2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

annelik akademisinin kitabi.bana da geç geldi 15 gün felan oldu sanırım,daha fazla da olabiir.

var var varrr gece 7-8 de yatan bebek 11 -12 lerde yatıyor artıkk. uyutuyorum 10-15 dakika sonra yine uyanıyor. bilemedin 1 saatt. telef oldummm. isyan edesim var feciiii.
ayaklarını sürte sürte çorapları atıveriyor..

Tuana,Harpy,Ayeser,Utkumuz,Mavi1000,Okyanus,Mlbstnc,Naksis,Zeynepberen,arada unuttuklarımda varsa bende burdayım desinn

Bebeklerin yürümesine yardımcı olmak amacıyla kullanılan yürüteçlerin, orantısız adale gelişimine ve ev kazalarına bağlı yaralanmalara neden olduğu bildirildi.
Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Metin Doğan, yürüteci, ciddi sağlık problemlerine yol açabileceği için kesinlikle önermediklerini söyledi.

Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar, bebeğin kaslarını güçlendiriyor.

Yürüteç kullanımının aile bireylerine kolaylık sağladığı için tercih edildiğini belirten Doğan, "Ev içindeki bireylerin rahat etme isteği, yürütecin bebeğe eğlenceli gelmesi, bebeğin sağlıklı gelişiminden daha önemli olamaz." dedi. Yürütecin, yürümeyi hızlandırdığı yönündeki görüşlerin yanlış olduğunu ifade eden Doğan, yürütecin yanlış yürüme alışkanlıkları kazandırabildiğine dikkati çekti. Kaynakwh webhatti.com:

Yürüteçlerin, yanlış kasların yanlış zamanda güçlenmesine neden olduğuna işaret eden Doğan, şunları kaydetti: "Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine sebep oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor." Doğan'a göre, yürüteç kullanımı, bebeğe normal yollardan geçmesi gereken basamakları atlatarak erken hareket özgürlüğü sağlıyor. Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar bebeğin kaslarını güçlendiriyor.
Anne-baba elinden tutup yürütebilir

Yürüteç kullanımı yerine anne-babanın bebeklerinin ellerinden tutarak adım atmasına yardımcı olmalarının, duygusal iletişimi kuvvetlendireceğini ifade eden Doğan, "En doğru olanı, doğal seyrine bırakmaktır. Bunun dışında anne-baba tarafından yürütülmeye çalışılmalıdır." dedi. Özellikle erken dönemde yürüteç kullanılmasının, hazır olmayan eklemlere yük bindireceğini belirten Doğan'ın verdiği bilgilere göre, yürütece alışkın bebekler dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebiliyor. Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, en azından 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri öneriliyor. Normalde yürüme 9-10. aydan itibaren başlıyor. Sağlıklı bir bebeğin 14. aya kadar yürümesi gerekiyor.

Yürüteç, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara da sebep olabiliyor. Kazalar genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde oluşuyor. Yürüteçle meydana gelen kazalar, aniden ve aile bireylerinin yanındayken gerçekleşiyor. Bebek, yürüteçle hızlı ve kontrolsüz hareket edebildiği, eşyalara uzanabildiği için tehlikeye daha açık hale geliyor. Bebeğin yürümeye başladığında ortopedik ayakkabı giymesinin de şart olmadığını belirten Doğan, "Ortopedik ayakkabı, ortopedik özürlüler içindir. Normal bir çocuğun buna ihtiyacı yoktur. Bebeğin evde yalın ayak yürümesi daha sağlıklıdır." dedi.(Alıntı)

Birazdan çıkıp geleceğim ama, sebze yedireceğim yaramaza.
Kızlar fotoğraflarla slayt hazırlanıyor ya, onu nasıl hazırlayabilirim, bildiğiniz resimli bir anlatım varmı, geçen güzel bir anlatım bulmuştum internette bulamıyorum şimdi.
Eşimin doğum günü bugün fotoğraflarla müzikli bir videoklip hazırlayacağım.Hazırlayabilirsem. Hiç bir organizasyon yapmamam için tembihledi beni, bari slaytcık hazırlayayım.

var var varrr gece 7-8 de yatan bebek 11 -12 lerde yatıyor artıkk. uyutuyorum 10-15 dakika sonra yine uyanıyor. bilemedin 1 saatt. telef oldummm. isyan edesim var feciiii.
ayaklarını sürte sürte çorapları atıveriyor..

Çorap çıkarma bizde de vardı, bıraktı bu aralar.
Çok hırçın bu günlerde, :96:

Ben çıktım kızlar,
Bu arada benim kitabım gelmedi. Hoşçakalın
Programı bilen varsa bekliyorum.

Ayyy ben de şimdi geldim. Tam birbuçuk saat uğraştım uyutmaya,ama nasıl uykusu var ağlıyor söyleniyor.Memede uyuyor ne yazık ki,bir dalamadı mı yandım, bu sefer neden süt geliyor diye ağlıyor,sonra bir kucakta turlat,bir memeye tut,ay her yerim ağrıyor . Neyse birbuçuk saatte uyuttum,artık acıkmışım da gözümün önünde kara noktalar uçuşuyor,koydum yatağa,tam 15 dk! Kalktı ya,birbuçuk saat uyut 15 dk uyusun,çok insafsız bu bebekler :18: Benimki de günde üç dört kez yarımşar saat falan uyuyor.

canım benim aynı sorunu ben 3 aydır yaşıyorum,benim oğlum ne yaparsam yapayım erken uyumaz,her gecesaat 11.30 da uyutmaya başlıyorum defalarca uyutuyorum uyanıyor ve biz oğlumla saat 1.30-2 gibi yatıyoruz her gece her gece,hiç düzelmedi,hep düzelecek diyorlar ama düzelmiyor,sabırla bekliyorum valla...

Kızlar yürüteci tavsiye etmiyorum ben. Öncelikle çookk kolaylık oluyo ama erkek bebeklerde 7.aydan önce zararlıymış. Ben 15 tatilde annemlerde 3-5 gün 10dk falan oturttum. Çok sevdi hatta yan yan çok az ilerledi. Ama şimdi ayaklarının üstüne değil parmak uçlarına basıyo, bu yürüteçte yürüyen çocuklar böle yapıyolarmış. Nerdeyse 1 ay oldu geleli yeni yeni tam basmaya başladı.

Benimde kitabım geldi okumadım inceledim ama bildiğimiz şeyler gibi geldi bana çok çekici başlıklar göremedim.

Bu gün bizim paşa sabah 5te uyandı. Ve benim 7:30 ta dersim var. Sarhoş gibi gittim okula. Sağolsun daha ilk haftadan yaptı yapacağını sıpam benim.

Kayınvaldem tek başıma bakmak zor oluyo bize getirin dedi. Komşusu var onun kankası onla birlikte bakarız dedi ama uyuyan çocuğu yataktan kalkıp nasıl götürcez :SSSS Bende göndermedim Eşim izin aldı. O baktı bügün. Zaten bende 10:30da geldim bi baktım kapıda gülerek karşılıyolar beni. Eşimi hemen motive ettim ne kadar güzel bakmışsın Annemde bile böyle durmuyo :)))))))) dedim.

Sizler naptınız görüşmeyeli :)

demekki hepsi aynı bu bebişlerin benimkide memeyi uyumak için kullandığında süt geliyo diye ağlıyo çok komikler ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…