olmana çok sevindim :) opuyorumnanaktan

bende birkaç haftadır sürekli doktor için izin alıyordum.
bu haftada rapor aldım tam oldu
ama hala kanamayı durdurabilmiş değilim
yürüdüğüm anda tekrar kanamam artıyor
işyerindekiler beni yakında kovalayacaklardır ama ne yapalım herşey bebeklerimiz için

bugünde test sonuçlarını aldım
benim gibi 28 yıldır kedilerle içiçe olan birinin toxoplazması negatif çıktı
evde de kedim var, doktor bir süre evden uzaklaştırmamı söyledi
ne yapacağım bilmiyorum çok üzüldüm

erkekler çok anlayışsız aslında bu konuda. Sanki grip yada karın ağrısı için rapor alıyormuşuz gibi oysaki oartada bir bebek var

bana yollayın kedileri kızlaaaaar
toxaplazma pozitif benim ama doktor yine de çiğ köfte yeme dedi
hepatit,kızamıkçık herşeye bağışıklığım varmış bebişim rahat:))))))))))))
sadece kanım azcık düşük ona da ilerde takviye yapcaz bide kan şekerim düşüyo:KK43:((((((((((

sadece kanım azcık düşük ona da ilerde takviye yapcaz bide kan şekerim düşüyo:KK43:((((((((((

ya benim de canım deli gibi ama delii gibi çiğ köfte istiyo..
etsiz çiğ köfte yesem bişi olmaz herhalde dimi yaa

10 gün önce hamile olduğumu bilmiyordum tabi. izmirde mideye yemiştim kızlar hemde kocaman bi tabak. eşim tazeydi bişey olmaz diyo. midye zarar verirmi. eğer vermezse 2 hafta sonra yine gitcez izmire yine yemeyi düşünüyorumda.

canım midye sakın yeme çok zararlı bebeğe dr um söledi benimde onlar katran içinde oldukalrından çok tehlikeliymiş birde bildiğim kadarıyla midye adet gören bir hayvan dinimizce caiz değil yenmesi ben çok severdim eskiden duyunca şok oldum deniz hamamböceği diye isimlendiriliyo ıyyyyyyyyyyyyyyy

canım midye sakın yeme çok zararlı bebeğe dr um söledi benimde onlar katran içinde oldukalrından çok tehlikeliymiş birde bildiğim kadarıyla midye adet gören bir hayvan dinimizce caiz değil yenmesi ben çok severdim eskiden duyunca şok oldum deniz hamamböceği diye isimlendiriliyo ıyyyyyyyyyyyyyyy

bende hiç yemem görürntüsü falan hoş değil

iyi akşamlar aranızda 1.sınıf okutan varmı bilmiyorum ama hem 1. sınıf hemde hamilelik çok zor napcam bilmiyorum.Bu arada bi şeyler yediğim zaman sanki midemde büyüyo hazımsızlık olsa gerek bunu gidermek için napıyosunz?

ya herkese ayrı ayrı galiba
ben testleri mi yazayım:

AKŞ (kan şekeri)
ÜRE (böbrek yetmezliği)
AST
ALT (karaciğer)
KREATİNİN (böbrek testi)
ÜRİK ASİT (gut hastalığı)
TSH -FT4 (troid )
HEMOGRAM (tam kan sayımı)
KAN GRUBU
TOXOPLAZMA IGM (et türü yiyceklere - hayvan kılı tüyü karşı bağışıklığa bakılıyor)
TOXOPLAZMS IGG (et türü yiyceklere - hayvan kılı tüyü karşı bağışıklığa bakılıyor)
CMV IGM (herpes virüsü)
RUBELLA IGG ( kızamıkçık)
HBSAG (hepatit b enfeksiyonu testi)
ANTİ HCV (hepatit c testi)
ANTİ HIV (aids testi)
VDRL (frengi testi)
İNDİRECT COOMBS (Kan uyuşmazlığı na bakılıyor)

idrara daha önceden bakılmıştı umarım yardımcı olur bu yazdıklarımkafamçokkarıştı..

bende de aynen bu testler yapıldı.
tüm değerlerim çok şükür iyi çıktı.
doktora sormayı unuttum ama daha başka testler yapılacak mı diye
neyse haftaya tekrar yanındayım zaten o zaman sorarım, neredeyse akraba olacağız yakında.
eşimden çok doktoru görüyorum
.

hoşbulduk canım.. ne güzel biz 8 in içindeyiz. üniversitenin az ilerisindeki bsk cerrahi hastahanesine gidiyorum ben orası yeni açıldı sayılır onun için herkes orayı tavsiye etti. bir tane doktor var zaten ismi hasandı galiba askeri hastane emeklisiymiş şimdilik memnunuz bakalım.. sen nereye kime gidiyorsun? bu arada denizlide olmana çok sevindim :) opuyorumnanaktan

ben babür kaleliye gidiyorum canım.üniversitenin doktoru.tahliller,testlerde üniversitede yapılıyor.allah hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin yavrularımıza :Saruboceq:

benimde testlerim iyi çıktı ama kızlar siz hangi aralıklarda dktra gidiyorsunuz ben 12. heftayı tamamlayıp öyle gitsem diyorum olurmu acaba dktrum gel demedi bana CADIARZU

bizide geçen akşam abimler yemeğe çağırdı çiğ köfte yapmış bu arada benim abimde dr
4 tane yememe izin verdi ama başka yedirmedi abartma dedi patlıcanda az tüket çok fazla nikotin içeriyormuş.

ya herkese ayrı ayrı galiba
ben testleri mi yazayım:

AKŞ (kan şekeri)
ÜRE (böbrek yetmezliği)
AST
ALT (karaciğer)
KREATİNİN (böbrek testi)
ÜRİK ASİT (gut hastalığı)
TSH -FT4 (troid )
HEMOGRAM (tam kan sayımı)
KAN GRUBU
TOXOPLAZMA IGM (et türü yiyceklere - hayvan kılı tüyü karşı bağışıklığa bakılıyor)
TOXOPLAZMS IGG (et türü yiyceklere - hayvan kılı tüyü karşı bağışıklığa bakılıyor)
CMV IGM (herpes virüsü)
RUBELLA IGG ( kızamıkçık)
HBSAG (hepatit b enfeksiyonu testi)
ANTİ HCV (hepatit c testi)
ANTİ HIV (aids testi)
VDRL (frengi testi)
İNDİRECT COOMBS (Kan uyuşmazlığı na bakılıyor)

idrara daha önceden bakılmıştı umarım yardımcı olur bu yazdıklarımkafamçokkarıştı..

benim de 2-3 tanesi eksik olarak sanırım aynı testler yapıldı.bide benim tiroidlerle ilgili bir sorunum olduğu için her ay tiroid hormonlarıma bakılıyo ve ona göre ilacın dozu ayarlanıyo.

bak yollarım sonra kaçacak delik ararsın
benimkisi kedi değil bir canavardır.ben ömrü hayatımda onun gibi psikopat kedi görmedim

iyi akşamlar aranızda 1.sınıf okutan varmı bilmiyorum ama hem 1. sınıf hemde hamilelik çok zor napcam bilmiyorum.Bu arada bi şeyler yediğim zaman sanki midemde büyüyo hazımsızlık olsa gerek bunu gidermek için napıyosunz?

gaviskon şurubu öneriyor dr lar.

ya var ya heleki bugün bana işkence gibi geldi çalışmak.
keşke beni kovsalar diye bile düşündüm
zaten kahverengi akıntım var sürekli o aklımda acaba ne olacak diye
işe de konsantre olamıyorum
doğursak da hayırlısıyla evde bebeklerle uğraşsak.

canım lekelenmen varsa neden rapor almıyorsun git drdan rapor iste
yada sağlık ocağına git en azaından 1 hafta yazsınlar dinlen benimde canım istemiyor işe gitmeyi
bende dr gittim iş yeri buz gibi doğalgazı yakmamışlar donacağıma evde otururum daha iyi dedim dr rapor istedim verdi 5 gün evdeyim p.tesiden beri...

X