Valla yazılanları okuyorumda herkesin düşüncesi çok farklı bana kalırsa en iyisi siz kendi kafanıza göre karar verin...
Örneğin ben doğum yaptığım günden beri emzirme sütyeni kullanıyorum, inanılmaz rahat ettim. Heralde su dogum sürecinde aldığım en akıllıca şeyler onlarmış, bana kim önermişti hatırlamıyorum ama Allah razı olsun diyorum.
Bebek arabası konusunda baston puset almadım bebeğin ilk 6 ay kullanamayacagını düşünerek. ınglesina zippy aldım, sonsuz derecede rahat ettim, hiç aklım kalmadı bebişimin beline birsey olacak mı filan diye hiç düşünmedim. Tek dezanatajı ana kucagını tek olarak tasımanın rahatsız olmasıydı ama zaten arabası olmadan hiç tasımadımda. Arabası desen bebişim kucagımdayken tek elle açılıp kapanabilecek kadar konforlu...
Almamanız için önerebilecegim birsey bebişlere kadife tulumlar, çünkü bebekler o tulumları ağızlarına sokuyorlar ve benim naçizane fikrim bebeğimin ağzına tüylü birseyler girmemesi yönündeydi. Bir sürü almıştım sevimli sevimli hepsi boşa gitti.
Emzik, biberon, süt sagma gibi seyleri boş yere almayın lazım olursa en yakın eczaneden alırsınız.
Göğüs ped i diye satılıp sanki çooook gerekliymiş izlenimi veren şeylerden kesinlikle almayın. Göğüs ucu catlaklarım olmustu feci şekilde, dr onları kullanmamamı önerdi, her emzirmeden sonra kağıt havlu koyarak yaralardan kurtuldum. 3 kutu göğüs pedim evde bos yere duruyor.
Biraz pahalı ama göğüs ucu kremi özellikle lansinoh u tavsiye ederim, alın...
Aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim.....